Veeste buna-bei peste masura si platesti

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Inaioana, hai sa o luam altfel: tu din ce motiv nu esti de acord cu aceasta lege?
Si incearca te rog sa lasi la o parte ideile tale personale referitor la marmote Ca in 3 mesaje am scris de acelasi lucru doar pt. ca tu continuai contrazicerea.

Uite aici ce cred medicii englezi:
http://www.guardian.co.uk/uk/2006/jun/29/health.healthandwellbeing

Amonar, in articole scrie clar "sa deconteze costurile spitalizarii" sau sa faca munca in folosul comunitatii.
Ceea ce evident presupune ca sunt tratati si dupa aceea se rezolva problema, iar aceasta nu este treaba medicului.
La urgente deja stiu toti medicii care pacienti sunt alcoolici si care nu din simplul motiv ca multi dintre acestia viziteaza extrem de des spitalul, de cate ori pe luna.
Si dupa ce se trezesc pleaca linistiti acasa, ca in principiu la urgente cand vin ii hidratezi si ii monitorizezi.
Problema este ca dupa ce sunt tratati si ajutati sa treaca peste sevraj la psihiatrie ei continua sa spuna ca nu au nici o problema si se apuca iarasi de baut. La consiliere nu merg pt. ca e rusine.
Ideea este ceea ce a spus Mediajust.



***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Chiar mi-ar placea sa ii arda la buzunar pe betivanii si cheflii, care intotdeauna gasesc bani pt "placerile vietii", dar sa contribuie financiar la aspectele importante ale vietii, cica nu au bani.




allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Problema este ca dupa ce sunt tratati si ajutati sa treaca peste sevraj la psihiatrie ei continua sa spuna ca nu au nici o problema si se apuca iarasi de baut. La consiliere nu merg pt. ca e rusine.
Ideea este ceea ce a spus Mediajust.



***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com





Pai tocmai in asta consta boala mentala, dependenta de alcool. Este cat se poate de clar de ce se opune rezistenta.

Iar refuzul consilierii este(si) consecinta gandirii imbecile generale, a avea o problema psihica este vai,vai , rusinea de pe lume! Sunt persoane cu depresie, anxietate,etc care refuza terapia ca sa nu ´´rada lumea de ei´´.Trist, nu?
Sunt de acord cu Inaioana in sensul ca tratamentul care se aplica in acest moment dependentilor de alcool este furtuna intr-un pahar cu..votca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Un dependent de orice substanta toxica, poate fi ajutat doar daca si acesta vrea. Altfel, este risipa de energie.

Asa ca tot mai buna e solutia cu scosul banilor din buzunar de cat ori o face lata pana ajunge la Urgenta. Macar ii mai scade din puterea de cumparare a beuturicii mult iubite.

Cati bani sa se mai cheltuie cu incercarea de a trata dependentii, care vor renunta numai daca vor, indiferent de cat de competent ar fi ajutorul primit ?!

Cel mai corect : cine ajunge la urgenta si este tratat din cauza betiei, sa plateasca.
De ce sa cheltuie statul bani pt unii care se complac in asemenea situatii si stari ?!



allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

XIO, eu nu o iau in niciun fel, am explicat deja pe larg de ce nu sunt de acord cu "legea" asta idioata.Sa ma intrebi ingenua dupa atatea mesaje, totusi, de ce nu sunt de acord cu ea este cel putin batjocura la adresa mea.
Nu ma intereseaza ce crede un ziar de pe net ale carui afirmatii nu sunt probate de detaliile sondajului la care pretind ca se refera (precum cine l-a facut, unde, cand , pe ce esantion etc).
Ma intereseaza legile identice despre care sustii ca exista in alte tari civilizate. Deoarece eu stiu sigur ca nu exista si nu pot sa existe.

Edit: PS aia cu "munca in folosul comunitatii" ati bagat-o din filmele americane, ca in proiectul facut de nenea(am dat link la el) nu apare asa ceva.


Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Ok, haideti sa va "traduc" eu un mic dedesubt al acestei povesti.
Promotorul acestui proiect de lege (inteleg ca este vorba de dr ciuhodaru de la urgente iasi) a fost invitat acum citeva luni la un post de televiziune local, impotriva cu (relativ) proaspatul director al spitalului de psihiatrie din Iasi. Amindoi aveau o problema.
Teoretic, urgentele ar trebui sa transfere alcoolicii la spitalul de psihiatrie; acesta, desi obligat (teoretic) sa ii primeasca, nu mai are spatiu si resurse financiare. Asa ca... alcoolicul ramine "in drum" odata ce si-a revenit din betie.
Directorul spitalului de psihiatrie era si el "nervos" - va rog sa imi intelegeti figurile de stil pentru ca scriu pe fuga - pentru ca spitalul se vede obligat sa investeasca resurse importante in tratamntul unor indivizi care odata externati se opresc in prima circiuma, pentru ca nu au bani/posibilitati/educatie suficiente sa se inscrie intr-un program de reabilitare de lunga durata. Si pentru ca, contextul social si economic este de asa natura incit omul sarac, fara (prea multa) scoala, a INVATAT de mic ca e normal sa bei, ca asa uiti de toate, ca toti fac la fel si asa mai departe.
Prin urmare eu as gasi o umbra de scuza ideei acestei legi.

Si de ce sa nu recunoastem, opinia generala este mai intelegatoare fata de multe alte tulburari psihice decit fata de etilismul cronic.
Cit despre tratarea dependentelor prin puterea vointei...stiu ca nu este cazul alcoolismului, dar substratul psihologic pina la urma este acelasi, indiferent de obiectul dependentei. Alcoolul creeaza dependenta fizica (la fel ca multe droguri); fumatul creaza dependenta psihica. Asadar, de fumat te poti lasa prin puterea vointei; de alcool mai e nevoie de "inca ceva" ca sa te lasi...



If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Pisigri, pai lucrurile stau exact cum spuneam: nu exista in fapt programe eficiente in Romania pentru acesta boala mentala. Si este o prostie fara margini deoarece este endemica si foarte periculoasa atat pentru pacient cat si pentru cei din jur, afectand in nenumarate moduri imaginabile si inimaginabile foarte multe alte aspecte si domenii. Prin urmare sigur ca trebuie facut ceva, dar acest ceva este fix in partea celalta fata de ceea ce incerca nenea asta, din motive evidente pentru oricine cu educatie medicala si administrativa elmentare si pe care le-am si expus pe aici.Dar noua ne place mult sa punem carul inaintea boilor si sa ne enervam ca nu merge, dom'le.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Am si eu o intrebare: cine ii aduce/cum ajung cei "morti de beti" la urgenta?

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Viviana, in ambulante. De obicei sint colectati de prin fata cluburilor dupa ce se iau la bataie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Ina, banuiam eu ca substratul acestei legi are interese in domenii de resurse materiale si umane si eventual domeniul politic. M-am mai gandit ca este o masura de 'criza'. Este un subiect atat de dificil incat nici occidentul nu are solutia ideala. Dar sa trantesti o lege si sa spui ca rezolvi problema, e chiar ridicol.

Xio, eu am abordat situatia printr-o prisma manageriala, de organizare a muncii si administrativa. Pur in sfera implementarii, ca acolo este buba. Sunt curioasa ce plan de actiune provine din aceasta lege. Asta pt ca obiectivul legii nu este clar. Eliberarea de resurse umane si financiare la urgente? Rezolvarea alcoolismului? Cele doua obiective nu se vor rezolva, oricine cu privire de ansamblu poate spune acest lucru.

Si nu uitati, omul dependent face ORICE pt sursa de alcool sau drog, chiar da in cap, omoara daca e cazul si fura. Mai bine fura pt alcool si tratament, daca nu are. S-ar putea sa aveti pe constiinta alte victime, dar important e sa vina banii la spital. Sau in cazul cel mai fericit, omul invata ca pt un tratament la spital face cateva ore/zile de munca. Nu stiu daca il sperie chestia asta. Acest lucru se poate numi 'abonament'.





Mergi la inceput