Ce facem cand colegii de grupa vin bolnaviori...

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elaga spune:

Copiii care vin bolnavi la gradinita sunt o problema din punctul meu de vedere, pentru ca sunt o sursa de virusuri si bacterii. Toti dr spun ca raceala se transmite si prima modalitate de a o evita este evitarea contactului cu persoanele bolnave. Exista foarte multe gradinite care nu accepta copii bolnavi si mi se pare corect asa. Pe de alta parte, exista parintii care nu cu cine isi lasa copilul si atunci il duc la gradinita, chiar si bolnav.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui elaga

Copiii care vin bolnavi la gradinita sunt o problema din punctul meu de vedere, pentru ca sunt o sursa de virusuri si bacterii. Toti dr spun ca raceala se transmite si prima modalitate de a o evita este evitarea contactului cu persoanele bolnave. Exista foarte multe gradinite care nu accepta copii bolnavi si mi se pare corect asa. Pe de alta parte, exista parintii care nu cu cine isi lasa copilul si atunci il duc la gradinita, chiar si bolnav.

http://mamasiiubita.blogspot.com/

Elaga pe bune tu ai citit topicul din urma sau iti dai doar cu parerea vis-a-vis de titlu?

Pana la ce varsta estimezi ca iti vei tine copilul inchis in casa sa-l feresti de virusi?

Mergi la inceput

Pana la ce varsta pot. E copilul meu si e datoria mea sa-l pazesc. Atata timp cat medicii sunt de acord si nu o fac dupa ureche mi se pare super ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

elaga, daca copii care vin la gradinita virusati sunt o problema ptr tine, atunci copii care vin virusati in parc/ loc de joaca mai sunt o problema?
Ce facem cu copii virusati? Ii tinem in glob de sticla 7-10 zile cat isi face de cap o viroza, si apoi o luam din loc peste doua zile de pauza?

Stii ca suntem contagiosi cu ceva vreme inainte de aparitia primelor simptome de boala?

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Lulu stiu ca suntem contagiosi inainte de a prezenta simptome, dar in privinta asta nu am ce face. Dar daca vad in parc un copil care tuseste sau are nas curgator, plec. E drept ca puiul meu are doar doi ani si inca nu si-a format foarte bine sistemul imunitar. Sa stii ca daca el este bolnav, il scot afara, dar nu-l duc in parcuri sau unde ar putea fi copii pe care sa-i imbolnaveasca.

Mergi la inceput

Citat:

Pana la ce varsta pot. E copilul meu si e datoria mea sa-l pazesc. Atata timp cat medicii sunt de acord si nu o fac dupa ureche mi se pare super ok.

evident ca este datoria ta sa il feresti, sa ii vrei bine, asa este si normal . dar sistemul imunitar nu se intareste ferind mereu copilul de prima adiere de vant, de primul copil care stranuta/ tuseste.

uite, acum m-a sunat soacra. a luat copilul de la gradinita. dimineatza dus ok, doar cu mucii aposi, vechi de 2 saptamani. are febra. nu mare dar are. nu-i nimik. asta este. a luat ceva.din nou. va sta/ sau nu maine acasa, in functie de evolutia bolii.se plange si de durere in gat. e clar ce este. am vb si cu educatoarea. a fost fffff activ si fff bine toata ziua. de aceea nu s-au panicat. au descoperit febra la 11.00. stiau ca la 11.30 "ridicam " copilul. este normal.se intampla.probabil a luat de la un copil, ceva.trece. mai repede sau mai tarziu, dar trece.

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Sistemul imunitar se intareste si se formeaza cu ajutorul acestor virusi de care vorbim. Nu este o boala fatala, ajungand in abstract ar trebui chiar sa le multumim celor care isi aduc copii bolnavi la gradi pentru ca ii ajuta si pe ai nostri sa-si intareasca si formeze sist imunitar.

Nu am intalnit inca medic sa recomande inchisul in casa si protejarea la extrem fata de mediul inconjurator.

Si eu imi protejez copilul dar il si pregatesc pentru viata, nu fug cand vad copii cu muci, de fapt dr nu mi-a recomandat asa ceva, un virus e un virus, il poti lua din supermarket, orice magazin, mergand pe strada, in tramvai, in autobuz, in parc, in leagan etc.

Numai inchis in casa il poti proteja. Se poate lua si de pe clanta unei usi (o persona racita stranuta in pumn apoi deschide o usa).

Mergi la inceput

Sanatate multa la puiut!

Mergi la inceput

eu am intrebat pediatra. am enorm de mare incredre in ea. am intrebat si o alta prietena - medic pediatru in ucraina.am intrebat si o prietena, lucreaza in domeniu, am intrebat un medic generalist adulti.acelasi raspuns. merge la gradinita daca starea generala este buna, nu are febra, desi e plin de muci si uneori tuseste.va fi asa un an - doi, apoi mult mai bine.

Mergi la inceput

Citat:

Sanatate multa la puiut!

multumim. va fi bine, sunt sigura.

Mergi la inceput