Trombofilia cauza a infertilitati 36

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denisa220972 spune:

felix76 sanatoasa/sanatos sa fie,partea cu sexul mai putin conteaza.
In legatura cu medicul incearca sa mai consulti unul, sa poti sa iti faci o opinie, nustiu care sunt riscurile la o nastere natura ptr. noi cele mai "speciale" , dar trebuie sa ei in calcul si ce este bine ptr. BB.
De ce iti este frica de cezariana? care sunt motivele?
Parea mea este ca, si una si alta implica cateva riscuri,acum tu decizi.

Timpul vindeca ranile, acorda-ti timp.

Mutatia C677T-heterozigot, Mutatia A1298C-heterozigot, gena PAI1-4G/5G-homozigota. O sarcina oprita din evolutie la sapte saptamani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaady spune:

Asaaaa ... parca am retinut ca Ari va repeta azi beta, asa eu inca ii tin pumnii, poate face Dzeu o minune Te asteptam cu vesti.
Sara tu deja cred ca ai fost la analize, tre sa iasa cele mai bune.
Denisa eu zic sa il lasi pe sotulache in pace, sincer si mie mi-ar fi frica
Alla
Eu declar azi z2, dar nu e bai, nu am fost trista si nici nu am plans, pur si simplu cred ca am primit de la Cel de Sus rabdare si liniste, stie El mai bine cand este momentul pentru noi sa devenim parinti.
In schimb de vineri suntem fericitii posesori ai unui papagal frumos,un puiut baietel , galben, cu multaa personalitate care deja ne-a cucerit .
Pup toate fetele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felix76 spune:

v-am lasat in ceata, daaaa???

Va fi 90% fetita, asa zice dr. Om vedea...

Felix 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna_leah27 spune:

Buna fetelor, ce mai faceti?
Eu nu fac asa grozav, am avut un weekend greu si cam urat...am o mirifica infectie urinara, azi am dus porba sa imi faca urocultura ca sa vedem ce iese...ieri am stat cateva ore la clinica si mi-a facut eco pe toate partile, a vazut ca uterul e ok , dar e o zona in care e putin inflamat.Am simptome de infectie urinara si acum ma gandesc cum, de unde, cand, dar cred ca degeaba imi pun intrebari, sper sa iasa reultatele repede ca sa pot lua antibiotice.Asta daca nu imi ajungea restul, offf, stau ca o baba infasurata cu o patura
Ieri mi-a zis doctorita ca ea stie o pacienta cu uter bicorn care a nascut 3 copii, dar dar si cu uter bicorn si cu mutatii nu cred ca stie
Va pup si va povestesc ce se mai intampla.Ganduri pozitive!

Mama unui ingeras din ceruri...
MTHFR C677T genotip heterozigot , A1298C genotip heterozigot, 2 sarcini oprite in evolutie:21s si 6s

Mergi la inceput

Da, voi merge si la alt medic, dar la cine? Asta-i intrebarea intrebatoare...

Ruxi, pe tine cine te urmareste?

Denisule, asa am zis si eu, chiar nu conteaza ce e atata vreme cat e sanatos. Uscateasca stiu ca nu e axata doar pe un anume tip de nastere, merge si cezariana si natural la fel de bine. Eu am sotul medic, veterinar ce-i drept, dar pe ei i-a invatat in facultate ca actul chirurgical e ultimul, dupa ce s-au incercat restul procedurilor nesangeroase... Sangerare e si la una si la cealalta numai ca la cezariana iti mai taie si atatea straturi pana se ajunge la bebe. A, cezariana se face cu rahianestezie deci tot in coloana, tot risc de hematom ca si la epidurala daca e sa o fac si pe asta...

Nu mi-e frica de cezariana si nici de durere. In schimb as vrea sa-mi vad copilul repede, sa-i dau titi in ziua nasterii, sa-l dragalesc ca tare mult l-am asteptat, nu sa stau la ATI, sa nu-l pot alapta repede si sa merg cocosata ca nu-l pot tine in brate bine. Plus ca bebeii nascuti natural au sansa de la lua nota APGAR 10 fata de cei cu ceza care iau in general sub 9. Sunt multe avantaje pt cei nascut natural. Ma rog, mi-ar place sa dau peste un medic ce imi expune toate avantajele si dezavantajele atat pt bebe cat si pt mine.

Anna sa te faci bine repejor. Poti sa pui o linurita rasa de bicarbonat de sodiu intr-un pahar mare cu apa, sa il bei cam in 10 minute dupa care in decurs de juma de ora sa mai bei inca o cand doua de apa sau ceai. Nu o sa te mai usture si pH-ul modificat va omora si bacteriile.

Aristicule, eu astept testul tau ala pozitiv. Cred ca ai facut prea devreme totusi analiza de sange. Hai, capul sus si mai treci pe aci ca tare ne lipsesti!

Pup fetele toate,

Felix 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Of.... Aristica renunta??? Nu pot sa cred asa ceva! Mi-am aruncat ochii pe profilul tau si am vazut varsta "declarata": pai nici gand sa renunti la anisorii astia! Nu pot sa estimez implicatiile morale si financiare, dar sunt convinsa ca o sa intrati din nou in joc peste o jumatate de an, un an, doi... Daca vrei sa iei o pauza cu forumul, te inteleg, dar te astept din nou cand vei fi cu moralul ridicat. Iar daca nu vom fi noi cele de acum, vor fi alte fete care vor lupta la randul lor pt bebe.

9+
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., obtinute natural
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns p@ulici spune:

Felix am mai zis-o si o zic din nou, sunt pro nastere naturala insa acum regret lucrul asta ... nu pot sa iti spun doar ca daca pe Gabriela am vrut sa o nasc natural pe ceilalti copii vreau sa ii nasc cel mai probabil cu cezariana ... se pare totusi ca e mult mai sigur pentru copil. Mai gandeste-te si lasa medicul sa hotarasca ce e mai bine pt bebe, chiar daca este sa ceri parerea a mai multi medici.

Legatd e ce va intrebam eu, nu stie nimeni sa imi raspunda?

Pupici. O zi frumoasa sa aveti.

Gena MTHFR Mutatia A1298C Genotip HOMOZIGOT Tratament: Clexane 0.4, Utrogestan 2/zi, O fetita nascuta prematur si devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min, Supravegheata de dr. Heim Manuela Satu Mare

Avem un ingeras care ne vegheaza de sus... Este fetita noastra Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui felix76

Nu mi-e frica de cezariana si nici de durere. In schimb as vrea sa-mi vad copilul repede, sa-i dau titi in ziua nasterii, sa-l dragalesc ca tare mult l-am asteptat, nu sa stau la ATI, sa nu-l pot alapta repede si sa merg cocosata ca nu-l pot tine in brate bine. Plus ca bebeii nascuti natural au sansa de la lua nota APGAR 10 fata de cei cu ceza care iau in general sub 9. Sunt multe avantaje pt cei nascut natural. Ma rog, mi-ar place sa dau peste un medic ce imi expune toate avantajele si dezavantajele atat pt bebe cat si pt mine.

Felix draguta, sunt de acord cu celelalte lucruri scrise pe langa ce am citat eu (riscuri la interventie, hematom, etc), dar referitor la astea pe care le-am lasat in citat trebuie sa te contrazic:
-copilul l-am vazut imediat cum l-au scos din burtica mea
- l-am avut pe piept la supt dupa cca 1:30 h de la cezariana
- in urmatoarea zi mi l-a adus din 3 in 3 ore la supt
- dorinta de a-l tine in brate si necesitatea de a te ocupa de el te vor face sa uiti efectiv durerile si sa te mobilizezi. Nu spun ca nu vei avea dureri f. mare, dar nici ca vei avea obligatoriu. Eu am refuzat cat am putut analgezicele si calmantele, fiindca suspectam o alergie la substanta activa din algocalmin si in plus o mare parte din aceste medicamente nu erau indicate in cazul alaptarii. Imi bandajam branula cu fasa din tifon ca sa nu ii zgarii caputul lui bebe cand il tineam in brate... am avut si probleme cu sanii fiindca nu se desfundasera canalele si facusem noduli - a trebuit sa ma mulga si sa ma maseze o asistenta cate 20 de minute, aveam niste dureri groaznice, dar am reusit.
- scorul apgar nu are o importanta deosebita atata timp cat copilul este in regula, uneori se da destul de subiectiv. Copilul meu a luat 9 in primul minut de viata, apoi 10 dupa 5 minute, dar nu din motiv de cezariana ci de inceput de suferinta fetala (diminuarea lichidului amniotic si a batailor cardiace in timpul contractiei - astea au fost cauzele operatiei de urgenta, de fapt).
In rest, te asigur ca nu a avut nimic deosebit fata de un copil nascut normal, am reusit si recoltarea de celule stem, l-am alaptat exclusiv pana la 5-6 luni si am continuat inca un an.
Da, am fost frustrata si mi-a fost foarte greu sa accept ca nu am beneficiat de experienta nasterii normale, mai ales ca organismul meu era apt de asta, copilul nu a fost mare, nu au fost alti factori care sa impiedice nasterea normala. Aceasta nici macar nu s-a declansat de la sine la 41 de saptamani si ceva, a trebuit sa o faca medicul si atunci s-a luat hotararea de operatie. Dar a fost cea mai buna alegere pt copil.
Ce vreau sa te sfatuiesc, in concluzie, fiindca nu am scris mesajul asta doar ca sa te contrazic pur si simplu : incearca sa afli cat mai multe inainte si despre cezariana, nu numai despre nasterea normala. Eu am gresit, am fost convinsa ca nu va fi cazul de operatie si nu am citit absolut nimic despre asta, invatasem cum sa respir in timpul travaliului, ce sa fac, dar nu m-am gandit nicio clipa cum sa gestionez o eventuala cezariana. De aceea socul a fost foarte mare pt mine, nu am fost pregatita sa o accept. Abia acum, dupa aproape 3 ani, am reusit cat de cat. Inca imi doresc o nastere normala dupa cezariana, dar daca medicii vor decide ca nu este sigur pt mine sau pt copil, voi face din nou cezariana si poate pe viitor inca una, daca ne mai hotaram sa avem un copil pe langa cel din burtica si cel de acasa. Sa nu te superi ca ti-am scris asa o poveste luuuunga, dar mi-ar parea rau sa treci prin ce am trecut eu (frustrare, complexe, etc). Intr-adevar, trombofilia nu impune obligatoriu cezariana, desi multi doctori aleg asta chiar si in alte tari. Si pe mine m-ar deranja un astfel de punct de vedere! Inca o data, nu as vrea sa te superi sau sa interpretezi gresit mesajul meu

9+
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., obtinute natural

Mergi la inceput

Si acum sa revin la homocisteina: pana la urma nu cred ca e nicio problema daca e asa de mica, din contra. Dar m-a mirat foarte tare fiindca nu iau decat acid folic de 5 mg si femibion 1 in ceea ce priveste b-urile. Plus omega 3, aspirina si vitama C. Miercuri am control din nou, merg la un dr care zice-se ca are experienta in gravidute cu trombofile, pe langa faptul ca este un medic f. bun. Om trai si om vedea. Pana una alta, cu rusine va declar ca nu mai stiu daca sunt in sapt. 9+ sau 10+. Am uitat sa modific la semnatura din profil si inca nu m-am lamurit. Am avut 2 zile de relaxare fara ceas, fara calculator si fara semnal la telefon, se pare ca m-am rupt de tot de notiunea de timp

9+

Mergi la inceput

Floricica, nu ma deranjaza mesajul tau si nici nu ma supara, sa fii sigura de asta .

Incerc sa ma informez si despre cezariana si despre nasterea normala si sunt deschisa la ambele in cazul in care, pentru bebe sau pentru mine, se considera a fi o necesitate. Nu-mi place insa abordarea asta pompieristica, facem cezariana fara sa vedem cum evolueaza sarcina, cum se pozitioneaza bebe, cum decurg efectiv lucrurile pana la finalul drumului pe care il mai avem de parcurs de acum inainte.

Mi-ar fi placut ca dr. sa-mi expuna care sunt riscurile in cazul ambelor nasteri pentru mine si mai ales pentru bebe, nu sa ma puna cumva in fata unui fapt implinit ca trebuie musai cezariana, desi eu nu am nici 20 de saptamani de sarcina... Am mers la acest dr. pentru ca la prima consultatie a fost optimist, mi-a spus ca a mai nascut natural femei cu trombofilie si nu a fost nici o problema. Acum s-a intors la 180 de grade, de ce, habar nu am. Ii mai dau o sansa, la echografia de 22 de saptamani dar in paralel trebuie sa-mi mai gasesc pe cineva care are o abordare mai deschisa.

Mi-a facut si mie homocisteina la Fundeni, a iesit ok. Daca esti nelamurita, da-i un mesaj catre dr. Uscatescu.

Tu cum te simti? Au mai trecut greturile?

Aditu, Brotacela, Denisa, Ruxi, Alla, Anna si toate mentionatele si nementionatele, va doresc o saptamana frumoasa.

Felix 18+

Mergi la inceput