cum ne crestem un copil crestin?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

In ce fel difera educatia morala a unui copil crestin fata de a unui crescut de parinti atei, dar cu bun simt si cu moralitate integra?

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Draga Laura25,nu difera in absolut nimic!

Atita doar ca ai mei de ex stiu ca exista Doamne Doamne care ne iubeste si ne ajuta si un ingeras care ne pazeste.Si atita doar ca duminca mergem la biserica precum la oricare alta activitate,asa cum mergem de ex simbata la dansuri sau balet.Si acolo stau si deseneaza pe banca,se uita pe carti etc(asta pe timpul vacantelor),iar in timpul scolii functioneaza si scoala de duminica,acolo unde copiii fac la fel:deseneaza,modeleaza,se joaca "podul de piatra s-a farimat" si li se mai zic si notiuni de religie,ceva din porunci(sa nu minti,furi etc),ingerasi,ce stiu eu.

In orice caz,nu consider nici ca-s indoctrinati,nici speriati.Despre rai si iad n-o sa le spun,vor citi singure cind va veni momentul,deocamdata e suficient sa stie ca exista Dumnezeu.Si chiar daca le-as spune,ma tem ca nu m-ar lua in serios,in zilele noastre copiii sint bombardati de fantastic,aici in magazine si in fata caselor de ex in per asta sint tot felul de vampiri,vrajitoare,scheleti,sperietori,oase,cosciuge,singe,moartea insasi,paianjeni,intr-un magazin de ex e o vrajitoare pe linga care daca treci,isi misca mina si mesteca-ntr-un cazan oase,miini,paianjeni si daca vezi ce sclipiri verzi are-n ochi...Nu mai zic ca le-am luat o carte Imagistica fantasticului in care sint asa pozate si explicate tot felul de fiinte,vircoalaci de ex,povesti cu parinti care-l cheama pe unul sa-i ia-ntr-un sac si sa-i tina-ntr-un castel intr-o camera pina a 2-a zi ca sa se faca ascultatori...Trebuia s-o rasfoiesc mai bine,dar mai aveam si Imagistica corpului uman sau a animalelor preistorice din aceeasi colectie si, cum e cam ca o enciclopedie,am luat-o si uite ce e-n ea.

Bunicul lui Nikol a gresit speriind-o,dar la aceeasi epoca poate ca un alt bunic speria o alta fetita cu baba cloanta,altul cu bau bau,cine stie?

Deci cam asta,nu difera un copil din familie de crestini de un copil din familie de atei in ceea ce priveste viata exterioara,morala,sociala.Ci doar de credinta sau de necredinta in Dumnezeu.

scuze ca m-am lungit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

In ce fel difera educatia morala a unui copil crestin fata de a unui crescut de parinti atei, dar cu bun simt si cu moralitate integra?

parerea mea... nu exista adult cu o moralitate integra, deci crescandu-i dupa standardele noastre gresim. avem nevoie de alte standarde, pe care le gasim doar in religie relatia cu Dumnezeu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui patou
avem nevoie de alte standarde, pe care le gasim doar in religie.

Exact asta au zis azi 10000 bulgari de bunacredinta ortodoxa in frunte cu Patriarhul lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

, daca zic "relatie cu Dumnezeu" in loc de religie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:

, daca zic "relatie cu Dumnezeu" in loc de religie?

www.pasipecaleacredintei.wordpress.com" target="_blank">pe cont propriu

zici bine!

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

parerea mea... nu exista adult cu o moralitate integra, deci crescandu-i dupa standardele noastre gresim. avem nevoie de alte standarde, pe care le gasim doar in religie relatia cu Dumnezeu

www.pasipecaleacredintei.wordpress.com" target="_blank">pe cont propriu

Patou, ce vrei sa spui?

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Katya, multumesc pt raspuns!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:

subscriu! si mai mentionez ca asta e posibil in orice religie.
ca sa nu se interpreteze ca am ceva cu vre-o religie.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Eu cred ca daca ne crestem copiii in spiritul celor 10 porunci nu avem a ne teme.

Si mai cred ca daca nu incalci cele 10 porunci esti mai aproape de Dumnezeu decat daca stai in biserica si te rogi.

Si mai stiu ca Dumnezeu nu este numai apanajul Crestinatatii.

Si mai cred si ca, cu cat indepartezi un copil de cele lumesti (recte HP) cu atat mai mult ii omori orice sansa de a gandi si a alege singur intre bine si rau intre ocult si neocult (n-am gasit alt antonim).

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput