mai apucam pensia???

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

vecina mea are mereu aceasi coafura ( peruca ) pentru ca acum 5 ani a fost diagnosticata cu leucemie.
dupa citostaticele facute , si dupa programul facut dupa aceea, nu cunosc amanunte, dar anul trecut mi-a spus ca doctorul i-a adus la cunostinta ca semnele ei vitale sunt pe drumul fara de intoarcere. dar de atunci conduce in fiecare zi, chiar daca medicul i-a recomandat sa nu o mai faca, pentru ca se simte in stare sa faca asta. si zambeste de fiecare data cand o vad si ma vede. doar atat, un zambet larg si vesnica intrebare " ce mai fac" ?
doamne ce bine ma simt cand o vad !

si la subiect, este clar ca nu s-a intrebat niciodata cati ani va avea de trait ? ( pana la pensie, fara pensie, indiferent cum )
o dau exemplu pe vecina mea , pentru ca pentru mine este un exemplu VIU.
( sa nu va mai zic motto-ul ei: pentru orice problema exista o rezolvare. eu am transpus asta pentru mine si a iesit asa: pentru orice problema exista cel putin 2 rezolvari dar numai trebuie sa si vezi asta.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Pai in 20 ani si medicina asta progreeaza...speranta de viata va fi alta.

Nu are sens sa ne gandim ca vom muri la 50-55 ani, ci cum ne vom petrecem atata timp liber intre 65 si 90

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Citat:
citat din mesajul lui A_Iulia
Nu are sens sa ne gandim ca vom muri la 50-55 ani, ci cum ne vom petrecem atata timp liber intre 65 si 90

vacante pentru seniori!

"sahul e prea creieros, mai bine jucam table" - M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Citat:
citat din mesajul lui buli

Citat:
citat din mesajul lui A_Iulia

vacante pentru seniori!

"sahul e prea creieros, mai bine jucam table" - M

si strategii pentru schimbarea atitudinii romanesti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta

Numai in familia mea apropiata am 4 exemple din astea: tata a murit la 50 de ani de cancer, fratii mamei, unul la 56 de cancer la plamani, altul la 55 atac de cord si celalalt la 57 (anul acesta)- cancer la stomac,iar mama saraca se tot chinuie cu boli stress-related de 10 ani. Sa mai cred eu ca mai apuc cei 65 oficiali?

absolut nu. daca vei continua sa gandesti si sa te raportezi la asta nu vei apuca cei 65 oficiali. oficiali de cine, eu stiu ca in romania exista pensie de invaliditate pentru persoanele care nu fac fata pana la varsta oficila. dar e vorba de boli adevarate, nu de ca eu ma simt mult mai bine la pensie decat la munca, ca eu "genetic" ma consum mai mult decat altul.
munca este cea care ne tine in viata, munca de toate formele ( gatiti, spalati, ganditi, iubiti, alergati, fiti ocupati). lasati stresul deoparte si ganditi-va: de ce nu as apuca 90 de ani???
vecina mea are 92 de ani si nu, nu a muncit in campul muncii decat cativa ani, dar e singura de 25 de ani de cand sotul a murit iar cu cei 3 copii vorbeste zilnic la telefon, si in rest chiar nu stiu de face dar in orice caz gandeste pozitiv ( eu una ma duceam de mult sa fiu singura ).

totul tine de bunul simt si de mentalitate.

alina

Si din nou imi dati exemple de oameni care n-au fost in campul muncii decat cativa ani si au avut alt tip de viata decat cel din Ro.
65 de ani oficiali, adica limita de varsta la care te poti pensiona (nu pe caz de boala). Cam despre asta e vorba in topic, daca romanii sunt capabili sa munceasca pana la acea varsta (la modul in care se munceste in Ro), nu daca pot ajunge la acea varsta fara sa munceasca.
Nu stau sa ma gandesc toata ziua la asta, am alte prioritati acum. Dar daca tot veni vorba, cu aceasta lege votata zilele trecute, nu am putut sa nu ma gandesc la ce se intampla in familia mea de cativa ani incoace.

Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009

Delu Prichindelu'
Prichinduta

Speranta si incredere pentru David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Ma gandesc ca mai am 34 de ani pana la pensie... Mi se pare asa de mult, insa anii trec. Ma tin de ceva vreme sa ma hotarasc asupra unui plan de pensie privata. Insa nu prea am incredere in orice tip de asigurare. Sper sa nu ajung vreodata batrana si neputincioasa, sa ma pot intretine singura din ... am sa vad eu ce.Bunica mea are 72 de ani, arata bine nu a fost niciodata internata in spital, strabunica mea a trait pana pe la 80 si ceva de ani. Cred ca am gene bune si am sa traiesc mult asa ca musai tre' sa fac ceva.

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

BazarGeneral

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

clar o apucam pe mine m-ar interesa si care-i vechimea minima de iesit la pensie, ca muncesc de la 18 ani

Mie mi se pare ca legea a fost data pentru "decretei", categorie din care cu mandrie fac parte, suntem multi cei nascuti intre 1965 si 1985, cred ca si de aceea iesire la pensie pe varsta se face gradual, pana in 2030.

Meseria pe care o practic sigur nu-mi cere reorientare profesionala, dar ma gandesc ca:
-sigur sunt persoane care acum lucreaza front office si pentru care de pe la 50-55 ani se vor reinventa: reorganizari, desfiintari de posturi,somaj etc si atunci ma intreb cum vor supravietui pana la venitul din pensie garantat la 65 ani, in situatia in care economia nu va fi buna???? (noi suntem in acelasi punct de 20 de ani)
-trebuie sa ma perfectionez continuu, sa traiesc mai sanatos si sa incerc sa nu mai fiu stresata (oare de ce occidentalii si americanii sunt mai asezati la glagorie si simtiri? si la ei este criza, dar nu cred ca sunt asa stresati ca romanii. Oare pentru faptul ca au sisteme medicale bune, o protectie sociala mai buna, ca stiu ca daca esti un bun contribuabil, la nevoie statul nu te lasa???)
-il voi influenta pe fiul meu sa-si aleaga o meserie "practicabila" pana la 65 ani, ceva medic chirurg cardio sau politician in detrimentrul vreuneia mai boeme
-strang bani sa-mi pun silicoane: ce voi face cu pana la genunchi la varsta aia , in Tahiti?? (ne-am propus sa mergem o luna in Tahiti cand vom iesi la pensie, eu credeam ca mai devreme cu 5-10 ani dupa legea veche si cu vechimea in munca), asta apropo de timp liber intre 65-90 ani

si ar mai fi.... trebuie sa ma mai gandesc, ca vreau sa le manan banii vreo 20 de ani macar, numai de-a naibii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

Si din nou imi dati exemple de oameni care n-au fost in campul muncii decat cativa ani si au avut alt tip de viata decat cel din Ro.

stii care este de fapt esenta? munca ne tine activi, vioi, plini de planuri , de sperante. fara munca ce am face, mai ales cu tipul de viata din romania, ca vad ca tot pe el il dai exemplu.
de ce suntem obositi ca muncim? ce ar trebuie sa facem de fapt?
eu in romania am trecut prin toate "felurile" de munca, de la lacatus mecanic ( cat am facut facultatea la seral ) pana la sef de serviciu.
fiecare munca in parte are avantaje si dezavantaje si totul depinde numai de noi sa ne simtim obositi, extenuati, stresati, buni de stat de pensie ( aka degeaba ). avem posibilitatea de a alege in loc de a ne plange.

p.s. cum se munceste acum in romania de a atat de greu sa iesi la pensie la 65 de ani?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui felicic76

clar o apucam pe mine m-ar interesa si care-i vechimea minima de iesit la pensie, ca muncesc de la 18 ani

Tre' sa ai minim 15 ani de munca ca sa poti primi pensie.
Eu am pana acum 12 ani de munca. Daca maine ma decid sa-mi iau sarsanaua si sa emigrez in America nu primesc nika.
Citat:

si ar mai fi.... trebuie sa ma mai gandesc, ca vreau sa le manan banii vreo 20 de ani macar, numai de-a naibii

Delu Prichindelu'
Prichinduta

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta
p.s. cum se munceste acum in romania de a atat de greu sa iesi la pensie la 65 de ani?

Pai uite ce zice Lia in primul post:
"Ma refer la zecile de ore suplimentare pe care le facem, multi dintre noi, unii muncesc si sambetele, duminicile, mult peste cele 8 ore normate. Femeile din Romania muncesc insa si acasa mai mult decat suratele lor din tarile UE. Unele au si al doilea servici. Cunosc o multime de cazuri- doctorite care lucreaza si in privat, asistente care fac baby sitting dupa servici, infirmiere care in zilele libere lucreaza ca menajere etc. In ritmul asta o sa rezistam pana la 65 ani? Eu nu ma vad...Nu imi inchipui cum o sa fac garzi la 63 ani, de exemplu."

As adauga lipsa normarii muncii, ti se da de lucru mai mult decat poti duce si daca te plangi replica e "asteapta 10 la usa" (vezi cazurile din spitale cu o asistenta la 30 de copii) si alte abuzuri din partea angajatorilor.

Delu Prichindelu'
Prichinduta

Mergi la inceput