Strumfii gradinari! Bafta grupa mica! (195)
Raspunsuri - Pagina 7
ioanaiub spune:
Citat: |
citat din mesajul lui karligutza Ioana sanatate Marei totusi.... dar mai intai ma pufnit rasul! e tare simpatica Mara cu "request-urile" ei... |
pai chiar e de tot rasul ... si cred ca a functinat vraja cu bagheta, ca n-a mai facut febra
m-a starnit sotul, asa se intampla cand imi dai un deget, vreau toata mana ... adica el a comandat pentru copii pat suprapus (din lipsa de spatiu) si eu acum vreau si mocheta noua ... sper sa gasesc azi ceva "interesant"
Mamica de David Iulian (07.01.2005) si Mara Teodora (12.07.2007)
_
"Sanatatea este o comoara pe care putini stiu sa o pretuiasca, desi aproape toti se nasc cu ea." - Hippocrate
karligutza spune:
loredana vad ca la noi a inceput sa dispara "placa" cu "sa vii iepede mami sa ma iei"... cel putin aseara si azi dimineata n-a mai zis DELOC! va vine sa credeti? mie nu prea! asa ca nu vreau sa ma bucur prematur si sa zic ca-i gata, cand poate nu-i... astept cumintica sa vad ca "zburda" in drum spre gradinita si abia apoi pot sa zic "pfiuuuuu, am scapat de plansete"
Sanatate multa strumfului.. ufff 39.7!!!
Kariris, Carla sanatate si voua! ma uit la voi (ma uit si la Mychy ) si sper sa vina gerul mai repede sa omoare virusii cred ca asta e solutia... pe langa ce a zis mychy cu vinu' fiert de care mi-a facut o pofta.... cu cozonacul aburind scos din cuptor
Luna sa fii cuminte sa vina Mos Craciun cu sacu' plin!
eu vad ca deja ma gandesc la sarbatorile de iarna.. daca ati scris despre atatia factori care se leaga cu evenimentu'... plus frigul de afara, plus bucuria mea ca Adeluta a inceput sa nu mai planga la gradi.... azi dimineata a fost asa de simpatica si de iubitoare, a rezistat asa curajoasa la "despartire" si ne-a iubit si ne-a pupat asa tandru, ne-a mangaiat cu manutele ei pe fata si ne-a strans in brate (de gat ) cu atata caldura... si cu niste lacrimute in ochi, dar curajoasa, ne-a dat pupicul dulce si a plecat in clasa... (saptamana trecuta se smulgea din bratele educatoarei sa vina inapoi spre mine, ei bine acum a plecat singurica de pe hol din bratele mele in clasa ei)... ptiu, ptiu sa ne tina vrednicia!
oaana cum a fost Aaron ieri la gradi? dar la voi monicabo? a mai plans Andreea si azi?
musso bafta la gradi... cum a fost prima despartire? azi l-ai dus prima data, am inteles bine, da?
karligutza
sunt mamica Adelutei
are mama o fetita... are si un blog!
_
ALAPTATUL HELPLINE
_
CarlaV spune:
Hello fetele! Am luat copila de la gradinita, pare ok, fara febra si numai cu muci, din pacate galben-verzui. Cea mica vad ca e din ce in ce mai rau si eu credeam ca a scapat ieftin. Noi suntem ca vai de capul nostru.
Stand de vorba cu 2 mame am aflat ca ai lor copii sunt virusati si cu febra mare inclusiv azi, si, surpriza...(?) erau la gradinita.
Si am mai aflat ca vineri a fost sedinta cu parintii (pe mine nu m-a anuntat nimeni) si trebuie sa dam 250 lei fondul clasei pt tot anul, cate 5 lei lunar pt nu stiu ce, optionalele costa 3.5 lei ora si am voie sa aleg maxim 2 din oferta de 3 . Si avem in grupa 2 copii ai celor de la bucatarie, deci din motivul asta imi spunea Saby ca e un copil care sta cu mama lui (femeia intra des sa vada ce face, il duce la toaleta, il spala pe maini, ii sufla nasul etc si copilul ii zice 'mama').
Mychy, ai dreptate cu luatul campilor, asa-mi vine cateodata...
Karli, ma bucur ca despartirea a fost fara probleme. Mie imi place toamna, si pentru peisaj si pentru evenimentele care s-au adunat.
Monica, iti caut episoadele respective si ti le dau pe mess.
Am schimbat niste homeopate, sa vad daca reusesc sa o scot la capat.
housepocket480 spune:
Buuuun
Intru si eu acum pe net...
Si desi intru rar si citesc (rar scriu de ma si simt prost ca numai cand am probleme apelez la voi), de obicei nu citesc din urma, dar acum fiind subiectul gradi intru si ce vad?
Kariris imi pare foarte rau dar ai legat prost posturile mele cu ale tale, astfel incat ti-ai facut singura in minte o imagine ....nu numai deformata dar si proasta si te-ai mai si suparat.
Nu, nu draga mea, nici pe departe nu vorbeam despre ce ai postat tu. Cand eram bucuroasa de Matei, am citit pe scurt ca povesteai de fete si m-am simtit prost ca al meu e mai bine si am zis sa te concolez ca te inteleg in sensul de a te sustine. Comentariile dinainte nu au de-a face cu nimic de pe acest forum, ci din ce am discutat cu educatoarea care mi-a spus ce termite au venit in grupa ca au stricat toate jucariile (total rupt din contextul de pe forum). Ma rog, tu le-ai legat in capsorul tau, ti-ai pus in miscare nicte rotite si te-ai gandit ca e vorba despre tine. Ba mai mult, nu descid netul pentru ca acasa nu am net, iar la serviciu mai si plec si din Bucuresti si din tara, dar, tot in imaginatia ta, dai cu "bat la usa si nu spun cine e" sau ma rog ca si cum am zis ceva de fetele tale si apoi am fugit.
Mai rau de atat se mai poate?
Apoi, Luna imi pare rau ca ai aceasta parere, imi pare rau ca ne-am mai si intalnit, ca eu nu am crezut ca ti-am lasat aceasta impresie, dar o sa am grija sa nu-ti mai dau ocazia sa "intep".
Cat despre stricatul jucariilor, da, consider ca tine si de fire, dar si de educatie. Si Matei a avut tendinta aceasta, dar i-am explicat ce se intampla, ca nu va mai avea cu ce sa se joace, etc. si a inteles. Cat despre alti parinti care arunca cu jucarii in alti copii in parc, sau le strica voit si parintii nu zic nimic (scene vazute de mine, si banuiesc ca aveti si voi exemplele voastre) atunci chiar tine de educatie. Si ne miram ca sunt oripilate educatoarele de cum strica copii jucariile - ca tine de firea copiilor, nu? Apoi nici nu-i mai educam ca asa s-au nascut si ii luam ca atare.
In fine, desi am intrat rar si de obicei cand aveam nevoie de cate un sfat (multumesc pentru sustinere si asta am spus-o de fiecare data cand va ceream sfatul pentru ca stiu ca nu am fost alturi de voi cand ati avut voi nevoie de sfaturi si sustinere, din diverse motive, mai ales ca nu ma vreau sa dau sfaturi ci sa invat din experientele altora), o sa incerc sa minimalizez si mai mult prezenta mea.
Kariris, mi-e pe acest forum chiar mi s-au adus acuze (nu mai spun cine) ca nu sunt optimista, etc... si am zis ca nu trebuie sa ma supar ci trebuie sa invat din asta, dar tu ca iti pui cap la cap idei si banuiesti ca vorbeam despre fetele tale numai pentru ca am scris imediat dupa tine......no comment
Vivela spune:
madalina, parerea mea e ca nu trebuie sa te superi degeaba. cu siguranta e doar o neintelegere, si anume a faptului ca nu toti copiii sunt la fel de intelegatori ca baietelul tau.
eu acum, de ex., ma simt prost ca al meu rupe jucarii desi i-am explicat in toate felurile posibile (si cred ca am putere de convingere, de regula) ca nu va mai avea cu ce sa se joace, ca lucrurile sunt facute sa ne bucuram/folosim de ele, etc.
ce sa cred acum, ca nu m-am ocupat suficient de el? sa consider ca e david anormal si nu are el capacitatea de a asimila ceea ce incerc eu sa-i explic?
copiii sunt doar diferiti, esti o mamica extrem de norocoasa ca ai un copil atat de intelegator .
eu ma uit la ai mei, seamana fizic, dar doar atat, pana la punctul asta n-as fi zis ca-s amandoi facuti de mine. poate ca cel de-al doilea nu va rupe jucariile, nu va face tantrumuri, va fi, din punctul celorlalti de vedere "mai educat". eu ca parinte, insa, ma voi ocupa probabil in aceeasi masura de ambii copii.
fug sa-l iau de la gradi pe strumf, e tarziu.
_
Traiesc in 2D: D mare (2/9/07) si d mic (7/6/10)
musso17 spune:
buna fetele
scriu si eu ca tare mi-e ca mesajul se va pierde printre altele
karli,e a doua oara cand il duc la gradi,dar se pare ca a inteles ceva si pentru asta mi s-a matait azi dimineata ca sa nu zic plans.ma bucur ca ti-ai luat o piatra de pe suflet,si eu abia astept craciunul dar am si o tristete ca nu vom fii toti trei,asta-i viata.
cand am ajuns la gradi fii-miu era in trenulet cu alti copii si mergeau spre baie,abia ce luasera masa de pranz era fericit nevoie mare,apoi cand a iesit m-a vazut si a fugit in bratele mele cu lacrimile de rigoare apoi s-a mai tanguit si in bratele lui taica-su si am plecat,nu era trist..sa vedem si maine.
Luna1 spune:
Madalina eu nu vreau sa ma cert cu tine. Faptul ca ne-am cunoscut personal n-are nicio legatura cu faptul ca de multe ori arunci cu vorbe negandite din punctul meu de vedere.
Ca atunci cand de ex in capitolul trecut ai spus ca tu sufli si in iaurt cu Matei, ca ai grija de el intr-un mod extrem, pentru ca e singurul tau copil. De parca noi astea cu doi copiii ii lasam pe ai nostri mai liberi in ideea ca asta e, daca pateste asta ceva mai am unul acasa.
Apoi nu stiu, dar chiar si in ultimul tau mesaj, sa numesti copiii termite? Pe bune, eu am iubire de copii, ii iubesc pe ai mei la nebunie, sunt viata mea, dar asta nu ma opreste sa iubesc copiii in general, cu nazdravaniile lor sau nu. Nu i-as numi termite, si daca strica jucarii ce? Pot vorbi parintii si inlocui acele jucarii, parintii stricatorilor ma refer.
Si mie mi-a venit Adelise muscata de la gradi, mi-a spus ca este impinsa, ma doare cum nu, a mea e ingeras acolo, toti mi-o lauda, insa nu mi-a trecut prin cap ca ceilalti copii sunt needucati si al meu e cu mot. Sunt copii si copii.
Si pana la urma nimeni nu detine adevarul suprem cand vine vorba de educatie, tu intelegi din cele scrise cu totul altceva prin cuvantul educatie decat inteleg eu.
In alta ordine de ideei mi se pare aiurea sa scrii pe un forum cu copiii de trei ani, care musca, zgarie, imping, rup jucarii etc, iar tu sa spui ca vb la modul general, despre alti copii needucati, nu despre ai nostri.
Luna1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui musso17 buna fetele scriu si eu ca tare mi-e ca mesajul se va pierde printre altele karli,e a doua oara cand il duc la gradi,dar se pare ca a inteles ceva si pentru asta mi s-a matait azi dimineata ca sa nu zic plans.ma bucur ca ti-ai luat o piatra de pe suflet,si eu abia astept craciunul dar am si o tristete ca nu vom fii toti trei,asta-i viata. cand am ajuns la gradi fii-miu era in trenulet cu alti copii si mergeau spre baie,abia ce luasera masa de pranz era fericit nevoie mare,apoi cand a iesit m-a vazut si a fugit in bratele mele cu lacrimile de rigoare apoi s-a mai tanguit si in bratele lui taica-su si am plecat,nu era trist..sa vedem si maine. georgiana,mamica de mihnea |
Eu zic ca sunteti pe drumul cel bun, daca il gasesti fericit inseamna ca nu mai este asa stresat.
monicabo spune:
Buna!
Karli, Andreea parca a fost o idee mai bine, a plans parca mai putin si s-a linistit f repede dupa ce a intrat in clasa. Educatoarea a luat-o din usa si a dus-o la masuta, pe scaunel, sa treaca la treaba si n-a mai zis nimic... Sa speram ca va fi din ce in ce mai bine
Carla, anuntul privind sedinta ar fi trebuit sa fie undeva la vedere pe usa, la noi era pus anuntul lipt pe usa clasei la grupa mica, ca atare l-am vazut dimineata. Noi am dat 100 ron fondul grupei si deocamdata atat... ma rog in fiecare luna contributia pt hrana.
Sa duci copiii cu febra, mi se pare exagerat, ca si ei saracii cred ca-s molesiti pe acolo, dincolo sa faptul sa transmit virusii...
Cu episoadele din Mickey, merci frumos anticipat. Tinem legatura...
Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007
Povestea sarcinii si a nasterii
si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
Kariris spune:
housepocket daca vrei sa dialoghezi cu mine te rog fii mai putin superficiala. Pe mine nu m-a deranjat afirmatia ta referitoare la copiii care distrug, pentru ca mie mi se pare Ok sa distruga, cerceteze, exploreze. Mai nasol ar fi fost pentru mine sa am un copil care nu strica nimic si care plange cum se defecteaza ceva iar eu sa incerc in disperare sa tot repar. Au trecut si ale mele prin faza asta si imagineaza-ti cum e sa planga 2 deodata pentru te miri ce!
Si sa stii ca nu le-am pus eu cap la cap in capsorul meu (de unde deduci tu ca as avea un capsor si nu un cap cat al lui Axinte din vacanta mare???) ... nu suntem suficient de apropiate ca sa mi te adresezi asa si nici nu cunosti capacitatile capsorului meu.
Si ca sa revin la oile noastre: m-am legat strict de afirmatia ta cum ca "si educatia asta e un mod de viata, nu o inveti cu o zi doua inainte de a intra in colectivitate, te porti intr-un anume fel pentru ca asa o fac si parintii tai" Nu am reprodus cu exactitate dar ideea e completa.
Si m-am mai legat si de mentiunea ta ca nu ar fi bine sa le dai sfaturi educatoarelor pt ca ar fi lezate probabil si, s-ar rasfrange asupra comportamentului lor fata de copii. Atat si nimic mai mult nu am avut de comentat. Comentariile mele au fost strict pe aceste doua subiecte si... nici o secunda nu am lasat sa se inteleaga ca eu as crede ca ai ceva cu fetele mele! Ce sa ai cu fetele mele?
Pot spune doar ca nu mi s-a parut la locul ei postarea dat fiind postarea mea anterioara si nici diplomat modul in care ai transmis anumite mesaje/idei.
Dat fiind faptul ca nu ne cunoastem, nici nu am interactionat prea mult pe forum as dori sa fii putin mai rezervata in felul in care mi te adresezi.
Spui la un moment dat ca ai vrut sa ma consolezi si sa ma sustii. Nu prea am retinut ideea asta nici macar printre randuri. Poate ca mintea mea, capsorul meu si imaginatia mea nu au fost capabile sa perceapa bunele tale intentii. Te rog sa imi spui tu care era propozitia/fraza din care reiese compasiunea/suportul tau? Nu ca l-as fi asteptat vreo secunda, dar daca tot l-ai invocat...Be my guest!