Adaptare gradi
Raspunsuri - Pagina 8
Luna1 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Lillo Multumesc de sustinere! ![]() O sa caut alta gradinita. Ea asociaza acum toata gradinita cu palma aia. Pentru ea a fost un soc f. mare. Mai am alte posibilitati, as fi preferat o gradi particulara dar si una de stat unde educatoarele au o minima pregatire psiho-pedagogica ar fi ok. Edit: Va mai sta o perioada acasa pana uita. Din fericire la varsta asta, experientele de genul asta sunt uitate rapid daca nu se repeta. |
Lillo foarte bine ca o tii acasa o perioada. Cat despre educatoare te rog eu frumos sa faci plangere la inspectorat. Gandeste-te la copiii care ii lasi pe mana ei daca imbecila aia continua sa profeseze. Gandeste-te la baietelul ala lovit peste fata.
DU-te intai la ea cu vorba buna, afla daca recuoaste si ce zice, apoi fa plangere te rog.
Lillo spune:
Offf. Vin de la gradi. Bineinteles ca educatoarea nu recunoaste si nu stiu ce sa fac...Nu cred ca fiica mea minte dar nu e exclus sa exagereze. Sa o fi amenintat cu bataia si ea sa zica ca a si batut-o....
Nu stiu...
Luna1 spune:
| citat din mesajul lui Lillo Offf. Vin de la gradi. Bineinteles ca educatoarea nu recunoaste si nu stiu ce sa fac...Nu cred ca fiica mea minte dar nu e exclus sa exagereze. Sa o fi amenintat cu bataia si ea sa zica ca a si batut-o.... Nu stiu... ![]() |
Eu nu cred ca fiica ta exagereaza. Daca nu doresti sa mai lungesti povestea macar nu o mai duce acolo.
Ce as face eu? As da sfoara in tara printre parintii de la aceeasi grupa despre ce a spus fiica ta, poate se mai gasesc doi trei parinti sa incerce sa afle de la copiii lor daca sunt batuti. Apoi va uniti si asa mai departe.
Asta as face eu. Insa macar nu o mai duce acolo, arata-i ca o crezi, nimic nu e mai umilitor pt copil decat sa nu fie crezut. Altadata nu iti va mai spune pentru ca va considera ca tu nu o poti apara.

Lucrurile se īntāmpl#259; īntotdeauna dac#259; crezi c#259; se vor īntāmpla; īncrederea c#259; se vor īntāmpla face s#259; se īntāmple
Jasmin012 spune:
| citat din mesajul lui Lillo Offf. Vin de la gradi. Bineinteles ca educatoarea nu recunoaste si nu stiu ce sa fac...Nu cred ca fiica mea minte dar nu e exclus sa exagereze. Sa o fi amenintat cu bataia si ea sa zica ca a si batut-o.... Nu stiu... ![]() |
Lillo, binenteles ca individa nu o sa recunoasca.
Si amenintarea cu bataia e un lucru foarte grav. Se pare ca fata ta e terorizata. Nu ti se pare grav?
Eu i-as fi spus individei: "Doamna, puteti sa negati dar eu o cred pe fata mea, cred ca dvs mintiti".
Cum nu stii ce sa faci? Pai mut-o. Vorbeste cu directoarea si vezi daca o poti duce in alta grupa. Desi eu sincer mi-as muta copilul la alta gradinita. Din moment ce directoarea tolereaza bataile si amenintarile in gradinita pe care o conduce, va fi greu sa ai certitudinea ca la alta grupa de acolo poate fi diferit.
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
Lillo spune:
Acolo NU o mai duc!!!! Asta nu intra in discutie. Chiar daca e o inventie tot a speriat-o ceva asa de tare incat sa se gandeasca la asa ceva. Vreau sa aflu insa adevarul si nu stiu cum...
lulu77 spune:
lillo, eu l-am mutat pe Luca imediat, a doua zi, nu am acceptat/nu am gandit ca ar fii posibil o alta grupa. Directoarea ori nu stie(desi ma indoiesc) ori tolereaza comportamentul din diferite motive.Cauta alta gradinita.
Eu am discutat cu directoarea, mi-a zis ca nu are ce face, nu are personal, educatoarele bune, cu renume sunt la gradinitele cu renume sau la particulare. Am discutat si cu educatoarea, nu a recunoscut, evident, mi-a zis ca " e posibil sa il fii certat".
Am auzit voci deparinti nemultumiti in jurul meu, cel putin la grupa noastra, dar au zis ca nu au ce face, nu isi permit o gradinita particulara, nici una cu program scurt si nici in alta zona, si asata este (desi se plangeau ca vin acasa copiii batuti, murdari, traumatizati, etc).
Zilnic, dimineatza cand plekam la gradi, ma intalnesc cu doua mamici, care au copii la fosta gradinita a lui Luca, si imi spun mereu ca doamna tipa la ei,sau ii mai trag de urechi "dar ce sa faca saraca, nu? sunt si ei rai, cum sa ii tina in frau?".
E, si aici este problema grava, cand noi parintii toleram astfel de comportamente. Tu acum, lillo, esti singura contra lor, contra lupilor, asa cum am fost eu, eu am fost singura care am luat atitudine, restul au tacut..."nu avem ce face, nu avem unde duce copiii"
, dar fi tare, nu te lasa. este spre binele copilului tau.

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
Jasmin012 spune:
| citat din mesajul lui Lillo Acolo NU o mai duc!!!! Asta nu intra in discutie. Chiar daca e o inventie tot a speriat-o ceva asa de tare incat sa se gandeasca la asa ceva. Vreau sa aflu insa adevarul si nu stiu cum... ![]() |
Lillo, pai ai aflat adevarul. Se pare ca fetita ta vorbeste si se exprima foarte bine. Nu minte si nici nu exagereaza, ai incredere in ea. Energia asta pe care o consumi cu stresul ca vrei sa afli adevarul, consum-o ca s-o linistesti pe pitica.
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
crialex06 spune:
Lillo,sunt tare curioasa sa vad ce iti va spune educatoarea.Eu am avut probeleme la cresa cu una dintre ingrijitoare(erau 1 asistenta si 2 ingrijitoare la clasa,pe tura),despre care copilul imi spunea ca tipa intr-una,ca ii pune sa stea pe scaun fara sa se miste si sa vorbeasca(cica faceau "yoga")...si cand m-am luat de ea si i-am spus ca nu tolerez asa ceva,a negat vehement si mi-a spus ca la varsta asta copiii au o imaginatie taaare bogata.
Si eu iti sugerez sa faci o plangere,intai la directiune,apoi la inspectorat...sunt sigura ca nu va fi data afara,dar macar va primi un avertisment,ceva si poate isi va schimba atitudinea.
Iti doresc din suflet sa gasesti o gradinita unde fetita ta sa mearga cu placere,fara teama de educatoare.
adinag,educatoarele ne-au asigurat la sedinta ca ele nu vor face educatie prin violenta,tipete sau pedepse.Sper sa fie asa,eu oricum,am incredere ca,copilul meu mi-ar spune daca s-ar intampla ceva.
Pana acum,l-am intrebat in fiecare zi cum s-au purtat educatoarele si ingrijitoarele cu copiii,si mi-a spus ca se poarta frumos cu ei,dar am observat la el o vadita preferinta pt doua dintre ele(o educatoare si o ingrijitoare.
Din pacate,de acomodare treptata nu poate fi vorba,eu lucrez si nu are cine sa il ia,ma gandeam sa ma invoiesc macar o zi pe saptamana si sa-l iau la pranz,dar mi-e frica sa nu-i fac mai mult rau.
Mi-e ca nu va intelege apoi de ce intr-o zi pot sa-l iau mai devreme si in restul nu.
Pe de alta parte,mi-e tare greu sa il vad asa,ma gandesc la el toata ziua si la cum as putea sa-l fac sa inteleaga ca asta este job-ul lui acum si tot ce are de facut este sa fie cuminte,sa se joace cu copiii,sa manance si sa doarma,iar eu intotdeauna ma voi intoarce sa-l iau acasa.
Lulu,sa dea Dumnezeu sa fie asa,sa treaca repede perioada asta.
Multumesc.
lulu77 spune:
lillo, ai incredere in copil, ai aflat adevarul. Vrei amanunte?
inventeaza un joc, tu esti ea(eleva?) si puiul educatoarea.pune-o sa iti arate ce au facut la gradi. cum a certat-o, etc.
Eu am aflat pur si simplu ca il plesnea peste manuta.pe drum spre casa, in prima zi, discutam amanodi, si m-a intrebat daca acasa il las sa se manance cu mana stanga!?!?!?!
am stat linistita rpima zi, si am urmarit, intrebat, vorbit.a doua zi,l-am intrebat direct:
Luca ce ai mancat azi"
nimik
de ce?
ptr de dimineatza am cautat laptele si nu era(la mic dejun aveau lapte cu cereale, din discutii mi-am dat seama:lapte putine, ceresale multe si trantite in cana)
si la pranz?
supa nu, frigea, doar putin pilaf si am facut sandwich cu puiul?
de ce ai facut asa?
ca sa nu ma certe doamna ca dau pe mine si nu schimb manuta.

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
crialex06 spune:
Lillo,eram sigura ca educatoarea nu va recunoaste.Eu zic sa ai incredere in fetita ta si atat.