Primul an de scoala 2010-2011- clasa I (3)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Anka74, rabdarea este cheia, intr-adevar. Singura problema este ca nu poti prevedea, anticipa toate aceste situatii, nu-i poti pregati pentru toate variantele de n luate cate k din viata lor de scolari. cristinamh, asta da surpriza. Deci suntem in saptamana surprizelor, e clar. Cred ca bunicul fetitei a fost cam in situatia in care am fost eu, adica ramas cu ochii in soare
Ieri mi-am mai furat-o si pentru ca uitasem sa-i pun caietul special si cartea de abecedar.
Vestea buna este ca a inceput sa scrie mai frumusel si mai ingrijit, a cules cativa de bravo de la doamna pe caiete. De ieri a inceput sa-i lase sa-si scrie singuri data si sa scrie titlul si restul. Nu e perfect la ea, dar e multumitor. Adica data a pus-o ceva mai la stanga decat era cazul, nu a calculat exact patratelele de care are nevoie, dar a scris corect.
Voi mai lucrati suplimentar cu copilasii acasa? Noi deocamdata abia ne mobilizam sa facem temele, desi nu as putea sa zic ca sunt multe, dar ne lalaim mult mai mult decat e cazul. Oricum, si la asta incepe sa se resimta o mica imbunatatire, aseara parca nu am mai tras de ea chiar asa tare.
Sa speram ca saptamana viitoare va fi mai bine pentru toti !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alin spune:

Anemona, nu as fi vrut sa fiu in locul tau in momentele acelea. Mi s-a intamplat odata, in timp ce eram la mare, sa nu-l pot repera pe Alin timp de cateva secunde in multimea de oameni de pe plaja si am simtit cum mi se scurge tot sangele din corp. Presupun ca aceeasi senzatie ai trait-o si tu. Offf, copiii astia!
La capitolul surprize fiimiu a a venit intr-o zi cu alta bluza de trening. Cica era singura care mai ramasese in cuier asa ca a luat-o si el pe aceea. A doua zi a facut schimb cu colegul care a luat-o pe a lui. Eu chiar ii scrisesem numele pe eticheta interioara dar am fost aspru criticata de al meu copil ca am scris mic, mic si cu pix negru. Cica trebuia sa scriu mare si cu rosu sau verde sa se vada .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Buna ziua... si noi ne luptam cu temele de care mai uita... bine ca mai noteaza pe carte... cu betisoare si cu probleme cu multumi... iar de maine si cu engleza...

Inalta oridne de idei, am creat si un subiect cu tema asta dar va intreb si aici: luni copilul meu care este in clasa intai avea sport si, in ora de sport - pe care nu au facut-o, firesc, a venit consilierul psiho-pedagogic care le-a explicat cu ce se ocupa si le-a dat un test...
Adica, i-a pus sa raspunda in scris la cateva intrebari: culoarea preferata, ce jucarie si-ar dori, ce animalut le-ar place sa aiba si sa deseneze un copac...
Intrebare: e firesc sa dea astfel de teste? Eu stiam ca testari de astea se dau cu acordul parintilor... si sub supravegherea lor... vreau sa stiu daca ma iau de ea sau nu... ca ma mai trezesc ca le face asistenta si vaccinuri fara sa ma intrebe nimeni...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Eu ma intreb daca o vom scoate la capat cu scoala si efectiv nu ma pot relaxa.Nu s-a intimplat nimic dramatic,e mai mult o stare de stres.
Ii vad pe ceilalti copii mai adaptati.Dimineata 2 baieti si o fetita ,din clasa cu al meu ,se alergau pe hol,se distrau si pareau ca se simt bine si m-a afectat ca nu era si el intr-un grup de dezghetati si nepasatori.
Intr-o zi le-a dat dictare si pt ca remarcase ca doamna le incepe rindul 1 cu titlu ,rindul 2 cu aliniat si abia rindul 3 de la capat , a scris si el putin in titlu,din semnele grafice si s-a oprit ca nu i-a fost clar unde trebuie sa continue.In prima faza m-a distrat ,dar cind am auzit ca 3 au luat FB ,parca m-a deranjat putin ca n-a stiut si el.Teoretic nu vreau sa ma setez sa fiu o psihopata ,obsedata ca al meu trebuie sa fie cel mai bun ,insa teoria cu practica nu se impaca.Deocamdata ma distreaza in continuare cum reactioneaza raportat la teme,scoala ,dar mi-e teama sa n-o iau razna.I-am spus doamnei ca nu ne pasioneaza calificativele ,dar as aprecia sa incerce sa nu-l demoralizeze in faza asta incipienta cu vreun calificativ ,sa inceapa sa urasca scoala .
Sint singura care are probleme existentiale de acest gen?Mentionez ca minunatul e unic la parinti de 43 de ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

ha, ha, si al meu e unic la parinti de 44 de ani

acasa nu lucram suplimentar.... sant bucuroasa ca-si face temele, bineinteles de gura mea
deocamdata n-am auzit nimic de calificative la noi.
Incerc si eu din rasputeri sa nu ma stresez

Ingrid si Cristi 7 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bellaiza spune:

Buna seara tuturor!
Citesc zilnic sectiunea, dar intervin rar pentru ca, mai tot ce prezinta interes, deja este spus...Concluzia la care am ajuns este ca inca nu ne-am acomodat noi, ca parinti cu noul statut al copiilor, dar avem asteptari mari de la ei... Si vorbesc din proprie experienta.
Azi am avut ocazia sa imi iau baiatul de la scoala. A fost o surpriza si pentru el si pentru bona.Stefan nici nu m-a recunoscut in primul moment ...Am avut cel putin prilejul sa vad ca toti copiii...sunt copii . Cat ar fi de incolonati, la iesire tot alearga, sunt aerieni... si e valabil si pentru fete. Cel putin m-am linistit ca al meu nu e mai copil ca altii...
Ce pot sa ii cer mai mult? Isi face lectiile cu bona dupa ce mananca de pranz, are disponibilitate pentru a-i fi citite povesti, doamna invatatoare spune ca se descurca foarte bine la impartirea cuvintelor in silabe si distingerea sunetelor, desi mie mi se pare ca ar fi ceva probleme, dar ce sa zic, nu sunt dascal...Stie ce lectii are...Nu isi face ghiozdanul si nici nu are aceasta grija, dar e gospodar: ma ajuta cu drag la treburi, ba acum doua seri mi-a curatat ceapa pentru chiftelute si mi-a adus si ouale din frigider, iar azi si-a pregatit camera sa pot sa dau cu aspiratorul...
Si el vorbeste in ore, dar nu e singurul...Si noi vorbeam, sa fim cinstiti...
Important este sa ne fie sanatosi copiii, sa gasim calea sa valorizam scoala in ochisorii lor, sa le stimulam increderea in invatatori si...VA FI BINE!

P.S. Si Stefan e unicul copil al tomnaticilor sai parinti de 41, respectiv 43 de...primaveri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Ne incadram si noi in aceeasi categorie de varsta si cu copil unic. Mai, ce s-au aliniat planetele astea... :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Ieri cum a ajuns fii-miu acasa, drept si-a scos toate caietele si cartile din ghiozdan, si s-a pus sa faca temele!Cand am ajuns acasa, mai toate erau facute!
Mai are la engleza de repetat cate ceva, si am scapat de teme.
Scrie destul de ingrijit, eram chiar surprinsa.
El e de fel mai grabit, repede sa rezolve toate problemele, dar in rest la fel de zapacit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Neata!
Saptamana usoara ptr piticii nostri!

Am dat gata tema de we, nu ne-am stresat prea tare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria2mami spune:

Fetelor, multumesc de raspunsuri si sfaturi.
Eu la sedinta nu m-am certat cu nimeni...eram prea obosita de la serv, in schimb am asistat la tot ce sa discutat si nu-mi doream sa fiu acolo.

Doamna sa linistit...intre timp.....nu am reusit sa ma programez pt discutii cu ea in ziua de consultatii, mi-au luat-o in fata bunicile si bonele insistente pentru ca programarea se face cand iei copilul de la sc, adica la 11.20...e, atunci Maria se duce la semi si nu o ia nimeni....si telefonic nu se face....
Vineri au avut un proiect la cun mediului, trebuia sa preseze niste frunze in culorile toamnei si poi la scoala sa le lipeasca pe o coala a4 sa faca un " covor de frunze" ......bineinteles ca noi .....de fapt Maria....nu am presat...noi ne-am dus cu punga cu frunze la scoala....si doamna le-a aruncat direct in cosul de gunoi (din cate mi-a pov Maria...nu foarte afectata)
Cand am intrebat-o despre incident, mi-a raspuns ca ea asa a inteles si ca este constienta ce a facut si ca va duce sapt viitoare frunzele presate.
Si noi am avut un incident la semi...sa jucat cu o fetita, aia a facut-o proasta pe Maria, Maria ia scos limba si fetita aia ia dat cu capul in gura....a lovit-o la gingie in fata, unde nu are dinti deloc si i sa umflat si sa invinetit fooooarte rau, m-am speriat am sunat la doct stomat si ne-am dus de urgenta pt ca in max 2-3 sapt dintisorul unde a fst lovita trebuie sa iasa.
Am facut o radiografie, dintisorul e ok sa mai desumflat numai ca e tot vanat.
Doc mi-a dat 2 variante ori mai asteptam o sapt sa vedem daca trece o sapt , daca nu ii face o incizie mica si scoate tot de acolo. (joi mergem la control, am optat pt prima varianta)

Deci...oricat de "atenta" ai fi cu toata lumea...cand e sa se intample se intampla.
De scris scrie foarte ok, acasa, nu la semi si suplimentar facem doar in wek.

o zi frumoasa sa aveti

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee92d9ae480526e99ab42" target="_blank">Just.........Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ef888e7929a80b5f8dae3" target="_blank"> Moeciu 2006

Mergi la inceput