scoala Spectrum

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alina1972 spune:

Buna, fetelor!
Pentru mamicile care incep anul acesta clasa I-a si care se pregatesc de testare, va dau un sfat. Daca doriti "performanta" si sunteti sigure ca copiii vostrii sunt dispusi sa accepte lucrul acesta, sau mai bine zis sa-l sustina, vorbiti deschis si de la inceput cu doamna psiholog. Sa fiti voi cu inima impacata. De ce va zic asta? Pentru ca sunt mici discutii legate de repartizarea pe clase a copiilor. Adica sunt clase unde numarul copiilor cu potential este mare si clase unde copii cu potential sunt minoritari si atunci si nivelul e altul. PsichoMom poate confirma lucrul acesta. Este adevarat ca marea problema sunt parintii si doamna psiholoaga testeaza doar copii.... Iar degeaba copilul este bun daca acasa este "incurajat" sa se uite la televizor sau sa se joace pe calculator...in scurt timp nu mai face fata unor cerinte mai ridicate si totul devine mai greu...si apar discutii. Nu stiu daca m-am facut inteleasa. Nu stiu sa va recomand o invatatoare de la clasa 4-a , pentru ca nu am avut tangente, dar am sa mai intreb. Eu am avut noroc, sper sa nu stresez pe nimeni cu aceasta repetitie, de o clasa foarte buna si o doamna pe masura copiilor. Am mers pe mana "sortii" si a fost bine (de regula sunt norocoasa). Sper sa aveti si voi acest noroc!!! E pacat ca "uscaturile" sa ne duca "buhul", cand exista atatea lucruri bune care ar trebui sa iasa in fata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Beckypuf spune:

Buna seara! Da eu am asteptat telefonul, dar nu m-au sunat. Asa ca am sunt eu sapt trecuta si m-au programat vineri pe 16 martie la ora 9 la aceasta evaluare. Cica se vor face niste joculete, fise, discutii, iar dupa aceasta se va semna contractul.Deci, trebuie parerea mea sa suni tu daca nu te-au sunat inca, eu asa am procedat.
Multumesc pentru sfaturi mamicilor care au deja copii inscrisi aici.
Va tin la curent.... dupa ce mergem vineri la evaluare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toanca spune:

Am sunat si eu la scoala si ne-am programat tot pentru 16 martie, la ora 10.
Abia astept sa vad ce si cum

Mergi la inceput

Buna!
Gata am fost la evaluare, care s-a desfasurat cam asa...au luat copii intr-o sala, pe noi ne-a pus sa asteptam afara. Dupa aprox.30 min au iesit si ne-au spus ca totul este ok, dar rezultatul il luam de la secretariat luni, dar ca este afirmativ.Din cate am inteles de la copil au facut niste fise, cu intrebari de genul COPACUL ARE MAI PUTINE FRUNZE DECAT FLOAREA? Adev sau Fals?
Concluzia, secretara mi-a spus sa venim luni la semnarea contractului, ca rezultatul fiind afirmativ, inseamna ca este pregatit pt clasa 1. Eu cred ca vor sa vada daca sunt probleme majore de comportament sau intelect. Despre invatatoare nu am aflat nimic de la nimeni, ei nu dau detalii despre ce invatatoare preiau clasa 1 sau despre calitatile fiecareia. Asta e! Daca stie cineva ceva de invatatoarele de la clasele 4 de acum, sa ne spuneti si noua celor la inceput de drum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psichoMom spune:

Da, Becky, exact asta vor sa vada la evaluare...
Pe Matei l-au tinut mai mult de o ora... A dat testare atat la romana si mate cat si testare psihologica. Dar el terminase deja clasa 1 si admiterea era pt clasa a2-a.

Alina are dreptate intr-un fel. Clasa in care nimereste este importanta. De exemplu la noi in clasa desi doama este foarte buna, procentul de copii slabi (sau mai bine zis de copii cu parinti dezinteresati) este destul de mare. Mai exact, clasa este impartita fix in doua: copii buni si copii slabi, cei din urma proveniti din familii mixte dar si romani). Eu nu m-am gandit niciodata sa-l mut de acolo pentru ca Matei o iubeste pe doamna si atata vreme cat isi vede de treaba, totul este OK. Una peste alta, este foarte fericit...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toanca spune:

Beckypuf, si noi am dat azi testarea si s-a desfasurat la fel.
Numai ca eu am insistat sa semnez azi contractul si sa achit si prima rata pentru ca nu mai am cum sa ma invoiesc si luni de la munca.
Am vorbit si cu firma de transport, asa ca totul e ok.
Am mai scapat de o grija, cel putin pentru moment.

Mergi la inceput

Gata!!!am semnat astazi contractul si am platit prima rata, deci vom tot dezbate subiecte legate de scoala spectrum::))

Mergi la inceput

Felicitari, Beckypuf ! ....si bine ai venit "oficial" in randul nostru !
Sper sa aveti noroc de o doamna super si colegi cu parinti care se ocupa de ei...
Nu stiu daca aveti ocazia sa va alegeti voi doamna, sau veti fi repartizati de scoala (ca si noi). Dar, pentru o usoara informare a voastra am sa intreb pareri despre invatatoarele de la clasa 4. Din rezultatele la diferite concursuri extrascolare am vazut ca cele mai bune rezultate le au copiii de la 4A si 4B . Nu stiu daca este meritul copiilor sau al doamnelor.... si oricum voi reveni cu nume...

Mergi la inceput

PsichoMom, voi merceti la testarea Cambridge?
Noi avem o dilema, azi fica-mea trebuie sa aleaga unde vrea sa mearga la Cambridge sau Arhimede, ca ambele sunt pe 28 aprilie.... Tare sunt curioasa ce alege!!!!

Mergi la inceput

Alina, daca afli ceva despre invatatoarele de la clasa a 4-a de acum ....ti-as fi super recunoascatoare::)) Bineinteles ca mi-au spus ca in vara vom fi repartizati la o invatatoare de catre scoala, dara daca stiu un nume la care vreau, pot sa-l spun, dar eu asta e ca nu stiu nicio invataoare. Teoretic vreau una care sa poata sa tina in frau copii mai energici cum este si baiatul meu. Anunta-ma daca afli ceva. Merci mult!

Mergi la inceput