Ce facem cand colegii de grupa vin bolnaviori...
Raspunsuri - Pagina 12
diana spune:
Simonix, uite in situatia cu varicela" parintii de acolo imi ziceau ca sa il fi dus mai inainte, sa dea si copiiilor lor varicela, sa scape de ea " eu nu as fi fost de acord cu ea!!
Toni a facut varicela (nu apucasem sa-l vaccinez) si desi i-am dat tratament antiviral de la primele simptome (am fost la spital) in 3 zile am fost internati cu diagnosticul- meningo encefalita
provocat de varicela. Pana la urma s-a dovedit a fi "numai" pneumonie. Dupa un tratament cu antibiotice si examen neuropsihiatric ...in 5 zile ne-au externat. ...Asta ca sa vezi de ce unele mamici devin mai panicoase...asa ca mine.
Pe Alin am apucat sa-l vaccinez si in timpul unei epidemii la gradi...mi-a adus virusul acasa. Desi la Alin nu s-a manifestat sau poate ca a facut o forma usoara(imi aduc aminte ca avea vreo 3 bubite de sorginte necunoscuta...dar nu m-am gandit ca poate fi varicela). Peste 2 saptamani de la incident Toni era plin de bube...
Din cauza complicatiilor eu nu sunt pro imunizare naturala. Poate daca aveam si eu niste copii care faceau doar boala respectiva...fafa complicatii...nu eram asa speriata.
De asemenea, Alin a luat de la gradi- streptococul beta hemolitic si a facut scarlatina! Ei au igenizat gradinita la 2 saptamani dupa primul caz iar Alin a apucat sa se procopseasca cu streptococul.
Stiti ce inseamna asta???
Stiti ca la 3, 4 luni ii fac analizele de sange (un mare stres pentru el), urina iar Aslo este mereu marit. Ia cure de o luna de penicilina, a ramas traumatizat de la moldamin. Cand imi spune ca il dor oasele...ma gandesc la streptococul asta care poate da reumatism si altele. Si tot nu scapam de el. Nu credeam ca aceasta boala poate fi atat de periculoasa!
Va pup
ramonapreda spune:
si eu evit copiii bolnaviori cat pot de mult,fetita mea are 1an si 8 luni si ma gandesc ca nu e cazul sa o expun aiurea.e prea mica, nu stie nici macar sa-mi zica ce o doare si nu vad de ce nu as incerca sa o protejez,atat cat se poate.
am fost f suparata pe o prietena care, mai e si medic,a venit in primavara ,cand fata mea avea 1 an si 3-4 luni,cu copilul bolnav la noi,tusind. drept urmare,fata mea a facut pneumonie si am indopat-o de antibiotic aiurea,basca chinurile de rigoare (la noi medicamentele se iau fffffff greu,fiind prea mica,le refuza). vi se pare corect?mie ,nu.
iesim zilnic cateva ore pe afara,avem banca in fata blocului si se joaca cu cativa copii de varsta ei pe care ii cunoastem si stim cand sunt bolnavi.
am fost acum vreo luna cu ea la leagane si a facut o herpangina de toata frumusetea si iar am luat antibiotic "preventiv" pt a nu se infecta acele vezicule,ma rog...
ideea e ca ,parerea mea,daca toata lumea ar lua niste masuri de protectie,poate nu s-ar mai ajunge in situatia in care copiii nostri sa fie mai mult bolnavi decat sanatosi.
se duc la gradinita 2 zile si acasa 5...si tot asa...
ar trebui sa gaseasca fiecare solutii.
nu e neaparata nevoie ca totii copiii sa se "imunizeze" astfel.
anya spune:
Pana la urma regulile din Romania sunt aceleasi cu cele de afara:
-copilul cu febra care se simte la mana (adica peste 38) si cu stare generala proasta (apatie, varsaturi) - sta acasa.
In rest - la gradinita.
Ca unora le-ar place ca gradinitele sa fie "borcan steril" nu are nici-o importanta. De fapt cred ca tuturor ne-ar placea, doar ca realitatea e alta.
Teoria speciilor zice ca cele care nu se adapteaza - dispar. Acelasi lucru si la nivel de individ. Oamenii au gasit medicamente, pot controla multe, dar tot imunitatea individului e cheia.
Luna1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ramonapreda nu e neaparata nevoie ca totii copiii sa se "imunizeze" astfel. |
Dar cum? Pana la urma n-a raspuns nimeni, mai exista si alte metode de imunizare? Ziceti-mi si mie sa nu-mi mai chinui copilul cu gripe.
P.S. nici eu nu consider ca o gripa e folare la ureche. Insa aleg sa vad partea pozitiva (imunizarea) si sa nu ma panichez, pana la urma e doar o raceala/gripa.
Zina toti copiii fac febra, te exprimi de parca ai nostri (celor "inconstiente" care nu ne panicam la o gripa) nu sufera si nu ii doare. SI da, febra se trateaza cu antitermic, nu cu antibiotic, doar sa ai rabdare.
lulu77 spune:
citat din mesajul lui ramonapreda si eu evit copiii bolnaviori cat pot de mult,fetita mea are 1an si 8 luni si ma gandesc ca nu e cazul sa o expun aiurea.e prea mica, nu stie nici macar sa-mi zica ce o doare si nu vad de ce nu as incerca sa o protejez,atat cat se poate. am fost f suparata pe o prietena care, mai e si medic,a venit in primavara ,cand fata mea avea 1 an si 3-4 luni,cu copilul bolnav la noi,tusind. drept urmare,fata mea a facut pneumonie si am indopat-o de antibiotic aiurea,basca chinurile de rigoare (la noi medicamentele se iau fffffff greu,fiind prea mica,le refuza). vi se pare corect?mie ,nu. iesim zilnic cateva ore pe afara,avem banca in fata blocului si se joaca cu cativa copii de varsta ei pe care ii cunoastem si stim cand sunt bolnavi. am fost acum vreo luna cu ea la leagane si a facut o herpangina de toata frumusetea si iar am luat antibiotic "preventiv" pt a nu se infecta acele vezicule,ma rog... ideea e ca ,parerea mea,daca toata lumea ar lua niste masuri de protectie,poate nu s-ar mai ajunge in situatia in care copiii nostri sa fie mai mult bolnavi decat sanatosi. se duc la gradinita 2 zile si acasa 5...si tot asa... ar trebui sa gaseasca fiecare solutii. nu e neaparata nevoie ca totii copiii sa se "imunizeze" astfel. |
ramona, tu sincer crezi ca fata ta a facut penumonie de la vizita acelei prietene? sunt atat de multi factori care ar trebui luati in calcul.la o pneumonie nu se ajunge de la o tuse.din pacate.
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
ramonapreda spune:
ai dreptate anya,dar eu cred ca putem face si noi cate ceva pt a nu-i mai raspandi (virusuri si bacterii),atunci cand se poate.eu cand fata mea a avut herpangina,asa cum a mai spun cineva pe aici,am iesit cu ea zilnic afara,dar n-am lasat-o sa ia contact direct cu niciun copil. nici macar nu se observa aceasta boala. de ce sa-i fi "imunizat" gratuit si pe toti ceilalti copii din preajma ei?
iar la gradinita sunt trimisi copii nu numai cu raceli usoare...va spun in cunostinta de cauza.
lulu77 spune:
si da, ma repet sustin imunizarea naturala, dar nu la limita inconstientei.
nu folosim antibiotic.
mergem in colectivitate(indiferent ca e gradinita, acum mai nou)fff des.
iesim afara cu febra(chiar la plaja, am facut baie in mare).
anuntam ca suntem contagiosi, si venim in grup doar daca suntm primiti(si suntem mereu..ca nu suntem bau-bau).
tratam febra cu antitermice daca sare de 38.5, daca nu ...cu ce putem (lichide, dezbracat, bai caldute,etc).
folosim multe homeopate dar si alopate.
mancam sanatos(atat cat putem)
si suntem(incercam,mai relaxati.
toate vin si trec.
sa nu credeti, ca noi mamele "inconstiente" nu stam cu ochii pe copii, s anu faca complicatii. dar ...asa cum s-a mai specificat in acest subiect si in altele mai vechi.....ne cunoastem limitele copiilor nostri.
avem avizul gradinitei si a medicului pediatru ptr colectivitate.
oare acesti oameni gresesc si ei?
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
lulu77 spune:
citat din mesajul lui ramonapreda ba fix de acolo. |
cum s-a dovedit?????cine sustine????
ramonapreda spune:
pai si luna,tu ce astepti de la "imunizarea" asta? sa nu se mai imbolnaveasca nici o data? eu cunosc persoane care de la atata "imunizare" acum ajung direct la intravenoase.