Cine ma poate indruma ce sa fac ,ca numai stiu...
Raspunsuri - Pagina 2
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andacos/andacos.jpg)
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CorinaDani scandal ! relateaza faptele pe site-urile televiziunilor mari, protv, antena, realitatea, ale ziarelor, imposibil sa nu fie si ei dornici de asa o stire ! Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) |
N-am citit mai departe,nu stiu ce tzi s-a spus,insa daca apelezi la aceasta forma,itzi dai singura foc la valiza!Tu faci o chestie ilegala,pentru ca tu de fapt locuiesti in alta parte si nu la adresa de acolo!Legal tu nu ar trebui sa ai buletin,pentru ca domiciliul tau este in strainatate!
Nu vreau sa intru in conflicte,nu sustzin cauza pasaportului cu domiciliu in strainatate,insa e clar cu nu potzi apela la scandal!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/CorinaDani/CorinaDani.jpg)
CorinaDani spune:
eu am inteles din postarea alessiei ca are domiciliul in Romania, la adresa unde locuieste mama ei, iar in tara adoptiva este "aspirant la rezidenta" cum ea insasi s-a exprimat.
sa inteleg ca nu are dreptul sa detina carte de identitate ? de ce? nu e cetatean roman ? a urmat caile legale, a facut procura prin ambasada, sa poata depune mama ei actele din timp, astfel incat sa se incadreze cu termenul de eliberare a CI in termenul somatiilor emise de statul adoptiv ...
daca era o treaba ilegala, din start i se refuza depunerea dosarului pentru eliberarea unei noi carti de identitate, ca doar functionarii aia nu erau cu ochii inchisi cand mama ei a prezentat procura autentificata prin ambasada; probabil alessia inca nu e cetatean al tarii adoptive, iar durata sederii ei in tara adpotiva este pe o perioada limitata - chiar asa alessia, ne poti lamuri, te rog ? inca esti cetatean roman sau ai primit cetatenia statului adoptiv ?
iar motivele invocate de cei de la "buletine" (care se afla in subordinea primariei) mi se par puerile de-a dreptul, cat dureaza sa scanezi o poza ? 30-40 de secunde, nu mai mult ! eu zic ca este multa rea-vointa, indolenta si nepasare din partea celor de la institutia respectiva, cum e posibil sa dureze aproape 2 luni emiterea unei CI ?!??
alessia, dar daca ai solicita eliberarea unui act de identitate provizoriu, in regim de urgenta, ti-ar fi de ajutor ? pasaport nu ai ? sau ai si nu poate fi folosit ca act de identitate in tara adoptiva ?
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/emanouela/emanouela.jpg)
emanouela spune:
ba are dreptul la buletin, este cetatean roman....iar forma la care a apelat nu e deloc ilegala si nici ea nu face ilegalitati...eu cetatean roman am dreptul la carte de identitate pe 10 ani sau provizorie pe 1 an daca nu am domiciliu...daca e in afara tarii, e ft bine cum a procedat...asta e forma legala, si eu am procedat la fel si a fost perfect legal, daca nu era nu imi elibera...daca nu era aceasta forma nu era pe siteul ministerului de interne, la capitolul carti de identitate pt cetetenii cu rezidenta in afara Romaniei. prostia ei a fost ca s=a lasat si fara pasaport valabil....aia de la ambasada nu te=au intrebat??? ai vre=un act valabil???? ce poti sa faci...uite asta e Romania, nu poti sa faci mai nimic in astfel de sit....sa mearga mama ta in audienta la director, sa explice care e starea ta, fa o vizita la ambasada, explica ce si cum, sa=ti elibereze un act ceva ca esti nuda de acte si ca ai nev urgent si ca atat
![](images/user_woman.png)
alessia105 spune:
CorinaDani & emanouela 2 X
"Prin domiciliu se intelege adresa inscrisa in actul de identitate. Pentru copiii sub 14 ani, domiciliul este cel al parintilor sau intretinatorilor in grija carora se afla. Resedinta este adresa la care o persoana isi petrece cea mai mare parte din timp, indiferent daca aceasta are inscrisa( sau nu) in actul de identitate ca viza de resedinta la adresa respectiva. Resedinta unei persoane poate sau nu sa coincida cu domiciliul."
Domiciliul meu legal este INCA in Romania , deoarece nu posed INCA pasaport cu domiciliul in strainatate ..oricum chiar daca il ai la cererea lui trebuie sa dai pe langa actele de domiciliul in straintate si dovada ca ai depus CI-ul romanesc( valabil )sau sa il depui atunci la ambasada,daca faci cerere de pasaport cu domiciliu in Ro iara nu il poti intocmii fara Ci-ul romanesc VALABIL ..daca nu asta e primul pas pe care trebuie sa il faci inainte sa ceri un pasaport ( apropos se face numai cu programare si dureaza intre 2-4 luni sa il ai in mana ...dar daca nici acolo nu or avea personal ...poate prinzi si anu ..is rea acu
)
Ca sa faci CI romanesc trebuie sa te ia cineva in spatiu( la contract de inchiriere pe termen limitat se face Ci provizoriu pe 1 an) sau sa ai casa proprietate in Ro...la mine a fost prima parte( e aiurea spus de luat in spatiu ptr ca de la primul buletin tot la aceeasi adresa domiciliez casa fiind a mamei ..dar ea a trebuit sa dea cu subsemnatu ).Pocura a fost facut prin ambasada respectand termenii legali , se poate verifica si pe site-ul MAE unde gasesti si formularele necesare si anume : procura, cererea standard de eliberare ci si formularul consular ( se gasesc la formulare tipizate sectiunea "Carte de identitate" ) ..pretul ei( procurii) este de 60 de euro si trebuie sa anexezi la ea 4 fotografii tip pasaport pe care angajatul ambasadei le autentifica si certifica ( ca poza este conforma cu realitatea ) prin stampilare, apoi lipeste una pe procura ( pe care o sigileaza cu stampila seaca) ,iar restul se pun in plic sigilat si stampilat anexat in spatele procurii ,la cele 2 se mai anexeaza si cererea de eliberare standard a Ci,completata (atat de tine cat si de angajatul consular care mai pune niste stampile in rubricile destinate lui ) ,apoi din toate trei face un singur document pe care il sigileaza in partea stanga sus ( indoaie colturile impreuna ,le prinde intre ele si aplica sigiliul ambasadei ).De mentionat ca daca plicul este deschis pana sa ajunga la evidenta populatiei sau coltul se desface toata lucrarea se declara nula de drept . Daca actele romanesti de identitate sunt expirate/pierdute se face identificarea persoanei ( daca sunt pierdute si nu ai nici o dovada identificarea dureaza ptr ca trebuie facuta via politia romana care sa faca investigatii la rude/domiciliu/baza de date /etc ..daca le ai la tine pe cele expirate sau orice alt act din care sa rezulte identiatatea ,gen permis de conducere ,identificarea se face pe loc ) ,cand identifiarea este facuta , se elibereaza un titlu de calatorie valabil 10 zile si in baza lui se face procura speciala ( in loc de nr de pasaport sau ci vechi se trece nr TC) ...T.C. costa 65 de euro si desi se poate da pe loc din lipsa de personal/timp/spatiu se face cu programare in prealabil (cca 14-16 zile) ...Oricum dupa depunerea dosarului am inteles ca acesta se duce la un departament special care verifica autenticitatea procurii ( prin tel/fax/mail,prin canalele lor securizate, cer confirmarea nr de inregistrare de la ambasada ) si care compara datele din documente cu datele din baza de date ..cand ai ok-ul de la ei ..lucrarea pleaca la scanare si prelucrare ..atata timp cat mi s-a spus ca lucrarea e la scanat si acolo e buba ..totul a fost ok presupun ...altfel nu vad de ce nu mi s-ar spune "stiti este o problema ..rezolvati-o" ( asa mi se pare corect)
Ambasada te poate ajuta( adica iti ofera consultanta juridica si eventual iti poate aranja un traducator,nimic altceva ) numai daca ai acte valabile ( cu exceptia cererii unui Tc ptr identificare ) si/sau daca problema este una concreta ( arestare,deces,ranire, indepartarea copiilor din familie ) ei nu se pot implica in preventie , adica cum e in cazul meu ..se poate sa se intample ..se poate sa nu se intample( daca stiu sa vorbesc) ..ei pot intervenii numai daca se intampla arestarea mea si /sau indepartarea copiilor...in eliberarea Ci claaar nu au ce cauta ..nu tine de ei .Eu ca sa imi dea macar buna ziua trebuie sa mai fac un drum la ambasada ..sa ma programez( nu totdeauna se fac programari prin telefon ) ..apoi sa ma duc la programare si sa platesc Tc ..ptr mine mai sunt inca 140 ( 2x drumul )+65 Tc ..is inca 205 la cei 400 deja cheltuiti ..pai de unde ????eu chiar nu trebuie sa traiesc ..muncesc sa am bani in cont si sa platesc Tc-uri peste Tc-uri ca nu au ei personal ...
Am mentionat ca anterior ca toate documentele mi-au expirat intre timp pasaport ,ci vechi , titlu de calatorie ( permis nu am )si ne fiind valide nu le pot folosii nici in fata institutiilor romane, nici celor straine( banca pe motivul asta mi-a blocat contul pana prezint un act valabil ..pot primii bani dar nu ii pot scoate si nu pot efectua plati ) .
Dovezi ca dureaza mi s-a spus ca nu au astfel de formulare ..nici dovada ca am depus actele nu vor sa dea ...am cerut ca mi-a fost /imi e frica ca mi-au pierdut dosarul si ma plimba ca sa isi ascunda greseala ...Carte provizorie acum daca nu au timp sa scaneze o poza ( indiferent pt ce e poza daca ptr Ci provizioriu sau nu ) cred ca dureaza si aia cam tot ata ...
Mama imi spune ca e dezinteres total ...toata lumea e suparata de tairile de salarii/conditiile de munca/volumul de munca /etc etc etc si pur si simplu plimba hartiile de colo colo pe principiul "Ei se fac ca ne platesc ,noi ne facem sa muncim " si ce scuza mai buna sa aiba decat termenul legal pe care ti-l baga imediat in fata si lipsa de personal .. cumnata mea si-a facut in august Ci ..a durat 4 zile ( punand la socoteala ziua depunerii si ziua eliberarii) acum se pare ca termenul minim acordat e de 10- 15 zile ( ok a mea necesitand verificari dureaza mai mult ..inteleg asta ) si asta daca "cotizezi".Repet mi se pare normal sa dureze mai mult ..dar nu sa depaseasca termenul legal de eliberare , fara nici o motivatie oficiala scrisa asa cum prevede legea si o motivatie valida ( sincer nu ma intereseaza structura lor menegeriala ....e treaba organigramei si a celor de sus sa isi eficientizeze echipa si structura instituiei pe care o conduc )..eu platesc un serviciu si doresc ca acest serviciu sa mi se faca in termenul stabilit de lege ..atat si nimic mai mult.
andacos Am mai spus ,nu sunt ptr aceasta cale decat daca am epuizat TOATE CAILE LEGALE si cutitul imi e deja adanc in os
O sa incerc si la primarie( nu stiam ca apartin mai nou de primarie ) si i-am redactat mamei o reclamatie pe care sa o depuna /trimita vineri daca nici vineri nu e gata ( nici nu sper ca e gata ), am specificat acolo si temeiul legal in baza carora sunt obligati sa imi accepte petitia scrisa ..sa nu aiba nici un motiv sa nu o primeasca ..am dat de asemenea petitii via e-mail la Min adm si internelor si la Directia Generala a evidentei populatiei... dar pana acum nimic , nici un raspuns sau vre un semn ca macar e-mail-ul meu a fost inregistrat de server-ul lor ( aici asa se face cand dai un e-mail la institutii sau autoritati )
Va multumesc la toate muuult ..ca ati mai facut un pic de lumina in intunericul in care ma zbateam [flo
P.S. Am dat mai multe informatii despre procedura care trebuie urmata ptr obtinerea unui Ci ptr ca poate mai sunt persoane care au nevoie de acest lucru si nu stiu de unde sa inceapa ( informatiile sunt atat de vagi incat nu stii de unde sa o iei..spre ex nu spunea nimic nicaieri ca daca ci-ul anterior este expirat trebuie sa faci identificare prin TC) ]
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui emanouela ba are dreptul la buletin, este cetatean roman....iar forma la care a apelat nu e deloc ilegala si nici ea nu face ilegalitati...eu cetatean roman am dreptul la carte de identitate pe 10 ani sau provizorie pe 1 an daca nu am domiciliu...daca e in afara tarii, e ft bine cum a procedat...asta e forma legala, si eu am procedat la fel si a fost perfect legal, daca nu era nu imi elibera...daca nu era aceasta forma nu era pe siteul ministerului de interne, la capitolul carti de identitate pt cetetenii cu rezidenta in afara Romaniei. prostia ei a fost ca s=a lasat si fara pasaport valabil....aia de la ambasada nu te=au intrebat??? ai vre=un act valabil???? ce poti sa faci...uite asta e Romania, nu poti sa faci mai nimic in astfel de sit....sa mearga mama ta in audienta la director, sa explice care e starea ta, fa o vizita la ambasada, explica ce si cum, sa=ti elibereze un act ceva ca esti nuda de acte si ca ai nev urgent si ca atat |
emanuel,nu o lua personal,am spus si repet,nu fac apologia pasapoartelor cu domiciliu in strinatate1
Tu unde locuiesti?Unde este adresa ta?pe ce adresa primesti corespondentza?Asigurarea medicala unde e?Daca tu locuiesti mai ult de 3 luni consecutiv in alta tzara trebuie automat sa te inregistrezi!De aici incep toate ,inclusiv faza cu pasaportul!Atita timp cit locuiesti in afara tzarii,detzii buletuin atita timp cit este valabil,apoi legal este sa intri in posesia unui pasaport cu domiciliul in strainatate!
Eu intzeleg ca detzinerea unui asemena doument duce la ingreunarea rezolvarii unor probleme pe teritoriul statului roman,si ca atare multzi din romanii care locuiesc in strainatate apeleaza la aceasta metoda la care a apelat alessia,insa asta contravine legii!
Alesia,domicilil tau este in orasul in care locuiesti ,nu in Romania,faptul ca tu nu ai facut schimbarwea de acte nu inseamna ca tu locuiesti in Romania!Si eu cred ca astia de asta te si duc "cu zaharelul"si nu-tzi rezolva problema!
Eu itzi doresc succes si nervi d eotzel cu cutoritatzile!
![](japonez.gif)
Dana
andacos spune:
Corina,chiar daca nue sti cetazean al statului unde locuiesti,nu inseamna ca trebuie sa ai buletin de identitate romanesc!Atita timp cit domiciliul tau este in strainatate nu ai dreptul legal la buletin d e identitate!Acesta se preda in momentul in care intri in posesia pasaportului de cetatzean roman cu domiciliul in strainatate!
Ca cetazean roman,atita timp cit esti inregistrat la primaria orasului in care locuiesti,atita timp cit esti in posesia unui drept de sedere nelimitata,norml si legal este sa ai pasaport cu domiciliu in strainatate!
Insa doar cei care locuiesc in Europa,mai jongleaza putzin cu legea sa spun asa(eu intzeleg de ce se face aceasta jonglare si nu acuz pe niemni)cei are louiesc in America,Australia,Canada,poseda sa spun buletin cit timp este valabil!Apoi nu mai au dreptul!
Dana
andacos spune:
inca una si ma duc!
Alessia,eu mi-am schimbat pasaportul expiratprin intermediul consulatului din Bonn,insa este foarte adevarat ca eram deja posesoarea unu pasaport de cetazean roman cu domiciliul in strinatate!
Despre cum realizeaz ei acest pasaport,iar te informez ca u metodele lor legale,mie mi s-a facut de exemplu in Romania buletin romanesc cu numele dobindit dupa casatorie,cu acest buletin mi s-a intocmit paspaortul cu domiciliul in strainatate si apoi a avut loc predarea automata a buletinului de identitate!N-am avut nevoie s ama ia nimeni in spatziu-este repet o metoda legala pe care o aplica,dooar traducerea legalizata a dreptului de sedere!
De asemeni Andrei(puiu' mamei care este tot cetatzean roman,este posesorul doar al paspaortului el nu a avut si nu va avea niciodata buletin romanesc atita timp cit domiciliul lui e in strainatate!
La consulat se face intr-adevar programare,iar la intrebarea mea de ce sunt inca romani care au domiciliu in strainatate insa poseda buletin,mi s-a raspuns ca atunci cind sunt depistatzi li se retzine automat buletinul!Deci faptul ca tzie tzi-au permis la ambasada sa faci procura mamei tale ca sa-tzi faca buletin de identitate,este o scapare a lucratorilor de acolo!
ma rog,eu itzi doresc succes si sa-tzi rezolvi problema cit mai repede!
Dana
alessia105 spune:
andacos cu tot respectul ,stiu ca ai sa razi ,dar orice cetatean roman are dreptul la carte de identitate ...daca isi doreste acest lucru si mai ales IL SOLICITA ...sunt 2 situatii :
1. Cetatenii romani cu domiciliul in Romania daca nu au/nu au inca in mod legal domiciliul stabilit intr-o tara, adica asta presupune ca nu au primit/nu au primit INCA dreptul de sedere pe X ani in acea tara , atunci cetateanul roman isi are domiciliul in Romania ..( eu nu am inca drept de sedere ptr ca nu am document valabil si nu pot intra in proceduri )
Iata ce spune distinsa institutie " Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date" :
Cetatenii romani aflati in strainatate pot depune cerere pentru eliberarea primului act de identitate impreuna cu documentele prevazute de lege la misiunile diplomatice sau la oficiile consulare ale Romaniei din statul respectiv. Potrivit prevederilor art.13 alin.(8) din O.U.G. nr.97/2005, pentru testarea si urmarirea functionarii aplicatiilor informatice, pentru solutionarea unor cazuri deosebite, precum si pentru sprijinirea structurilor cu atributii in domeniul ordinii publice si sigurantei nationale, in activitatea specifica, actele de identitate se elibereaza si de catre Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, precum si de catre serviciile publice comunitare judetene de evidenta a persoanelor, respectiv al municipiului Bucuresti.......................
In situatia cetatenilor romani care au domiciliul in Romania si se afla temporar in strainatate, eliberarea cartii de identitate se poate face prin intermediul altei personae, pe baza de procura speciala (potrivit modelului postat la "Formulare de completat"), autentificata la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei din tara respectiva ( pana ai actele gata in tara in care te stabilesti se considera ca te aflii temporar aici ..celebrele deja 90 de zile )
Apoi iata si cum se face dovada domiciliului :
VI. DOVADA ADRESEI DE DOMICILIU SAU DE RESEDINTA SE POATE FACE CU UNUL DIN URMATOARELE DOCUMENTE:
a) acte incheiate in conditiile de validitate prevazute de legislatia romana in vigoare, privind titlul locativ;
b) declaratia scrisa a gazduitorului, persoana fizica sau juridica, de primire in spatiu, insotita de unul dintre documentele prevazute la lit. a);
c) declaratia pe propria raspundere a solicitantului, insotita de nota de verificare a politistului de ordine publica, prin care se certifica existenta unui imobil, faptul ca solicitantul locuieste efectiv la adresa declarata, pentru persoana fizica ce nu poate prezenta documentele prevazute la lit. a) si b); pentru minorii si persoanele fizice puse sub interdictie, declaratia se da si se semneaza de catre parinti sau de catre reprezentantii lor legali;
d) documentul eliberat de primarii, din care sa rezulte ca solicitantul sau, dupa caz, gazduitorul acestuia figureaza inscris in Registrul agricol.
in situatia asta ma aflu eu acum ..deoarece eu numai figurez la nici o primarie din lumea asta decat la primaria Bucuresti ..figurez in cartea imobilului de cand s-au mutat ai mei acolo acu vro 20 de ani ...si lista poate continua .Cum spuneam trebuie sa imi refac toate documentele datorita unei situatii ( nedorite ) nu are rost sa ma lungesc ca scriu pana maine ...esentialul e ca o iau fix de la zero ...si ca chiar daca ma aflu pe un teritoriu strain nu am domiciliul aici .punct ...urmeaza sa mi-l stabilesc dupa ce am Ci in mana ...ia-ma ca pe un roman care a plecat acum 2 luni din tara ..si-a pierdut Ci-ul si il asteapta pe cel nou ca sa isi poata continua demersurile de inscriere etc etc etc ..iar la primul citat spune clar ca am dreptul sa cer o noua Ci prin misiunile diplomatice ( procedura am explicat-o postul anterior si care s-a indeplinit ) .Autoritatile ma someaza sa ma pun in legalitate ptr ca copiii sunt la scoala deja( deci automat le trebuie asigurare medicala care este obligatorie ptr oricine este pe teritoriul acestei tari si pe care eu nu pot sa o inchei fara Ci si inscriere la primarie ..unde iara nu ma pot inscrie din lipsa Ci ).Altfel nu ar zice nimeni nimic ..Eu pot dovedii oricand ca pana la data de 31.07.2010 am lucrat in Ro ,la o firma romaneasca , contract inregistrat la autoritatile romane ..e adevarat ca eram delegat in strainatate ..dar asta nu cred ca intereseaza pe cineva delegatia mea ..e treaba firmei pe cine si cum deleaga ...o sa sari ca am zis ca am firma aici si contul blocat ..le am dar sunt vechi de cel putin 4-5 ani ptr ca la vremea respectiva altele erau datele problemei ..si au mers/merg in virtutea inertiei ( desi dupa cum spuneam numai merg ptr ca nu am Ci-ul valabil si l-au cerut ) . Daca stau sa ma gandesc situatia e cu atat mai grava incat tergiversarea Ci ma face in curand sa devin si persoana ilegala (ptr ca expira cele 90 de zile peste inca vro 15 zile ) si nici nu pot pleca in Ro din aceeasi cauza ..lipsa unui document valabil.si dupa cum vezi fara un document de calatorie valabil ( indiferent care e el ,ptr ca in Ue poti calatorii cu Ci ) sunt pur si simplu legata de maini si de picioare ..nu pot nici sa ma pun in ordine ..nu ma pot nici repatria ..nu pot face nimic..decat sa astept.
2.Cetatenii romani cu domiciliul in strainatate pot avea Ci daca au resedinta (si) in Romania ( in general acest document il fac cei care vor sa evite tracasarea cu domiciliul in strainatate ) iata ce spune institutia DEPABD:
V. ELIBERAREA UNEI CARTI DE IDENTITATE PROVIZORII CETATEANULUI ROMAN CU DOMICILIUL IN STRAINATATE SI RESEDINTA IN ROMANIA
Cetatenii romani domiciliati in strainatate, care doresc sa intre in posesia unei carti de identitate provizorii, in care sa fie inscrisa resedinta din Romania, unde locuiesc temporar, depun Cererea pentru eliberarea actului de identitate cetatenilor romani cu domiciliul in strainatate si resedinta in Romania la serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor pe raza caruia au resedinta, la care anexeaza urmatoarele documente:
a) pasaportul, aflat in termen de valabilitate, care atesta statutul de cetatean roman domiciliat in strainatate, original si copie;
b) certificatul de nastere si/sau de casatorie, eliberate de oficiile de stare civila romane;
c) hotararea de divort definitiva si irevocabila, dupa caz;
d) dovada adresei de resedinta din Romania;
e) doua fotografii marimea 3/4 cm, avand la baza o banda alba de 7 mm;
f) chitanta reprezentand contravaloarea cartii de identitate provizorii;
g) timbru fisca sau documentul cu care se face dovada achitarii, in conditiile legii, a taxei extrajudiciare de timbru.
SURSA ARGUMENTE : http://depabd.mai.gov.ro/carte_identitate2.htm pct VI si V si introducerea...
atata timp cat eu nu in pasaport ( care nici macar numai e valabil) domiciliul in alta tara ...cade ...dar presupunand ca am domiciliul in strainatate atata timp cat eu cer acest lucru , apoi mama ca si proprietar declara ca ma ia in spatiu , da cu subsemnatul, aduce adeverinta de la fisc ca e cu platile la zi si ca imobilul exista , atunci mi se poate elibera ( macar) o ci provizorie cf textului de mai sus ...deci cade si faza cu " nu ai domiciliul in Ro deci nu vor sa iti elibereze si de aia te taraganeaza "si presupunand ca e asa ..de ce au primit dosarul? de ce nu au spus de cand au constat ca e ceva in neregula ??? Adica mi se pare absurd sa te taraganeze ca sa ce ??? sa iti zica ca esti in neregula si ca mai vor acte ??? Nu pot sa cred ca cineva se joaca de-a fata ascunselea cu identitatile noastre si cu drepturile noaste ..uite dosarul ..nu e dosarul ..uite domiciliu nu e domiciliu ...Ma repet mi se pare normal ca la orice problema aparuta sa fi instiintAT de existenta acelei probleme ,sa fi somat sa explici/dovedesti/repari problema si sa nu fi purtat pe drumuri sub pretexte absurde.Mai am o speranta vineri cand trece si termenul de 30 de zile LUCRATOARE si/sau cel de 30+15 prelungirea ( zile normale) ...daca nu si nu ..voi pune la dispozitia autoritatilor de aici toate documente si datele de contact ..sa ii contacteze si sa se inteleaga impreuna ..ca mai mult nu am ce sa fac ..iar daca se intampla ceva ( doamne fereste ) mor cu ei de gat , voi ajunge cu ei pana la CEDO ...ptr ca atat timp cat eu mi-am facut datoria si am facut pasi mentionati de ei ,am platit ce mi s-a cerut , am jucat dupa regulile lor e normal ca si ei sa faca la fel ..asa cum eu am drepturi si mai ales obligatii trebuie si institutia statului sa aiba obligatia de a ma "servi" asa cum are dreptu de a incasa banii pe serviciul cerut ..parerea mea
andacos spune:
Mey o mie d evorbe un ban nu fac!
Nu cunosc instiutzia aia din care dai tu citate(prescurtarea adica nu-mi spune nimic),eu te "stiu"de pe forum de ani d ezile ca fiind in olanda,am presupus cai toate formele legale acolo!Eu am asemena pasaport pentru ca asa mi s-a spus si pentru ca n-am avut chef de complicatzii!
Deci si eu si copilul-cetazeni romani,posesori de drept de sedere nelimitat in germania,avem -in baza legii romane,doar pasapoarte!Sigur ca daca as dori sa am si buletin s-ar putea rezolva foarte usor,as proceda ca si tine ,m-as trece in spatziu la tata!
Tu ca sa scutetsi atita stress (parere personala)ar fi trebuit s ate duci personal in romania.si-tzi rezolvai toate problemele legate de buletin si pasaport!Finaciar tot aolo iesesi!(cred ca stii ca pasaportul nu mai poate face prin procura!!!)
Bafta si nervi de otzel!
Dana
alessia105 spune:
Cred ca am fost explicita mai sus cu faptul ca nu (mai) am domiciliul aici INCA din n+1000000000000 de motive ...odata l-am avut e adevarat ..odata ..de multttt( numai sunt activa pe de prin 2007 din cauza multooor lucruri care s-au intamplat intre timp..si pe care nu vreau sa le dezgrop ca nu are rost si daca iti amintesti am stat si in Belgia vreun an ..alta mutare de domiciliu ..apoi inapoi in Olanda ) ...apoi m-am repatriat ( cel putin teoretic ,ptr ca practic nu am fost niciodata plecata in actele de stare civila, pe vremea aia e adevarat ca habar nu aveam de predat Ci la ambasada, si nici ei nu cred ca stiau , am facut la acte la ambasada cu Ci-ul de obosesc numai gandindu-ma si nu a zis nimieni nimic ...asta acu 1000 de ani ..numai delegatie de incredintare minor ptr calatorie am facut vro 6 ptr cel mare).iar acum intentionez sa ma mut definitiv si irevocabil si din cate am inteles mai nou in secunda in care te inscrii la primarie aici ..automat prin nu stiu ce sistem ei instinteaza primaria de domiciliu din Romania ( am inteles ...nu bag mana in foc ptr asta ).As putea sa adopt si o alta procedura care mi-ar da mai multe drepturi ( poate) dar nu vreau sa redeschid rani ...sa ma scarpin cu mana stanga dupa urechea dreapta ..sa pierd timp/bani /nervi aiurea ....si decat sa cladesc pe ruine mai bine o iau de la 0 ca orice cetetean european care intentioneaza sa se stabileasca legal pe teritoriul altui stat UE...am cu ce sa ma intretin si sa imi intretin copiii ..legal ...cunosc limba si sunt integrata in societate , nu am cazier ..etc etc etc etc ,asa ca nu vad nici o problema ..in afara deja celebrei Ci pe care eu nu o am
...vezi fac ce fac si ma intorc la ea
La ambasada, procura s-a facut pe baza de identificarea cu Tc ...intocmit pe baza documentelor expirate ,a declaratiilor mele pe proprie raspundere ( ca am pierdut documentul valabil ) si a actelor de stare civila ( in speta Certificat de nastere) .. Acum cu luarea in spatiu depinde peste cine dai ...sunt lucratori care cer expres sa vina si proprietarul ( daca e mama/tata) si formal sa te ia in spatiu ...in cererea de Ci este o rubrica care trebuie completata de proprietarul casei unde ai adresa parinte ,sot ( daca casa nu e comuna ) , proprietar etc etc etc ...La cumnata mea ..ai ei erau la mare ...ea se grabea ca pleacau in vacanta si pasaportul nu era gata ..a dat 100 Ron a uitat nenea instant ca nu erau proprietarii de fata ...mama oricum era delegata sa se duca acolo ..cu actele in locul meu ...deci implicit a semnat formularul in fata ofiterului .si ultima data cand am schimbat Ci prima data mi-au zis sa vin cu mama ..am venit cu mama si atunci mi-au zis ca nu e nevoie atata timp cat am respectiva adresa de la primul buletin ( a facut mama spume atunci ca chiulise de la servici cand avea treaba mai multa)De plecat in Romania e tardiv ..am cheltuit prea mult ..copiii au inceput scoala si nu am cu cine sa ii las ... mai e si munca ( de fapt muncilee ca "E" mai multe ) ... nu e chiar asa de usor sa las totul sa ma duc la Romanica ptr cine stie cate zile ..cate or dorii dansii ...da daca as avea pe cine sa las in urma ..da poate as face-o ..dar sunt singura si e cam greut ...Nu imi e frica de drumul pe care o sa il parcurg printre straini singura ..cat ma omoara Ci=ul asta ..am un intreg plan de actiune gata de atac ..toate is aranjate ..gata sa porneasca in cursa ..dar stratul nu se poate de ptr ca "pistolul" numit Ci nu e gata ..e adevarat ca pasaportul nu se face cu procura ..dar se face la ambasada cu programare ..dureaza intre 2 si 4 luni ..dar pana atunci eu ma pot descurca onorabil cu ci-ul.
Te pup si sarut mana de sustinere si de urari
P.s. Institutia respectiva este Directia de evidenta a populatiei ...care acu se numeste Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date adica DEPABD si se ocupa cu eliberarea actelor de identitate ..http://depabd.mai.gov.ro/acte_emise.htm . Am fugit la nani ca la 4 ma trezesc ptr primul job al zilei si e deja 12 ...