cum ne crestem un copil crestin?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:

Citat:

Citat:
Eu nu am citit HP dar am auzit de la pastori cat sunt de explicite metodele de vrajitorie, cat de daunatoare sunt mintilor fragede.

Mintilor fragede ale pastorilor poate.

nu inteleg ce vrei sa spui!

Inseamna ca este momentul sa citesti Harry Potter.

nu mi-ar folosi la nimic.

michelle

Acesta este cu adevarat unul dintre cele mai triste mesaje pe care le-am putut citi pe DC.

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Mintilor fragede(tare lasa loc de interpretari exprimarea asta, dar in fine...)le dauneaza creionarea asta...inger-demon, rai-iad...mare grija ce spui copilului, sa nu te trezesti ca pe la varsta adlescentei-maturitatii da in vreo psihoza, c-apoi sa te tii...nu te mai ajuta toate acatistele din lume

Am crescut intr-o familie de ortodocsi, am crescut cu carti de religie pe masa, cu idei cum ca....daca nu ma casatoresc virgina voi arde in flacarile iadului, serile mele erau acompaniate de imagini din cartile de religie ale bunicului, si acum vad in fata ochilor tampeniile desenate, draci cu coada si alte aberatii...
acum realizez ca toate temerile mele, toate problemele mele isi au radacina in educatia GRESITA PE CARE AM PRIMIT-O...
aveam vise groaznice, frica...asa am crescut eu, imi amintesc cu groaza serile in care se lua lumina, si cum imi aminteam de povestile bunicului si cum tremuram de frica in casa...
am crescut crezand ca pe umarul stang sta michiduta care imi sopteste in ureche nu-s ce bazaconie, si pe umarul drept sta ingerul....adica eu ...eram o marionete in "mainile"...cui???

MARE GRIJA CE II SPUI COPILULUI!

Nikole, mami de Albastrel si Albastrica

SA-L AJUTAM PE ANGELO

www.tlig.org/ro/ro3pryrs.html" target="_blank">CELE TREI RUGACIUNI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui nikole

Mintilor fragede(tare lasa loc de interpretari exprimarea asta, dar in fine...)le dauneaza creionarea asta...inger-demon, rai-iad...mare grija ce spui copilului, sa nu te trezesti ca pe la varsta adlescentei-maturitatii da in vreo psihoza, c-apoi sa te tii...nu te mai ajuta toate acatistele din lume

Am crescut intr-o familie de ortodocsi, am crescut cu carti de religie pe masa, cu idei cum ca....daca nu ma casatoresc virgina voi arde in flacarile iadului, serile mele erau acompaniate de imagini din cartile de religie ale bunicului, si acum vad in fata ochilor tampeniile desenate, draci cu coada si alte aberatii...
acum realizez ca toate temerile mele, toate problemele mele isi au radacina in educatia GRESITA PE CARE AM PRIMIT-O...
aveam vise groaznice, frica...asa am crescut eu, imi amintesc cu groaza serile in care se lua lumina, si cum imi aminteam de povestile bunicului si cum tremuram de frica in casa...
am crescut crezand ca pe umarul stang sta michiduta care imi sopteste in ureche nu-s ce bazaconie, si pe umarul drept sta ingerul....adica eu ...eram o marionete in "mainile"...cui???

MARE GRIJA CE II SPUI COPILULUI!

SA-L AJUTAM PE ANGELO

imi pare sincer rau de experientele copilariei tale. Este total diferit de educatia religioasa care eu si biserica la care mergem o dam copiilor.Noi nu-l crestem cu sperieturi din astea...si sa aiba cosmaruri noaptea. La noi e dragostea de Dumenzeu de care ii amintim zilnic nu de pedepse si povesti de groaza.
H P insa aduce intr-o lumina atractiva, ca o joaca ...toate aceste magii, vrajitorii... de care Dumnezeu ne spune sa ne ferim.

michelle

Mergi la inceput

michelle,am inteles!

M-am speriat, sa stii, sper ca interventia mea nu te-a suparat.
Toate cele bune

SA-L AJUTAM PE ANGELO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:

Inseamna ca este momentul sa citesti Harry Potter.

Sau macar Cinderella .

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorothee spune:

Nikole, Nikole, stii ce e regretabil intr-adevar, nu incercarea bunicilor tai de a-ti da o educatie religioasa, cu mijloacele si invatatura lor (sa nu-ti fi spus oare si ca Dumnezeu e Iubire, Iertare? sa-ti fi spus doar ca e Drept si ca nu se lasa batjocorit de pacatele si lipsa noastra de pocainta?!), ca tu nici pana acum n-ai inteles ce este ortodoxia si s-ar putea ca nici copii tai sa nu inteleaga prea bine.

Mergi la inceput

Regretabil???
din punctul cui de vedere?
Draga mea,habar nu ai ce spui, sincer...
Ce e regretabil in viata mea, e cu totul altceva, insa eu nu am cerut o psihanaliza pe forum

...asta independent de faptul ca ce NU inteleg, si accept eu legat de religie, nu face subiectul acestui topic.

Cat despre copiii mei...nu-ti fa griji

SA-L AJUTAM PE ANGELO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui nikole

Regretabil???
din punctul cui de vedere?
Draga mea,habar nu ai ce spui, sincer...
Ce e regretabil in viata mea, e cu totul altceva, insa eu nu am cerut o psihanaliza pe forum

...asta independent de faptul ca ce NU inteleg, si accept eu legat de religie, nu face subiectul acestui topic.

Cat despre copiii mei...nu-ti fa griji

SA-L AJUTAM PE ANGELO

Nikol cine are ochi de vazut a inteles mesajul din spatele randurilor scrise de tine.
Indoctrinarea face rau . Fie cu michiduta pe umarul stang ,fie fara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

intrebarea mea a fost specifica...despre cresterea copiilor crestini.
Fiecare isi creste copilul cum vrea si culege roadele dupa cum seamana...
am crezut ca putem invata unii de la ceilalti prin sfaturi pozitive in aceasta directie.

Avem nevoie de unitate pentru a reusi o educatie pozitiva. Stim ca niciunul din noi nu s-a nascut "parinte" si este inca considerata o meserie destul de grea...cu atit mai mult cand vrei sa-ti cresti copilul dupa principii crestine.
Cum ne sfatuim intre noi, ce sa-i dam cand tuseste, ce sa facem cand nu doarme...asa ne sfatuim si ce e mai bine sa facem in anumite situatii in care trebuie sa aplicam principii crestine.

niciodata nu m-am referit la educatia crestina a unui copil ca o metoda de indoctrinare in care copilul nu are nici un drept de a judeca sau studia ceea ce i se spune.

e imoprtant de mici sa-i canalizam in directiile pozitive in care noi credem dupa experienta de viata a fiecaruia...nu-l sa-l lasam sa-si bata si el capul si sa se loveasca din nou de aceiasi pereti de care noi ne-am lovit.desigur ca daca va alege sa faca asta...va fi alegerea lui si va suporta consecintele ca si noi.

e ca si cum ii spui ca sa fie atent ca pe strada nu stiu care e un canal deschis...daca vrea sa asculte sa dea atentie...nu va calca in el...daca vrea sa vada cum e in canal...o va face intentionat...daca nu a fost niciodata invatat sa asculte de un sfat bun, probabil nici nu va auzi ca i-ai spus ceva....cam asta e ideea.

Noi luam Biblia, o citim impreuna...discutam despre ce am citit...apoi incercam sa vedem daca ce am citit se poate aplica in viata de zi cu zi...daca nu aplici ce citesti e inutil, nu?

Daca mai tirziu cand va fi mare va considera ca nu-i foloseste la nimic, ca nu are nevoie de Dumenzeu in viata...va fi decizia lui. Eu mi-am facut datoria si ma voi ruga pentru el.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Si ce te faci cand, citind Biblia, iti pune fel si fel de intrebari la care nici tu nu poti da raspunsul ? Nu-mi vine acum in minte, dar atunci cand eram copil si o intrebam pe bunica tot ce mi se parea mie neclar, in marea majoritate a cazurilor nu primeam decat raspunsuri decat "asa este si trebuie sa crezi" sau "asa facem pentru ca asa se face" etc.

Eu personal nu ma pot multumi cu astfel de raspunsuri si mi-e greu sa-mi educ copilul dupa principiul "crede si nu cerceta" ... Cu toate ca suntem crestini ortodocsi, sunt unele lucruri cu care nu sunt de acord in religia ortodoxa si pe care nu le pot aplica ... cum as putea sa-mi invat copilul ceea ce nici eu nu inteleg sau nu cred ?

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput