Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (18)
Raspunsuri - Pagina 14
veronicach spune:
NEATA
vad ca se discuta despre diversificare intens...eu nu pot participa caci inca nu am nici o idee
mai avem o luna jumate pana la 6 luni iar laptic este din plin(cel putin momentan) asa ca mai studiez problema
Matei suge tot ce prinde:patura, maneci, bavetica, jucarii, etc...totul ramane ud in urma lui
incerc sa ma invat cu un program de masa mai lejer...eu inca ma stresez daca au trecut 3-4 ore fara sa pape
Carla sa te mangaie Dumnezeu
Ruxi inseamna ca pe la inceputul lui octombrie voi avea si eu surda de venit
Madamar buna sugestie cu manastirea...noi nu am ratat nici o liturghie de duminica de la 40 de zile ... oricum nu in asta consta iubirea de Dumnezeu...incerc sa o cultiv intr-o forma mai solida
oricum multumesc lui Dumnezeu pentru sanatatea puiului meu
legat de rosu in gat...avand in vedere ca alaptezi Mateo va trece mai usor peste aceasta situatie primind anticorpi de la tine
daca ma poate ajuta cineva...cum se congeleaza dovlecelul?multumesc
mamica fericita de cuminte Matei Sebastian
10.05.2010
Cordelia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Madamar
Vivela, nu ai spus ce inseamna "priza" - adica cite granule, un tub intreg? Aceste remedii merg indiferent de copil, fara a fi particularizate? Noi avem muci care nu curg, stiti voi - il infunda doar- si rosu in git... unde ne incadram:)? Mary, mamica lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10 Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace! Fericita, imi alaptez puiul |
Eh, noi avem muci curgatori si nas fornaitor si ceva stranut si nici eu nu stiu unde sa ne incadram, ptr ca altfel suntem bine...
Ma intereseaza si pe mine treaba cu oscilo ca i-as administra preventiv.
veronicach spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ioana5255 mandrele mele nu prea mai incap in cadita. Avem una de la Cam cu suport. Ce este reductorul? Se poate folosi in cada mare? Eu lui Ale i-am facut baie in copaita pana pe la 2 ani jumate dar am dat-o chiar inainte sa raman eu gravi. Acum vreau sa stiu daca merita sa iau iar o copaita sau sa iau reductor de baie si sa le fac baita in baia mare. Voi cum procedati? Legat de lapte ale mele mananca 5 mese pe zi minim 100 maxim 150 ml. 2 din mese sunt si cu o masura de cereale. Uneori mai primesc o masa in plus de maclaweis, dar cum nu se inghesuie nu m-am agitat nici eu prea tare. Sabina, mamica fericita a gemenelor Ekaterina si Iustina (03.04.2010) si a Alexandrei (27.06.2006) Multumim Doamne pentru cele 3 minuni sanatoase. |
probabil ai primit deja raspuns...eu am reductor ce se poate folosi si in cada mare(evident cu putina apa)este similar cu aceasta http://www.babymania.ro/bertoni-bertoni-reductor-cada-p-5717.html?osCsid=339fb5615a8387d3023b701ce4727c16
10.05.2010
taty_ana spune:
aaaa mi-am adus aminte ce vroiam sa mai zic
cordelia si eu am luat cereale cu orez si roscove,i-am dat vreo 2 zile dupa care am vazut ca specifica clar ca se prepare NUMAI cu apa,am tot citit pe net si am inteles ca astea ar fi bune pt bebeii cu enterocolite ca sa-i stranga la burtica...asa ca am dat fuga la farmacie si i-am luat burtica sanatoasa orez cu morcov tot pt 4 luni care se fac cu lapte,nan1 ii dau si eu...si tot cate 1 masura ii pun si eu deocamdata...oricum de constipat tot mi s-a constipat,probabil de la ele da ce sa fac,sa nu-i mai dau??
theophillina spune:
Taty_ana, da, asa mult mananca Stelios si e cam grasunel (avea la 3 luni 7,5 kg si 63 de cm), insa de la botez incoace a inceput sa taie mesele de seara, e atat de obosit, incat adoarme si nu mai mananca decat dimineata.
Veronicach, m-am tot tinut sa-i urez sanatate multa, multa lui Mateiut cel puternic care a trecut asa usor peste operatie si tot am uitat. Bunul Dzeu sa fie alaturi de voi si de toate mamicile si pruncii odiseei noastre. Ref la cum se congeleaza dovleceii, eu toate legumele si fructele pe care le-am congelat (dovlecei, fasole verde, patrunjel rad, pastarnac, rosii, nectarine, prune, struguri, pere, etc.) le-am curatat de coaja, samburi (cele la care se cere), le-am spalat bine, le-am scufundat 1-2 min in apa clocotita, le-am portinat in pungute, am scris continutul si data ambalarii si la congelator. Acum nu stiu daca le voi folosi pt bebe, pt ca pediatra m-a sfatuit sa nu-i dau congelat si sa folosesc intotdeauna legumele/fructele de sezon, voi vedea.
Theodora mami de Stelios
09.06.2010
BEBE STELIOS
veronicach spune:
multumesc teo
preiau tema laptele matern e aurul alb din capitolul anterior si adaug , si eu, importanta dispozitiei mamei atunci cand alapteaza
am vazut de curand o emisiune(destul de slaba din pacate) in care era invitata Dr Ana Cucer, si aceasta spunea ca atunci cand suntem stresata intra in laptic o multime de substante toxice care afecteaza dezvoltarea bebelusului
eu una, in ultimele zile, eram destul de stresata cu numarul de minute in care copilul suge, cat de bine suge etc
acum incerc sa fiu cat de calma posibil pentru a nu face mai mult rau decat bine
10.05.2010
Cordelia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui theophillina Taty_ana, da, asa mult mananca Stelios si e cam grasunel (avea la 3 luni 7,5 kg si 63 de cm), insa de la botez incoace a inceput sa taie mesele de seara, e atat de obosit, incat adoarme si nu mai mananca decat dimineata. Veronicach, m-am tot tinut sa-i urez sanatate multa, multa lui Mateiut cel puternic care a trecut asa usor peste operatie si tot am uitat. Bunul Dzeu sa fie alaturi de voi si de toate mamicile si pruncii odiseei noastre. Ref la cum se congeleaza dovleceii, eu toate legumele si fructele pe care le-am congelat (dovlecei, fasole verde, patrunjel rad, pastarnac, rosii, nectarine, prune, struguri, pere, etc.) le-am curatat de coaja, samburi (cele la care se cere), le-am spalat bine, le-am scufundat 1-2 min in apa clocotita, le-am portinat in pungute, am scris continutul si data ambalarii si la congelator. Acum nu stiu daca le voi folosi pt bebe, pt ca pediatra m-a sfatuit sa nu-i dau congelat si sa folosesc intotdeauna legumele/fructele de sezon, voi vedea. Theodora mami de Stelios 09.06.2010 BEBE STELIOS |
Stiu ca scrie ca se prepara cu apa, insa se poate si cu lapte fara probleme (stiu si eu de la mamici cu bebei deja mai maricei), asadar eu asa il prepar si vad ca il accepta foarte bine.
Si noi avem tendinta de constipare in general, insa nu am vazut modificari in tranzit de cand papa cereale...acum eu cred ca sa-i dai in continuare (eu ii dau acest supliment ca nu prea vrea sa manance cat ar trebuie si macar sa mai adaugam ceva calorii acolo...) si daca vezi ca sare 1 zi fara ka, atunci poti sa-i dai putin ceai de musetel (eu ii pun in lapte in bibe si chiar ne ajuta (1-2 unitati de ceai restul apa).
mommy_to_be spune:
Neata buna fetelor!
Azi e ceva mai ok buburuza mea... deocamdata. Aseara mi-a facut show. A plans mult pana ce a adormit, iar de adormit a adormit la san si a trebuit sa o las acolo muuuult, ca altfel se supara, chiar daca nu manca. Stau si ma intreb daca trebuie a imi iau gandul de la zilele in care facea nani singurica dupa ce eu ii cantam cantecelul de leagan si ii spuneam rugaciunea...
Vero, imi pare tare bine ca sunteti bine. Sunt sigura ca si rezultatele biopsiei vor fi OK. Doamne ajuta!
Artu, sanatate multa micutei tale! Ce ii dai?
Flory, din pacate eu nu iti pot da raspuns la intrebarea cu suzeta, pentru ca Maia nu ia suzeta in gurita pentru nimic in lume. Sper totusi sa fie ceva trecator.
bubu, nicolette, ce misto ca v-au intrat banii!!! Vreau si eu, vreau si eu. Mai am de asteptat pana luna urmatoare. Sper!
virgi, biata de tine... imi inchipui ce sentimente te-au rascolit aseara. Am patit-o si eu cu Maia la un moment dat, cand se rostogolea de pe pat, insa eu am apucat s-o prind de piciorus chiar inainte de contactul cu solul. Nu te mai invinovati atata, pentru ca accidente de genul se mai intampla... nu cred ca esxista bebelus care sa nu cada la un moment dat. Bine ca e ok si distanta nu a fost mare. Macar acum sti ca va trebui sa o asiguri in permanenta.
Mary, of, of... sper sa treca repede rosul in gat. Sanatate multa Sa stii ca si noi ne confruntam cu aceeasi problema cu kk. Mandra mea nu face decat la 4-5 zile. Mie pediatra mi-a zis sa o stimulez cu termometrul lucru cu care nu sunt deloc de acord. Sincer, in disperare am incercat 1 data, de 2 ori, da' fata tot singura face, cand are ea chef, asa ca m-am linistit.
vivela spor mult la gospodarit! E prima sedinta cu parintii?
rosanne, nici eu nu congelez nimic, caci e supermic congelatorul meu. 'Oi vede ce gasim la iarna. Cumva tot ne descurcam noi.
Cris, ca sa dea rezultat tratamentul, nu ar fi trebuit sa-l termini? Intreb si eu... ca poate 2-3 injectii nu aveau ce efect sa aiba.
Sabina, sa folositi sanatosi aparatul. Nu ne dai si noua un link sa-l examinam?
ale, mai sugita si Maia din cand in cand, insa acum mult mai rar. In primele saptamani sughita dupa fiecare masa.
Noua ne-a venit ieri marsupieul de la Pierre Cardin. Ce sa zic? E intr-adevar mai usor de manuit decat slingul, sta bine fata in el, insa mie mi se pare mai incomod. Tati l-a vrut, tati s-o poarte in el. Eu o sa raman la "esarfa" mea, vorba Corinei.
Pup mamicile si bebici!
veronicach spune:
eu sunt inca in capitolul anterior si, desi probabil s-a discutat tot, imi scriu si eu parerea acolo unde am experienta
cris cea mai buna pompa manuala este cea de la avent...insa in aceasta perioada, dupa atata timp de alaptat, nimic nu cred ca este mai eficient decat manutele proprii
eu cand ma mai mulg folosesc manutele din dotare...imi par mult mai eficiente
iti trimit cu drag pompa prin posta daca doresti sa o folosesti
pompele tip seringa cred ca sunt un strop mai slabute mai ales daca e vorba de canale infundate
oricum tot mana ta, cred eu, este cea mai eficienta acum
10.05.2010
Ioana5255 spune:
Vero multumesc mult de info. Chiar nu stiam. O sa mai studiez problema. Nu ti-e greu sa te apleci in cada dupa el, eu stau cam prost cu durerile de spate sau intri in cada cu el? Ma bucur ca operatia a decurs bine si ca Matei se simte bine. Sunt convinsa ca bunul Dumnezeu este alaturi de voi si biopsia va iesi super ok.
Mira ti-am dat pm lehat de blenderul de gatit Avent Express.
Flory ti-am dat si tie pm cu info despre sacunul de masina Recaro.
Noi ieri am fost la Ikea si sunt f fericita ca am reusit sa achizitionam niste rafturi frumoase ptr colectia mea de carti si un dulap pentru hainutele gemenelor. Am mai gasit un raft ptr bucatarie unde s aimi incapa toate sa mai degajez un pic spatiul. Initial nu am vrut sa ma duc uitandu-ma pe net mi s-au parut toate f scumpe, dar luand magazinul la picior am gasit multe lucruri utile si ne-am promis ca vom reveni. Ne-am propus sa ne reorganizam casa pe camere, trebuie neaparat sa facem ceva ca nu mai tine.
Maine plec doar eu cu tati la munte, am in sfarsit bilet de voie. Sa ma vedeti cum o sa arat cu 3 bilete de voie. Sarbatorim 8 ani de casnicie, Doamne nici nu imi vine sa cred ce a trecut vremea.
Artu imi pare tare rau ca picii sunt bolnaviori, mai ales Sabina. Sper sa va treaca, sa aveti o noapte mai usoara. Ieri la Ikea am vazut o mamica tare frumoasa cu 2 baieti gemeni, care mi s-a parut ca aduceau f bine cu Arturicii. M-am gandit la tine.
Ieri am fost la vaccin. Le-a cantarit acolo la spital, Iustina are 5 kg in cap si Ekaterina 5.600, eu faceam fete fete, pediatra a zis ca e f multumita de evolutia lor si sa le las in pace. Ne-a dat unda verde la diversificare. Incepem cu supa de legume, doar zeama de morcov, pastarnac, dovlecel si patrunjel, o tinem vreo 3-4 zile, apoi trecem pe toate astea pasate si cica de la 6 luni sa pun si o bucatica mica de pui pasata, aici am dubii, asa ca mai analizez problema, mai discutam, ne mai impacam, mai vedem. Deocamdata sunt curioasa daca accepta supa azi, daca nu luam o pauza si reluam sapt viitoare. Timp este.