Primul an de scoala 2010-2011- clasa I (3)
Raspunsuri - Pagina 6
maria2mami spune:
Buna seara...of ce sedinta a fost aseara....nu am dormit 2 zile cu gandul la ea
Pe langa faptul ca o jum de ora am semnat niste acte...am aflat penultima dintre parinti ca trebuia sa dau 20 ron pt manualul de engleza......am stat si am ascultat-o pe doamna cum se plangea ca asa clasa nu a avut niciodata......numai neatenti, vorbareti, certareti, plangaciosi, uituci, dezordonati........si pot sa mai continui.
A rugat-o un parinte sa se opreasca, fara suparare, si sa ii ia pe fiecare in parte si sa spuna cateva cuvinte....sa ne dam seama mai exact despre ce este vb in propozitie.
Bineinteles ca nu a fost deacord...am rugat-o sa incercam sa comunicam cu dansa pe mail....nici asta nu a dorit, ca e de moda veche si tehnologia moderna nu este punctul ei forte........si am plecat acasa buimaca....ametita...toata lumea se certa cu doamna...parintii se certau intre ei....
Acum de dimi am recapitulat tot ce mi-am readus aminte de la sedinta si am incercat sa-mi dau seama ce doreste, defapt.......nu a trecut nici o luna....pana se obisnuiasc cu ea cu colegii...mai dureaza, pana vor realiza ca nu mai sunt la gradi, pana vor invata sa foloseasca stilourile si sa nu le mai desfaca capacul deasupra caietului
....va mai trece un timp....cat timp, nu stiu.
Trebuie si ea sa fie intelegatoare.....sper sa se schimbe...ca nu stiu ce vom face.
A schimbat orarul si nu ne-a comunicat.....mi s-au lungit mainile cat m-am uitat in carnetelul de comunicare sa vad ...a scris ceva azi.....poate maine, in fiecare seara verific dar degeaba, i-am reprosat si nu mi-a dat nici un raspuns.
Nu sunt genul de parinte sa sufoc invatatorul, asa am facut si la gradi si a fost super ok pentru ca stiu ce copil am......daca face vreo prostie imi spune.
Nicidata nu m-am dus sa intreb ce si cum sa-mi exemplifice ce a facut
Maria la secunda......pt ca eu nu sunt asa...oare sunt un parinte denaturat?
. . ........ca pot sa ma schimb![]()
PS...sunt eu
....dar nu stiu cum se face yahoogroup....va rog, luminati-ma
stiu doar de skipe mess si email
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee92d9ae480526e99ab42" target="_blank">Just.........Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ef888e7929a80b5f8dae3" target="_blank"> Moeciu 2006
happiness spune:
Intru si eu o clipa, doar sa notez ce noroc avem noi de invatatoare moderna si cu bun simt, asa cum, vad , putine mai sunt. Cum sa se certe cu parintii, nu inteleg? La noi la sedinte zici ca e in excursie, cam asa e atmosfera. Nu ne reproseaza, nu ne cearta, nu ne impune nimic...Ne prezinta ce au mai facut copii, unde s-au descurcat si unde nu, ce ar trebui sa facem sa fie mai bine, ce activitati mai fac... Niciodata nu s-a certat nimeni cu nimeni. Copiii sunt si ei prietenosi unii cu altii si doamna chiar ne-a multumit la sedinta pentru asa copii, a zis ca se cunoaste ca sunt bine educati de acasa si ca parintii fac eforturi sa fie o atmosfera placuta. Nimeni nu sare ars ca s-a lovit un pic copilul, ca l-a impins x pe y... Si asa cum parintii sunt ok, asa vad ca sunt si copiii. De asta zic, foarte mult conteaza cum pune invatatoarea problema, dar si cum reactioneaza parintii. Pana la urma, comunicarea e cheia. Chiar sper sa se rezolve problema, maria2mami, ca ar fi pacat. Fiica-mea merge cu drag la scoala, a zis ca are cea mai buna doamna si cei mai buni colegi.![]()
Elyante spune:
Happiness, sper sa nu te superi pe mine, dar nu inteleg utilitatea mesajului tau. Inteleg ca aveti invatatoarea perfecta, copiii vostri sint buni si educati si voi ca parinti de asemenea dar nu vad cu ce o ajuta asta pe maria2mami. Eventual sa mai adauge un strop de amaraciune peste sentimentul de frustare pe care probabil i l-a provocat sedinta de ieri.
Maria2mami nici eu nu sint genul care sa sufoce invatatorul. De altfel, de la inceputul scolii, desi ma duc in fiecare zi sa o iau de la scoala, nu am abordat niciodata invatatorul. Astept sedinta anuntata undeva in octombrie (inainte sa inceapa sa scrie literele) si in functie de mesajul pe care il primesc atunci am sa-mi fac si eu o programare in ziua stabilita pentru discutiile face to face cu parintii.
buli spune:
Maria, copilul tau cum se intelege cu invatatoarea?
au o relatie buna, se poarta frumos cu ei?
pentru ca daca astea sint indeplinite, restul sint rezolvabile.
si noua ne povesteste doamna ca-s argint viu, insa noi o luam ca fapt divers, stim ca la fiecare clasa I se intimpla asa si mai stim ca si ea stie.
mie nu mi se pare ca sufoci invatatorul daca o data pe saptamina te opresti 5 min si intrebi daca totul e in regula. daca e ok, discutia nu dureaza mai mult de 2 min, daca sint probleme e f bine ca ai intrebat.
pina la urma nu conteaza nici ca ai aflat penultima de cartea de engleza, important e ca ai aflat, oricum nu ar fi ramas copilul fara carte sau tu cu banii neluati.
eu zic sa va relaxati un pic si sa nu va certati nici voi parintii intre voi, nici cu invatatoarea.
fa-ti timp 5-10 min o zi pe saptamina sa mai discuti cu ceilalti parinti, vei afla lucrurile la timp si o sa formati o echipa. pentru ca este necesar. efortul nu tb sa fie numai de la invatator.
nici inv lui M nu e prietena cu internetul, dar ne-am organizat noi parintii si tot ce avem de comunicat comunicam pe mail, e suficient doar unul sa vorbeasca cu doamna.
nu am facut niciodata un yahoogroup, dar nu cred ca e asa de complicat, cauta pur si simplu optiunea si sint sigura ca au ei indrumar pas cu pas.
Elyante,
de acord cu tine 200%!
"sahul e prea creieros, mai bine jucam table" - M
sorana spune:
Maria2mami - e normal sa semnati niste acte (regulamentul scolar, prezenta, etc).
Invatatoarea n-are voie sa zica despre fiecare in parte tuturor, adica poate spune in cadru privat unui parinte despre copilul lui, la sedinta doar generalitati.
A gresit si invatatoarea luandu-va asa din prima cu chestii negative dar nici voi parintii nu vad de ce v-ati apucat sa va certati cu dansa.
Despre comunicare - asta ca n-are email chiar nu-i problema. Invatatoarea noastra e tanara, moderna, dar a zis ca ea nu prea isi citeste mailul si ca nu agreeaza modalitatea asta de comunicare. In schimb poate fi sunata, are o ora de consultatii pe saptamana, daca e ceva trimite biletele.
Cat despre copii - se vor obisnui cu scoala si doamna dar asta nu v-a insemna ca vor fi mai atenti si mai putin vorbareti .... as zice chiar din contra, se vor imprieteni si isi vor povesti vietile in timpul orei ![]()
Deocamdata eu as zice sa-i mai dai sanse invatoarei, inca n-a gresit chiar asa rau. Eventual du-te la "consultatii" daca aveti asa ceva si vezi ce spune de copilul tau, nu numai generic, vezi si ce pretentii are de la copii, cum pune problema, cum se omporta intr-o conversatie doar cu tine, etc.
Si de final, dupa cum imi spunea mie o mamica "mai mare" cu ceva vreme in urma - nu exista invatatoarea perfecta. Nu exista oameni perfecti. E si ea om si mai greseste. Totul e ca balanta sa incline in favoarea ei ca sa zic asa.
Mie invatatoarea noastra mi se pare ok, de bun simt. S-a intamplat sa mai greseasca (din punctul meu de vedere), am sunat-o si am intrebat ce s-a intamplat in situatia x si mi-a explicat punctul ei de vedere. I-am zis si eu punctul meu de vedere, nu certandu-ne, ci intr-o conversatie normala. Macar am inteles fiecare punctul de vedere al celeilalte (situatia in sine a ramas cum era, ca nu se putea schimba).
Ce vreau sa zic este ca diverse situatii vor tot apare. Dar se pot gestiona intre parinti si invatatoare daca fiecare mai "lasa de la el" si daca pot purta o conversatie civilizata.
Edit: Eu nu cred ca exista o clasa, adica 25 de copii la un loc, care sa nu vorbeasca, sa nu alerge, sa nu se mai certe intre ei, sa nu se mai impinga intre ei, sa nu .... indiferent de cat de civilizati sunt parintii. Poti sa ignori chestiile astea sau sa incerci sa aplanezi conflictele. Si asta e atat in sarcina invatatoarei cat si in sarcina parintilor (poate ca de asta v-a si spus invatatoarea, ca sa le mai ziceti si voi acasa ce si cum cu scoala)
geniest spune:
Aceeasi problema si la noi. Cum ies in pauza incepe o alergatura pe hol, de zici ca-i la maraton. Al meu a venit ieri cu un cucui in frunte si nu stie de unde-l are. Doamnei i-a spus ca de acasa.
Astazi am patit-o. A vomat la scoala si a mers de 3 ori la toaleta pana la 10, asa incat m-au sunat doamna invatatoare, doctorita de la cabinet....in fine acum a adormit. Tind sa cred ca laptele rece pe care-l bea la scoala in combinatie cu ce o mai fi mancat....
Sper sa fie bine si luni sa putem merge la scoala.
maria2mami..mai ai rabdare. Isi va reveni doamna. Probabil ca a avut asteptari nerealiste si v-a asteptat pe voi sa se descarce de frustrari. O sa-i treaca. Asa cum spun si fetele, comunicarea e cheia succesului. Indiferent pe ce cale.
anemona spune:
Azi am trait cateva secunde de cosmar. M-a sunat doamna si mi-a zis ca fetita mea a plecat val vartej din clasa, fara macar sa-si stranga desenele de pe banca, spunand ca o asteapta tati sa o ia la engleza. Intre timp a venit si doamna de la semiinternat s-o ia, nu a gasit-o si intrase in panica (nu stia ca va veni si tati). Tati tocmai ma sunase si el cu 5 min inainte sa-mi spuna ca o sa intarzie la scoala 2-3 minute. Va dati seama, pana am butonat eu pe telefon sa sun la sot sa il intreb daca a gasit copilul, cam ce mi-a trecut prin minte.
S-au gasit, da, in curtea scolii, copilul e bine, dar am tras o sperietura...
Bineinteles ca sotul s-a dus in clasa cu ea sa isi stranga desenul si ce mai avea si sa le bage la vestair si... a uitat EL cheia in clasa. Cand ne intalnim acasa acum vreo ora si desfac ghiozdanul sa vad ce e in el (asa procedez zilnic, il desfac si scot totul), vad ca nu e cheia. Se cauta toata lumea prin buzunare, genti etc, nu e cheia ! Un alt moment de panica, mai ales ca fetita mea mai e in acelasi vestair cu o colega. Ma gandeam - ok, pierde a mea tot, raspund pentru a mea, dar daca dispar si lucrurile colegei, pe unde scot camasa?
Of, nu va spun cum m-am apucat sa ma cert cu al meu sot care zicea ca el nu se duce, ca nu mai gaseste el cheia acum. Pana la urma, la insistentele mele, a plecat la scoala si, fetelor, A GASIT CHEIA !!!
Cred ca la noapte o sa visez urat dupa asa o zi...
Cel mai mult ma ingrijoreaza faptul ca fata mea a plecat asa ca din pusca si si-a lasat totul pe banca. Nu stiu ce a fost in capul ei, acum doarme, dar vreau sa am o discutie cu ea sa vad ce a inteles ea si sa ii explic ca orice ar fi, noi o asteptam pana e ea gata, nu trebuie sa se grabeasca. Cred ca ea nu stie ce sa faca cu libertatea asta de la scoala (la gradi totul era sub strict control) si uite ca mai avem si surprize...
Anka74 spune:
Of, anemona, draga de ea...parca il vad pe fiimiu peste un an!
Rabdare multa ne trebuie cu ei si explicatii peste explicatii...vezi pentru tine (noi)era clar ca ea trebuie sa astepte sa se termine ora sa vina tati...copila s-a gandit probabil ca intarzie la engleza si "s-a grabit" putin, ce atata desen![]()
Cel mai rau in situatiile astea e de cel ce asteapta la telefon...nu poate face nimic si moare de stres si ingrijorare!
Cat despre uitat cheia, inteleg, eu sunt sefa uitucilor...azi am uitat hanoracul copilului la gradi, bine ca am luat copilul!
cristinamh spune:
maria, eu zic ca iti faci curaj sa o abordezi, darnu de fata cu ceilalti parinti, macara acum. nu mereu, dar acum trebuie sa te lamuresti si tu.
apoi, vei vedea. dar cel putin ea a gresit punanandu-i pe toti la zid, apoi sa nu discute cu voi... putea sa fie mai diplomata si sa stapaneasca situatia.
in alta ordine de idei, am batut recordul... la capitolul "cu ce venim acasa". ieri andrei a venit cu o colega... pe motiv ca nu venise bunica ei, si doar nu era s-o lase singura la scoala. a luat-o acasa. noroc ca pe mama o stiam, da repede telefoane, anunta bunic, sa nu faca atac de panica...
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursul saptamanii