scoala Spectrum
Raspunsuri - Pagina 9
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Beckypuf invatatoare bune care incep acum cu o noua serie.... |
Avand in vedere nebuloasa generala privind infiintarea si mai ales functionarea clasei 0 in scoli, nu prea se stie cine va prelua clasa I si cine va incepe cu clasa 0.
Tilia spune:
Eu am facut pregatire cu o fata de origine turca, absolventa de I-IV a scolii asteia. Sa va zic ca avea numai FB la toate materiile, dar nu stia sa scrie corect sau sa faca o adunare putin mai complicata? Ca avea niste lacune enorme in educatia de baza? Ca sora mea cu doi ani mai mica - eleva bunicica, dar nu geniala, la o scoala de cartier - stia mai multa matematica decat ea?
Beckypuf spune:
Am fost azi la Spectrum pentru inscriere si mi-au spus ca ma vor contacta pentru a programa copilul la o testare, ca asa se fac inscrierile. Adica test psihologic cu psihologul lor, cat si testare de cunostinte cu o invatatoare, dupa rezultat vom semna contractul. Am intrebat ce inseamna dupa rezultat.... mi-au raspuns ca cei care sunt cu probleme de comportament sau cunostinte slabe nu sunt primiti.
Oare, daca testarea o trec copii, iar pe urma apar ceva probleme, adica hiperactivitate sau rezultate mai slabe la invatatura, iti recomanda transferul catre alta scoala????? Nu stiu ma intreb si eu, oricum va tin la curent dupa testare.
toanca spune:
Beckypuf, noi intentionam sa mergem sambata sa il inscriem pe Matei, dar acum cu aceasta informatie intai o sa sun sa ma programez ca sa nu bat drumul pana acolo degeaba
Beckypuf spune:
Eu am fost si nu aveau formularele de inscriere,doar am vazut scoala si am adunat cateva informatii, deci mi-a spus ca dupa 15 febr incep inscrierile si programarile la testarea copilului. Am vb si la firma de transport cu o dna Gina, numarul l-am luat de la scoala si costul transportului dus-intors din zona Unirii unde stam noi este de aprox 1250 eur/ an, platibili in 3-4 rate. Au scumpit zic ei din cauza costului ridicat al combustibilului. Daca mai aveti si voi ceva informatii despre scoala sa le scrieti.
toanca spune:
Beckypuf, dupa ce am vazut ce ai scris am sunat si eu la Spectrum si le-am spus ca vreau sa merg sambata sa il incriem pe Matei mi-au spus ca ne asteapta pana la ora 13.
I-am intrebat de evaluare si ne-au spus ca va avea loc undeva in aprilie - mai.
Deci, intai se plateste taxa de inscriere si daca se trece de evaluare se semneaza contractul de scolarizare.
Cel putin mie asa mi-au spus.
Oricum voi merge sambata si vad ce si cum,
Si eu trebuie sa vorbesc cu firma de transport.
Revin sambata cu informatii
Beckypuf spune:
Toanca, eu am procedat la fel am sunat si mi-a spus ca pot sa vin pentru inscriere, iar acolo surpiza.... nu mai avem formulare de inscriere, dar oricum, citez" reveniti dupa 15 febr sa completati formularul de inscriere, apoi va contactam noi pentru programarea la testare, iar dupa rezultatul testarii vom semna contractul". Cam acelasi lucru , numai ca practic ei zic ca fac inscrierile, dar de fapt inca nu le fac.Tine-ma la curent si pe mine, poate pana sambata vin formularele::))Tu mai ai si alte informatii despre ei in afara celor gasite pe net? Eu ma niste prieteni care au avut copilul la ei, dar din clasa 5....si au fost super multumiti, fata a terminat a 12-a anul tecut.Tinem legatura!
toanca spune:
Beckypuf, am fost ieri si l-am inscris pe Matei la scoala si am platit si taxa de inscriere; deci zilele astea te poti duce pentru ca au formulare.
Eu am 2 colegi de servici care au copiii la scoala; unul e in clasa 1 si altul in clasa a-2-a si sunt foarte multumiti de modul de predare, de educatoare, etc; singurele chestii cu care nu sunt intr-u totul multumiti e ca sunt clasele cam micute (lucru pe care l-am constatat si eu cand am vazut scoala); dar, per ansamblu sunt multumiti.
Tinem legatura
Beckypuf spune:
Bravo!! Uite ca se pare ca au sosit formularele::)), iar la testare presupun ca te vor programa si anunta la un moment dat. Bine ca mi-ai spus, ca mie martea trecuta mi-au spus ca vin dupa 15 febr, dar ma duc iar saptamana viitoare sa-l inscriu si eu. Multumesc mult ca ai revenit cu noutati.