Ce facem cand colegii de grupa vin bolnaviori...

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramonapreda

da,copilul ei fusese chiar internat 2 zile si fusese epidemie in gradinita lui.
nu cred ca fetita ta nu a mai racit pt ca racise de doua ori inainte...hai sa fim serioase.


ramona, respectam decizia fiecarui parinte. asta este. si asa este normal. epidemie de bacterii cauzatoare de pneumonii..nu am auzit.poate gresesc eu...dar

am mai scris la inceput, l-am tinut acasa 4 zile pe Luca, l-am pus pe picioare, l-am dus la gradi si dupa 2 zile muci si tuse din nou.nu am acuzat pe nimeni, si nici nu o voi face.daca azi, cand ajung acasa, nu s esimte ok, si nici maine, il tin acasa. cat va fi nevoie. sunt constienta ca il duc si o luam de la capat. asta este. va trece si asta.

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

eu cred ca valurile astea succesive de imbolnaviri, ce se tin lant, sunt din cauza faptului ca acesti microbi sufera diverse mutatii, intr-o perioada relativ scurta. pediatra fetitei mele era de-a dreptul ingrozita, cati copii bolnavi au venit la cabinet dupa prima saptamana de gradi, a zis ca asa ceva n-a pomenit, si lucreaza in domeniu de zeci de ani...

altfel, daca ar exista doar cateva tulpini de virusi/bacterii, o data ce faci boala dobandesti si imunitatea, astfel incat la o noua expunere nu te mai imbolnavesti deloc sau faci o forma usoara a bolii, deoarece organismul are anticorpii specifici pentru a lupta impotriva "intrusilor". insa daca vii in contact cu un "mutant", evident te vei imbolnavi din nou, pentru ca nu ai acei anticorpi. si tot asa.

pe mine ma ingrijoreaza si altceva : cat poate rezista organismul unui copil de 2-3-4 ani la atatea serii de antitermice si picaturi nazale intr-un singur sezon rece, nu mai zic de alte siropuri si preparate? paracetamolul nu afecteaza ficatul, picaturile pentru nas nu dau dependenta, reactii alergice sau nu-si mai fac efectul la un moment dat ? de ce sa acceptam acest lucru, doar de dragul teoriei imunizarii pe cale naturala ? nu ar fi mai bine sa se mearga pe ideea unei expuneri moderate, nu excesive, la germeni, astfel incat copilul sa aiba timp sa-si revina si sa se puna pe picioare, combinata cu sustinerea sistemului imunitar cu preparate naturiste/homeopate ?adica acel copil sa aiba si perioade in care sa fie sanatos, sa-si recupereze pofta de mancare, sa asimileze vitaminele si mineralele din alimentatie si suplimente (daca e cazul), nu s-o tina intr-o boala continua, din toamna pana in primavara ? nu mai zic de stresul prezentarii la medic, fobia pe care o poate prinde copilul fata de "halatele albe", refuzul de a lua medicamente chiar daca sunt sub forma de sirop gustos, noptile nedormite, refuzul mancarii, pierderea in greutate, subrezirea sistemului imunitar ? de bani isi pune cineva problema, sincer, ca nu cred ca ne dau banii afara din casa ? pana la urma si bugetul familiei este afectat daca 6 luni cumparam medicamente peste medicamente, nu mai zic de micile atentii "la stat" sau plata consultatiilor la privat ...

si atunci, cum se poate realiza asta - expunerea moderata la germeni - daca in permanenta vin la gradi copilasi care imprastie microbi peste tot, prin tuse productiva, stranut repetat, muci verzi garla, voma sau diaree ? ce folos ca eu imi tin copilul acasa pana se face bine, daca din prima zi de revenire la gradi culege alt crocobaur, la care nu are anticorpi ? nu ar fi mai benefic pentru toti ca in faza acuta de contagiozitate copilul bolnav sa fie tinut acasa, astfel incat la revenirea in colectivitate sa nu-i mai contamineze asa usor pe ceilalti copii ? tot va fi contagios, insa intr-o mai mica masura, asadar sansele de a-i contamina pe altii scad.

si ar mai fi un mic aspect, pe care personal mi-as dori sa-l intalnesc in fiecare gradinita : dezinfectia zilnica si/sau periodica. la cate dintre gradinite se dezinfecteaza zilnic sau periodic suprafetele de lucru (masutele), jucariile, clantele, intrerupatoarele, etc. ? de ce, de exemplu, in cabinetul stomatologului meu exista lampa cu ultraviolete, pe care o lasa aprinsa la terminarea programului, pentru distrugerea germenilor din incapere ? de ce aceeasi lampa exista si in magazinul de produse din carne de unde ne aprovizionam de obicei ? in gradinite cum se distrug microbii ? stie cineva ? exista o obligativitate, niste reguli in acest sens, sau se face curatenie si atat, iar dezinfectia se efectueaza doar in situatii deosebite (streptococul hemolitic, hepatita A, meninginta infectioasa, etc.)

recunosc, e foarte posibil ca ai nostri copii sa fie mai bolnaviciosi decat generatiile nascute pe vremea comunismului si asta sa fie de fapt principala cauza a imbolnavirilor in masa; insa sunt convinsa ca pe vremuri (acum 20-30 de ani) nici nu existau atatea tulpini de virusi/bacterii/streptococi si stafilococi, medicamentele erau de alta generatie, organismul era mai calit - mancam mai natural pe de o parte, stateam in frig in casa iarna, faceam mai multa miscare, etc.


Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonapreda spune:

nu stiu fetelor,pana acum,pana sa am un copil, si eu vedeam tot asa lucrurile.poate asa voi gandi si eu cand fata mea va avea 3-4 ani, dar va spun sigur,din ianuarie voi merge la serviciu,sunt educatoare, ca eu n-am sa las niciun copil sa intre in clasa fara un aviz medical ,indiferent ca-i vb de raceala,gripa sau altceva. cine este competent,sa-si spuna parerea,iar daca e contagios vreunul,sa stea acasa pana nu mai e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

nu am intentionat si nici nu am jignit pe nimeni. Am si eu doi copii, baiatul acusi scolar, iar fata are 3 ani si 9 luni...cand se imbolnaveste unul dintre ei nu-i izolez pt ca e imposibil in aceeasi casa, sunt impreuna tot timpul, isi beau/mananca unul de la altul din vesela, isi ling mucii si-si stranuta unul altuia in nas insa stiu ca asa e normal. Nu am ce face, nici nu ma mai stresez cand incepe baiatul stiu ca dupa incubatia virozei o face si cea mica, dar fiecare face in felul lui aceeasi viroza.

in colectivitate nu-i duc cand vad ca-s virusati. Exudate in gat le fac periodic din 6 in 6 luni, din proprie initiativa, asa stiu ca n-au streptococi. Sunt boli precum scarlatina care pot fi evitate daca parintii ar fi mai atenti. La gradinita la noi vine sanepidul si le ia exudate din gat la toti cand se anunta cate un caz de ceva. Evident multi sunt descoperiti purtatori de betahemolitic.

nu va agitati asa tare, cerand empatie sau acuzand de lipsa de intelegere pe noi mamicile panicate, pt ca de fapt voi cele curajoase dati dovada de lipsa de empatie si de intelegere. Nu pricepeti ca daca voi ati avut sansa ca al vostru copil sa nu faca forme de boala urate, complicate, sau e mai adaptabil, gata, toti tre sa se alinieze dupa ei.

Unii reactioneaza mai puternic, fac poate mai usor complicatii, cum zicea Zina si inca o mamica, poate au avut si ghinionul sa se intalneasca cu germeni mai periculosi, mai rezistenti, sau cine stie? fiecare dupa cum ii e norocul si felul....trebuie sa avem intelegere pt toti. Nu asa dupa regula
"dupa noi, potopul"

Si eu sunt adepta alimentatiei sanatoase, echilibrate, si eu imi duc copiii la joaca printre alti copii in parc sau in vecini, mergem in magazine, nu am "borcanul steril", i-am invatat regulile elementare de igiena pt ei si cei din jur, am mers cu ei in concedii peste tot, poate ar trebui sa-i calesc mai mult, nu stiu, intotdeauna se poate face ceva mai mult si mai bine. Deocamdata nemultumirea mea e legata de faptul ce-l mentiona si Zina, ca odata cu sezonul virozelor nu stiu ce sanse de continuitate si frecventa 100 % avem la gradi cu atat de multi copii ce vin raciti cobza si se stie ca le trece mai greu daca ies afara dimineata de dimineata pe umezeala si ceata, si nici nu se odihnesc indeajuns, mananca ce mananca pana la 4-5 in gradinita. ...ma rog, poate da D-zeu si se imunizeaza si ai mei in 4-6 luni. chiar sunt curioasa acum cate zile vor rezista, dupa ce au incasat prima viroza in prima saptamana de gradi...nu au ajuns la antibiotic, dar tot i-am tinut acasa ca aveau mucii in gura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

CorinaDani, la gradinita copilului meu se sterg mesele si jucariile ZILNIC cu dezinfectant, se spala pe jos de doua ori pe zi (o data la pranz cand dorm copiii si seara dupa ce pleaca toti). Mi se pare normal sa se procedeze asa, mai ales in camera bebelusilor unde cei mici baga in gura tot.

Aici copiii sunt culcati pe jos (pe un fel de targi cam la 10 cm de podea), si acelea sunt sterse periodic, iar asternuturile si patura sunt spalate saptamanal.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Pai mai este un aspect inca nediscutat: cu cine iti tii atata copilul acasa ? Ma refer la cei ca mine, fara familie aproape. Nu imi permit sa il tin 10 zile pe viroza. Aici banuiesc ca stiti ca nu exista concediu pentru ingrijire copil, ba chiar si concediul de maternitate este de trei luni doar.

Si de ce doar in Romania exista panica asta cu virusii? Pe bune ca aici nimeni nu isi fereste copilul cum citesc eu pe forum. Si antibiotic sa da foarte rar, siropele ioc (al meu nu a luat niciodata nimic pentru imunitate si nici sirpo de tuse, considerat a fi apa de poloaie pe aici). Imi vine a crede ca numai in Romania ne permitem luxul de a cocolosi copilul, probabil si pentru ca fetele au bunici sau bone la dispozitie sau pur si simplu stau acasa ani de zile, cu fratiorii celui mare etc.

Simona cu Robertzel baietzel frumos

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti si Poze cu bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Cum ziceam mai in urma copilul meu, dupa ce a mers la scoala aici, avand 5 ani (de fapt de la 4 ani jumate la 5 ani) a fost bolnav aproape continuu timp de 6 luni. Nu febra, insa tusea mai mereu, mai baga o febra din doua in doua sapt. Ma panicam, mergeam la dr, eram obisnuita ca trebuie sa-i dau "ceva". Nu stiu ce, orice, antibiotic, siropele etc. Ca asa ieseam de la dr din Romania, cu pomelnicul de medicamente.

Aici nimicuta.

Dupa 6 luni i-a trecut si de atunci a mai adus acasa cate o enterocolita din cand in cand si cam atat.

Ca vorbeati de paracetamol si tratamente. Iarasi o sa va supar. Cand aud cate siroape si siropele si picaturele, si supizitoare, etc ia un copil in Romania ma simt iarasi mama "inconstienta". Eu va zic cum procedez eu: la febra mare (peste 38.5) dau paracetamol, nasul doar il suflam, dormim pe perne ridicate pentru o respiratie mai usoara, punem picaturi miroasitoare pe pijamale si dormim in acelasi pat. Atat. Nu luam siropele, sincer nu am vazut sa ajute la ceva la cel mare. Tusea tot intr-o sapt trecea.

Sa o ia de la capat imediat dupa vindecare, o fi nu zic nu, mie personal nu mi s-a intamplat. Adica ori ii curg mucii incontinuu toata iarna ori e ok. Insa gripa nasoala (cu febra mare, dureri etc) nu mi s-a intamplat sa o termine pe una si sa ia din nou imediat.

Iar de complicatii ce sa zic Zina considera complicatii pentru ca ii da antibiotic fiindca se panicheaza. In rest, poate nu am citit eu bine, dar e doar racit cu febra, nu a facut nicio complicatie copilul ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui miereamara

CorinaDani, la gradinita copilului meu se sterg mesele si jucariile ZILNIC cu dezinfectant, se spala pe jos de doua ori pe zi (o data la pranz cand dorm copiii si seara dupa ce pleaca toti). Mi se pare normal sa se procedeze asa, mai ales in camera bebelusilor unde cei mici baga in gura tot.

Aici copiii sunt culcati pe jos (pe un fel de targi cam la 10 cm de podea), si acelea sunt sterse periodic, iar asternuturile si patura sunt spalate saptamanal.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator


Listen to your children when they're young, and they'll listen to you when they're old.


excelent ! daca as putea si ar exista si la noi, la o gradinita din acesta mi-as duce copilul, fara ezitare; nu stiu cum se procedeaza la gradinita unde merge fata mea, mi se pare curat in general, se mai intra cu incaltamintea de afara pe hol pana in pragul clasei, insa copilasii sunt schimbati la sosire cu pantofiorii de interior, iar in curte au pavaj si mocheta imitatie de iarba. deci mizerie de afara nu prea aduc pe talpi. nu stiu cum se face dezinfectarea suprafetelor, desi gradi e cu supraveghere video, nu am acces la programul respectiv, am niste setari in sistemul informatic de la serviciu, ce nu-mi permit accesarea oricarui program sau site...o sa intreb desigur si despre acest aspect (igienizarea), cu prima ocazie ce apare...

microbii ca microbii, sunt peste tot, inevitabil, dar sunt si metode destul de eficiente si nu foarte costisitoare, de a-i imputina...


Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Ei o sa te dezamagesc un pic:)), dar aici copilasii stau cu incaltaminte normala (cu care merg si pe afara) si dorm incaltati. Explicatia este legata de siguranta lor, in caz de incendiu sau altceva, tb sa fie toti echipati de iesire.

Doar la grupa 0-12 luni se intra descaltati (parinti, educatoare se descalta la usa).

Off topic: Copilul cand il iau seara are unghiile negre si pamant in cap:)) ii place nespus sa se joace in tarana, isi toarna in cap, baga in gura, e ceva ce nu poate fi controlabil, dar mi-e un drag de el cand il vad negru din capa pana in picioare, imi amintesc ce terorizata eram eu in copilarie de mama, sa nu imi murdaresc hainele, era o adevarata tragedie cand cadeam si imi murdaream ciorapii de iarba

Eu cu cat il iau mai murdar, cu atat ma bucur mai mult pt ca stiu ca s-a distrat in ziua respectiva.

Ii spala pe maini ori de cate ori vin de afara (de doua ori) si inainte de mese.

In spirit de gluma, uite www.flickr.com/photos/14984866@N07/4193036910/" target="_blank">asase imuniza fi-miu pe la varsta de 11 luni (el pana a inceput cresa la 12 luni, nu a fost niciodata bolnav, niciodata, nici muci, nici tuse, absolut nimic).


www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

da-mi voie totusi sa presupun ca la voi nu e atata mizerie pe jos cum e in Romanica; eu sunt dezgustata de cati scuipati, kk de caine si pisica, gunoaie, etc. sunt pe jos, peste tot, trebuie sa faci un adevarat slalom printre scarbosenii, in anumite zone...
nu mai zic de ghenele de gunoi amplasate in imediata vecinatate a blocurilor si locurilor de joaca, cel putin asa este in mai toate cartierele din Ploiesti, doar in centrul orasului sa zicem ca e mai curatel; locatarii arunca de obicei gunoiul in tomberoane, insa vin tiganii care scot pungile de gunoi, le sparg si rascolesc dupa PET-uri, doze de aluminiu, resturi de paine, fier, lemn si te miri ce...de aceea in urma lor ramane covor de gunoi pe langa tomberoane, nu mai ai cum sa ajungi sa arunci sacul in tomberon si il lasi pe jos, cat mai aproape, fara sa intri cu talpile in gunoaie...vin apoi cainii comunitari care si-au facut un obicei ciudat - toti pampersii murdari de kk (lasati imprastiati pe jos, de catre tiganii care cauta in gunoaie) ii desfac si ii imprastie peste tot, probabil li se pare ca acolo e ceva comestibil...scuzati descrierile, dar chiar asa se intampla...am facut si poze, le-am trimis la primarie...degeaba...

la gradi la fii-mea ii spala si pe ei pe manute, inainte de masa, dupa folosirea toaletei. de murdarit vad ca se murdareste pe sosete la orele de aikido, au niste covorase sau saltelute pe care le folosesc si cred ca sunt cumva mai imbacsite...a, si pantofiorii sunt diverse modele, fiecare cum are de acasa, unii din panza, altii din piele, dar sunt de purtat doar la gradi, ii lasa in dulapioare la plecare si se incalta cu pantofiorii cu care au venit de acasa.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput