scoala Spectrum

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Nu stiu mai bine decat voi, dar pot vorbi despre generatia fiicei mele. Am avut si am inca si eu indoieli incercand sa gasesc calea cea buna. Am vrut sa o mut la Spectrum tocmai pentru ca e foarte buna (fiica-mea), de asta m-au interesat rezultatele clasei a treia. Dar am renuntat pe moment. Deocamdata pot sa lucrez eu cu ea si fara sa platesc.
S-ar putea ca in clasa a cincea sa o inscriu, desi multi imi spun ca este un program dur la performanta si concentrat doar pe o anumita materie. Ori fiica-mea are rezultate constant foarte bune pe mai multe materii.
Poate alta generatie e foarte buna, nu pot sti, de aceea vorbesc doar din perspectiva unei generatii pe care o cunosc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psichoMom spune:

OK, Lory, eu nu vreau sa ma cert cu nimeni, cu atat mai putin cu tine... Explica-mi, te rog pe ce anume te bazezi cand spui ca Scoala Spectrum este slaba la nivel de clasa a3-a. La ce anume te referi? Care sunt criteriile tale de comparatie in raport cu o clasa obisnuita de la stat...

Poate ca multe mame vor arunca in secret cu rosii in mine dar eu fac parte din "tabara" mamelor care nu isi vor copiii academicieni la sfarsitul scolii primare. Eu vreau un copil normal, fericit, pe care sa fi reusit sa-l formez in spiritul responsabilitatii vis a vis de scoala si de munca... Daca pe langa toate astea are si ceva rezultate onorabile... foarte bine! Fi-miu insa de cand este la Spectrum are ceva mai mult de atat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Criteriul principal sunt evident concursurile:Euclid, Arhimede, Evaluarile. Si raportul munca/rezultate.
Fiica-mea munceste in limite decente,spre exemplu face suplimentar la mate ce ii dau eu, selectia facuta de mine, nu ma intereseaza sa faca zeci de pagini, cateva probleme interesante pe saptamana sunt de ajuns la aceasta varsta.
Un copil foarte bun, cu rezultate excelente, nu este un copil nefericit sau anormal. Nu este un monstru care sta numai in casa si invata toata ziulica.Este o perceptie gresita care vine de cele mai multe ori din invidie.
Nu stiu ce intelegi prin "academician", dar exista copii care fara sa stea toata ziua la teme/suplimentar, reusesc foarte multe. Nu trebuie sa ii catalogam pe acesti copii , trebuie sa ii admiram.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina1972 spune:

Buna!
Draga Lory, in primul rand doresc sa te felicit pentru rezultatele fetitei tale!
Am o intrebare, personala, pentru tine. Daca fetita ta ar fi fost eleva la scoala Spectrum, si avea programul pana la ora 15, ai mai fi lucrat cu ea suplimentar? As dori un raspuns sincer din partea ta. Eu sunt convinsa ca ai fi facut-o !!! Si asta pentru ca, in primul rand copilul isi doreste asta si in al doilea rand tie iti pasa si mai ales vrei sa vezi care este nivelul si limita ei... Am dreptate? Vezi, asta este diferinta dintre performanta si mediocritate. Si diferenta asta, de regula, o fac parintii. Multi considera ca daca vin la o scoala particulara nu mai trebuie sa faca nimic, decat sa plateasca si sa aibe pretentii.
Nu pot sa te contrazic in ceea ce priveste nivelul claselor a 3-a din Spectrum, caci nu am "tangente", dar la clasa 2-a, pot sa spun cu mana pe inima ca sunt si clase (sau mai bine zis copii) de "top". Poti verifica in rezultatele concursurilor: Euclid, Arhimede, Smart, Olimpicii cunoasterii, etc. Poate noi am avut noroc, dar am si "luptat" pentru el....Si cand spun "luptat" nu ma refer la tinut copilul doar la lectii... nici vorba!!! Ne jucam cu fise sau evaluari de alt nivel, si cu toate ca programul se termina la 15, avem timp si de : origami, pictura, inot, patinaj, taekoando, desene animate si sambata Arhimede.... Dar asta inseamna si implicarea noastra....si mai ale timpul nostru, petrecut impreuna cu ei, copii.
Asta e parerea mea si nu-mi este rusine cu ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

uite eu cu asta am o problema.
pt mine concursurile sunt conjuncturale, in niste ani e la moda ceva, in alti ani altceva.
Nu as judeca dupa ele daca o scoala e buna sau nu.
Pt arhimede, cine nu face o bruma de pregatire nu are sanse la punctaj mare, eu am trimis-o pe fiemea doar cu ce a facut la scoala si a luat punctaj mediu anul trecut, anul asta cu exact 4 lectii in plus a luat mare(nu f mare, dar mare)
deci e conjuctural, imi mentin ferm parerea.

(eu am copil bun, nu e excpetionala la concursuri pt ca nu lucreaza absolut nimic in plus, nici macar cateva probleme pe saptamana, dar e totusi buna spre f buna, deci nu vb din postura parintelui invidios, Lori, precizarea nu e pt tine, sper ca e clar, noi stim de copiii nostri ce si cum :D)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Foarte corect, Sabina. Concursurile nu sunt un criteriu de departajare, dar pot fi un punct de reper. Cel mai bun observator suntem noi, parintii.
Orice si oricat face copilul nostru, trebuie sa faca din placere si din dorinta lui si atunci acel "lucru" il va face bine...
Chiar daca nu "invart banii cu lopata", ci muncim din greu pentru ei, nu cred ca am facut o alegere proastra cu scoala aceasta (repet, deocamdata nu am motive sa ma plang). Copilul meu e fericit ca merge la scoala!!!! Si apropo de concursuri, fetita meu e mandra de fiecare premiu,medalie sau diploma pe care o primeste. Iar cand ea e fericita eu sunt in al 9-lea cer!!!

Mergi la inceput

Sabina, de acord cu tine intru totul!

Lory, cred ca ai inteles complet gresit ce am vrut sa spun si sa stii ca invidia nu ma caracterizeaza!

Alina, vii astazi la sedinta? Poate ne cunoastem! :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

da sa nu credeti ca sunt pro scoala spectrum.
prea putine scoli mi-ar indeplini mie cerintele:)) asa ca macar sa fie aproape de casa si sa nu ii dam prea mare importanta, sa fie decenta si gata, educatia se face in mare parte acasa, nu prin straini, parerea mea :)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Iar sunt de acord cu tine, Sabina! Educatia se face acasa, scoala participa si ea dar nu face minuni in lipsa suportului nostru.

Mergi la inceput

PsichoMom, am fost la sedinta...
Din pacate am vazut mesajul dupa.... Poate data viitoare, cu mare drag. Asteptam cu interes "scoala altfel"!!!

Mergi la inceput