scoala Spectrum
Raspunsuri - Pagina 8
psichoMom spune:
Becky, noi, ca si Caramel cu doamna noastra avem exact relatia pe care ne-o dorim. Merege pe principiul ca in clasa ei toti sunt prieteni ( cand a facut cunostinta cu Matei s-a recomandat cu numele mic :)) ).
In acelasi timp azi am cunoscut o mamica de la o clasa paralela care avea de-a face cu o invatatoare foarte stricta si exigenta care nu se potrivea deloc cu felul de-a fi al fetitei ei... I-am recomandat ceea ce ti-as recomanda si tie in caz de "nepotriveala": sa mearga la director si sa ceara sa o mute pe fetita in alta clasa.
Oricum, asa cum iti spunea si Caramel, au atat de multi profesori la diverse materii (engleza, pictura, sport, informatica, religie, turca, muzica, consiliere) incat rolul doamnei este ceva mai mic decat la scolile de stat. Cu ea fac doar romana, mate, cunoasterea mediului si abilitatile practice.
Succes si nu te stresa ca va fi bine!
Beckypuf spune:
Draga PsichoMom, iti multumesc mult pentru incurajari::)), oricum nu am stiut ca au mai multi profesori la clasa, eu credeam ca este ca la stat, adica invatatoarea este de baza.Acum ca am mai multe detalii de la voi, m-am mai relaxat. Va pup si succes la scoala copiilor!
psichoMom spune:
Becky, sa stii ca si la scoala de Stat aveau mai multi profesori la clasa dar nu atat de multi si nici de importanta asa de mare (ca pondere in numarul orelor de curs). Faceau cu alti profesori religie, engleza, sport... si cam atat.
Aici fac cu invatatoarea cam 3-4 ore pe zi (cu tot cu ora de studiu pe care o au in fiecare zi), cu miss (profesoarele de engleza) 1 sau 2 in functie de orar iar restul cu altii pana la 7 ore/zi.
Incep cursurile la 8:10 si termina la 14:50 cu pauza de masa de 45 min.
Pup si daca ai nevoie de alte informatii, raspund cu placere!
aurash1 spune:
Buna tuturor.
Ma intereseaza si pe mine aceasta scoala pentru baietelul meu care va merge la anul in clasa I (sper eu, pentru ca acum este la pregatitoate chiar daca nu are inca 6 ani impliniti) si am vrea sa il dam la Spectrum.
Pentru ca site-ul lor mi se pare putin confuz vis-a-vis de informatiile, care ne intereseaza de fapt pe toti, rog fetele care deja au copiii la aceasta scoala (si vad ca nu sunt putine) sa ne ajute si pe noi:
- care este cel mai lung program pentru care putem opta si cat costa acesta? - adica taxa scolarizare + masa + ...ce o mai fi...
- in cate rate maxim se poate plati taxa anuala (se poate si lunar?)
- cate mese pe zi servesc copiii in cadrul scolii?
- am emotii in legatura cu zvonurile de pe forumuri dar si cele care mi-au ajuns la ureche ca ar exista acea clasa de performanta iar restul sunt doar pentru "sponsorizare". Baietelul meu citeste de la 4 ani jumate iar acum la varsta de 5 ani jumate deja face operatii de clasa a II-a la matematica...si nu as vrea sa ajunga intr-o clasa unde sa nu fie motivat sa invete.
Copiii vostri au fost testati inainte de a fi repartizati intr-o clasa sau in alta sau se practica acest gen de repartizare pana in clasa a IV-a?
Oricum voi ajunge in curand sa vad si scoala dar va multumesc anticipat pana atunci pentru raspunsurile la intrebari si promit sa revin cu detalii dupa ce vad si eu realitatea la fata locului.
O zi buna tuturor!
psichoMom spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aurash1 Buna tuturor. Ma intereseaza si pe mine aceasta scoala pentru baietelul meu care va merge la anul in clasa I (sper eu, pentru ca acum este la pregatitoate chiar daca nu are inca 6 ani impliniti) si am vrea sa il dam la Spectrum. Pentru ca site-ul lor mi se pare putin confuz vis-a-vis de informatiile, care ne intereseaza de fapt pe toti, rog fetele care deja au copiii la aceasta scoala (si vad ca nu sunt putine) sa ne ajute si pe noi: - care este cel mai lung program pentru care putem opta si cat costa acesta? - adica taxa scolarizare + masa + ...ce o mai fi... - in cate rate maxim se poate plati taxa anuala (se poate si lunar?) - cate mese pe zi servesc copiii in cadrul scolii? - am emotii in legatura cu zvonurile de pe forumuri dar si cele care mi-au ajuns la ureche ca ar exista acea clasa de performanta iar restul sunt doar pentru "sponsorizare". Baietelul meu citeste de la 4 ani jumate iar acum la varsta de 5 ani jumate deja face operatii de clasa a II-a la matematica...si nu as vrea sa ajunga intr-o clasa unde sa nu fie motivat sa invete. Copiii vostri au fost testati inainte de a fi repartizati intr-o clasa sau in alta sau se practica acest gen de repartizare pana in clasa a IV-a? Oricum voi ajunge in curand sa vad si scoala dar va multumesc anticipat pana atunci pentru raspunsurile la intrebari si promit sa revin cu detalii dupa ce vad si eu realitatea la fata locului. O zi buna tuturor! |
In privinta taxelor nu te pot ajuta cu mare lucru pentru ca noi platim tot integral inainte de inceperea anului (este mai avantajos), iar la After nu ramane. Singurul lucru pe care ti-l pot spune cu certitudine este ca nu se poate plati lunar ci doar in transe (3 sau 4 am impresia)
Cel mai lung program este cel cu After si tine pana la ora 17, adica inca 2 ore dupa terminarea orelor.
Masa au una singura, la pranz si este destul de consistenta...
In privinta acelei clase despre care spui tu... sincer eu nu am auzit de asa ceva... Poate de la clasa a IV-a, poate la gimnaziu... noi suntem abia aII-a si sincer, avem asa de mult de lucrat si se cere atat de mult de la copiii incat chiar nu am simtit vreodata ca ar fi defavorizat din acest punct de vedere.
Sfatul meu este sa mergi sau sa suni la secretariat si sa intrebi despre taxe si apoi sa merggi sa vorbesti cu directorul...
adialex spune:
Buna dragi mamici!
am citit toate cele 8 pagini si sunt foarte interesata de aceasta scoala; pare sa corespunda cerintelor noastre pentru fetita noastra cea mare care la anul va merge la scoala;
mamicile care au copilasi acolo au oferit informatii foarte detaliate despre ce ne interesa pe noi, dar ar mai fi cateva lucruri despre care nu stiu inca si as vrea sa va intreb pe voi;
- stiti ceva despre clasa 0, se va infiinta si aici o astfel de clasa?
- copiii sunt testati la limba engleza, este aceasta un criteriu de selectie in scoala?
fetita mea nu merge la gradi, deci cu engleza nu stam prea bine si nici pregatitoarea nu o face ; in rest, stie sa citeasca f bine, sa scrie, sa calculeze deci nu este in urma din punctul asta de vedere;
oricum, vrem sa mergem si noi la o vizionare cat de curand;
daca mai aveti impresii recente despre S. mai postati aici, suntem curioase sa aflam in continuare noutati.
O zi buna tututor!
psichoMom spune:
Cu siguranta ca, mergand dupa programa si legea romaneasca, la toamna va fi si la Spectrum o clasa 0.
Pentru clasa 1/0 engleza nu este un criteriu de admitere. Ii ia oricum de la 0.
Alte impresii recente nu mai am, in sensul ca nu mi-am schimbat inca parerea: sunt fff multumita. Fiul meu a recuperat in 3 luni toata materia de clasa 1 la engleza iar la restul face fata cu brio desi se lucreaza mult mai mult ca la Stat. Este vesel, foarte fericit aici, este prieten cu toti colegii... este la el o schimbare majora in atitudine, incredere in sine....
psichoMom spune:
- am emotii in legatura cu zvonurile de pe forumuri dar si cele care mi-au ajuns la ureche ca ar exista acea clasa de performanta iar restul sunt doar pentru "sponsorizare". Baietelul meu citeste de la 4 ani jumate iar acum la varsta de 5 ani jumate deja face operatii de clasa a II-a la matematica...si nu as vrea sa ajunga intr-o clasa unde sa nu fie motivat sa invete.
Copiii vostri au fost testati inainte de a fi repartizati intr-o clasa sau in alta sau se practica acest gen de repartizare pana in clasa a IV-a?
Oricum voi ajunge in curand sa vad si scoala dar va multumesc anticipat pana atunci pentru raspunsurile la intrebari si promit sa revin cu detalii dupa ce vad si eu realitatea la fata locului.
O zi buna tuturor!
[/quote]
Am aflat si eu de curand cum sta treaba cu diferentele dintre clase si iti spun si tie: s-a practicat, intr-adevar acest sistem pana acum vreo 2 ani. Erau vreo 2 clase cu care se facea performanta iar restul lucrau in regim normal... Au renuntat pentru ca s-a considerat ca-i defavorizau pe ceilalti...
Acum nu stiu se ca zic... acum se lucreaza cu toti la nivel de performanta dar multi nu fac fata. In clasa la Matei sunt 13 copii si din ei vre-o 3-4 sunt jos, jos de tot! Vina principala e a parintilor care nu inteleg ca munca la scoala nu este suficienta pt performanta. De cele mai multe ori vin la scoala nu temele complet nefacute, cu lectiile neinvatate pe principiul ca "de-aia mi-am dat copilul la privat, sa nu-mi mai bat eu capul!"Ei bine, nu-i asa!
Cateodata imi doresc ca cel p;utin la engleza sa se mai aplice pe alocuri vechiul sistem... nu cred ca se mai poate, insa...
adialex spune:
multumesc psichoMom pentru raspuns!
am sunat si eu la S, si in ianuarie vom merge la o vizionare; am citit numai pareri bune despre scoala , sper sa ne si inscriem luna viitoare;
va mai asteptam cu noutati despre scoala!
Beckypuf spune:
Buna tuturor! Eu ma pregatesc sa merg prin februarie sa-mi inscriu copilul in clasa I, vreau sa va intreb pe cele care aveti copii la scoala aici, daca stiti invatatoare bune care incep acum cu o noua serie.... Ma gandesc ca nu o sa-mi spuna de la secretariat vreun nume, ca raspunsul secretarei este " toate sunt bune", dar daca aveti voi informatii din interior despre cele care iau clasa 1 din 2012, as fi mai in tema. In rest eu singura informatie noua pe care o am de la secretara, pentru cele ca mine care vor sa vina din anul 2012, este ca taxa "cel mai probabil va ramane ca si anul trecut" am citat.Multumesc anticipat pentru ce informatii mai apar.