Stil de viata: HRANA VIE. Pro sau contra?
Raspunsuri - Pagina 8
mama42 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Olina87 pai si cum faci lintea fara sa o fierbi??? Alina |
Pana acum lintea am pus-o la incoltit cateva zile dar am incercat si sa o las in apa sa se inmoaie, apoi sa o mixez intr-un amestec de avocado, usturoi sau ceapa, rosii... un fel de pateu. Daca mai adaugam si caju sau migdale, verdeata, piper - capata un gust si mai bun. Lui ii plac toate. Acu' sper sa nu gresesc cu ceva... asta pentru ca nu vrea sfaturi de la profesionisti! (are prea mare incredere in mine)
Monnvas spune:
Mama42, un medic si credincios, si axat pe terapii naturale e dr. Chirila - cauta pe naturalia.ro clinica lor. Nu stiu care-s principiile dietetice aplicate de el, prietena mea care a ajuns la el a mers pentru altele.
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!
mama42 spune:
Ti-as fi recunoscatoare, Monnvas, daca mi-ai lasa nr tel/adresa ale respectivului.
Multam
Charlie spune:
Fetelor multumesc pentru aprecieri. Ma simt flatata. Nadajduiesc ca intr-o zi, sa ma pot intoarce cu sfaturile potrivite bazate pe o educatie si formare oficiala ca si nutritionist cu patalma. Pana atunci insa ma dau cu parerea..
Am citit meniul complet pe care mama42 l-a expus intr-unul din posturi.. intrebare : maioneza din oua ? la cum mananca in rest as zice da si la oua. As suplimenta graul incoltit si daca aveti posibilitatea poate apelezi si la orz, triticale, hrisca.. Sunt tare bune incoltite. Vad ca manaca totusi seminte oleaginoase e bine pentru aportul proteic insa destul de grase, ar putea fi alternate cu portii de grane incoltite, painici, biscuitei, etc.. Te rog cumpara drojdie de bere nutritionala imbogatita cu B12. Din pacate la o dieta strict vegana e greu cu B12 asta. Alte recomandari : susan (calciu), in, canepa. Ceva mai multe chesti verzi : calciu, fier.
Nu vrea deloc hrana procesata ? M-ar bucura sa vad macar o cescuta de ceva naut, linte, mazare, fasole, soia.. etc fiarta si atat in dieta macar din cand in cand.
Se gaseste insa fasole adzuki pentru incoltit pe piata. Ultima data am vazut la praktiker. Destul de scumpa insa la voi este chiar necesara.
Daca e sa judec pentru o singura zi.. as spune ca e ok. Destul de mica insa ratia calorica. Dar repet inca ok pentru o zi,. Nu stiu cat e de activ sotul tau. Te rog cauta un site care te ajuta sa numeri caloriile macar estimativ.. Daca vorbesti engleza : nutritiondata este excelent si plus ca mai are o gramada de mici programele atasate pe care le poti folosi gratuit.
Chiar incolteste lintea ? Sau o lasi doar la inmuiat ? Este destul de periculos cu fasolea, lintea, mazarea si familia asta consumata cruda si in plus sunt nedigerabile. Nu-i provoaca gaze ?
Am inteles ca sotul tau e vegetarian de 13 ani. Felicitari Ovo - lacto sau ?
Am citit si postul legat de minusurile casniciei tale... simt multa lumina in gandurile tale. Vei gasi, sunt sigura inspiratia de a face tot ce e posibil pentru familia ta si omul de langa tine... in general este suficient si asta independent de rezultate. Atat timp cat esti si tu bine si ok si faci totul cu dragoste e mai mult decat perfect.
Toata stima.
Am sa mai intru din cand in cand si ma iertati daca reactionez incet. Cum spunea si Carma sunt inainte de mutarea intr-o alta tara si ingropata in hartii.. masina de vandut, bagaje, contracte cu furnizori, cautat un job.. noh toate alea.
Pup fete.
mama42 spune:
Nu am cuvinte sa multumesc si ma simt norocoasa ca am intrat in acest cerc de oameni cu suflet care, pe langa treburile lor, isi fac timp sa ajute si pe altii in nevoie
Am recitit toate postarile pentru ca nu avusesem timp sa analizez fiecare rand scris de voi. Va raman indatorata!
Charlie, iti doresc mult bine in locul unde tocmai te instalezi, sa-ti ajute Domnul in tot ce ti-ai propus! Sanatate si putere!
Referitor la ce mi-ai scris, apreciez enorm sfaturile tale! Si, puctual, iti raspund:
- sotul meu refuza total mancarea gatita (asadar nici orez fiert, naut sau altceva). e vegetarian de 13 ani si consuma lapte/oua
- lintea, da, incolteste - dupa 2 zile capata muguri mici albi dar nu am reusit sa ii folosim pt ca se strica daca nu clatesti boabele de fff multe ori pe zi. M-am chinuit de 2-3 ori pana acum. Am riscat si am folosit-o inmuiata la pateuri. :-( Nu i-a produs gaze.
? - drojdia de bere se mai denumeste si drojdie inactiva?
Inca o data iti multumesc si sa auzim de bine!!!
Monnvas spune:
Centrul medical Naturalia:
http://www.naturalia.ro/catalog/contact.php - suni si ceri programare la dr. Chirila.
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!
mama42 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Monnvas Centrul medical Naturalia: http://www.naturalia.ro/catalog/contact.php - suni si ceri programare la dr. Chirila. CRISTIAN (7.03.2009) -------------------------------------- Where there's a will there's a way cioburi de viata in 3 SILUAN are dreptul la viata! |
S-a notat, multumesc frumos!
Charlie spune:
Mama.. da aceea este drojdia pe care o cauti. Se gaseste de vanzare la magazinele naturiste si plafaruri sub forma de fulgi de drojdie.
Inteleg ca sotul continua sa manance oua si lapte ? Chiar daca neprocesate termic ? Atunci stai linistita. Totul e sub control. Sa fii atenta la igiena si provenienta produselor dar din punct de vedere nutritional e ok.
Incearca si marseaza pe retete cu mai multe grane incoltite.. si mult mai multe verzituri dar in conditiile astea sunteti ok.. Serios. Respira linistita. O cana sau doua de lapte pe zi si doua-trei oua pe saptamana (si daca e mai mult pentru sotul tau e ok) si e in grupa sigura.
Te pup.
mama42 spune:
Sa stii, iubita mea, ca respir linistita!
Lapte nu bea dar il las la strecurat si iese o branzica buuuna. O mixez cu ulei, sare, alte condimente, uneori cu miere si stafide. Consuma mai des oua de prepelita (crude) dar si de gaina/rata, avem un producator aici, aproape. Asa ca atat laptele cat si ouale sunt ok.
Azi e ziua de cumparaturi, ii iau pe cei mici si plec la colindat sa iau tot ce mi-ai indicat.
Esti un inger si iti multumim cu totii (dar mai ales eu, ca parca vad ceva la capatul tunelului...).
Pupam si revenim cu informatii!
Pentru prima oara ma simt bine si lejer, ca si cand am "scuturat" o povara grea de pe umeri. Of!
Ma rog pentru tine
denizel spune:
fetele, stiti despre magazinul asta din Bucuresti?
http://bucuriebunastarehrisca.blogspot.com/2010/07/orar-si-menu-magarawz.html
http://bucuriebunastarehrisca.blogspot.com/2010/08/legume-organice.html
Nu mai am rabdare pana luni .
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.