Primul an de scoala 2010-2011- clasa I (3)
Raspunsuri - Pagina 10
geniest spune:
La noi ovalele au pus capac. Dupa crize de plans ca nu le poate face si doamna-i rupe pagina, le-a facut. Urateeeeeeeeee.......nu va povestesc. Da' n-am ce face. Nici mie nu-mi ies cine stie ce...asa ca Dumnezeu cu mila...Au fost criminale. Cele mai grele de pana acum.
In rest, de azi pana vineri sunt in testari si dupa, le pune primul calificativ in catalog, ca medie a mai multor testari.
Taisiasa stii ca uitam cat sunt de mici si incercam sa fortam nota. Si nu-i bine deloc...
O zi buna sa avem cu totii !!!
vali2000 spune:
Buna,
Si noi suntem in cls.1...si e cam greu...si nu la ce ma asteptam adica la scris...care merge ok..cu exercitii suplimentare acasa...cat la lectiile cu sunete....unde daca sunt 3 sau 4 sunete intr-o silaba nu le aude pe toate...si deci scrie gresit....
Ce metode aveti...ca eu nu mai stiu...pt acestea...
La despartit in silabe e super ok...dar cand vine vremea sa punem acele cerculete sub fiecare silabe....pe mine ma ia cu plans....
Avem numai FB la caietul special si fete zambitoare la caietele mici.
Astept sfaturi de la voi......eu citesc ff des pe forum cu scrisul mai greuuu...in fc de timp![]()
Va pup Valentina si Sebii(6 ani si 10 luni)
dulcetica spune:
Ca sa stiti:cica trebuie laudati ,pupati ,incurajati ,imbratisati, etc. indiferent ca-ti vine sa arunci caietul pe geam.Exclus sa-ti pierzi rabdarea ,sa te isterizezi,iar asta cu ruptul paginii nu intra in discutie ,ca-si pierd increderea in ei.Deci din desteptul/desteapta mamei nu trebuie sa-i scoateti!
Rares inca n-a inteles care-i treaba cu calificativele,insa stie taica-su si am munca la dublu sa-l temperez si pe tatal copilului ,care cind se aseaza sa faca teme cu el ,minunatul invariabil plinge.Acum mi-e teama sa mai ies din casa si un minut, ca imediat incep sa studieze impreuna.![]()
dulcetica spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui vali2000 Buna, ..cat la lectiile cu sunete....unde daca sunt 3 sau 4 sunete intr-o silaba nu le aude pe toate...si deci scrie gresit.... ![]() Ce metode aveti...ca eu nu mai stiu...pt acestea... Va pup Valentina si Sebii(6 ani si 10 luni) valentina |
Stai linistita ca si la noi e la fel.Eu i le repet pina la plus infinit, un pic prelungite ,clar si tare ca sa auda bine si cind spune aiurea,repet ce a spus el,de exemplu us in loc de urs,ca aude numai 2 si rid ,ca si cind ar fi super amuzant ,ca sa fac totul distractiv.Azi a venit logopedul ,i-a evaluat si vineri are de la 12 la 13 ora cu el.La noi e pentru s si sh ,pe care le baga aiurea.O sa-l rog sa-i explice putin cum e cu sunetele. Dar totusi pe unele le spune surprinzator de bine.
taisia spune:
Vali2000, cand Adi facea sedinte cu logopeda, au lucrat si asta cu despartitul pe litere. Si doamna mi-a explicat ca trebuie luata fiecare silaba din cuvant pe rand, repetata ca el s-o auda bine si daca tot greseste, lungita fiecare litera din silaba, pana se prinde copilul ce si cum. La Adi a functionat, dupa vreo 3 sedinte despartea foarte bine in litere. A, si mi-a spus ca trebuie repetat mereu, zilnic sa desparta cateva cuvinte, incepand cu simple pana la mai grele. Acum vad ca si el se incurca la anumite grupuri, de ex. oa in broasca, n-a fost chip sa-l zica bine. Asta e, repetam mereu.
mamica
mama_lui_alin spune:
Dulcetica, am jurat cand am fost eleva ca eu niciodata nu voi rupe foaia copilului meu. Caietele mele ramaneau in general cam cu 20 de foi ca pe restul mi le rupea tata. Cat despre "desteptul mamei", lui oricum i-a intrat in cap ca-i destept, poate chiar cel mai destept, ca cica asa i-am spus eu (l-am mai laudat si eu cand facea ceva mai iesit din comun). Drept urmare a acestei impresii foarte bune despre el, dorinta lui este sa se faca om de stiinta cand va fi mare. Si este constant cu aceasta dorinta, cam de 2 ani numai despre asta vorbeste.
Apropo, copii vostrii ce-si doresc sa devina cand vor creste?![]()
Maadi spune:
Offf, nu stiu ce-am facut, dar am reusit sa sterg tot ce am scris.
Daca eu sunt neatenta, ce pretentii sa mai am la fimiu.
In primul rand multa sanatate bolnaviorilor, sa va faceti bine cat mai repede.
Maine avem si noi prima evaluare la matematica. Bulinutze si fb a tot luat, dar sa vedem maine la evaluare cum o sa fie.
Am stat de vorba cu doamna (miercurea este zi de consultatii) si este foarte multumita de Calin. La fel si dna. de pian, care mi-a zis ca daca o tine tot asa in curand putem merge la concursuri.
Ma bucur ca macar la scoala este "responsabil" (vorba doamnei, pe mine ma mira tare mult), deoarece cum ajungem acasa devine alt copil.
La teme trebuie sa-l cam imping de la spate, mai are momente cand imi face surpriza si le face singur. Cu scrisul vad ca mergem mai bine, dar la despartit in silabe si noi avem probleme.
Vorba Taisiei, cred ca trebuie sa repetam mai mult zilnic. Nu stie ce inseamna sa-ti faci seara ghiozdanul, dar mami este de vina daca a2a zi lipsesc lipiciul si foarfeca, desi mami seara isi face temele si intreaba copilul ce trebuie sa mai aiba la el pentru a2a zi.
Dar incerc sa nu-l stresez totusi prea tare si sa raman si eu calma, desi sunt momente cand imi vine sa arunc caietele pe geam, ca altfel nu rezolvam nimic.
la toti scolarei si scolaritele si mult succes in continuare.
Maadi si Calin (19.07.2010)
vali2000 spune:
buna,
merci pentru raspunsuri...asa fac si eu cu el..repetam mai ales ca in fiecare zi au lectii cu alt sunet...si eu ii fac la fel daca ii spun cuvantul mai lungit asa se prinde pana la urma...dar cine o sa ii spuna asa la scoala????![]()
Eu ii spun ca exercitiul e mama invatarii...si el ma mai santajeaza ca daca il supar el numai face nici un sunet in viata lui![]()
Dar imi puneam si eu problema asta la un moment dat ca daca nu reusesc eu cu el..sa vb pt. logoped ca chiar au in scoala din ce am auzit la sedinta..dar oare e necesar???
Azi le-a dat de invatat o poezie..fff fericit...imi zice...nu putea sa fie numai asa la scoala???de ce trebuie sa ne luptam cu sunetele astea???mie sincer imi e mila de ei cand ii vezi dimineata care mai de care mai zgribuliti....si totusi volumul de lectii e destul de marisor .Dar ce sa le facem trebuie incurajati si sa mergem inainte.El isi doreste ff mult sa devina actor
asa ca ii spun ca trebuie sa invete ca sa ajunga actor...sau azi dimineata se uita la stiri la tv si ma intreba..mami cred ca mi-ar placea sa fiu si stirist
dar pentru asta trebuie sa stiu sunetele nu????si tot asa...
multe Fb la copii si la parintii fffff multa rabdare
CRIXIA spune:
si noi ca voi! adica: bastonase, sunete....
La sunete incurca denumirile..."construieste o silaba cu 3 cuvinte" vroia sa spuna propozitie..le amesteca rau de tot. Mai greseste la impartirea in silabe.
Maadi, ei tin zilnic in penar foarfeca si lipiciul, iar restul(pt desen, abilitati) la dulap. In schimb am verificat intr-o dimineatza ghiozdanul si am gasit stiloul si picul aruncate in fundul ghiozdanului, nu erau in penar...mamaaa, ce as fi urecheat-o, dar n-am facut-o, am ramas doar la atentionare verbala. Sper sa fi tinut minte.
Acum lucram la scriere...ma lupt cu pauzele de scarpinat, tusit, batzait...stau langa ea cand pot si ii spun sa faca tot randul si apoi sa spuna ce doreste, sa se scarpine...![]()
Cris mami de Alexia & Ana