Primul an de scoala 2010-2011- clasa I (3)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

tocmai am vorbit cu bona care imi spunea ca s-a intalnit cu Doamna in statia de autobuz.. i-a soptit la ureche cum ca Cristi are energie multa, nu are "stare" la ore... deci stiu cam la ce sa ma astept luni la sedinta

La voi cum este ? Sant atenti si linistit la ore ?

Noi mergem de 3 ori pe saptamana la inot... si cam atat.
Seara nu mai iesim in parc, doar daca vine tati devreme. Probabil ca nu-si "consuma" energia. Desi, daca stau si ma gandesc, la gradi aveam aceleasi reclamatii si zburda zilnic prin parc

Ingrid si Cristi 7 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinubebe spune:

Eu cred ca e in firea lor, de baieti, sa fie ceva mai "nelinistiti" si mai neatenti. Desigur, sunt si exceptii, dar, din ce am vazut eu, comparand si comportamentul celor doi copii pe care ii am, baiat si fata, de varsta foarte apropiata, inclin sa cred ca baietii sunt mereu mai nazdravani, mai cu gandul la joaca, mai usor de distras.
Baiatul meu se incadreaza perfect in acest tipar, ba mai mult, isi pierde interesul daca doamna sta cumva sa le explice ceva mai mult un exercitiu sau o cerinta si in consecinta considera in sinea lui ca a priceput despre ce e vorba si incepe sa faca singur inainte. Fireste ca acolo unde e vorba de exercitii diferite, cum e la teste, e foarte posibil sa greseasca daca o ia inainte fara sa asculte cerinta, si, cum doamna lor e foarte exigenta, niciodata nu scapa netaxat. Deocamdata au o puzderie de calificative prin caiete, doamna a pus fara nici un fel de retinere chiar si Insuficient, acolo unde a considerat ca e cazul, dar nu au deocamdata nimic in catalog sau carnete.
Oricum, ne e foarte clar noua, parintilor, ca doamna nu e deloc genul care sa puna Fb pe linie la toata clasa, ne-a si avertizat de la inceput ca obisnuieste sa lucreze cu clasa la standarde foarte inalte, asa ca ne putem astepta la o mare diversitate de note si calificative in carnet si caiete.
Saptamana viitoare au test la semnele grafice facute pana acum, ieri la sedinta doamna ne-a explicat inca o data cum sa lucram cu copiii acasa, cum sa fixam alineatul, cum se numeste fiecare semn grafic, cum sa corectam executarea gresita a unor semne, de tipul ovalului, a grupului de bastonase, a zalei, carligului, etc. Imi place foarte mult ca ne pune si pe noi la curent cu astea, caci de unul singur un parinte nu prea ar sti de unde sa inceapa.
Cam atat pentru acum, va dorim un week-end frumos si odihnitor si scolarei cat mai fericiti.
Loredana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bellaiza spune:

Ieri am reusit sa patrund in scoala, caci nu avem voie. Am ajuns cu 10 minute inainte de inceperea orelor. Sosisera cam 14 elevi. Ce am constatat: vreo 4 elevi-fete si baieti- stateau cuminti si cam inexpresivi dupa parerea mea, parca nici nu ii vedeau pe ceilalti, in banci. Restul de vreo 10, tot fete si baieti alergau si alergau...radeau si se impingeau...doua fete, una purtatoare de ochelari, au cazut chiar la picioarele mele...
Cat despre faptul ca mai vorbesc in ore si nu au stare, aspect care ma ingrijora si pe mine, psiholoaga scolii care are fetita in clasa intai mi-a spus ca sunt copilarii, ca va trece si aceasta etapa.
Deci, trebuie sa fim calmi si sa ne aducem aminte de noi la varsta lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunnyday07 spune:

Fata mea e din categoria "baieti nazdravani"

Si vorbea mereu cu colegul de banca, care cred ca este un baiat ceva mai cumintel. Am tot rugat-o sa pastreze ceea ce are de spus pentru pauza si intr-o zi mi-a spus mandra ca n-a mai vorbit in timpul orei!

Cred ca incet, incet se vor obisnui cu scoala ....

M-a amuzat intr-o noapte cand s-a trezit, a ridicat doua degetele sus si m-a intrebta daca poate sa se duca la toaleta...

de vanzare http://picasaweb.google.com/101768051715188015201/DeVanzare?authkey=Gv1sRgCKfyneHV7fSBIw#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilib72 spune:

Citat:
citat din mesajul lui sunnyday07

M-a amuzat intr-o noapte cand s-a trezit, a ridicat doua degetele sus si m-a intrebta daca poate sa se duca la toaleta...

de vanzare http://picasaweb.google.com/101768051715188015201/DeVanzare?authkey=Gv1sRgCKfyneHV7fSBIw#

Si mai zici ca nu ai fata cuminte

lili@domnisorica daria

hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maadi spune:

Buna,

Lili - Super dulce nazdravana ta!

La evaluarea de la matematica am luat si noi FB. A mai luat si la romana, in fine, zilnic luam cate un FB. In schimb la teorie muzicala a luat -bine si acolo imi este destul de greu sa-l ajut, desi incerc sa invat odata cu el.

In curand vom avea si evaluare la romana.

La scoala este cuminte, dar cand ajunge acasa se schimba la 180 de grade.

Vineri, la abilitati practice, doamna le-a dat, pe o coala alba unde se aflau desenate cateva fructe, sa le "coloreze" cu bilutze mici din hartie creponata, care trebuiau lipite pe foaie. Calin nu mi-a spus ca luni trebuie sa o duca, iar eu am crezut ca trebuie sa fie gata pana vinerea viitoare.
Asa ca aseara pe la 21, dupa o zi linistita (majoritatea lectiilor le-am facut vineri si sambata), dupa ce venisem obositi de la patinoar si ne pregateam de nani, mi-a spus ca trebuie sa termine "lucrarea" pana maine. Asa ca ne-a apucat 22:30 facand bilutze colorate si lipindu-le pe plansa.

O saptamana cat mai usoara sa aveti.

Maadi si Calin (19.07.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

noi am avut ieri sedinta.. Doamna ne-a aratat niste teste la matematica. Cam jumatate de clasa a luat FB, printre care si Cristi (nu ma asteptam, ce-i drept, pentru ca el e cam repezit )
Urmeaza saptamana viitoare si evaluare la romana.

In rest... copilul este iarasi racit.. o saptamana da, una nu
drept pentru care iar nu-l pot duce la inot, va sta numai in casa si ne va zapaci pe toti

Ingrid si Cristi 7 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alin spune:

Ingrid, sanatate multa lui Cristi.
Azi copilul meu a avut educatia fizica(a doua ora)si a considerat ca e suficient de cald in clasa incat sa ramana imbracat in tricoul cu maneca scurta cu care a facut sportul. Mi-a zis mama ca a iesit din scoala la sfarsitul orelor cu geaca imbracata peste tricou, descheiata, si cu capul gol si nu a vrut de nici un fel sa se imbrace. Deci e posisil sa ne pandeasca si pe noi o raceala dupa asa o isprava.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinubebe spune:

Noi astazi avem testare, dupa cateva zile chinuitoare de recapitulari si ramas peste ore pentru repetat semnele grafice. Dupa cum deja ne-am obisnuit, doamna, in stilul ei caracteristic exigent si riguros, a facut nspe mii de ore de recapitulare, punandu-i pe copii sa scrie si sa rescrie semnele grafice. M-am uitat si in caietul lui fiu-miu, cred ca mai are un pic si se perfectioneaza la pacatoasele astea de semne de care nu mai scapam, a devenit mult mai atent la felul cum lucreaza, caci stie ca doamna nu iarta nimic, nici o liniuta trasa aiurea, sau vreo bucla mai larga, sau vreo codita mai ingrosata, toate sunt taxate, asa ca asteptam cu inima stransa rezultatul acestui prim test.
Va povestesc dupa ce aflu mai multe cum a fost si cum ne-am descurcat.
Va doresc o zi frumoasa tuturor. Loredana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Avem si noi carnet de note Cu poza, cu toate datele tehnice...
Avem si 2 note de Fb: una la lb romana si una la muzica . (h)artista lu' mama (h)artista

Azi dam si noi lucrare la semne grafice. Aseara voia sa-i dictez eu si ea sa le execute. Nu va zic ce de-a incurcaturi am facut intre bucle, carligele, bastonase lungi si scurte cu sau fara intorsaturi (habar n-am cum se numesc!). Acum am ajuns la semioval cu deschidere stanga/dreapta
Macar le face frumusele si ingrijite cu toate ca mai are putin si iese pe partea cealalta a paginii.
Mai, oare la ce le-or folosi sa le stie pe astea pe derost??? Eu parca nu le-am invatat denumirile chiar asa. Sau am imbatranit suficient si-am uitat????

Intrebare: ati trecut deja la stilouri care scriu mai subtire??
Eu i-am luat unul care scrie super, aluneca usor, e manevrabil, e frumusel ca design si este recomandat pentru clasa I in sensul ca scrie mai grosut. Adica daca baga si-o hieroglifa sa nu se vada
Cand sa-i bag stiloul care scrie subtirel?

Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

D'ale Andrei

Vremuri

Mergi la inceput