Primul an de scoala 2010-2011- clasa I (3)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns taisia spune:

Vali2000, noi am avut logoped pentru ca nu pronunta r si l, nu pentru ca nu despartea cuvinte in litere.
Fetelor, cam off-topic, ce carti au avut succes la copiii vostri? Ma refer la literatura, nu stiu ce sa-i mai iau, doar-doar o prinde si el microbul lecturii.

mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vali2000 spune:

merci mult...eu cred ca sunt cam dusa...nu credeam sa ma afecteze asa de taree cls1
Dar la noi stiti cum e le da test...desparte in silabe..pana acum...dar daca le da si sa puna suntele...eu la asta dar ma gandesc poate totusi ii mai lasa un pic sa intelega si ei mai bine.
Azi ma astepta repetiti cu sunteul I.....cand o vedea iar lista cu cuvinte cred ca i se face rau
Dar trecem noi si de astea...cred ca si noi vrem ca ei sa fie cei mai buni..si e normal ca doar de asta ne alocam cel mai mult timp lorrr si pt ei.Eu numai pe el il am si poate de asta si sunt asa..ca am auzit ca parinti cu 2 sau 3 copii sunt mai relaxati ca sa zic asa.....
va pup si succes la temeeee

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

V-am tot urmarit mamici de scolarei, dar nu am reusit sa mai scriu nimic.

La noi a mers tare greu acomodarea cu colegii, dar de o saptamana e mult mai bine.

Ii place scoala dar uraste scrisul si temele . Ma asteptam oricum sa mearga greu la scris, dar nu sa fie asa de inversunata impotriva temelor de acasa . Ei ii place foarte mult sa faca propozitii, sa desparta in cuvinte, silabe, sunele. Aici merge bine. A declarat ca cel mia mult ii place abecedarul, dar nu scrierea si cunoasterea mediului . I se pare distractiv sa lucreze din culegere, dar nu intelege sensul randurilor de plusuri, minusuri etc. la matematica. Oricum, fata de ce porcusori facea la gradi, mie mi se pare ca scrie frumos si o laud intr-una, dar ea tot nemultumita e.

Cat dureaza la voi temele? Ca la noi foaarte mult: 2-3 ore . Si nu mi se pare ca au de lucrat exagerat: cate 2-3 randuri in caietul special si in cel tip I, 2-3 randuri la matematica, cate un exercitiu-doua din culegere, dar mai mult de desenat si pe caietul cu foaie velina de desenat si reprezentat grafic cate 1-2 cuvinte sau propozitii. Am auzit la alti parinti ca au de facut pagini intregi cu liniute, bastonase etc. plus cateva pagini din diverse culegeri. Cred ca am ceda psihic amandoua daca ar avea de scris atat. In timpul temelor Maria viseaza. Face jumatate de liniuta si se opreste, e cu ochii pe pereti sau povesteste ceva si uite asa zboara timpul (Crix, cam ca la voi)

Maadi, succes la test! Si Maria are maine la matematica. Sunt tare curioasa ce va face si in primul rand daca va termina, ca ea la testarea initiala nu a lucrat decat 2 exercitii din 5.

Mama_lui_Alin, Maria vrea sa se faca: om de stiinta, educatoare, prezentatoare de stiri si manechin . Sa vedem daca iese ceva, ca dupa cum stau lucrurile, ne orientam spre ultima optiune .

Vali, gresit , nu sunt mai relaxati.

Mergi la inceput

Ai drepate Cornelia dar din cate vad ea este prima scolarita din familie.....asa ca ceilati sa vezi ce experienta ai...
Din cate vad nu e nici un parinte care sa zica ca ii place sa si scrie...ca ii place la silabe,sunete..si ce o mai fi ca sta e doar inceputul nu???Asa ca nu ne ramane decat sa ne scriem in continuare si sa ne incurajam si noi pe noi..pe langa copiii ca cred ca si noi avem nevoie de incurajari ca totul o sa fie bine.Acum plec de la birou ...iar ma astepta sunetele alea..ca si eu m-am saturat de ele...ca am sunat acasa si poezia a si invatat-o..aici e pc. lui forte...
va pupppp
si sebi(21.11.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Eu am intrat sa va incurajez
Pentru noi partea asta initiala cu bastonase a fost cea mai nasoala. Dupa ce au inceput literele a mers mult mai usor si mai bine. Bastonasele alea sunt criminale, un adevarat chin ... dar va apropiati de final cu ele, deci scapati.
In schimb a fost mai nasol la mate cand s-au complicat lucrurile. Dar si asta a trecut si apoi au repetat si iar au repetat aceleasi tipuri de exercitii si probleme.
Temele ne luau si noua foarte mult la inceput. Pana cand s-a lamurit copilul ca poate sa le faca repede si sa scape de ele si apoi e libera sa se joace. De unde initial ajungeam la 2 ore - dupa cateva saptamani de scoala aceeasi cantitate de teme era facuta in maxim jumatate de ora.
Ideea este sa le explicati mereu "facem intai temele si apoi suntem liberi". Pana la urma inteleg si aplica

Bafta multa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

sorana, pentru incurajari. asa sper si eu ca, dupa ce scapam de rutina bastonaselor, sa vedem si vremuri mai bune...

ieri de exemplu s-a incapatanat sa stearga pana a facut o gaura in caietul special... ca a vrut el cu guma de la creion, o idiotenie de radiera rigida. drept pedeapsa l-am pus sa mai faca trei randuri pe caiet, si sa-si cera scuze doamnei pentru gaura...
si am rupt toate radierele de la creioane. am rezolvat cu drobul de sare.

Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursul saptamanii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Si noi azi avem test la scriere. Doamne-ajuta, ca eu inca n-am aflat cum se numesc semnele respective.

Despre cat dureaza temele, phuoaaa, ma iau de cap . Ieri am avut de facut 6 randuri recapitulative. Cate un sir cu fiecare semn invatat pana acum (am ramas la codita de umbrela ) Am facut temele de la 3 jumate pana la 7 seara. Doar cele 6 randuri, atat!! Sa-nebunesc. Exact ca si la voi, face un semn, ma cheama, mi-l arata, il compara cu altele, il lauda, numai de pupat nu-l pupa. Apoi mai face unul si-o luam de la capat.

Ce vrea sa se faca?? Deocamdata are in pln sa ajunga pictorita. Dar a renuntat la pictura Ar mai vrea sa devina superstar, sa dea autografe, sa o opreasca lumea pe strada sa-i imparta flori. Deci, de-astea de viitor

Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

D'ale Andrei

Vremuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elyante spune:

Ma regasesc si eu cite putin in aproape fiecare mesaj. Si la noi lectiile dureaza nepermis de mult. Citeva rinduri cu cifre la matematica (noi am ajuns la cifra 2), citeva cu semne la romana, ceva de desenat sau colorat pe foile din dosar si cind ma uit la ceas constat cu uimire ca s-au dus 2 ore. Si ea se scarpina, freaca pe scaun aproape dupa fiecare semn scris sau are ceva sa-mi spuna etc de ma apuca disperarea. Pe de alta parte, o surprind uneori stind pe scaun pleostita, trista si resemnata si mi se umple sufletul de mila si-mi propun sa o iau mai incet.

La despartirea in silabe si identificarea sunetelor vad ca se descurca dar mi-am propus sa facem ceva suplimentar in week-end pentru ca probabil va urma o evaluare pe tema asta. Cred insa ca nu prea stie cum se numesc semnele grafice de le tot insira pagini intregi in caiet si ma intreb daca nu o sa le dea o dictare si din astea cind le-o termina. Tot pe week-end mi-am propus sa repetam denumirile cu speranta ca la scoala le numeste invatatorul cum sint scrise in Abecedar si nu le da cine stie ce alte denumiri fanteziste.

Iar in ceea ce priveste optiunile de viitor, asta vara fata mea vroia sa se faca zidar dupa ce a vazut un domn care tencuia un gard. Era asa de fascinata ca nu mai puteam sa o tirasc de acolo. Intre timp a renit la o veche pasiune si se face iar paleontolog. Tocmai ce mi-a sapat saptamina trecuta un sant in gradina in cautare de oase de dinozauri.

Mergi la inceput

Multumim sorana de incurajari...chir ne trebuiau...
La noi aseara a mers bine cu scrisul cu toate ca acasa scrie multttt mai frumos decat la scoala...probabil acolo mai se uita in sg. in dr....dar e ok la scris are numai FB ...si am exersat ieri sunteul I sa zic ca merge mai bine si cuvintele care sunt mai usoare singur zice ca ce bine cu sunetele astea ca asa invata sa scrie....amin...in sf. isi da seama ca ceva invata si din astea...ca la inceput avea impresia ca le facem asa...ca vreau eu sau doamna
Si la noi temele dureaza de la 5 cand ajung de la birou pana la 8 cand se pregateste de culcare...dar reusim sa facem si suplimentar nu mult strict pe lectia ce urmeaza..bineteles la romana mai mult..ca la mate merge ff usor aici am noroc
Si ca sa va zic una tare azi dimineata il las la scoala si plec cu mamica la o fetita..si o intreb si eu cum se descurca cu sunetele astea ca noua ne-au mancat zilele....si ea ....aaa e super simplu pentru ea..stie ca srie si sa citesca....
M-a lasat fara cuvinte........

Va pup Valentina si Sebi(6 ani si 10 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

vali dar de ce lucrati voi din lectia care urmeaza?? Noua ne-a spus clar ca asa ceva nu se face. Ei la scoala au anumite metode de a explica o anumita notiune. Daca noi facem altfel de explicatii acasa ii debusolam. Ei au incredere in mama mie-n suta dar trebuie sa capete incredere si in Doamna. Zic sa-l lasi in pace cu astea in avans.
Uite, noua ne-a sugerat ca daca vrem sa facem ceva in plus nu-i nicio problema dar sa facem dupa alta carte. Banuiesc ca aici, la sunete, ai putea sa te joci cu el si cam atat.

Cat despre scris si citit la un copi de clasa I...nu stiu ce sa zic. Sunt multi care au deja 7 anisori impliniti si au evoluat altfel.
Plus ca la gradi trebuiau sa faca identificarea unui anumit sunet in interiorul/la inceputul/la sfarsitul unui cuvant/silabe. Au in programa. Deci in clasa I ar trebui sa fie simplu.

Eu zic ca ne-ar trebui o reteta de destresare.

Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

D'ale Andrei

Vremuri

Mergi la inceput