Primul an de scoala 2010-2011- clasa I (3)
Raspunsuri - Pagina 21
nma spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mama_lui_alin Ingrid, sanatate multa lui Cristi. Azi copilul meu a avut educatia fizica(a doua ora)si a considerat ca e suficient de cald in clasa incat sa ramana imbracat in tricoul cu maneca scurta cu care a facut sportul. Mi-a zis mama ca a iesit din scoala la sfarsitul orelor cu geaca imbracata peste tricou, descheiata, si cu capul gol si nu a vrut de nici un fel sa se imbrace. Deci e posisil sa ne pandeasca si pe noi o raceala dupa asa o isprava. Florina & Alin |
Florina nu a fost chiar asa de frig. Sper sa nu raceasca
. Eu caciulita le pun daca sunt afara sub 5 grade. In fiecare dimineata imi ies strumfii din casa doar in camasa/bluzita si ii intorc eu de la masina sa isi ia gecile.Ingrid sanatate multa.
A avut si Alex evaluarea la abecedar. La mate cred ca va fi astazi. Notele inca nu ne-a primit. Am niste emotii .....
La teme ia aproape mereu -FB.
Nico
Anka74 spune:
| citat din mesajul lui liliac1 Intrebare: ati trecut deja la stilouri care scriu mai subtire?? Eu i-am luat unul care scrie super, aluneca usor, e manevrabil, e frumusel ca design si este recomandat pentru clasa I in sensul ca scrie mai grosut. Adica daca baga si-o hieroglifa sa nu se vada Cand sa-i bag stiloul care scrie subtirel? |
Cum il cheama pe stiloul asta... de acomodare?
liliac1 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Anka74
Cum il cheama pe stiloul asta... de acomodare? |
Intrebare ucigatoare pentru mine
dar l-am luat din supermarket ca mi l-a recomandat o prietena cu copil un pic mai mare. Mi-a zis: "ia-l pe-asta ca n-o sa-ti para rau. pentru inceput este excelent". Io doar m-am executat. Este unul cu alba ca zapada si cu un capac cu agatatoare lata (care a zburat intre timp). Si-am dat pe el vreo 30 de ron. Mai multe nu stiu sa-ti zic ca banuiesc ca nu e vreun brand cunoscut. Oricum, pe langa alea Bic si altele de genul asta. Edit ca mi-am amintit ca are si pic. De-ala cu 2 capete, unul de sters si unul de retus
Liliana,
Andra-Maria (29.09.2003) &
Radu-Mihai (21.10.2009)Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
D'ale Andrei
Vremuri
dinubebe spune:
Eu am folosit si la baiat si la fata, exact cum spuneti voi, pentru acomodare, stilou Herlitz tornado. E undeva in jur la 20 si ceva de lei, se gaseste in doua variante de culori, ambele uni: roz pentru fete si albastru-bleu pentru baieti. noua ni l-au recomandat de la librarie, ca fiind ideal pentru incepatori, deoarece are partea de sus a stiloului, chiar acolo unde vin degetelele copilului, acoperita cu un cauciuc moale, scobit perfect dupa forma degetelor. In plus, noi ne-am bucurat ca l-am gasit anul trecut cand a inceput fetita scoala, dat fiind ca e pretabil si pentru copiii care scriu cu stanga, cum era cazul ei.
Punctul slab pe care i l-am descoperit ulterior, dar pe care l-am intalnit de fapt la toate stilourile pentru copii si, vorba aia, am incercat suficiente tipuri, este ca de la un moment dat incepe sa lase cerneala. Iar faptul ca intr-adevar scrie mai gros poate sa fie de la un anumit moment un dezavantaj, caci nu mai arata la fel de frumos cand incep sa scrie litere, cuvinte.
Editez ca sa va dau un site unde il puteti vedea : http://www.price.ro/specificatii_herlitz_stilou_tornado_pentru_stangaci_+_patroane_862137_7_354196.htm .
liliac1 spune:
| citat din mesajul lui dinubebe Eu am folosit si la baiat si la fata, exact cum spuneti voi, Punctul slab pe care i l-am descoperit ulterior, dar pe care l-am intalnit de fapt la toate stilourile pentru copii si, vorba aia, am incercat suficiente tipuri, este ca de la un moment dat incepe sa lase cerneala. Iar faptul ca intr-adevar scrie mai gros poate sa fie de la un anumit moment un dezavantaj, caci nu mai arata la fel de frumos cand incep sa scrie litere, cuvinte. |
Asa il banuiesc si pe-asta de-l avem noi ca la un mom dat va incepe sa lase cerneala cam multa. Probabil pentru ca ei si apasa mai mult decat este necesar.
Deci, cand incep sa scrie literele ar fi cazul sa il inlocuim. Sar'mana
M-ai scos din impas.Liliana,
Andra-Maria (29.09.2003) &
Radu-Mihai (21.10.2009)Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
D'ale Andrei
Vremuri
Maadi spune:
Buna,
Astazi la 11:00 am avut si noi sedinta cu parintii. De regula, este ora de consiliere saptamanala, dar astazi s-a transformat in sedinta.
Maine avem si noi evaluarea la preabecedar. Si eu m-am plictisit de semnele grafice, le-am repetat de mii de ori cu Calin. Sper sa fie bine maine, ca le scrie frumos. Vad ca si sunetele/despartirea in silabe a prins-o. Doamna chiar a lucrat cu ei mult.
Pana in prezent nu avem nicio nota in catalog/carnet. Dupa aceasta evaluare, inainte de vacanta se vor trece evaluarile finale la toate materiile.
Mult succes in continuare.
Maadi si Calin (19.07.2010)
vali2000 spune:
Buna fetelor,am tot discutat depre teste romana ,mate....si noi azi cred ca avem test la romana(tot dupa multeeee zile de recapitulari si zeci de exercitiiii)..doamne ajuta...dar vreau sa va intreb la cunosterea mediului a-ti dat test???si ce ar putea sa le dea...sau ce le-a dat daca au dat...ca si acolo trb. sa aibe calificativ nu??
merci
si sebi
dinubebe spune:
Noi facem o singura ora de cunoasterea mediului pe saptamana, asa ca mai avem vreo cateva saptamani pana la prima recapitulare (e undeva dupa capitolul cu gradina). Dar, pentru orientare, avem la dispozitie evaluarile de la sfarsitul capitolelor sau unitatilor de invatare (cum e la romana si matematica), asa, ca sa ne putem face o idee despre ce li s-ar putea cere.
Am dat ieri test, au avut o dictare din semnele grafice, pare sa fi decurs bine, exceptie facand faptul ca baiatul meu a inceput de pe randul cu titlul si, cand a vazut ca se intalneste cu titlul, a luat-o de la capat si, pentru ca pierduse vreo trei semne, ma intreb daca si le-a amintit corect si pe toate.
Oricum, astazi este o zi mare pentru ei, trec la prima litera, asa ca de acum putem spune ca suntem scolari cu drepturi depline.
Dorim o zi superba tuturor, cu soare si lucruri bune.
Loredana
Anka74 spune:
Maadi, ce sedinta e asta la 11? Nu sunt ore consiliere si dupa amiaza, ca mai sunt si oameni ai muncii ...inca!?
intrebam de stilou pt ca as vrea sa-l obisnuiesc sa scrie, macar putin, cu stiloul...sa vada ca e diferit,ca nu trebuie sa puna mana imediat peste ca se murdareste....chestii de-astea! Ma gandesc eu ca e bine sa fie obisnuit, acum daca e bine sau nu, nu stiu inca. Ai vostri au scris cu stiloul inainte de scoala?
Moie mi-e dor de stilourile mele cu cap de ursulet...alea micute si dragute...Doamne cate am mai pierdut, sper sa nu semene cu mine ca trebuie sa ma pun pe economii de acum![]()
Va pup, sa aveti o zi buna!
dinubebe spune:
Si baiatul meu a exersat scrisul cu stiloul inainte de a incepe scoala, dar asta pentru ca mi-am dorit eu, vazand de la fetita mea ca acomodarea cu stiloul cere un pic de timp. La inceput, a stricat vreo trei stilouri, le-a stricat penita, caci tendinta lor la inceput este sa apese tare si atunci strica varful penitei. In plus, daca pune mana pe stilou mai devreme de inceperea scolii poti avea mai mult timp sa observi si eventual sa corectezi pozitia mainii, a degetelului pe stilou, uneori pun mana pe carbunele care e plin de cerneala sau au tendinta sa tina degetele prea aproape de acesta si in felul asta poti evita eventualul dezastru de pe caietele de scoala. Dar nu toti copiii sunt asa, sunt unii care de cand au pus mana prima oara pe stilou scriu foarte frumos si ingrijit si nu e nevoie de nici un fel de exercitii de acomodare prealabila, in fine, ai mei nu au fost asa nici unul, asa ca, doar tu, ca mama, poti decide daca si cum sa procedezi. Dar, daca vrei sa incepi sa-l obisnuiesti cu stiloul, te sfatuiesc sa cumperi intai stilouri ieftine, de cativa lei, eu am gasit chiar si de 3 lei (imi venise si mie mintea la cap dupa ce distrusese deja cateva stilouri de sute de mii).
Mult succes.
Loredana