scoala Spectrum
Raspunsuri - Pagina 10
carmenuta799 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Beckypuf Am fost azi la Spectrum pentru inscriere si mi-au spus ca ma vor contacta pentru a programa copilul la o testare, ca asa se fac inscrierile. Adica test psihologic cu psihologul lor, cat si testare de cunostinte cu o invatatoare, dupa rezultat vom semna contractul. Am intrebat ce inseamna dupa rezultat.... mi-au raspuns ca cei care sunt cu probleme de comportament sau cunostinte slabe nu sunt primiti. Oare, daca testarea o trec copii, iar pe urma apar ceva probleme, adica hiperactivitate sau rezultate mai slabe la invatatura, iti recomanda transferul catre alta scoala????? Nu stiu ma intreb si eu, oricum va tin la curent dupa testare. |
Buna fetelor !
Eu sunt o mamica de copil de clasa a 4 la scoala Spectrum si va spun sincer ca mi s-a acrit de tot de scoala asta.
Abia astept sa terminam clasa a 4.
Ca s-o luam cu inceputul, copii sunt foarte slab pregatiti, invatatoarele se schimba in fiecare an pentru ca ele au contract cu scoala pe un an de zile.
In 4 ani am schimbat 3 invatatoare. Toate tinere, dar ce folos...
La limba engleza care se face 5 ore pe saptamana este o singura profesoara demna de tot respectul : Grecu Mariana, pe care o pune conducerea sa ia in fiecare an clasele mici, sa-i invete bine engleza dupa care ajung in clasa a 3, si a 4, pe mainile oricui.
Directorul este foarte diplomat si nu urmareste decat interesele scolii, indiferent de ce problema ai.
Intotdeauna am primit acelasi raspuns :'discutam' su se 'discuta'.
Programul elevilor din punctul meu de vedere este un cosmar.
In fiecare zi pana la ora 3.
Nimeni din conducere nu-ti va spune, nici chiar invatatoarea, ca se poate si program scurt, adica pana la ora 12.35, fara masa.Toti iti vor spune : ca nu se poate asta este programul.
Mncarea este o combinatie intre fast food si mancare turceasca, aceeasi de 4 ani de cand suntem noi la aceasta scoala.
O alta problema ar fi ca sunt multi copii de bani gata care creaza probleme mari iar directorul nu ia nici o masura.
Discuta cu parintii, iar a 2 a zi copilul face tot ce stie el.
Pentru acea taxa se inghite orice.
Ca sa revin la programul scolar, chiar daca vi se va spune ca dupa masa de pranz copii au 2 ore de studiu, in realitate copii vin acasa cu temele nefacute si foarte obositi.
Rezultatele bune ale copiilor de la concursurile scolare nu au legatura cu pregatirea de la scoala.
Se fac meditatii pe rupte. Singurul lucru care este adevarat, este amabilitatea personalului.
Sunt instruiti sa-si puna plasture la gura sa nu discute decat in particular.
Se face diferenta foarte mare in tre copii turci si restul, iar ca o concluzie scoala este buna in masura in care aveti noroc de o invatatoare buna si de un colectiv de copii omogen la invatatura si educat.
Nimic nu se datoreaza scolii, NIMIC.
La sfarsitul clasei a 4 se da un examen de repartizare pe clase in functie de lezultatele la testu la mate si engeza pentru care parintii au platit meditatii dupa cum v-am mai scris.
Totul este foarte subiectiv la aceasta repartizare.
Aici este toata smecheria lor, sa ii iei masa copilului care costa 800 euro pe semestru.
Beckypuf spune:
Buna Cramenuta!Eu ce sa zic.....greu de spus ceva, ideea este ca parerile sunt impartite. Eu am fost de doua ori la aceasta scoala si copii erau toti in banci si lucrau, nu era debandada pe acolo. Tu la ce invatatoare ai copilul? De ce esti nemultumita de ea? pana la urma de ce ai mai tine copilul la privat daca faci oricum multe meditatii? Ce se intampla la ore de spui ca sunt foarte slabi pregatiti? Spune tu mai multe ca esti in cunostinta de cauza.Masa este 690 eur/an, nu 800 eur/semestru.
toanca spune:
Intr-adevar...greu de spus ceva.
Acum, fara suparare ca te intreb, dar avand in vedere ca esti foarte nemultumita, de ce ai tinut copilul in aceasta scoala si nu l-ai mutat in alta?
Eu personal asa as face daca copilul meu ar fi slab pregatit iar eu nu as fi multumita de scoala.
Sau daca tot ai dat o gramada de bani (ca scoala costa totusi?) ai acceptat si acele meditatii?
Si eu am fost la scoala in decembrie cand inca nu se terminasera cursurile si nu mi s-a parut debandada.
Colegii mei care cu copiii la aceasta scoala sunt multumiti.
Ce-i drapt fiecare are dreptul la opinie si niciodata nu o sa gasim 2 persoane la fel.
Acum....o sa vedem....
carmenuta799 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Beckypuf Buna Cramenuta!Eu ce sa zic.....greu de spus ceva, ideea este ca parerile sunt impartite. Eu am fost de doua ori la aceasta scoala si copii erau toti in banci si lucrau, nu era debandada pe acolo. Tu la ce invatatoare ai copilul? De ce esti nemultumita de ea? pana la urma de ce ai mai tine copilul la privat daca faci oricum multe meditatii? Ce se intampla la ore de spui ca sunt foarte slabi pregatiti? Spune tu mai multe ca esti in cunostinta de cauza.Masa este 690 eur/an, nu 800 eur/semestru. |
Buna dragi mamici,
Va rog intrebati-ma orice, va voi raspunde cu drag si ve-ti trage voi concluziile.
De ce am ramas 4 ani in aceasta scoala ?
Vreau sa va spun ca la la inceputul clasei 1, am fost foarte entuziasmata de sistemul diferit fata de cel de stat (directorul ne invita la ceai la fiecare sedinta, organizau turneu de tennis pentru parinti...totul pentru o mai buna legatura cu scoala).Mi s-a parut super...si-mi ziceam in mintea mea :uite ce norocosi am fost la o astfel de scoala. Pana aici totul OK, nimic de zis.
In momentul cand am luat contact cu invatatoarea (care tot dintr-un sistem de stat a fost culeasa, mi-am dat seama ca am facut o alegere gresita).
Aceleasi probleme ca la stat, favorizisme si tot felul de fite si figuri pe care evident le-am expus directorului.
Stiti ce mi-a raspuns directorul ?
- 'Va inteleg nemultumirea, dar stiti ca suntem in mijlocul anului si nu avem cum sa gasim o alta invatatoare, trebuie sa asteptam pana la vacanta de vara ca sa putem gasi pe altcineva.'
Bun. Am asteptat pana la vacanta de vara, am zis ca se poate schimba ceva. Intr-adevar schimbarea s-a produs, dar nu in bine: daca va vine sa credeti copii aveau teme saptamanale, pe care nimeni nu le corecta.
Sa se lucreze nici vorba. Cand ii spuneam invatatoarei ca nu este normal ce se intampla la clasa, imi zicea ca, clasa a 2 nu este asa de importanta, asa ca le punea tuturor FB.
Am zis Doamne nu se poate sa avem un asa ghinion. Ma pregatisem sa-mi inscriu copilul la stat. Nu mai aveam nici o speranta. Numai ca am primit un telefon de la o mamica, care primntr-o cunostinta auzise cum o s-o cheme pe cea de-a treia invatatoare(cla a 3) si care avea numai cuvinte de frumoase.
Intr-adevar in clasa a 3 a, s-a produs si miracolul, un dascal tanar rabdator care a muncit foarte mult cu aceasta clasa dar destul de tarziu. Iar acum va puteti singure explica ce vroiam sa spun cu meditatiile. Am avut mult de recuperat.
La engleza lucrurile au stat oarecum diferit. In clasa 1, o profesoara extraordinara ce i-a invatat engleza ca la carte (sa-i dea Dumnezeu tot ce-si doreste mai frumos in viata), dupa care in clasa a 2 a si a 3 a, o profesoara de origine turca ce nu stia nici un cuvant romaneste.
Copiilor le-a fost greu dar s-a lucrat cu ei.
In clasa a patra :dezastru total. O profesoara tot de origine turca dar isterica ce arunca cu scaunele dupa copii si ii injura la fiecare ora.In 2 luni de engleza cu aceasta profesoara, copii au scris 1 pagina in caiet. De teme nu poate fi vorba.
Am reusit la inceputul lunii dec 2011, prin tot soiul de petitii, noi parintii s-o schimbam.
Copii nu aveau note, se apropia sfarsitul semestrului si da-i cu lucrari si teste...
Acum nu pot decat sa ma resemnez. Am primit o alta profesoara de engleza care nu numai injura copii dar si pe parinti.
Ce sfaturi sa va dau eu fetelor, cand ma duc la director si-i spun toate aceste nemultumiri iar dumnelui imi raspunde ca o sa discute, sa mai avem rabdare, bla, bla, bla.
Asa am ajun in clasa a patra...
Apoi am realizat
carmenuta799 spune:
Buna ,
Sa stiti ca in clasa 1, am platit 450E/semestru, in clasa a 2a, 650E/ semestru, in clasa a 3a, 750E/semestru iar in clasa a patra nu am mai luat masa ca oricum nu se ducea a cantina pentru ca nui placea mancarea si statea prea mult la coada.
Pana ii venea randul, se ducea pauza mare care este de la 12.35 la 13.10.
Beckypuf spune:
Cred ca ar trebui sa mai spuna si alte mamici care au copii aici la scoala daca intampina astfel de probleme grave, cum ar fi aruncatul cu scaunul dupa copii, injuraturi ai altele. Cum o cheama pe invatatoarea voastra, de care am inteles acum ca esti multumita? Referitor la mancare, ei spun ca tariful este 690 eur/an, acum de ce tu ai platit mai mult nu inteleg. A mai patit cineva sa plateasca mai mult decat i s-a spus initial?
alina1972 spune:
Buna ziua, tuturor!
Eu sunt noua pe acest forum si sper sa ma descurc....
Am intrat, tocmai ca sa dezbat cu voi "problema" Scolii Spectrum. Am fetita in clasa II-a, deci este al doilea an de "tangenta" cu Spectrum. Ce sa va zic? Eu, sunt multumita, adica balanta este inclinata in partea cu lucruri pozitive. Nu pot sa spun ca totul este perfect, dar per total e ok.
Nu a aruncat nimeni cu scaune dupa copilul meu, sau colegii lui, nici nu am auzit....
Invatatoarea conteaza foarte mult!!! In primul rand compatibilitatea ei cu copii... Performanta? Pentru asta trebuie sa lucrezi!!! Oriunde, la orice scoala. Oricat de mult se lucreaza la scoala, daca nu exerseaza si acasa...nu faci nimic. Principalul este sa poata copilul si sa vrea!!! Sa nu o faca din obligatie , ci din placere...
Puneti-mi orice intrebare si va voi raspunde.
Eu nu sunt o mama care merge toata ziua la scoala... Copilul meu merge cu bus-ul, asa ca eu merg la scoala doar daca este cazul (de 3-4 ori pe semestru). Deci pot sa spun ca este pe "fortele " ei ...nu ma duc cu "sarut mana" la nimeni si nici nu stau la barfe.
psichoMom spune:
Draga Carmenuta, si eu am copilul acolo si zau daca am vreuna din problemele cu care te confrunti tu!!
Teme nu fac si nici nu a pretins nimeni cand l-am inscris ca vor face! In ora de studiu la clasa lui Matei se aprofundeaza materia, nu se fac teme! Teme mai face doamna cu ei cand au cate o ora pe care se intampla sa nu o faca si considera ca decat sa-i puna sa coloreze mai bine face ceva util.
Masa este 690 eur/an. Punct. Nu stiu de ce ti-ar cere tie mai mult!
Profesoara de engleza a lui Matei (principala ca are 2) se numeste Loredana Stancuna, este o profesoara exceptionala care intr-un semestru l-a adus pe fiul meu peste nivelul clasei, in conditiile in care el toata clasa 1 la scoala de stat nu a facut nimic la aceasta materie... Deci alt punct la care nu sunt de acord...
Acum nu stiu ce sa zic... Eu, alegand sa il duc si sa-l aduc pe Matei pe cont propriu, sunt ca vreau sau nu in fiecare zi acolo. Mame nemultumite si scandalizate ca tine am mai intalnit... dar f putine. Avem si noi in clasa parinti care tipa la fiecare sedinta dar nu inseamna ca mereu au dreptate.
Spunea cineva mai sus ca a facut pregatire la matematica cu o fetita de origine turca fff slaba. Da, este posibil. Copiii de origine turca sunt de multe ori slabi la invatatura. Nu stiu care este cauza dar si la Matei in clasa cei mai slabi sunt turci. Sa nu se inteleaga ca toti copiii turci sunt slabi...
toanca spune:
psichoMom si alina1972 multumim foarte mult de informatii.
Eu inainte sa il inscriu pe Matei la scoala m-am documentat foarte bine inainte.
alina1972, masina il i-a din fata casei si il aduce tot in fata casei, sau mergeti pana la o statie ceva?
Te intreb pentru ca si noi trebuie sa apelam la bus