Ce facem cand colegii de grupa vin bolnaviori...

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
citat din mesajul lui elaga

Lulu stiu ca suntem contagiosi inainte de a prezenta simptome, dar in privinta asta nu am ce face. Dar daca vad in parc un copil care tuseste sau are nas curgator, plec. E drept ca puiul meu are doar doi ani si inca nu si-a format foarte bine sistemul imunitar. Sa stii ca daca el este bolnav, il scot afara, dar nu-l duc in parcuri sau unde ar putea fi copii pe care sa-i imbolnaveasca.

http://mamasiiubita.blogspot.com/


Hai, ma, ca aici nu vorbim despre "scosul" pe balcon!

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui elaga
E drept ca puiul meu are doar doi ani si inca nu si-a format foarte bine sistemul imunitar.
http://mamasiiubita.blogspot.com/


Inca o intrebare si plec: cum crezi ca isi va forma sistemul imunitar? Prin ce miracol? In ce fel? Crezi ca sistemul imunitar se formeaza asa, intr-o zi cu soare? Scuze daca par ironica dar iti recomand sincer sa afli mai multe despre sistemul imnitar si formarea lui. Nu, nu se formeaza miraculos stand in casa, se formeaza tocmai prin expunerea la acesti virusi atat de "tragici".

Daca s-ar vinde sistem imunitar la sticla atunci as intelege panica totala in cazul unei gripe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

totusi, eu cred ca e normal ca 4 zile minim sa-si tina fiecare copilul cand prezinta simptome incipiente de viroza, adica de la debutul stranuturilor dese, mucilor aposi, etc. si cu atat mai mult cand deja prezinta si dureri de gat, stare febrila sau subfebrila.

Sa te iei doar dupa starea generala a copilului tau si sa zici ca al tau e activ si binemerci si cu mucii in gura eu zic ca reprezinta o dovada de egoism si indiferenta fata de ceilalti copii.

e nevoie sa se imunizeze fiecare insa daca unii mereu ii ingrijesc si-i tin acasa cand au viroza iar altii mereu merg bolnavi pana pica de pe picioare si ii doboara viroza cand se complica, atunci imunizarea asta e complet aberanta pt ca eu de ex. il duc dupa ce nu mai e contagios, il duc restabilit si la gradi mereu se gasesc cel putin 6-7 copii din cei 38 care sa stranute de le sar mucii pe pereti, pe covor, pe masute, tusesc tot asa, improscand cu tot felul pe toti. De aici rezulta un cerc vicios, adica unii veterani ai gradinitei, cu prezenta de 99% vin cum da D-zeu si ii imbolnavesc pe altii, rand pe rand.

Asa se face ca restul de copii ai caror parinti dau dovada de bun simt, respect si responsabilitate atat fata de copilul propriu cat si fata de comunitatea unde si-l duc, deci restul de copii lipsesc rand pe rand straduindu-se sa se puna pe picioare acasa nu bolind care-cum (unii mai vioi, altii mai pleostiti) in colectivitate.

De fapt tuturor ne-ar placea ca proprii copii sa frecventeze maxim gradinita, pt ca e un loc placut unde au posibitatea sa se dezvolte psihic si intelectual, insa asta devine imposibil cata vreme nu se adopta si aplica o conduita generala fata de boala.

pare deja o norma sa-ti forjezi copilul si sa te bati pe piept ca al tau merge la gradi oricum. Cei ca mine care nu se duc sa populeze gradinita cu viroza din zona si nici parcurile sau locurile de joaca din mall, sunt vazuti "altfel", evident cu conotatia negativa aferenta.

se formeaza cumva o imunitate mai beton si mai rapid daca iti arunci copilul bolnav la gradi sau prin parcuri indiferent de cate ori se poate tine pe cele doua picioare ? exista macar acest beneficiu individual pt virusat sau pt confortul parintilor sai, sau toata treaba asta e paguboasa atat pt ceilalti copii cat si pt cel virusat? cine are de castigat totusi din toata treaba asta ?


edit. aaa si sa nu uit, discutand azi cu educatoarea spune ca cei cu frecventa de 99 % sunt tot asa din grupa mica, adica vin mereu bolnavi, si doar daca au ghinionul de a se complica viroza intr-o bronsita, pneumonie etc. abia atunci stau acasa 3 zile. ce vroiam sa subilinez e ca in cei 4 ani de gradinita nu s-au imunizat mai tare,pt ca ar fi trebui sa nu mai raceasca deja, ei doar au fost antrenati sa duca boala pe picioare, nu a stat nimeni de fundul lor, sa-i intrebe prea mult de sanatate, daca se simt sau nu suficient de in stare sa stea 8 ore in gradinita sau le-ar fi mai bine acasa cu o cana de ceai si odihna, in confortul casei proprii. Deci toti ne iubim copiii, insa fiecare are modul lui propriu de a iubi totusi, si de a-si dovedi iubirea. NU incerc sa zic ca daca altii nu fac ca mine si-i iubesc mai putin, sunt convinsa ca fiecare isi iubeste la maxim copiii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Aici medicii nu sunt de acord cu evitarea racelilor. O precizare pentru Elaga. NU mi s-a spus niciodata sa il tin in casa tot timpul cat tine viroza - ci sa evit contactul cu alti copii doar in perioada in care el nu este in stare sa mearga la gradi. Si asta in primul rand pentru el, caci in momentele alea sistemul imunitar e jos, are deja de furca cu raceala respectiva. Mi s-a dat voie sa il scot la aer si cu febra, daca este in stare buna. Si l-am scos.

Un alt exemplu, cu varicela. Stiu ca in RO copiii stau acasa 2 saptamani pe putin. Aici mi-au zis ca il pot duce in colectivitate inapoi dupa 5 zile de la eruptia bubitzelor. Eu am ales sa il tin acasa 10 zile, tot pentru el, caci se stie ca in boala asta sistemul imunitar e cazut rau si imi putea culege altceva. Insa ACASA nu a insemnat IN CASA - dupa perioada cea grea am iesit la aer zilnic, la plimbare, am evitat contactul cu copii multi si apoi cand a trect perioada respectiva am anuntat la cresa si l-au primit fara sa se comenteze, parintii de acolo imi ziceau ca sa il fi dus mai inainte, sa dea si copiiilor lor varicela, sa scape de ea

Eu cred ca oricum fiecare va face cum va crede. Sunt persoane care cred ca e de "datoria" lor sa isi pazeasca la nesfarsit copilul - uneori sunt indreptatite (vezi caz copii cu astm etc), de cele mai multe ori nu (aici parintii sunt un pic cam prea stresati in general). Eu cred ca datoria mea e sa imi adaptez copilul la mediul in care va creste, sa invat cum sa gestionez racelile si sa ma resemnez cu faptul ca pana creste mai mare o sa tot raceasca si nici mie nu imi va fi usor.

Simona cu Robertzel baietzel frumos

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti si Poze cu bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Dorsilla dar cine a zis ca trebuie dus copilul in comunitate cand el cade din picioare? Repet: aici regula la gradi e ca se trmite sau se tine copilul acasa cand are temepratura, cand este letargic, cand nu se simte bine. In general asta dureaza o zi, doua, ppate chiar 3-4. Insa nu se tin copiii acasa daca sunt activi, daca le curge doar nasul sau doar tusesc. Aici cam asta fac toata iarna, au muci sau tusesc. Atat timp cat ei sunt activi, fara febra, fara dureri, fara a fi letargici, pot merge la gradi. Mi se pare corect, altfel n-ar mai merge nimeni la gradi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

dorsila, cred ca esti mult prea dura cu noi, parintii care credem in imunizarea naturala.
nu e lipsa de bun simt nici fata de alti copii, nici de alti parinti si nici de copilul nostru.este vb de cum vedem fiecare lucrurile.
nu "aruncam " copii bolnavi, apatici si cu debutul boli langa copii sanatosi.
lipsim, dar ce facem cand ne intoarcem, sanatosi, si sunt altii bolnavi. o luam de la capat. exact cum ai zis e un cerc vicios.
si ptr unii gradinita nu este un moft, este o necesitate.

cu ce fortam copii? prin faptul ca ii ducem la gradinita, cu avizul medicului, cu avizul gradinitei, cu muci care persista de doua spatamani, ca deh..asa sunt toti si nu putem sta acasa tot timpul pana trec de tot mucii?

sa dam totusi dovada de putina empatie fata de toata lumea, indiferent de pareri.

in acest subiect se vb de copii "mucosi" dar care se tin pe doua picioare( asa cum scrii tu in mesajul tau) f bine, si sunt activi, si sunt alaturi de colegii de grupa, la fel de mucosi.

de cand a devenit un motiv de lauda pentru parinti faptul ca iti duci copilul bolnav in gradinita/scoala?
sau la scoala se pune altfel problema?

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dorsilia
ce vroiam sa subilinez e ca in cei 4 ani de gradinita nu s-au imunizat mai tare,pt ca ar fi trebui sa nu mai raceasca deja, ei doar au fost antrenati sa duca boala pe picioare, nu a stat nimeni de fundul lor, sa-i intrebe prea mult de sanatate, daca se simt sau nu suficient de in stare sa stea 8 ore in gradinita sau le-ar fi mai bine acasa cu o cana de ceai si odihna, in confortul casei proprii.


Asta este dupa statistica educatoarei sau a cui statistica? CIne a evaluat concret sistemul imunitar al acestor copii?

Fata mea a racit in primele 6 luni mai rau, de atunci nu a mai racit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Of si belgienii astia ce inconstienti Io muci ca in Belgia si Olanda nu am mai vazut, zau. Culmea e ca in genere sunt mai sanatosi ca in Romania :) Si muuult mai relaxati.

Eu una nu imi forjez copilul, nu ma bat pe piept ca imi duc copilul mai mult mort decat viu la cresa, sa dea ce are la toti... pur si simplu spun cum fac si cum face lumea aici in general. Si poate ca pare "crud" sa iti expui copilul de mic la diverse, dar dupa varsta de trei - patru ani aici copiii nu mai au mari probleme cu imunitatea, cu muci si altele. Un copil ferit de toate va avea privilegiul de a face aceleasi lucruri pe care le-a facut si al meu, dar la o varsta mai mare. E simplu.

Nu pledez pentru a forta un copil bolnav, intr-o stare foarte proasta, sa se duca la cresa/gradi si sa le dea si altora. Pledez insa pentru RELAXARE si INTELEGERE. Se discuta despre BANALE raceli. Nu prea pot sa ma abtin cand vad ca bietii copii care tusesc sau au muci sunt priviti ca inamici publici, iar parintii lor sunt mustrati, facuti inconstienti, aratai cu degetul la sedinte !!! Mamici panicate care isi iau puii din parc cand vreun copil tuseste langa ei; posturi in care mucii colegilor de grupa devin un pericol major pentru copiii cu sistemul imunitar in formare ... Sa fim seriosi, chiar nu va dati seama ca atitudinea asta e exagerata???



Simona cu Robertzel baietzel frumos

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti si Poze cu bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Eu sunt de acord cu Dorsilia.

Sunt constienta, asa cum am mai spus, ca un copil trebuie sa-si formeze sistemul imunitar, dar daca se creeaza acest cerc vicios despre care vorbea si Dorsilia, atunci noi nu facem decat sa mergem la gradi un pic, apoi acasa bolnavi, si tot asa.
Sa incercam totusi sa facem ca, copilasii sa nu vina in permanenta in contact cu un virus. Adica, el dupa o perioada de boala, merge la gradi, si-n aceeasi zi ia contact cu alt virus. Daca vor veni incontinuu copii bolnavi la gradi (si bolnavi ii consideram si pe aceia cu mucii la nasuc sau tusesc, pot fi purtatori, chiar daca medicul ii da "verde"), atunci cum mai sta copilul tau in aceasta gradinita? Este mai mult lipsa, nu-si va mai intra in program niciodata, nu va avea o continuitate. Si pe deasupra, ce este mai important, pentru ei este foarte greu sa tot ia virusi cu care sa se lupte, nu cred ca este chiar ok, bine, te mai imbolnavesti, iti trece, dar te astepti sa o mai "patesti" peste un timp bun, nu? Nu asa, ma fac bine si a doua zi iar cad "trosnit" la pat. Si asta doar pentru ca unii considera ca este ok sa duci copilul care tuseste, muceste, stranuta, la gradi. Si sunt convinsa ca si asa, chiar daca sunt activi, nici ei nu se simt bine in apele lor.
Vad ca este un fel de moda acum, sa duci copilul racit la gradi, ca asa isi castiga imunitatea. Sa tinem cont totusi ca fiecare copil este diferit, fiecare reactioneaza altfel si la o simpla raceala. Unii chiar ajung in spital. Si pentru ce?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Eu vorbesc din punctul meu de vedere, al unei mamici, al carei baietel la o simpla raceala face febra, si chiar mare, si caruia nu-i trece asa cu una cu doua, cu antitermic si picaturi in nas. De aceea sunt mai "speriata" decat alte mamici, este normal sa nu-mi convina sa-mi vad baietelul bolnavior.

Mergi la inceput