mai apucam pensia???

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Citat:
Femeile din Romania muncesc insa si acasa mai mult decat suratele lor din tarile UE.

Mai mult sau mai putin. Eu cred ca de aici ar trebui sa inceapa relaxarea; in fond si la urma urmei, copilul are si un tata, nu doar o mama; plus sunt multe sarcini in gospodarie pe care le poate face barbatul fara sa-i cada mainile . Eu una am ajuns la concluzia ca nu trebuie sa fiu gospodina perfecta, si nici sa imi sacrific noptile ca sa spal vase... pot sa ies la alergat, in timp ce sotul poate si singur ca fiarba niste oua si sa faca niste sandviciuri...

Diana de Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)
When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever. (Dick Beardsley)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

In Romania mai "egzista" o problema... ore multe suplimentare, neplatite si nerecunoscute
Ce sa-i mai cer sotzului sa faca sandwich-uri cand vine la 7-8 seara acasa si pleaca dimineata la 6 ?
Noroc ca la firma unde lucrez eu nu se poarta ore suplimentare, ca altfel ar fi vai de noi. Si asa lucrez 9-18 deci ziua de compromisa :)
Traiasca week-end-ul cand le facem pe toate: curatenie, gatit, spalat, calcat, plimbat copil in parc etc etc

Ingrid si Cristi 7 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RHYANNA spune:

ma vad apucand 65 de ani dar nu in campul muncii

cu siguranta nu voi putea munci cat sa fiu apta de a fi angajata

deci sugestii de joburi din care poti iesi la pensie

ca sa ne putem reprofila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

andreea, eu nu cred ceea ce spui tu, si stii de ce? , pentru ca daca chiar munca asta e nenormata si este atat de extenuanta , nici o persoana nu ar rezista ani de zile, fara sa spuna nimic referitor la cat de cat de imposibil este.
iar daca nu spune, inseamna ca e ok. cum am mai spus exista intotdeauna posibilitatea de a alege, nu de a plange.

( daca nici o asistenta nu a spus cat de multa munca trebuie sa faca si nu poate efectiv sa faca asta, nimeni nu va stii asta ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta

andreea, eu nu cred ceea ce spui tu, si stii de ce? , pentru ca daca chiar munca asta e nenormata si este atat de extenuanta , nici o persoana nu ar rezista ani de zile, fara sa spuna nimic referitor la cat de cat de imposibil este.
iar daca nu spune, inseamna ca e ok. cum am mai spus exista intotdeauna posibilitatea de a alege, nu de a plange.

( daca nici o asistenta nu a spus cat de multa munca trebuie sa faca si nu poate efectiv sa faca asta, nimeni nu va stii asta ).

alina

O astfel de munca e clar mai solicitanta decat una corect normata. In general rezisti cat poti si cand nu mai poti pleci la un job platit mizer si vine altul in locul tau. Cam asta se intampla. Nu spun ca peste tot, chiar vreau sa cred ca sunt locuri unde munca e la un nivel normal; totusi se intampla mai des decat normal.

Cat despre asistentele care n-au spus cat de multa munca trebuiau sa faca, tu chiar crezi ca nu se stia? Cred ca ai plecat de cam mult timp din Romania.

Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009

Delu Prichindelu'
Prichinduta

Speranta si incredere pentru David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

De apucat poate o apuc ... dar cine va vrea un dentist la care o sa ii tremure mana , poate si cocosata si nu e exclus si chiora pe deasupra ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns morenaA spune:

In Anglia conform legilor de acum o sa ies la 68 de ani la pensie...
Tatal meu a murit la 53, asa ca eu nu prea "simt" ca o sa prin 68...
Dar dupa cum spunea cineva varsta la care te scoate statul la pensie si cea la care te retragi tu pot fi diferite ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Eu sincer vreau sa traiesc pina la 105 ani, sa fiu o persoana activa si energetica, si o sa ies la pensie la 85 de ani. De fapt nici nu ma gindesc la pensie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gavandor spune:

Nu mi s-a parut sa se fi spus pe undeva (de presa vorbesc in special) care-i originea chestiei cu prelungirea varstei de pensionare. E o chestie la nivel european, noi doar respectam ce fac ceilalti colegi de "gasca" si ideea e sa se ajunga pina la 72 de ani varsta de pensionare. Originea situatiei o reprezinta scaderea natalitatii f. mult, in unele tari din Europa este chiar o problema majora la ora actuala ca nu mai are cine munci, in special in domenii unde sunt necesare studii indelungate (medicina de ex.) sau foarte specializate si au ajuns sa reactiveze persoane pensionate chiar de multa vreme (a fost si un documentar la tv pe tema asta acum ceva vreme in urma). In ce priveste daca o mai apucam... ce sa zic, cat ne-o fi mosorelul, indiferent de sperantele sau dorintele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Va recomand un documentar interesant, oarecum legat de subiectul discutat.

* demografia scazuta-capcana imbatranirii populatiei-pensionarea
* scaderea consumului-scaderea economiei-marirea f. mult a taxelor-contribuabili mai putini-regandirea politicii de pensii, servicii medicale pt. batrani
* o lume cu populatie in declin-multi batrani si putini tineri

Mergi la inceput