Ce facem cand colegii de grupa vin bolnaviori...
Raspunsuri - Pagina 16
Luna1 spune:
Parerea mea personala e ca sunt mai curate gradinitele in Romania decat aici. Aici intra cu incaltarile de afara, au si ei incaltari de interior insa pentru confortul lor, daca vor sa stea cu incaltarile de afara le tin pe acelea. Se spala pe maini de cateva ori pe zi, insa la toaleta merg singuri (la 3 ani) se sterg singuri si se spala singuri, nu poti stii cat de bine se spala.
Fiecare grupa mananca in clasa lor, nu au bucatarie separata, deci scot mesele si mananca. Se spala pe jos, se aspira in fiecare seara dupa plecarea copiilor insa presupun ca asta fac si in Romania.
Parintii intra incaltati in clase sa isi ia copiii.
Si cu toate astea nu prea sunt bolnavi cum spuneti voi, adica mai le curg mucii, mai stranuta, mai tusesc, insa vorbind individual cu parintii n-am auzit de complicatii, sunt 20 copii in grupa, vorbesc cu parintii la vreo 7-8 si nu am auzit de complicatii. Insa majoritatea merg la gradi de pe la un an asa ca sunt imunizati bine deja.
M-am prins, cred ca am dezlegat misterul, fara gluma, asta e motivul pentru care sunt asa de virusati cei mici ai vostri (comparativ cu cei din vest), pentru ca majoritatea acum intra in colectivitate pt prima oara, deci majoritatea au sistemul imunitar neformat inca cum trebuie, de aceea sunt toti bolnavi in acelasi timp.
Pe cand aici incep gradi/cresa la minim 3 luni, din pacate multi parinti nu pot sta acasa mai mult, deci eu cand am dus-o pe fie-mea la 2 ani ceilalti erau imunizati deja (incepand la varste diferite) si nu mai plimbau virusii asa mult.
miereamara spune:
Da, si aici iau masa si dorm in incaperea in care se joaca, adica o sala mare cu masute, la ora de somn copii se culca pe jos pe niste saltelute.
Aceasi explicatie o am si eu, fi-miu cand l-am dus la 12 luni parca l-am aruncat in cusca cu lei:)) el a ajuns la complicatii gen pneumonii, ceilalti copii erau deja obisnuiti, si aici norma este cam 6 luni cand incep cresa, dar am vazut si copilasi de sase saptamani si de 2-3 luni.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
Luna1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miereamara Da, si aici iau masa si dorm in incaperea in care se joaca, adica o sala mare cu masute, la ora de somn copii se culca pe jos pe niste saltelute. Aceasi explicatie o am si eu, fi-miu cand l-am dus la 12 luni parca l-am aruncat in cusca cu lei:)) el a ajuns la complicatii gen pneumonii, ceilalti copii erau deja obisnuiti, si aici norma este cam 6 luni cand incep cresa, dar am vazut si copilasi de sase saptamani si de 2-3 luni. www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator Listen to your children when they're young, and they'll listen to you when they're old. |
Da asa dormea si fii-mea in aceeasi incapere pe jos, adica pe niste patuturi speciale gen targi.
Acum s-au sistat si alea, e la pre-school ( a fost promovata avand 3 ani) au quiet time 30 min, unii adorm altii nu (fie-mea nu ) nurse le citeste povesti si ei sunt pe pernute pe jos.
lulu77 spune:
clar ca ai nostri, cei din RO sunt mai sensibili. ptr ca pana la 3 ani ( in cele mai fericite cazuri, cand au cu cine sta) stau acasa, cu bunicile in general..deci e clar...globul de sticla e deja format. am si eu una acasa, si stiu cum este.
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
Bebe Beca spune:
In primul an de gradinita a fost jale. Muci, tuse, febra, reuseam sa o punem pe picioare, o luam de la capat. In al doilea an a fost mai bine, numai niste muci si tuse, nu stiu daca a stat acasa de doua ori. In al 3lea an... deja a fost parfum. Acum este tot ok, poate mai muceste din cand in cand, insa putiin de tot. Partea mai nasoala este ca ne pune pe noi la pamant Cea mica a racit prima data in prima saptamana de viata si a tinut-o tot anul asa, a avut pauza doar cat a tinut vacanta de vara a Rebecai. Acum a inceput Rebeca gradinita, au inceput si mucii Sarei sa apara, la fel si prietena tuse. Ma intreb cum o sa fie bebe mic, el se va naste in plina iarna...
Ideea mea este de fapt urmatoarea: Rebeca si-a format atat de bine sistemul imunitar, incat face fata unor virusi care pe noi ( adica pe sot si pe mine, de Sara nu mai vorbesc...) ne termina, cu febra de 40, dureri de cap si oase, etc. Nasol de tot. Iar ea... nimic. Poate, dar nu neaparat, niste muci.
Cam asta inseamna imunizarea naturala, insa ea nu se formeaza dupa prima tura de raceala. Dureaza. La unii mai putin (cateva luni), la altii mai mult.
Oricum, nu numai virusii sunt periculosi. Si, din pacate, nu se poate sta cu dezinfectantul la purtator si sa sterilizam tot ce intra in contact cu noi...
Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 16+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca
softurela spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui lulu77
se vb la acest subiect de trimiterea unui copil la gradinita cu un guturai simplu, mucii persistenti de luni de zile.in nici un caz de copii cu gripa, pneumonie, etc. Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007) |
Lulu, pneumonia nu e contagiosa. Un virus banal poate da pneumonie la unii copii. Cred ca stii asta, dar ai pus-o pe picior de egalitate cu gripa si se intelegea gresit.
Fetita mea cea mare a mers la gradinita din aprilie pana in august. Inafara de crizele de astm declansate viral alte complicatii nu a avut. Dar a fost suficient ca sa nu mearga mai mult de 8-9 zile pe luna la gradinita.
Am ales sa o retrag pentru ca era slabita si epuizata dupa tavalugul de raceli. Mai mult de atat, astmul ei a luat-o la vale, facea crize si inafara racelilor.
Sunt doua luni de cand a incheiat cu gradinita si incepe sa recupereze si in greutate si cu astmul. Sunt foarte fericita sa vad ca isi revine incet incet dar sunt constienta ca daca o repun in colectivitate o luam de la capat.
Isi doreste foarte mult sa mearga la gradinita si a fost unul din putinii copii care s-a integrat din prima zi. Se trezea in fiecare dimineata devreme sa nu cumva sa intarzie. Si acum se uita cu nostalgie spre directia care duce la gradinita.
Ma doare sufletul dar nu pot sa o dau, vorba uneia dintre voi. Selectia naturala, unii supravietuiesc, altii nu. Mi se pare o vorba dur spusa ... dar in fine, sper sa nu treceti prin ce am trecut eu.
Am citit toate paginele si ma intreb daca ati avea al doilea copil mai sensibil, tot pe aceeasi pozitie ramaneti ? Ramane de vazut!
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
softurela spune:
citat din mesajul lui CorinaDani pe mine ma ingrijoreaza si altceva : cat poate rezista organismul unui copil de 2-3-4 ani la atatea serii de antitermice si picaturi nazale intr-un singur sezon rece, nu mai zic de alte siropuri si preparate? paracetamolul nu afecteaza ficatul, picaturile pentru nas nu dau dependenta, reactii alergice sau nu-si mai fac efectul la un moment dat ? de ce sa acceptam acest lucru, doar de dragul teoriei imunizarii pe cale naturala ? nu ar fi mai bine sa se mearga pe ideea unei expuneri moderate, nu excesive, la germeni, astfel incat copilul sa aiba timp sa-si revina si sa se puna pe picioare, combinata cu sustinerea sistemului imunitar cu preparate naturiste/homeopate ?adica acel copil sa aiba si perioade in care sa fie sanatos, sa-si recupereze pofta de mancare, sa asimileze vitaminele si mineralele din alimentatie si suplimente (daca e cazul), nu s-o tina intr-o boala continua, din toamna pana in primavara ? nu mai zic de stresul prezentarii la medic, fobia pe care o poate prinde copilul fata de "halatele albe", refuzul de a lua medicamente chiar daca sunt sub forma de sirop gustos, noptile nedormite, refuzul mancarii, pierderea in greutate, subrezirea sistemului imunitar ? de bani isi pune cineva problema, sincer, ca nu cred ca ne dau banii afara din casa ? pana la urma si bugetul familiei este afectat daca 6 luni cumparam medicamente peste medicamente, nu mai zic de micile atentii "la stat" sau plata consultatiilor la privat ... |
Corect Corina. Si eu sunt pe principiul unei expuneri moderate. Eram constienta ca atunci cand o dau la gradinita va culege tot ce se poate dar nu m-am asteptat sa fie chiar asa. Eu cu muci si cu tuse nu am trimis-o iar febra nu a facut niciodata cat timp a mers la gradinita.
La fiecare episod am asteptat sa iasa din covalescenta si sa fie pregatita pentru un nou episod. Asta insemna doua satamani de stat acasa, chiar daca plateam 550 RON/luna. Acasa, aveam posibilitatea sa-i urmaresc evolutia, sa cresc sau sa scad dozele in ventolin si sa evit astfel complicatiile. Tinand-o acasa si tratand-o cu simt de raspundere nu am ajuns niciodata la antibiotic si nici la internari in spital. Racelile le-am tratat doar cu aerosoli exceptand ultima, cand am ajuns la prednison(2 zile).
E adevarat ca am avut posibilitatea sa stau cu ea si cred ca, nu multe sunt norocoase din punctul asta de vedere.
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
lulu77 spune:
citat din mesajul lui softurela [E adevarat ca am avut posibilitatea sa stau cu ea si cred ca, nu multe sunt norocoase din punctul asta de vedere. Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010) Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518 |
Eeeee ..bine punctat ptr multe cazuri, din nefericire.
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
Bebe Beca spune:
Softurela, dar voi aveti un copilas cu astm, este firesc sa aveti mai multa grija, atentie, nu stiu cum sa spun ca sa nu sune aiurea.
Intrebai de al doilea copil mai sensibil. Acesta este cazul nostru, mezina familiei este tare sensibiloasa si capteaza tot ce nimereste. Insa... nu avem ce face, decat sa ridicam din umeri si sa speram ca se va inzdraveni pe parcurs.
Si ai punctat foarte bine "norocul" de a putea sta acasa. Pentru unii, acesta este un lux. Exista familii care nu au ajutoare si nici bani ca sa plateasca bone... Si nici concedii medicale nu pot lua atat de usor, iar ce pot lua probabil ca pastreaza pentru situatiile intradevar grele, nu doar pentru muci.
Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 16+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca
elaga spune:
Luna, draga mea, exagerezi. Nu am zis ca tin copilul in casa, dimpotriva. Incerc doar sa evit oamenii bolnavi. Ce vezi tu atat de rau in treaba asta? E efortul meu si sunt dispusa sa-l fac pentru copilul meu. Sistemul imunitar si-l formeaza printr-o alimentatie sanatoasa, nu trebuie musai sa ia virusuri si bacterii.