Gradinita 161(Brandusa)

Gradinita 161(Brandusa) | Autor: msfhbo

Link direct la acest mesaj

Mi-as fi dorit sa spun lucruri frumoase despre Gradinita 161, mai ales ca am asteptat cu mare emotie sa-i calcam pragul in grupa mica.
Din pacate insa, dupa numai O zi de gradinita, toate sperantele noastre s-au naruit si ne-am dat seama ca in spatele gardului vopsit frumos gasesti uneori ce nu te-astepti.
Concret, luni, 13 septembrie, ora 16, am mers sa luam acasa puiul de la grupa mica 1 a acestei gradinite.Am intrat in sala,am vazut copilul dormind si in urmatoarea clipa doamna educatoare a inceput sa ne copleseasca cu reprosuri si acuzatii la adresa celui mic(a alergat mult,s-a catarat, a manevrat multe obiecte, s-a dezbracat de pantaloni si ciorapei, a fost nervos, si, foarte regretabil de altfel, a muscat doi copii).Toate acestea fiind spuse pe un ton extrem de dur si de "foarte sus".
Situatia ne-a blocat efectiv, nu prea am putut spune mare lucru pentru ca eram cu ochii in lacrimi, asa ca doamna educatoare a cam sters cu noi pe jos.Doar ca n-a pronuntat "dement", in rest tonul, atitudinea, privirea zeflemitoare au spus tot ce gandea.
Ne-a recomandat sa vorbim si cu doamna directoare, din punctul dansei de vedere parerea fiind formata.
Am mers in biroul directoarei, acolo din pacate chiar am inceput sa plang, reusind cu chiu cu vai sa spun pt ce venisem.Doamna a fost extrem de amabila, mi-a spus ca stia de "caz" si ne-a recomandat sa stam calmi, perioada de acomodare dureaza, asta a fost modul lui de manifestare in aceasta situatie total noua pt el, bla, bla, vedem ce urmeaza.
Am plecat ametiti, acasa ni s-a parut totul si mai si, copilul refuza sa spuna ceva despre ce a fost acolo, parea speriat, in fine, un cosmar.
Am decis intr-un tarziu sa mergem inainte, nu ne puteam da batuti dupa prima zi.
Marti insa, surpriza!Sotului(doar el l-a dus dimineata) i s-a sugerat sa-l mai tinem acasa un an, ca nu e inca pregatit si i s-a spus, explicit, ca il mai lasa acolo doar pe raspunderea lui.Moment in care domnul sot si-a luat fiul de manuta si au plecat. Punct gradinita.
Eu am reusit sa ajung acolo doar la pranz, educatoarea de dimineata plecase, parerea celeilalte o stiam, am mers iar sa vb cu directoarea.
Pentru ca depasisem putin emotia momentului, am reusit sa fiu coerenta si sa-mi exprim nemultumirea in legatura cu stampila pusa copilului dupa DOAR cateva ore de stat acolo.Sunt si eu cadru didactic(invatator), am lucrat doi ani ca educatoare, nu eram chiar pe dinafara problemei.
Tonul doamnei directoare s-a schimbat brusc, a devenit nervoasa facand tot felul de afirmatii contradictorii(initial mi-a spus ca ar fi mai potrivit copilul pt grupa mijlocie, avand in vedere energia si curiozitatea, iar in final ca nu poseda abilitatile necesare intrarii in colectivitate).
A fost convinsa ca voi inghiti totul, pt ca am afirmat clar ca nu ma intereseaza decat binele copilului si nu se astepta probabil sa-mi permit sa intreb de ce, la o gradinita de stat, mi se spune ca las copilul pe raspunderea mea.
As fi vrut de asemenea sa stiu de ce nu am fost sunati sa-l luam acasa in ziua cu pricina, daca chiar nu i-au facut fata.A fost mai simplu sa le terorizeze si apoi sa se planga??????????
Intrebari fara raspuns.....
Acum copilul e acasa, nu l-am mai dus.Eu mi-am revenit repede, asta-i stilul meu, ma prabusesc usor, plang, apoi pot sa judec la rece si sa fiu obiectiva.
Sotul insa a fost extrem de marcat de tot, nu concepe ca fiul nostru sa mai calce vreodata acolo, fiind convins ca siguranta ii este pusa in pericol.N-am prea multe argumente sa-l contrazic.....
Vreau insa sa sesizez Inspectoratul Scolar al sectorului 3, pt ca intotdeauna, cand ceva nu mi-e clar, am nevoie sa-mi spuna cineva in masura s-o faca daca gresesc sau nu.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Tocmai ce citisem zilele trecute un subiect despre faptul ca la aceasta gradinita sunt 42 copii in grupa
pai lucrurile se leaga, probabil ca interesul lor este sa "subtieze" prezenta, nu au cum sa va zica verde in fata sa nu-l mai duceti, asa ca orice pretext e bun ca sa va determine sa nu mai frecventati.
Cati ani are copilul? de ce nu incercati cu o gradinita privata, program scurt pentru inceput, pana se acomodeaza cu ideea de gradi?
Eu am citit postarile despre gradinita 161 fiindca e posibil ca in viitorul apropiat sa ne mutam in zona si ma gandeam ca poate fi o alternativa pentru baietelul meu, pentru anul urmator.
Citind insa pe aici, mi-a iesit cu totul din cap...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IonescuOana spune:

Fa sesizare la Inspectoratul Scolar de sector. Nu e normal sa puna o eticheta copilului dupa o singura zi de gradinita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Georgetas spune:

Draga Simona,
Am incercat s-o duc pe fetita mea la aceasta gradinita acum 7 ani si lucrurile stateau tot asa. Am sperat ca intre timp situatia s-a imbunatatit si ma intristeaza sa vad ca nu s-a intamplat nimic bun.
Trec adesea pe langa gradinita si vad curtea dotata cu leganuse noi, insa tot timpul este goala, semn ca piticii sunt tinuti inchisi doar in cladire, unde sunt mai usor de supravegheat.
Din timpul scurt cat am dus copilul la gradinita imi amintesc doar de sacosele cu atentii care erau peste tot, de o ingrijitoare pe care am surprins-o intr-o zi ca tipa pe holul de la etajul 1 la un baietel micut" lasa ca nu te-a omorat!" in timp ce toate educatoarele de pe etaj sarbatoreau ceva in biroul d-nei directoare.
Nu te necaji, nu-ti face probleme ca ar avea copilul vreo problema, EU CRED CA DOAMNELE AU CONSIDERAT CA NU AI COTIZAT DESTUL.
Fetita mea a stat aici cateva luni in umbra, am vazut asta dupa distribuirea rolurilor de la serbare, dar stai fara grija, acum este bursiera la un liceu privat si face parte din lotul olimpic al Romaniei.
Fruntea sus si cauta un loc mai bun pentru copilul tau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CameliaBianca spune:

Ar fi bine sa faci reclamatia cat mai repede, sa se vada ca au trecut doar cateva zile si ca e exagerat sa pui astfel de etichete intr-un timp atat de scurt. Bine ar fi sa faca toti parintii in aceeasi situatie la fel.
Mie mi se pare extrem de perfid tot ce se intampla, am auzit mai mult de 10(!) cazuri asemanatoare in jurul meu sau de la cunoscuti zilele astea, pur si simplu vor sa scape de copii.
Daca pana acum cativa ani primeau putine dosare si ramaneau foarte multi pe dinafara, acum primesc toate dosarele. E clar ca nu le convenea, parintii se solidarizau, se formau grupuri care vociferau, televiziune, scandal, se descopereau si alte neajunsuri. Acum, cu ii elimina unul cate unul si pas de a mai spune ceva, de obicei au si diverse explicatii, nu?
Ce Dumnezeu se asteapta de la un copil de 3 ani, sa stea cu mainile la spate toata ziua, sa fie un mic robotel, fa pipi perfect, eventual la ora fixa, mananca fara sa faci murdar, joaca-te, dormi cand spun eu, zambeste? E extrem de greu si pentru ele, sunt convinsa, sa ai grija de zeci de copii atat de mici dar copiii ce vina au sa te porti asa cu ei? Sau parintii? Sa le spui lucruri grele de fata cu alti parinti la sedinta.
Noi inca n-am inceput ca nu avem 3 ani dar sunt foarte ingrijorata.
E epidemie de copii-problema? NU CRED.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bellaiza spune:

Puiul nostru a fost la gradinita cu pricina anul trecut, doar atat.Deci si noi am predat stafeta. Pot spune ca pentru noi a fost de un real folos psihologul gradinitei, o femeie de toata isprava care mi-a spus ce probleme i-au fost semnalate de educatoare, caruia i-am spus eu ce stiam de la copil, unde cred eu ca s-a gresit de catre educatoare...si care ne-a dat dreptate noua pe fond. Nu stiu cum a pus mai departe problema, cert este ca nu am mai avut....probleme.
Mai am prietene care au copiii in aceasta gradinita si sunt multumiti.
Mai cred ca trebuie sa dialogam cu cadrele didactice, numai asa putandu-ne ajuta copiii. Ce-i drept, cam repede s-au ambalat doamnele educatoare. Momentul presupune presiune pe copil, iar reactiile sunt diferite. Era suficient daca erau semnalate parintilor doar reactiile copilului la noua situatie.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Bellaiza

Puiul nostru a fost la gradinita cu pricina anul trecut, doar atat.Deci si noi am predat stafeta. Pot spune ca pentru noi a fost de un real folos psihologul gradinitei, o femeie de toata isprava care mi-a spus ce probleme i-au fost semnalate de educatoare, caruia i-am spus eu ce stiam de la copil, unde cred eu ca s-a gresit de catre educatoare...si care ne-a dat dreptate noua pe fond. Nu stiu cum a pus mai departe problema, cert este ca nu am mai avut....probleme.
Mai am prietene care au copiii in aceasta gradinita si sunt multumite.
Mai cred ca trebuie sa dialogam cu cadrele didactice, numai asa putandu-ne ajuta copiii. Ce-i drept, cam repede s-au ambalat doamnele educatoare. Momentul presupune presiune pe copil, iar reactiile sunt diferite. Era suficient daca erau semnalate parintilor doar reactiile copilului la noua situatie.

Mergi la inceput

Scuze, am incurcat comenzile...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msfhbo spune:

Bellaiza, mi-ar fi dorit si eu sa stau de vorba cu psihologul gradinitei.Asa, pentru sufletul meu...
Din pacate nu mi s-a acordat sansa asta.Au considerat doamnele, in frunte cu d-na directoare, ca e mai bine sa mai stea un an acasa.Pe baza experientei danselor, ca s-o citez pe dir.
Nu v-am spus....Se pare ca la un lectorat cu parintii, care a avut loc prin iunie, acestia au primit un "necesar de abilitati", esential pentru intrarea copilului in colectivitate.
Eu n-am putut ajunge atunci, am avut fix in aceeasi zi serbarea de final cu elevii mei, dar in prealabil am fost la gradi si am anuntat, crazand ca se vor stabili diverse.
D-na director m-a asigurat ca e ok sa nu vin, ca doar suntem colege, stiu ce si cum, etc
Ca acum sa-mi spuna ca era esential sa stiu ca tb sa faca si sa dreaga copilul.
Imi venea sa urlu si sa spun ca stie saracu' sa foloseasca toaleta, sa manance singur, sa se dezbrace/imbrace cat de cat si multe altele,doar ca tb sa i se si dea sansa sa demonstreze toate astea.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri(cu asta tb sa incep de fapt).Nu am postat pentru a primi confirmari ca e ok copilul, e al meu si eu stiu clar ca asa, dar ma ajuta mult sa constat ca nu eu am exagerat.
Multi ma intreaba de ce nu l-am dus in continuare...Sincer...de frica. Sa nu pateasca ceva, sa nu se poarte urat cu el.N-am putut sa risc, presupunand ca l-as fi convins pe sot.
La o gradi privata...nu pot acum.Asta e, lucrez pe doi lei si chiar nu se poate.Asta nu inseamna insa ca-mi vars frustrarile pe elevi, ca muncesc mai putin cu 25% sau ca trimit acasa copii care ma mai supara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Simona (nu ai baietelul la noi la strumfi cumva?), imi pare rau Vad ca s-a mers pe "prima impresie"...dar ce Dumnezeu, copilul are 3 ani...ei nu-si pot controla reactiile...
Si noi cand ne schimbam colegii, jobul, nu ne simtim in apele noastre, dar ne controlam reactiile, nu ne apucam sa urlam/injuram, dam cu picioarele etc.. la fel ci copilasii mai mari..

cu astia mici e cel mai greu...dar na, asta e rolul lor, sa-i ajute sa se acomodeze, sa-i atraga, sa faca diverse activitati cu ei etc...

Ai cu cine lasa copilul acasa? Vezi la anul, la alta gradinita... sau poate ii poti schimba grupa aici , nu stiu....

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msfhbo spune:

Monica, da, am mai scris la strumfi acum ceva vreme, Andrei e nascut in august 2007.
Pentru moment copilul e la bunici, de luni pana vineri, cat lucram noi.Mi-e tare greu fara el, dar incerc sa iau lucrurile asa cum sunt acum si sa ma adaptez la situatia asta pe care n-o prevazusem.
Mai astept o luna, doua si incep sa caut alta gradi, sa vad ce pot face.Parca nu l-as tine chiar pana la toamna acasa.
Am trimis deocamdata un mail la IS sector 3.Astept, l-am trimis aseara.Nu-mi fac iluzii ca se va intampla mare lucru, dar poate cineva da macar un telefon la gradinita.

Mergi la inceput