Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (9)
Raspunsuri - Pagina 19
racusor2010 spune:
paula, cred ca ii place, ca e vesel si gangureste....bine, cand nu il supara dintisorii...si e vedeta
pacat ca nu e si tati cu noi
mami de brotacel Andrei Ioan
9 iunie 2010
crissy77 spune:
btz, uitam, noi anemia o tratam cu ferrum hausmann, vit.C si acid folic.
tina, in jur de 3500. La restul intrebarilor raspunsul este NU , dar eu nu-mi pierd speranta. DPN cf UM era 26 aug, ecografic iesea 6 sept. Deci Bea nu are nici macar o luna.
paula, vit c (in etapa asta - picaturi) se da pt: sughit, cresterea imunitatii, cresterea poftei de mancare, in combinatie cu Fe - pt anemie.
arissa, ti-am spus parerea mea pe messenger.
VIGANTOL - nu se da nici mai putin si nici mai mult fata de cum a recomandat pediatrul (il prescrie cf deschiderii fontanelei). Un consum marit de vigantol poate accelera inchiderea fontanelei.
I-am facut analize la sange, hemoglobina i-a crescut de la 8.2 (cand a iesit din spital) la 10.4 (in grafic). In schimb: glicemie 102, calciu ionic, monocit si ceva cu eritrocit marite.
crissy77 spune:
racusor, esti o comoara la casa omului. Multumim ca impartasesti cu noi sfaturile medicului (mie imi sunt extrem de utile pt ca oraselul nostru e lipsit de pediatri competenti). Deci esti cu socrosenia.... Cum va jucati voi?
arissa spune:
Neata!
Am avut o noapte buna, desi a plans destul de mult inainte de culcare si a mancat cam putin, insa a dormit de la 9.30 pana pe la 5 si nu a facut febra. Acum s-a trezit si momentan e linistita. Ma cheama...ea plange rar in modul clasic al bebelusilor, cu "oaaa", de regula da semnale ascutite: "aai" si "nghee".
Rodyka, are dreptate racusor, 300 g in doua saptamani e foarte bine la 3 luni. Uite si www.desprecopii.com/info.asp?id=226" target="_blank">aici
crispro spune:
Mov, Ilinca, pediatra asta e super draguta, tanara, si foarte atenta... Aveam emotii ca era copilul marait de nesomn, am crezut ca face scandal. L-am dat jos din scoica, a inceput maraiala, dar a inceput doctora sa vb cu el, s-a linistit, si a inceput si piticul o gangureala de numa... Nici cu noi nu a gangurit asa de mult si fain. SI e foarte atenta doctora... S-a uitat la fundic,a zis ca fundicul (locul in sine) e ca un ceas, si unde ar fi ora 12 e o liniuta rosie... Io destul de greu vad... CIca aia e fisura anala, dar problema e ca pe exterior poate fi mica , si in interior mare... S-a uitat inclusiv la talpi, la ungii , sa nu fie incarcnate, la tot... SI a cerut pretul unui control, nu al unei consultatii, ca eram a doua oara la ea, adica 20 lei... Evident ca i-am lasat mai mult... Asa ca ia calculati-va fetele din Cluj, drumul si medicul vostru, si va astept aici.
Oana, si noi tot din Budapesta, ca e mai ieftin decat din Cluj, si pt noi e si relativ aproape... Sa vedem cu viza, ca trebuie trimise actele, am zis ca in primavara le trimit... Nu va fi usor cu drumul asa lung... Am o prietena care vin acasa din State in octombrie, cu fetita de 5 luni jumate... Aia curajoasa!!!
Si io vineri la vaccin!!!
Tina, bine ai revenit! Eu paturica am luat-o de pe net, de pe bebeliss.ro.
Legat de Vigantol, preferanil e direct in gurita 2 picaturi. Io am mai zis de 2 cazuri - cumnata mea, cu copil de 21 luni, fontanela nu e inchisa nici acum, a zis medicul ca e din cauza ca nu a schimbat sticla la 30 zile, si si-a pierdut proprietatile. Aceeasi problema cu o fetita, din cauza ca ii dadea in lingurtita 2 picaturi, dar mai mult ramanea pe lingurita decat in gurita., Io in lingurita ii dau, impreuna cu Bonisan, ii pun cele 2 pic peste Bonisan, la inceputul lingurii, si cum sunt uleioase raman deasupra, si intra primele in gurita - cred ca nu raman pe lingura... Oana, vigantolul e vitD, iar la Vit d pt copii scrie ca trebuie schimbata sticla la 30 de zile, de aia cica si la vigantol e valabil acelasi lucru...
Rodi, io de cand ma tin de cantar, copilul mananca tot 150 la o masa, de 4 ori pe zi, plus mesele de noapte, cand nu il cantaresc. Pana acum, cand credeam io ca e satul, manca doar 100, sau maxim 120ml... Ori se simte la 4 mese pe timpul zilei... Aseara i-am dat un san, l-a golit, credeam ca e satul, vedeam ca mai trage, dar nu inghitea... M-am gandit ca nu mai vrea el, ca e satul, sar cred ca nu mai avea ce... Asa ca l-am pus la celalalt san, si a mai papat 60ml...
Racusor, am notat pt dintisori...
Apropo, zicea pediatra ca Vladut va avea strungareata...
A dormit piticu de la 9 seara la 9 dimineata, cu 2 treziri de papa, la 2 noaptea si la 6 dimi... Asa da...
Cristina , mami fericita de bebe Vlad (17.07.2010)
Poze
ilinca79 spune:
'neata si de la noi,
raportam o noapte dormita de la 23 la aproape 9, cu o singura trezire pentru papa la ora 5
ooana, si noi facem infanrix hexa. Mersi de pontul cu Vigantolul, o sa rog medicul sa ne dea reteta
crispro, super pediatra voastra si costul consultatiei nu mai zic. Daca va fi nevoie, poate dam si noi o fuga la Zalau La vaccin mergeti tot la ea sau la medicul de familie?
Multe sunt parerile cu Vigantolul asta, am sa intreb si medicul nostru maine cand mergem la vaccin. Si mai incerc si eu sa-i picur direct in gurinta, sper sa reusesc
Ilinca, mama lui Victor (09.07.2010)
rodyka spune:
buna dimineata, delfinariu
bine-a zis cine-a zis ca noaptea e sfetnic bun. am fost suparata aseara tare rau, dar apoi m-am uitat si eu pe graficul care ti l-am trimis tie cristina cu cresterea in greutate, vad ca si arissa e pe faza cu aceleasi date . pe mine m-a ingrijorat scaderea asta brusca, adica de la 400/sapt la 150... pe de alta parte, ma uit la ea si o vad asa cuminte, doarme, rade, gangureste, se joaca... un copil ar face asta daca i-ar fi foame?! daca ar fi sa suga doar cat sa-si potoleasca foamea, ar cere mai des. ca sa nu mai zic ca de mai bine de o saptamana ne chinuim cu biberonul, ca nu-l mai vrea... rade la el, il mesteca, il scoate cu limba, mai ales daca e lp. daca simte ca e gust de lm joaca e mai scurta...
m-am tot gandit aseara cum ziceti voi ca-s eu o draguta si atenta si mi-am spus sa ma gandesc la mine cu isa ca si cum ar fi o mamica de pe forum. ce i-as spune? si asa mi-am spus ca nu e rost de panica... si ca sa ma incurajez mai mult, am mai baut o cana de ceai de marar. nu stiu de la ce e, dar aseara am alaptat la 10.30, cam ca de obicei, si m-am trezit la 1 ca ma durea sanul drept, asa ca am pus in functiune pompa, cu ochii inchisi - asa ca avem completarea pe azi! si dimineata la 7 isabela s-a saturat inainte de a termina sanii amandoi, asa ca iar am pus pompa. n-a iesit mult, 30ml, dar ptr mine e mai mult decat bine!! mai ales ca sunt convinsa ca pompa nu scoate tot, oricat masaj as face eu si cat as insista.
_
delfinasul Hannah Isabela (19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)
crispro spune:
Ilinca, faina noapte si a voastra! Cresc delfinasii nostri... Noi cu vaccinul la medicul de familie. L-am cumparat si io, de la un distribuitor cu 200 lei. In farmacii la noi (sensiblu, dona), e 300 lei.
Cristina , mami fericita de bebe Vlad (17.07.2010)
Poze
rodyka spune:
necioplita ce-s eu! multumesc fetelor ptr sfaturi si incurajari
_
delfinasul Hannah Isabela (19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)
senty_mary spune:
Citat: |
citat din mesajul lui arissa Neata! Am avut o noapte buna, desi a plans destul de mult inainte de culcare si a mancat cam putin, insa a dormit de la 9.30 pana pe la 5 si nu a facut febra. Acum s-a trezit si momentan e linistita. Ma cheama...ea plange rar in modul clasic al bebelusilor, cu "oaaa", de regula da semnale ascutite: "aai" si "nghee". Rodyka, are dreptate racusor, 300 g in doua saptamani e foarte bine la 3 luni. Uite si www.desprecopii.com/info.asp?id=226" target="_blank">aici arissa cu Iulia - 19.07.2010 si Maya - 18.03.2007 |
pupam minunea mica. si al meu tot cu nghee plange.