pentru parintii cu copii de grupa mica...

pentru parintii cu copii de grupa mica... | Autor: roxy

Link direct la acest mesaj

buna, pun aceasta intrebare parintilor care au copii la grupa mica la gradinita, dar pot sa raspunda si alti parinti daca vor, normal, parinti care au copii mai mari dar au trecut prin aceasta problema.
Pe scurt, praslea meu cel mic, e la grupa mica, toate bune si frumoase, marea problema este wc-ul.El nu mai face de mult in pampers, merge acasa la wc-dar cu reductor si scaunel in fata, singur cand simte , fara sa am probleme.De cand a inceput gradinita in schimb nu e zi sa nu trebuiasca sa-i duc doua perchi de pantaloni, chiloti, pentru schimbat.El are acolo wc-uri mici, pentru copii, iar in opinia doamnelor educatoare este de ajuns.Poate pentru alti copii o fi de ajuns , dar pentru al meu nu este.El nu e foarte mare la cei 3 anisori ai lui, la inaltime ma refer, iar chiar si aceste mici wc-uri sunt mari pentru el.Ca sa ajunga acolo sus, se tine cu ambele maini de colac, iar picioarele ii balangane in jos.Cum se pune acolo intepeneste sa nu cumva sa cada in wc.Ii e frica de numa.Si daca se tine de colac cu ambele maini nu mai poate sa-si directioneze si pipile spre wc, si ajunge de regula pe pantaloni, si urmeaza schimbatul.
Acum pe langa frica ce o are el de wc, de la gradinita , ca acasa nu are probleme, mai intervine si intrebarea lui, pe care mi-a pus-o , "de ce fac pe mine daca merg la wc?..."
Acum eu as incerca maine sa duc la gradinita un reductor de wc, nu stiu daca se potriveste la asa mici wc-uri, dar nu stiu cum fac cu educatoarele, ca ele nu accepta, zice ca se invata el.Dar nici sa chinui copilul nu vreau , plus ca mi-a si zis ca lui e frica de wc de la gradinita.Degeaba merg cu el la wc daca el tot in pantaloni ,stand pe wc face.Doar sa se uite la el, multumesc.
Nu stiu cum sa-l ajut, acasa nu-l pot invata sa se tina de wc, ca e prea mare asta normal, si totusi trebuie sa existe o solutie, el facand la wc.
Cum sa procedez sa pot rezolva aceasta problema.Dupa ce ca ma bucuram ca merge el de buna voie la wc, si nu am probleme, acum sa-i faca frica , nu prea vreau.
Si totusi altii cum pot...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crialex06 spune:

Daca educatoarele nu accepta reductoarele,nu ai putea sa-l inveti sa faca stand in picioare?La pishu ma refer,cand e vorba de treaba mare,sa-i spuna educatoarei si sa cheme o ingrijitoare sa mearga cu el.
Baietelul meu numai din picioare face pipi,chiar si acasa,se descurca singur,nici nu mai are nevoie de ajutorul meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

oare un scaunel nu l-ar ajjuta,unde sa isi sprijine picioarele. eventual sa duci cu tine unul la gradi

Mamica de Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

crialex06 , rumoase initiale ai, ca si numele celor doi copii ai mei .
Multumesc pentru raspuns, este o idee facutul din picioare, am sa mai incerc acasa, de fapt am incercat, dar in alta parte decat pe pereti nu am reusit.Nu prea ii iese sa faca in apa din wc, si eu acasa spal pe langa wc mereu, dar nu stiu daca la gradinita ar fi incantate de idee.Multumesc orcum de idee, am sa insist pe ea, oricum pe mai tarziu e foarte utila.Eu sia cum cand mergem pe afara mai mult si nu am unde sa-l pun, ne bagam undeva unde nu ne vede nimeni, dar eu ii tin puta (scuze) ca altfel ar face pe pantaloni.

Mergi la inceput

lisssa-ana multumesc pentru idee, acasa folosim scaunelul pus in fata wc-ului, cu succes, se urca pe el si coboara, dar la gradinita au wc-uri mititele, piciorul wc-ului este scurt , un scaunele ar fi prea inalt, dar cu toate astea al meu pici tot trebuie sa se salte sa poata sa se aseze pe el.Greu e si cu inceputurile astea cand suntem mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba_ca_zapada spune:

Buna,
Noi am avut in perioada in care ne acomodam cu wc-ul, o scarita de acest tip http://www.bebeplanet.ro/categorie/Trusoul-bebelusului/Accesorii-baie/produs/AHaberkorn---Scara-cu-reductor-WC/2,27,2101,detalii.bebe

Daca mai sunt parinti ai caror copilasi au probleme cu adaptarea la wc-ul gradinitei, cred ca ar fi de acord sa contribuie ca sa cumparati asa ceva. Nu este neaparat vorba de sprijinul financiar, cat mai ales de "munca de lamurire" dusa in scopul convingerii doamnelor. Ai putea ridica problema la sedinta cu parintii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crialex06 spune:

Roxy,multumesc mult.
Eu zic sa exersezi putin cu el acasa si sigur va reusi sa faca pishu ca "baietii mari".Eventual arata-i tu cum sa tina putza si spune-i ca trebuie sa tinteasca apa,dar asta cu capacul wc-ului ridicat,asa ii va fi mult mai usor.
Baiatul meu e putin mai mare,si acum chiar se distreaza,fie arunca o bucatica de hartie in wc si face pe ea(cica o ineaca),fie face pe deodorantul de toaleta.

Mult succes va doresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

eu pe baietelul meu l-am invatat de mic sa faca pishu ca baietii din picioare. nici el nu isi tine cuculetul singur nici macar acum la 4 ani. cand era mic i-l tineam eu, in timp a invatat sa directioneze jetul astfel incat nu da pe dinafara, dar nici acum nu tine de el. la gradi au wc-uri mici, dar au si colace reductoare. problema la el a fost ca sunt toate roz, nu si a vrut sa se aseze pe ele ca sunt pt fetite, ca el vrea albastru de baietel! acasa avem wc mare si ii puneam colacul reductor cand face kaki. ca sa ajunga la wc, sa se poata urca si aseza bine pe wc singur, i-am cumparat de la ikea un fel de scaunel/tamburel special, alb cu niste buline antiderapante albastre. cand sta pe wc nu ajunge cu picioarele sa si le reazeme pe el, insa il foloseste ca sa urce si sa se aseze bine pe wc. eu l-am invatat sa isi tina echilibrul pe wc, dupa ce se aseaza bine pe el, tinandu-se cu o mana de lateralul wc-ului, iar cu cealalta si tina cuculetul bagat inauntru in wc (chiar daca face kaki poate sa simta nevoia sa faca si pishu, si sa nu sara afara in wc). exersand, cu timpul a invatat. acum nu mai are probleme. se aseaza singur, se tine singur, nu are nevoie decat sa il sterg si sa il spal dupa ce termina. eu i-am invatat pe amandoi sa ii spal la bideu de fiecare data dupa ce fac kaki. pe fetita o ajut mai mult ca e mai micuta, dar uneori se incapataneaza si ea ca e mare si poate singura. e mai greu cu urcatul la ea...

Mirela cu Rares-Mihai (19 aug 2006) si Rebeca-Maria (4 iun 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Printesa01 spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxy

crialex06 , rumoase initiale ai, ca si numele celor doi copii ai mei .
Multumesc pentru raspuns, este o idee facutul din picioare, am sa mai incerc acasa, de fapt am incercat, dar in alta parte decat pe pereti nu am reusit.Nu prea ii iese sa faca in apa din wc, si eu acasa spal pe langa wc mereu, dar nu stiu daca la gradinita ar fi incantate de idee.Multumesc orcum de idee, am sa insist pe ea, oricum pe mai tarziu e foarte utila.Eu sia cum cand mergem pe afara mai mult si nu am unde sa-l pun, ne bagam undeva unde nu ne vede nimeni, dar eu ii tin puta (scuze) ca altfel ar face pe pantaloni.

roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)

haide sa iti spun ce a functionat la noi
am desenat cu marker-ul un x pe vasul wc de acasa, si asa a inceput sa faca, virgula, "ca baietzii".
spunea ca trebuie sa nimereasca tinta

la nevoie, desenezi si la gradinita, dar ai grija ca se sterge de la detergenti, asa ca stai cu marker-ul in buzunar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna,

in primul rand trebuie sa le explici educatoarelor ca tu nu vrei ca baietelul tau sa prinda frica de wc, pentru ca s-ar putea sa dea si in constipatie pe fond psihologic, sau sa prinda frica si de wc-ul de acasa, si poate sa inceapa sa faca pe el.

in al doilea rand, inainte de a cumpara taburet sau reductor cu scarita, ar fi bine sa mergi tu sau tati si sa masurati exact distanta/inaltimea, astfel incat sa cumparati cel mai potrivit obiect dpdv al inaltimii, iar el sa se simta in siguranta, cu piciorusele rezemate bine. in catalogul de ikea am vazut si eu un taburet, exista si pe la praktiker sau magazinele cu produse din plastic (cadite, ligheane, galeti) niste scaunele mici-mici de plastic (nu din acelea cu spatar, ci unele dreptunghiulare, cu picioare), unele au si un maner rabatabil incastrat in ele.

in cel mai rau caz, daca nu merge nici una dintre variante, discuta la gradi posibilitatea de a aduce o olita, poate baietelul tau se va simti mai confortabil asa, chiar daca in prezent face la wc.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

buna, revin cu noutati, de fapt tot cum eram ieri sunt si azi.Am vorbit la gradinita si nu sunt de acord cu reductoarele cica e prea devreme si ca sa am incredere ca se invata el sa faca asa.Pana atunci singurul punct castigat sa zic asa este ca o sa-i puna sub picioare un scaunel sa stea cu piciorele pe ceva sigur, poate nu-i mai e asa frica.
Dar ma gandesc cum se va tine doar cu o mana de colac si cu una pe putza , pentru ca mi se pare cam complicat numa si cand ma gandesc.Am incercat aseara asta cu facutul din picioare, a aterizat pisu peste tot, pe capacu wc, pe perete, pe jos, ca na putza nu-l asculta si nici nu vrea sa o tina.Dar spre sfarsit a ajuns si in wc pipile, si era tare bucuros.Sper sa merg pe varianta sta, daca cu putin exercitiu ii va iesi si nu au decat sa spele si ele wc-ul la gradinita daca nu au fost de acord cu reductorul.Ramane reductorul acasa pentru caca, ca nu am cum si incetu cu incetu sa invete si sa-si tina putza in acelasi timp.
Daca mai aveti idei va rog nu ezitati, aruncati cu ele in mine .
La gradinita el si inca o fetita sunt mai micuti, ceilalti sunt mai inalti si cum wc-ul este mic, nu au problema cu asezatu pe el.Dar fetita cealalta , spunea mama ei ca face doar la oala, si tot nu au lasat-o cu oala la gradinita (deci varianta oala pica si ea din start din pacate ).Dar ma gandesc ca la fetite este mai usor chiar daca sta pe marginea wc-ului (cum sta al meu, de frica sa nu cada), pipile se duce inauntru , nu pe haine.
Astept orice idee , poate iese ceva , pentru ca numa stresu asta nu-mi mai trebuie, vad eu cand merg sa-l iau la amiaza cum fu .

Mergi la inceput