ajutooor nu vrea la oala

ajutooor nu vrea la oala | Autor: clarmai

Link direct la acest mesaj

Fetita mea nu vrea la oala are momente cand se aseaza, dar sa fie pusa invers pe oala, dar nu face nimic ,alte dati nu vrea absolut deloc sa se aseze si urla de zici ca o tai,are 2 ani si o luna ,am incercat toate metodele posibile m-am asezat eu ,am asezat papusile,o iau de picioare si o duc la cada sa faca, dar ei tot pe jos ii place,pe unde o trece acolo face,azi de ex. a stat pe oala invers binenteles cu fata la spate a desenat pe oala activitatea ei preferata si nu a facut nimic s-a asezat la mine in poala ca stateam langa ea si a facut pe mine foarte bucuroasa, apoi s-a asezat la loc pe oala,si cand am certat-o a facut doi stropi in oala apoi s-a dat la o parte iar, si a facut pe coala de hartie.,VA ROG SA-MI SPUNETI CE POT SA-I FAC VOI CUM ATI PROCEDAT .VA PUP

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

clarmai, fetita mea are aceeasi virsta si nu face deloc la oala. Spune cind face kaki in pampers, o intreb daca mergem la olita, zice nu si cu asta basta. Ii respect optiunea, nu e pregatita, cind va fi o sa-mi dea semne clare si o s-o pun. Pina atunci o las in ritmul ei.
Iar ea merge la gradinita unde vede alti copii facind la olita, deci exemplul altora nu se prinde. Ca mi s-a sugerat ca poate daca ii vede pe altii vrea si ea, ei bine nu e asa.

Eu nu ma stresez pe tema asta, doar n-o sa ajunga sa se marite cu pampers. Sint convinsa ca la momentul potrivit o sa ceara singura la olita.
Oricum, eu zic sa nu mai certi copilul pentru asa ceva.

Mami de Mara (19.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinela27 spune:

Buna..si eu am aceeasi prb cu fetita de 2 si 2 luni aproape..nu vrea deloc sa stea pe olita ,ori la fel ca fetita ta face foarte putin ..apoi se ridica si zice :bravo,am facut..cu baiatul nu am avut prb,de la un an facea la olita dar ea nu vrea si pace ..Sper ca se va obisnui la olita sa o pot duce la gradinita..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Eu personal nu as certa copilul ca la 2 ani nu vrea sa faca pipi la olita.
L-as lasa sa faca atunci cand va fi pregatit.
De fapt nu as constrange-o sa faca nimic, daca ea nu ar vrea.
De ce sa o grabesti?
Are doar 2 ani, mititica, lasa- o sa mai copilareasca si ea un pic, nu o mai forta.

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralukutzza spune:

Cel mai sigur nu este pregatita, eu cred ca ar trebui sa o lasi in pace, sa nu o mai fortezi si in nici un caz sa nu o mai certi ca nu face cum vrei tu.Are abia 2 ani, in jurul acestei varste abia incep sa isi dea seama cum e cu controlul sfincterelor si cum sa se tina si cand sa faca....sigur modul in care o stresezi tu nu este o solutie....asa nu vei face decat sa dezvolte aversiune fata de olita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

pana la 2,6 ani majoritatea se invata cu oala sau cu wc. La noi a mers metoda bunului exemplu, adica usa deschisa la wc, si noi facem acolo, arata-i si explica-i de unde vine pipi si kk si unde tb sa mearga. Arata-i cum faci tu, o sa vezi ca dorinta de a te imita va invinge peste comoditatea ei. Poate veti sari peste faza olitei si o sa se aseze direct pe wc...

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elaga spune:

Nici al meu nu face la olita. Are 2 ani, sta pe olita, nu face nimic, se ridica si face pe covor. Am incercat pana acum de 2 ori sa-l invat, cam cate o saptamna i-am explicat unde trebuie sa faca, la fel ca mami si ca tati, dupa care m-am oprit. Cand va fi preagatit o sa faca. Nu-l fortez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Nu e pregatita fetita, las-o in pace si mai incearca pe la primavara. S-ar putea ca pana atunci sa fie ea gata si sa iti ceara singura. Nu te stresa si, mai ales, nu asculta ce comenteaza lumea.

Turturica, eu vreau sa te felicit ca nu i-ai dat termen la Mara sa faca la olita pana nasti ... majoritatea cand face al doilea copil ii da tot felul de dead-line-uri la primul copil, in loc sa il lase sa le faca pe toate atunci cand e pregatit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Nici a mea la varsta de 2 ani nu vroia la oala, am schimbat olitele, am incercat toate metodele si nimic ( fara a-i reprosa ceva, doar incercam), plus ca mergea si la gradinita, abia la 2,5 ani a inceput sa mearga singura la wc. In concluzie, nu a stat deloc pe oala, a mers direct la wc fara reductor, se catara pe wc si se tinea de laterale, asa ca una din bai am lasat-o special pentru ea. De pampersul de noapte am scapat dupa 3 ani.

Nu stiu in care carte scria cand este un copil pregatit fizic de facut la olita, cand are anumite abilitati motrice, una din ele era cand poate sa urce si sa coboare o scara ( dar scara din aia clasica de zidar ca sa-i zic asa) alternand picioarele , si parca mai erau niste explicatii, poate stie cineva mai bine.

mamica de printesa Maria si 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Citat:
citat din mesajul lui clarmai

Fetita mea nu vrea la oala are momente cand se aseaza, dar sa fie pusa invers pe oala, dar nu face nimic ,alte dati nu vrea absolut deloc sa se aseze si urla de zici ca o tai,are 2 ani si o luna ,am incercat toate metodele posibile m-am asezat eu ,am asezat papusile,o iau de picioare si o duc la cada sa faca, dar ei tot pe jos ii place,pe unde o trece acolo face,azi de ex. a stat pe oala invers binenteles cu fata la spate a desenat pe oala activitatea ei preferata si nu a facut nimic s-a asezat la mine in poala ca stateam langa ea si a facut pe mine foarte bucuroasa, apoi s-a asezat la loc pe oala,si cand am certat-o a facut doi stropi in oala apoi s-a dat la o parte iar, si a facut pe coala de hartie.,VA ROG SA-MI SPUNETI CE POT SA-I FAC VOI CUM ATI PROCEDAT .VA PUP

la inceput e normal sa nu vrea sa stea, sau sa stea dar sa nu faca nimic.
Daca o certi si faci mare caz din faptul ca nu sta, daca o fortezi etc faci foarte rau, ca se va speria si veti intarzia foarte mult facutul la olita. Las-o linistita, sa faca atunci cand vrea si daca vrea, fara nervi, fara stres. Daca cere scutec pt caca, pune-i scutec. Las-o in ritmul ei, sa ceara si sa vrea ea si in cateva luni nu veti mai avea probleme. Eu cu fiu-meu nu am insistat deloc, la 2 ani nici nu statea pe olita decat foarte greu, dar l-am lasat in pace si pe la 2 ani jumate, cu mult calm, a renuntat de tot la scutece, iar acum, la 2 ani si 9 luni deja nu mai vrea sa faca la olita decat caca: pt pipi cere la toaleta.
Succes

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Fata mea face 3 ani in noiembrie. Am scapat de pampers usor in sensul ca face pipi la wc fara probleme, dar kk nu vrea decat in chilotei (chilotei, nu pampers!) Chiar daca o vad cand es pregateste sa faca, chiar daca o asez pe wc, se blocheaza si nu mai face. Ce sa-i fac acu? Uneori ma mai supar, alteori ma enervez de-a binelea, dar ce pot sa-i fac? Ii repet mereu si mereu ca daca vrea poate alege oricand sa faca la wc sau olita, ii spun cum facem noi, cum fac alti copii, dar mai mult...Asta e! Abia astept sa se convinga singura ce si cum!
Nu-ti mai presa fetita. Daca te refuza atat de clar (si a mea se intampla sa faca dupa ce o dau jos de pe wc!)insistentele tale n-o vor face decat sa-si apere decizia si mai cu tarie!

Mergi la inceput