Cine ma poate indruma ce sa fac ,ca numai stiu...

Cine ma poate indruma ce sa fac ,ca numai stiu... | Autor: alessia105

Link direct la acest mesaj

Datorita unor probleme personale a trebuit vara asta sa imi refac toate actele ( de la actele romanesti la cele locale ..e poveste lungaaaaaaaa,pe scurt am luat-o de la 0..ca orice cetatean roman cu domiciliul in Ro aspirant la rezidenta ) ...bun ..primul pas cartea de identitate romaneasca ...dar neputand sa merg in tara am facut procura speciala prin ambasada ca sa ma reprezinte mama ..dosarul a fost depus ...cu o mica spaga deoarece ma rog pe vremea cand a cumparat mama casa nu se facea nu stiu ce proces verbal(domiciliul in romania il am la mama acasa) ..ok a fost depus .
Termen de predare "posibil 2 saptamani " ( am incheiat citatul ) ..asta insemnand inceputul lui septembrie ...de pe data de 6 sept, pentru ca nu era gata, a fost chemata , dupa cum urmeaza : in data de 10.09,apoi 14.09 ( cand s-a facut reorganizare si a fost rechemata a doua zi ) ,apoi rechemata in data de 17.09 ,apoi ieri pe data de 20.09 cand i s-a spus ca inca nu este gata pentru ca nu au personal si ca nu are cine sa imi scaneze poza si sa imi faca lucrarea ...
Ok, o sa spuneti sa astept ...bun astept dar pana cand ??? Termenul legal cf OUG 97/2005 art 13 aliniatul 7 este de 30 de zile si s-au dus de mult,iar cele 15 zile de prelungire se fac numai cu motivatie scrisa si daca este nevoie de verificari suplimentare ..singura motivatie este cea verbala "nu avem personal, dosarul este la sectorul 5 (n.a. eu locuiesc in sectorul 1), dar nu are cine sa se ocupe de el " ...Problema este ca eu am inceput sa am mari probleme cu institutiile statului adoptiv care ma someaza sa ma pun in regula altfel pot fi inchisa ca un infractor de drept comun( pana la identificare) deoarece in momentul asta numai posed nici un document valabil ( au expirat toate intre timp) si copiii mei sa fie indepartati din familie (in speta de langa mine ,ptr ca sunt mama singura) ptr ca lipsa unui document de identitate al meu in ochii autoritatiilor de aici inseamna ca nu pot avea grija de ei si nu le pot asigura minumum necesar( scoala,casa, asigurare de sanatate) ..numai vb ca nu imi pot accesa contul ...nu imi pot dezvolta afacerea etc etc etc etc .Ce mai nu pot trai ca un om normal ...Marti pe 28.09 expira somatia in ceea ce priveste copiii( trebuiesc depuse niste acte la scolile copiilor ), am incercat sa aman, dar raspunsul a fost claar "acesta este termenul ,trebuie sa il respactati" ..Sincer nu stiu ce sa mai spun ptr ca indiferent ce o sa spun voi fi luata de mincinoasa ..cum pot eu spune .."pai stiti nu am inca un document ptr ca politia romana nu are o persoana care sa imi scaneze o poza ,si stiti eu sunt am inceput demersurile de la inceputul lui august " ..oare ma crede cineva????
Intrebarea mea este ..unde ma pot adresa mai departe????
La ghiseu aceeasi vesnica poveste "nu este gata ,veniti marti/vineri", cu comandantul sectiei nu merge ..da aceeasi explicatie "nu avem personal" ..la Directia generala de evidenta a populatiei nu raspund la e-mail si la telefon spun sa iei legatura cu sectia unde ai depus actele ...are iara vineri termen ...dar daca e iarasi "veniti marti si marti veniti vineri " si tooot asa pana la Sfantul Asteapta ...Am incercat si cu spaga .. am spus ca aduc dovezi SCRISE de situtatia in care am intrat datorita intarzierii ...sincer numai stiu unde sa ma adresez ..aveti idei ????

Va multumesc mult anticipat ptr orice idee ...

"Creativitatea nu înseamna gasesti un lucru, ci sa faci ceva din el dupa ce l-ai gasit " - James Russell Lowell

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

scandal ! relateaza faptele pe site-urile televiziunilor mari, protv, antena, realitatea, ale ziarelor, imposibil sa nu fie si ei dornici de asa o stire !

normal, iti vei putea pastra anonimatul, insa cred ca lucrurile se vor rezolva cat ai clipi daca ar veni televiziunea/presa, sa faca un reportaj, in urma celor semnalate de tine.

succes !

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

Corina A fost primul lucru la care m-am gandit ...nu o exclud , dar o voi lasa ca ultima solutie pentru ca :
1.chiar si sub protectia anonimatului imi e cam frica ca dupa aia nu voi mai primii in veci Ci-ulsi vor face orice sa iasa ei basma curata si vina sa imi apartina in totalitate ca de obicei ...in mod normal nu m-ar deranja ..dar la stresul pe care l-am trait anul asta ( problemele personale de care vorbeam ) si pe care il traiesc in continuare multumita lor ,m-ar cam darama ,moral vorbind si incerc sa ma protejez ca sa pot continua "lupta" catre orizonturi mai bune si ape linistite
2. mi se pare decent( in prostia mea numita corectitudine )sa indeplinesc toti pasi legali pe care ii pot face pana acolo ..e adevarat ca in Romania cu asta mori de foame dar ...cam asta am invatat eu pe alte meleaguri

Nu o exclud si cu siguranta daca pana vineri nu am nimic concret ,vineri dupa amiaza o voi pune in aplicare ca ultima solutie ..Multumesc de confirmarea ideii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Parerea mea:
Scandalul nu este o solutie care sa-ti rezolve cazul intr-o saptamana. Oricum, nicio televiziune nu-ti va accepta anonimatul, poti sa le ceri doar sa nu-ti faca public numele, dar cand se duc la respectiva institutie conform principiului (obligatoriu prin legea CNA) "audiatur et altera pars" trebuie sa stie despre ce caz intreaba. In plus, nu va face decat sa nasca o noua tema - "uite, au dat oameni afara, se intarzie documente etc". Pana se face documentarea, pana apare stirea, pana se verifica ierarhic - trece timpul.

Solutia ar fi sa ceara o dovada conform careia ti-ai depus cererea si te afli in procedura de eliberare a documentului, apoi acea dovada (tradusa si apostilata) sa fie prezentata autoritatilor de acolo, pentru a amana termenele de care vorbesti. Dar probabilitatea de a obtine aceasta adeverinta pe loc este mica (daca nici n-au personal), iar raspunsul la cerere dureaza minim 5 zile, plus cele aferente comunicarilor).
O alta solutie ar fi sa sune/mearga mai sus, la Ministerul Administratiei si Internelor (daca la Directia generala nu s-a putut)- este un birou de relatii cu cetatenii - si acolo sa explice cum stau lucrurile, sa gaseasca intelegere si sa se rezolve rapid. Calea legala, cu petitie depusa, are din nou termene ca si mai sus. "Scandalul" legal, cu reclamatii, dureaza de asemenea - or interesul tau este sa-ti obtii documentul.

Asa vad eu situatia, cred ca trebuie insistat, pentru ca acele cai legale exista, dar sunt lungi si nu-ti rezolva pe loc principalul scop.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Fa o adresa scrisa catre sectia respectiva la Comandant, poate sa se duca chiar mama ta cu ea, sa ceara o audienta. Explici tot ce ai spus aici si ceri rezolvarea de urgenta a situatiei.

Mergi la inceput

MediajustCum spuneam scandalul ramane ca cea mai din urma solutie cand le-am epuizat pe toate celelante ...
Prima parte a raspunsului tau cade ..ptr ca : Nu vor sa elibereze o asemenea dovada( am cerut ptr ca imi era /e frica ca mi-au pierdut dosarul ) invoca faptul ca nu au nici un tipizat ptr asta ca nu ar exista in lege o asemeanea dovada. Si oricum autoritatile de aici nu il iau in considerare pentru ca pe ei ii intereseaza mai mult nu documentul in sine ,ci ceea ce poti face cu documentul , spre exemplu asigurarea medicala la zi ( pe care o poti face numai cu un document oficial valabil ..o faci tu ca adult ,copiii fiind gratis pe polita ta ..sa mai spun ca asig medicala e obligatorie aici ..deci ma astept si la o amenda pe perioada cat nu am fost asigurati ) ,contractul de inchiriere al casei reinoit ( pana acum eram 2 persoane adulte pe contract ...acum e in suspans ..ipotetic doar eu ..faptic ..nimeni..noroc ca nu zic inca nimic ) etc etc etc

O sa incerc la Min Adm si internelor asa cum m-ai sfatuit ii pasez lui mama numerele de telefon si adresele sa sune maine ( cred ca acum e prea tarziu e deja 18.40 in Ro)
Sarut mana incaodata muuult ...

A_Iulia Am vb cu el si fara aduienta ...invoca acelasi lucru lipsa de personal ,nu vrea nici un document doveditor ptr ca spune el "nu se poate si punct" si nici nu a vrut sa auda de reclamatie scrisa ...am citit ca pot invoca art 51 si 52 din Constitutie ( dreptul la petitie si dreptul de a cere despagubiri institutiilor statului)..O sa incerc din nou ...Sarut mana muuult ...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui A_Iulia

Fa o adresa scrisa catre sectia respectiva la Comandant, poate sa se duca chiar mama ta cu ea, sa ceara o audienta. Explici tot ce ai spus aici si ceri rezolvarea de urgenta a situatiei.

Nu mai este niciun comandant, doar director, i-a demilitarizat demult si functioneaza sub administratia publica locala (de aia se misca asa).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

alessia105 scoate te rog liniile de la semnatura deformeaza complet vizibilitatea in ecran. Daca doresti sa pui o linie continua pune te rog [ hr ] Fara spatii intre paranteze si hr.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

marius m-am conformat ...l-am schimbat din profile asa ca nu o sa se mai intample Trebuie sa umblu si din urma sau e ok incepand cu subiectul acesta ???

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alessia105

MediajustCum spuneam scandalul ramane ca cea mai din urma solutie cand le-am epuizat pe toate celelante ...
Prima parte a raspunsului tau cade ..ptr ca : Nu vor sa elibereze o asemenea dovada( am cerut ptr ca imi era /e frica ca mi-au pierdut dosarul ) invoca faptul ca nu au nici un tipizat ptr asta ca nu ar exista in lege o asemeanea dovada. Si oricum autoritatile de aici nu il iau in considerare pentru ca pe ei ii intereseaza mai mult nu documentul in sine ,ci ceea ce poti face cu documentul , spre exemplu asigurarea medicala la zi ( pe care o poti face numai cu un document oficial valabil ..o faci tu ca adult ,copiii fiind gratis pe polita ta ..sa mai spun ca asig medicala e obligatorie aici ..deci ma astept si la o amenda pe perioada cat nu am fost asigurati ) ,contractul de inchiriere al casei reinoit ( pana acum eram 2 persoane adulte pe contract ...acum e in suspans ..ipotetic doar eu ..faptic ..nimeni..noroc ca nu zic inca nimic ) etc etc etc

O sa incerc la Min Adm si internelor asa cum m-ai sfatuit ii pasez lui mama numerele de telefon si adresele sa sune maine ( cred ca acum e prea tarziu e deja 18.40 in Ro)
Sarut mana incaodata muuult ...

A_Iulia Am vb cu el si fara aduienta ...invoca acelasi lucru lipsa de personal ,nu vrea nici un document doveditor ptr ca spune el "nu se poate si punct" si nici nu a vrut sa auda de reclamatie scrisa ...am citit ca pot invoca art 51 si 52 din Constitutie ( dreptul la petitie si dreptul de a cere despagubiri institutiilor statului)..O sa incerc din nou ...Sarut mana muuult ...

"Creativitatea nu înseamna gasesti un lucru, ci sa faci ceva din el dupa ce l-ai gasit " - James Russell Lowell

Nu trebuie sa auda de petitie, ci doar s-o inregistreze. Nu vrea (ceea ce mi-e greu sa cred), o trimiti de la posta de vis-a-vis recomandat.
Sper sa se rezolve in timp util tie, exista si pasii de forta - dar nu grabesc, din contra.

Mergi la inceput

Mediajust Parca mi-a luat Dumnezeu mintile ..am uitat complet ca poti trimite cu confirmare de primire scrisoarea am trimis suteeee de scrisori din astea,luna de luna ( prin natura meseriei ) cand eram in Ro,dar am uitat complet ..sarut mana

Mergi la inceput