Stil de viata: HRANA VIE. Pro sau contra?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mama42 spune:

Nu, nu stiam de existenta acestui magazin... Cand te intorci, da-ne si noua de stire cum ce fel... Sunt curioasa... Am intrat pe link-ul ala si e suuuper interesant. Vrem impresii de la fata locului.

Pofta buna!

Mergi la inceput

Am gasit drojdia cu pricina, fetelor. Dar nu sunt deloc incantata, am pregatit un dresing dupa o reteta din cartea Retete Vegane fara foc a Ligiei Pop (cartea contine retete delicioase) dar gustul a fost ingrozitor. Sotul abia l-a gustat si a facut o fata .... Sa fi gresit eu varianta de drojdie? Am cerut drojdie inactiva si mi-au dat un praf foarte fin si amar, usor galbui, pe care scrie drojdie de bere. Pe prospect sunt amintite beneficiile consumului drojdiei etc.. impotriva anemiei... B-uri... dar are un gust nemancabil. Voi cum o preparati????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

denizel, are 1-2 luni magazinul. Inca nu am ajuns, dar am tot comandat de la ei

Legat de raw, un articol pertinent:
http://www.cristianmargarit.ro/2010/09/dieta/dieta-raw-vegan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Charlie spune:

Hei...

Mama42 iti multumesc. Am mare nevoie. Mai am putin si clachez de spaima.. serios. :-(

Eu nu am vizitat niciodata restaurantul fetelor (este pana la urma si un restaurant raw=z cu multe bunataturi, din cate mi-am dat seama de pe blog chiar foarte reusit, fetele stiu ce fac) astept si eu impresii.. deh sunt departe tare. :-)

Si eu sunt cititoare a lui Cristi .. este un om deosebit si foarte echilibrat care se da cu parerea cu foarte multa cunostinta de cauza. Poate singurul lucru pe care ii l-as reprosa este chiar extremul radicalism contra extremelor de orice fel. Putin paradoxal insa vine sigur din cumpatarea si balanta pe care o sustine si pe care o aprob si eu. Eu sunt doar impotriva lor si atat..

Legat de drojdie.. am am luat una cu fulgi mai mari.. dar ai dreptate este greu de gustat... amesteca-o cu miere si scortisoara si serveste-o pe un craker sau biscuite sau o feliuta de dovleac crud inainte de masa.. sa o priveasca asa ... musai... si daca e musai cu placere. :-)

Va pup...

Mergi la inceput

[quote]citat din mesajul lui Charlie

Hei...

Mama42 iti multumesc. Am mare nevoie. Mai am putin si clachez de spaima.. serios. :-(
[quote][

Suntem cu totii alaturi de tine si iti trimitem gandurile noastre bune, iti dorim multa putere de la Domnul si o sa vezi, lucrurile se vor aseza mai repede decat crezi, doar ai plecat la drum cu ganduri exceptionale, nu?

La noi s-au mai asezat lucrurile si parca incep sa prefer de exemplu pateul raw decat zacusca . Copiii au luat un startul bun, se aseaza la masa si papa toata salata (iuhuhuu) ceea ce pana acum nu se intampla. Ma tem totusi de zilele lungi de iarna cand va trebui sa cumparam legume de sera cum se spune... mai fara gust si nutrienti... vom vedea cum ne va deschide Cel de sus ochii si mintea si vom iesi (sper) cu bine la lumina.... primaverii.

Ieri am preparat pateul casei (care nu mai lipseste din dieta de-acum): seminte de susan, in, canepa, floarea soarelui - tinute la inmuiat 2 ore apoi mixate cu nuci, SI LASTARI DE SEMINTE DE FLOAREA SOARELUI de care sunt ff mandra ca au incoltit, apoi am adaugat sare, ulei de masline, boia, usturoi, ceapa si putina apa ca era prea vartos. E asa de bun!!!!!!!!!!!!!! Mmmmm

Mergi la inceput

Denizel, cum a fost la Bucuresti? Ti-a placut la magazinul raw? Ce ai vazut special acolo?

Mergi la inceput

Lume, lume (care mai intrati pe acest topic) aflati despre noi ca am gasit drojdia de care aveam nevoie!!! E sub forma de fulgi, e inactiva si are gust mult mai bun decat ce luasem eu (banala drojdie de bere. Sa te tii de-acum .... ce dresinguri imi vor iesi......
Va pup cu dragi si ma intreb oare ce-o mai face Charlie cea dulce?

Mergi la inceput

Iaca... Charlie e pe drumuri.. Azi inca la Stockholm.. diseara la Copenhaga. Calatoria mea initiatica va fi cu susa in jos.. adica din nord spre sud nu invers... na noh daca asa o zis logistica mea... :-)

Pup mama.. zici ca-ti place drojdia de bere fulgi ? Ioi.. ce ma bucur, mie nu.. Te temi de zilele de iarna ? Cred.. desi eu am inceput sa mananc raw iarna. Cred ca ar trebui sa sapi netul dupa retete cu cereale incoltite ca astea sunt baza in lunile de iarna.

Mergi la inceput

Charlie, vom incerca sa ne descurcam cu ce putem in aceasta iarna. Sunt intr-o continua cautare si experimentare de retete. Duminica, 10 octombrie, e ziua inetrnationala a dietei raw vegane. Se tine un targ si la Bucuresti, ma duc si eu sa vad ce lume si ce bunatati se invart pe acolo.
Pana atunci salut pe toata lumea si tinem aproape!
Charlie, abia astept sa ne dai vesti bune...

Mergi la inceput

Of.. imi pare rau de atata absenta. Acum sunt tot pe fuga. Mama42 am cautat subiectul de nebuna sa vad ce mai faceti, cum sunteti.. si asa mai departe. Hai da/ne vesti. Ce, cum si cat mai mancati ? A ajuns toata familia verde ? In general chestiile astea se iau. :-) Imi amintesc cu drag de prietena mea care dupa un smoothie verde la mine m-a sunat sa/mi spuna ca a debordat de energie toata seara si inainte sa treaca prin vizita m-a sunat sa/mi spuna ca mai vrea pe post de cafea.

Eu sunt ok. Am inceput studiile. Astept actele si caut un mic job. Sa-mi tineti pumni. Eu sper ca in cativa ani sa aveti un nutritionist cu competente gastronomice si culinare serioase.

Pupez.

Mergi la inceput