dr Catalin Haiduc (6)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionela.n spune:

Lore, ai PM

--------------------------------------------------
Fericita mamica de Raisa Nicoleta (02.10.2010)

Minunea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lore1983 spune:

Multumesc Ionela !

30+ viitoare mami de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

Buna, m-am gasit in situatia de a trebui sa schimb dr si am profitat sa schimb si spitalul. Voi naste la Filantropia, dar nu cu dr Haiduc. Am incercat sa recuperez cat mai mult in astea 2-3 zile, dar mai am cateva intrebari, legate de nasterea naturala:
1. care sunt tarifele pt anestezist
2. in cat timp ma pot externa dupa nasterea naturala :)

Ionela, felicitari! Sa ai un bb sanatos si norocos.
Ai stat cu bb in camera dupa nastere? Care ti s-a parut tendinta? Multe mamici prefera sa-i lase la neonato? Multumesc anticipat pt raspunsuri.

Alina, parca aici am citit, sper sa nu gresesc eu, despre epiziotomie. Un alt procedeu care mie mi s-a parut bun (l-am auzit in Europa V) ar fi epiziotomia doar in caz de nevoie si acolo unde se albeste pielea, nu stiu cum sa explic mai bine, e locul unde e mai subtire, taietura se vindeca mai repede, si acolo s-ar fi rupt in mod natural. Eu la prima nastere am avut taietura mediano-laterala, s-a vindecat f repede si frumos. Asa, tinand cont de calitatea pielii, nu am facut vergeturi sau altele, tind sa cred ca as putea reusi sa nasc acum fara epiziotomie. Sper sa fie asa!

_
dna Ceainic, cu Maria - 3 nov 2007 si bb2 s33

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lore1983 spune:

Alina ai PM

30+ viitoare mami de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

Alina imi este f greu sa cred in nasterea fara epiziotomie "de nevoie" la Filantropia. Nimic din ce am citit pe aici nu a aratat ca macar se pricep sa faca exceptie de la regula (care regula este 100% rata de epi, s-a mai discutat). Inteleg ca mergi la dr Calciu? Poate la dansul sa fie mai probabil fiind mai "vechi" in meserie si mai conservator. Ca sa nu faci epiziotomie corpul trebuie lasat in ritmul lui. Ori la asta chiar nu se pricep deloc la Filantropia. Poti sa intelegi asta din faptul ca mie si moasha de la curs si dr mi-au zis "normal ca se pune oxitocina......... daca e nevoie". Cand e la mintea cocosului pentru orice om care judeca si nu are musai licenta de doctor ca nu pui oxitocina pe un uter care si asa are un risc mai mare sa se rupa decat un uter fara cicatrice. Incearca sa te tii tare pe pozitie cand ajungi la momentul expulziei si sa intelegi bine procesul nasterii si ce ti se intampla, ca sa nu te trezesti cu tot felul de vrajeli ca e pentru binele copilului sau pentru binele tau. Nu in ultimul rand, esti sigura ca nu vrei epiziotomie? Majoritatea absoluta a femeilor prefera sa scoata copilul afara in 2-3-5 contractii, nu sa stea poate si 40 de minute - o ora in expulzie ca sa nu forteze lucrurile si sa se impuna epiziotomia. Inca un aspect, impinsul pe care iti spun moashele sa il faci (scremandu-te pana ramai fara aer) este garantat sa duca la epiziotomie. Chiar cred ca habar nu au cum se desasoara o expulzie in ritmul corpului. Este super ca sunt f multe femei multumite foarte tare de Filantropia. Este trist ca Fialntropia si celelalte spitale de la noi sunt la ani lumina in spatele spitalelor civilizate din Europa. Ca un exemplu, nici macar cel mai scump spital de la noi din Bucuresti (Regina Maria) nu se pricepe sa respecte dorintele pacientului, acolo unde ele sunt diferite de modelul de la stat. Ce sa ne mai asteptam la respect in alte parti?

Mami de (28.10.2008) si bb2 s 37

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Scuzati ca ma bag si eu in vorba desi nu am nascut la Filantropia. La Giulesti, unde am nascut eu ultima oara acum 5 ani, era o mamica, colega de lauzie cu mine care nascuse fara epiziotomie pt ca nu a fost nevoie. La primul copil avusese o epiziotomie foarte mica, iar la al doilea nu avusese deloc.
In privinta impinsului exista 2 feluri de impins, moasele te ghideaza spre cel corect, dar nu toate mamicile reusesc. Impinsul gresit este cel in care impingi "in cap", simti ca iti ies ochii din orbite. Efort maxim, rezultat minim. Impinsul corect este cel doar din jumatatea de jos a corpului, capul fiind relaxat. Asta e cu efort mai mic dar rezultat bun. Incercati sa mimati cele 2 feluri de impins de acum ca sa va dati seama cam despre ce e vorba. E foarte important sa impingi corect. La fel, nu trebuie sa-ti tii respiratia, trebuie sa dai drumul usor la aer. Pe mine m-a ghidat mai mult doctorul decat moasa.
Inca un aspect: eu n-am avut epidurala, asa ca practic propriul corp mi-a spus cand si cum trebuie sa imping. Tot ceea ce trebuie sa faci e sa nu te impotrivesti corpului, sa-l ajuti, sa mergi "cu el", nu impotriva lui. Desi pare simplu, nu e, pt ca reflexul de aparare e sa te impotrivesti durerii.

Mult succes!
Alinushca, nastere usoara, sa reusesti sa nasti cum iti doresti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

Alina, prietena mea mi-a dat multa incredere cu relatarea nasterii ei. Mi-a povestit ca se internase, a venit dr si a trimis-o acasa, i-a spus ca acele contractii nu erau productive, nu a tinut-o sa nasca pe tura lui. A nascut dupa 2 zile, depasise 41 de saptamani. Nu i-a facut nicio perfuzie, a respectat toate rugamintile ei, a nascut cu adevarat natural. Acum cu epiziotomia vom vedea cum va fi. Nu ma cramponez de asta. Am avut, cum povesteste Lavi, o epiziotomie micuta la prima nastere si sunt genul care se vindeca repede.
Ce mi-a mai placut din povestile prietenei mele e ca dr a discutat f atent cu ea, i-a spus ca e o femeie desteapta si nu a incercat sa preia controlul situatiei, cum fac multi dr.
Imi pare rau ca nu nasc inaintea ta, sa-ti povestesc si sa-ti spun parerea mea.
Acum la mine marea problema e cum sa pun copilul la san inainte sa-i dea LP, cum sa ajung sa le rog pe asistentele de la neonato asta.
Dupa prima nastere de la Giulesti unde mi s-au dat de toate cam orice ar fi mai bine.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancag1981 spune:

Ionela, de la ce farmacie ai luat trusa de epidurala si cat a costat? eu am cautat la cateva farmacii din zona unde stau (Colentina) si nu am gasit. Am gasit intr-o farmacie din alta zona si costa 180 de lei. eu intelesesem ca e ceva mai ieftina... sau daca altcineva imi poate spune, merci de pe acum.

37 +

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Vasari

Ionela, felicitari! Sa ai un bb sanatos si norocos.
Ai stat cu bb in camera dupa nastere? Care ti s-a parut tendinta? Multe mamici prefera sa-i lase la neonato? Multumesc anticipat pt raspunsuri.

_

Eu nu am stat cu bebe in camera dupa ce am nascut si cat am stat eu internata (3 zile) nu stiu cine a stat. Poate la rezerva.
Da, am preferat sa stea acolo cu toti bebeii, mai ales ca eu am putut sa dau san abia dupa ce am ajuns acasa, asa ca mai tare ma chinuiam daca aveam si fetita cu mine.

Minunea noastra

Mergi la inceput

Lavi, in mod normal, moasele te invata cand, cum si mai ales unde sa impingi cand e momentul. La Filantropia eu am fost pe maini foarte bune si cred ca asa va fi si la voi. fiti optimiste!

Minunea noastra

Mergi la inceput