scoala Spectrum
Raspunsuri - Pagina 11
Beckypuf spune:
Multumim mamicilor care au mai raspuns, referitor la experienta lor cu scoala. Toanca, mie de la firma de transport, mi-au spus clar ca vin in fata casei si il aduc dupa ore si tot asa il iau dimineata cu beep 2-3 min inainte pentru a iesi afara.Ma bucur ca nu toata lumea are experiente negative::))
psichoMom spune:
Noi nu folosim transportul dar stiu de la mamici din clasa care il folosesc: masina ii ia pe copii fix din fata casei!
Sa nu va speriati ca in prima saptamana de scoala va fi cam haos cu bus-urile :) Asa e in fiecare an: intarzie, pleaca greu de la scoala pana ii aduna pe toti (mai ales pe cei mici de clasa 1 care nu sunt obisnuiti) dar isi revin repede! Chiar si astazi in conditiile date au reusit sa-i aduca pe toti chiar daca au ajuns destul de greu!
Noi la inceput optasem ca Matei sa vina cu un bus care-l aducea pana la ICHB (in Dristor unde este gimnaziul si liceul) dar am renuntat repede si pt ca ne-am dat seama ca ajunge acasa mult mai rapid daca il iau eu :)
caramel spune:
Si noi suntem clasa I la Spectrum si nu avem nemultumiri dupa primul semestru.
Intr-adevar, masa pentru sem. 1 a fost 345 euro.
Pe semestrul 2 ne-am retras de la masa, deoarece am copil mofturos si nu s-a acomodat cu stilul de mancare. Acum merge cu pachetel si mananca in clasa.
Avem si transport(zona1=1100 euro). Intr-adevar, azi au intarziat aprox. 30 min dimineata , dar este de inteles.
Maine copiii nu merg la scoala din cauza conditiilor meteo.
alina1972 spune:
buna seara!
noi luam bus-ul de la dristor (de la sediul vechi).... anul trecut a fost un serviciu gratuit, anul acesta am platit 100 euro pentru tot anul. fetita mea are o colega care vine cu bus-ul de mai departe si este luata din fata casei, nu stiu daca asa se intampla cu toti....poate.
in legatura cu profesoara de engleza (tot loredana stancuna) noi ii spunem lori-fredi( de la marioneta cu care este mereu in mana stanga si pe care copii o adora!!!!) nu am decat cuvinte de lauda. anul trecut se zvonea ca nu o sa o mai avem la clasa a II-a, dar am facut "carare " la dl director si am pastrat-o si anul acesta. de anul viitor nu stiu, caci lori este specializata pe primul ciclu. dar sper ca vom avea noroc...
alina1972 spune:
apropo de lectii, nici la noi nu se fac la scoala.
anul trecut, au fost niste discutii legate de aspectul acesta. unele mamici intelesesera ca la ora de studiu se fac teme, altele vroiau teme multe, altele deloc... in final doamna a decis (si mi se pare corect- ea este singura in masura sa-si dea seama cat poate un copil). avem teme! unii mai multe, altii mai putine. adica sunt unii copii care pot si vor sa faca suplimentar si sunt incurajati de doamna prin spectrum-pointuri. nu siu daca stiti de acest concurs intern al scolii, dar eu il ador!!! copii sunt motivati (chiar daca pare mita) cu premii, sa faca lucruri bune, sa invete bine, etc... ce sa mai zic? nu e totul roz, nici pe departe.... spre exemplu, muzica e o materie care nu prea e pusa in valoare. anul trecut am avut o profesoara care vroia sa scoata muzicieni din ei (incepusera sa cante la black flute - un mini flaut), au invatat multe cantece, iar doamna profesoara era foarte exigenta (pentru niste copii de clasa I de la o scoala normala, nu de muzica). mie nu prea mi-a convenit ca i-a spus fetitei mele ca este oarecum afona si nu are ureche muzicala si nu are ce cauta la cor...., dar ea era foarte incantata si ii placeau orele de muzica si vroia sa o faca pe doamna sa se razgandeasca si sa o ia si pe ea la cor. asa ca toata ziulica sufla in treaba aia de plastic si "zbiera" toate melodiile...
de asta zic, conteaza foarte mult afinitatea copil-profesor, nu profesor-parinte. lor trebuie sa le placa! e adevarat, in limitele bunului simt putem interveni si noi, parintii, dar e bine sa-i lasam sa se descurce si sa-si rezolve problemele...
alina1972 spune:
Anul acesta s-a schimbat profesoara de muzica si....deziluzie. nu prea mai fac nimic "incitant" si atunci nici nu o mai intereseaza aceasta materie.
la desen e invers decat la muzica, anul acesta (tot dupa schimbarea profesoarei) e inebunita dupa pictura. acum pictam acasa, nu mai cantam....
doamna de sport (fetele au doamna si baietii domn)e o draguta si chiar fac sport, nu freaca bancile...fiica-mea o adora (de fapt, ea cam adora pe toata lumea de acolo, pe asistenta, pe secretare, pe doamnele de la clasele vecine....)
eu as mai stramba din nas la multe, dar ce este cel mai important pt mine, copilul meu merge de placere la scoala!!!! serios! si eu zic ca daca incepe asa...asa va fii si mai tarziu, si daca face ceva din placere, incep sa apara si rezultatele.... la noi au aparut si nu pot spune decat ca am facut o alegere buna!!! parerea mea!!
psichoMom spune:
Alina, la ce clasa sunteti? Noi suntem la E.
Ne regasim in tot ce ai scris tu aici. Matei o adora pe "doamna" si pe "teacher" cu tot cu Freddie al ei :)) Lafel si cu profesorul de sport. De semestrul asta vrea sa mearga la clubul de fotbal de dragul lui.
Si eu mai am pe ici pe colo mici motive de strambat din nas dar faptul ca ca el este fericit acolo, ca face scoala serios (muuult mai mult decat facea la scoala de stat), ca are parte de prieteni atat de multi si de variati (are multi colegi din familii mixte cu care se intelege de minune) ma fac sa trec peste orice si sa fiu si eu fericita alaturi de el.
alina1972 spune:
Buna!
Noi suntem la II A.
Sa gasesti nod in papura e usor!!! Eu sunt o persoana care vede partea plina a paharului.... E dreptul fiecaruia sa aibe opinii, nu?
Atunci cand copilul meu va fi nemiltumit, sunt sigura ca voi lua atitudine, voi comenta, se va afla...dar mai bine nu..
PsichoMom, voi sunteti I sau II ?....nu de alta, dar daca sunteti a II-a o stiu pe doamna voastra si i-mi place (si cea de la II B). De la clasa I nu o cunosc decat pe doamna Violeta (pe care am avut-o anul trecut la after school). Nu stiu ce litera are la clasa, dar tipa e super!