scoala Spectrum
Raspunsuri - Pagina 15
loryi1974 spune:
N-as crede ca am inteles gresit, dar nu are nicio importanta.
Fiecare parinte ia propria decizia, a mea a fost sa nu o dau pentru ca scoala mi s-a parut slaba. De altfel, din cate am aflat, au deschis la clasa a patra un fel de centru de excelenta deschis si copiilor care nu sunt in scoala, tocmai pentru a atrage la ICH, la gimnaziu, copii care pot sa obtina rezultate.
psichoMom spune:
Da Lory, am inteles, "ti s-a parut slaba". Nici nu aveai cum sa ai o alta exprimare atata vreme cat date concrete, efectiv nu cunosti... Clar!
Si am mai inteles ceva, din prima: ai decis sa nu iti inscrii colilul la Spectrum, ceea ce respect. Este alegerea ta! Dar pls nu mai repeta la nesfarsit ca este o scoala slaba, pentru ca serios ca ajung sa ma simt jignita pana la urma! Nu este vorba doar de optiunea ta vs a mea ci si de faptul ca fiul meu (si nu numai) este elev acolo si crede-ma ca nu este nici idiot nici elev slab.
alina1972 spune:
Buna!
Loryi, eu nu fac reclama pozitiva scolii Spectrum. Sunt doar o mama multumita de rezultatele copilului ei si de placerea cu care acesta (de fapt, aceasta, ca este fetita)merge la scoala. Am inteles ca voi sunteti in sistemul de stat si esti multumita... Sunt indiscreta daca te intreb la ce scoala? Nu de alta, dar orice lucru pozitiv (si chiar si cele negative)e bine de stiut. Am mai spus, atunci cand voi fi dezamagita de scoala nu voi tacea si mai ales voi lua "atitudine"....Sper sa nu fie cazul!!!
loryi1974 spune:
Am si eu dreptul la o parere dupa cum si tu ai dreptul la una.
Datele concrete le extrag de pe la concursuri, la clasa a treia, clasa care ma intereseaza in mod deosebit.
De altfel, inteleg ca si reprez scolii cauta copii uitandu-se la anumite concursuri ,dintre varfurile de la clasa a patra si apoi propun parintilor acestor copii mutarea. Tot in acest scop s-a facut si acel centru, oarecum pe modelul de la Arhimede.
Despre gimnaziu am vorbit si vorbesc cu parinti cu copii care au plecat de la noi de la scoala si au mers acolo. Problema principala la gimnaziu este oboseala deosebita pe care unii dintre copii o resimt din cauza ca sunt foarte multe ore de pregatire. Pe de alta parte, pregatirea este deosebita pentru copiii care au capacitatea de a invata peste medie.
Ps: Acest liceu(gimnaziu) este o idee foarte buna si cred ca s-a depus si se depune un efort mare. Rezultate insa obtin numai cativa copii pe serie. Intrebarea este, pentru cei mai multi parinti, cum sunt ceilalti copii, la ce nivel fata de restul scolilor?
psichoMom spune:
Citat: |
citat din mesajul lui loryi1974 Am si eu dreptul la o parere dupa cum si tu ai dreptul la una. Datele concrete le extrag de pe la concursuri, la clasa a treia, clasa care ma intereseaza in mod deosebit. De altfel, inteleg ca si reprez scolii cauta copii uitandu-se la anumite concursuri ,dintre varfurile de la clasa a patra si apoi propun parintilor acestor copii mutarea. Tot in acest scop s-a facut si acel centru, oarecum pe modelul de la Arhimede. Despre gimnaziu am vorbit si vorbesc cu parinti cu copii care au plecat de la noi de la scoala si au mers acolo. Problema principala la gimnaziu este oboseala deosebita pe care unii dintre copii o resimt din cauza ca sunt foarte multe ore de pregatire. Pe de alta parte, pregatirea este deosebita pentru copiii care au capacitatea de a invata peste medie. Ps: Acest liceu(gimnaziu) este o idee foarte buna si cred ca s-a depus si se depune un efort mare. Rezultate insa obtin numai cativa copii pe serie. Intrebarea este, pentru cei mai multi parinti, cum sunt ceilalti copii, la ce nivel fata de restul scolilor? |
Lory, am inteles parerea ta din prima si ti-o respect. Ceea ce este deranjant apare din repetitie. In fiecare postare a ta spui mereu acelasi lucru iar si iar... Ai un copil bun si inteligent. Cinste ei si voua ca ati crescut-o bine!
Ca si Alina, nu am sa pretind ca este o scoala ideala, dar nici asa de slaba cum o vezi tu nu pot sa admit ca este.
Ref la gimnaziu si in special la clasele de matematica: avem in clasa o fetita care are un frate in clasa a patra. Desi este bun si ar avea mari sanse sa intre la clasa aceea, mama lui a decis sa renunte tocmai din cauza suprasolicitarii. A vorbit cu parinti care au copiii deja acolo si a decis sa-l dea la o clasa normala.
Sincer, eu ma gandesc cu oaresce ingrijorare la momentul trecerii in clasa a 5-a. Matei este mai degraba atras de limba engleza decat de matematica... Ori o sa-l dau la o clasa normala tot la noi la scoala, ori o sa-i caut o alta scoala unde sa poata merge in continuare cu engleza intensiv.
alina1972 spune:
Doamnelor,
va doresc o primavara frumoasa, iar "martisoarele" noastre cele mai de pret sa ne aduca numai bucurii !!!!
Beckypuf spune:
La multi ani mamicilor!!!! sa aveti o primavara frumoasa.
Pentru cele care ne inscriem acum copii la scoala...vreau sa va zic ca dupa cateva zile de asteptari a telefonului cu programarea la evaluare pt clasa 1, astazi am mai sunat eu si m-am programat pt vinerea viitoare. Sa vedem despre ce este vorba..ei mi-au spus ca este un interviu, fac niste jocuri si fise ca sa-si dea seama de stadiul de dezv a copilului. Voi ati fost la evaluare? aveti ceva noutati?
toanca spune:
Beckypuf, pana la urma ai sunat tu la scoala pentru tetare?
Noua ne-au spus ca o sa ne sune ei, dar pana acum nu ne-au sunat.
Ce sa fac?
Sa ii sun eu?
Tu cum ai procedat?
Multumesc