Adaptare gradi
Raspunsuri - Pagina 7
crialex06 spune:
Lillo,imi pare rau pt fetita ta ca a nimerit o asemenea educatoare.In conditiile astea era normal sa planga,sa nu vrea sa stea fara tine.
Ce vei face in continuare?
Lulu,ma bucur tare mult pt voi.
Sa continuati asa,fara lacrimi,cu zambetul pe buze.
Din pacate,Cris a plans si astazi
...l-a luat doamna educatoare pe sus si l-a bagat in clasa,il auzeam urlad asa ca am mai ramas putin pe hol sa vad daca se linisteste.La nici 2 minute,s-a deschis usa si au iesit 2 fetite cu lacrimi in ochi si al meu strigand disperat "mamiiii".
L-am luat in brate si l-am rugat sa se linisteasca,i-am spus ca trebuie sa plec,dar ca la ora 16 ma intorc sa-l iau,s-a oprit din plans,dar cand i-am spus ca trebuie sa intre in clasa a inceput iar.
Bineinteles ca a trebuit sa-l ia doamna iar cu forta,iar eu am plecat,nu mai puteam sa stau sa-l aud in ce hal plange si striga dupa mine.
Mi-e tare mila de el cand il vad asa,as da orice sa nu il mai vad plangand. 
Lillo spune:
Adela
. Tocmai de asta sunt suparata, ca nu am avut incredere in copilul meu de la inceput. Am zis si aici ca fetita nu avea comportamentul obisnuit si totusi am insistat.
Crialex sigur o voi muta. Azi merg sa vb cu educatoarea sa vad cat din ce mi-a zis fetita e adevarat. Am un presentiment ca i se va parea ceva normal sa le mai dea cate o "palmuta la fund".
Azi sta acasa. De dimineata nu a vrut sa ma lase sa merg sa ii cumpar lapte. Ramanea cu buni cu care pana acum a stat fara probleme. Acum a plans tare cu ochii pe geam.
Jasmin012 spune:
Fiu-meu pare ca s-a adaptat bine, ieri educatoarea ii zicea maica-mii ca se joaca cu toti copiii, colaboreaza bine, ca nu sunt probleme, canta, face gimnastica, repeta miscarile odata cu ceilalti copii, etc. Prin casa numara: 1,2,3 si: Bate vantul frunzele (asta cu numaratul si datul tonului a invatat-o la gradi,desi cantecul il stie demult)
Chiar nu plange, mai zice dimineata, la trezire ca nu merge la copii, "atasa, mami" (adica ramane acasa cu mami) dar cand ajungem intra fara probleme. Chiar azi a intrat infocat, a luat-o de mana pe educatoare (si ce-o mai tragea de mana, ca ea vorbea ceva cu un alt copil), ca sa mearga cu el la nu stiu ce jucarii. Nici nu s-a mai uitat dupa mine, desi eu il urmaream sa vad ce face. Usa e in fiecare dimineata larg deschisa, dar nu a vrut sa fuga decat in prima zi.
Azi la gradi erau puse niste desene la panou, niste pisicute (colorate de copii); binenteles al lui Lucas nu era, cred ca nu a vrut sau n-a putut sa coloreze, desi deseneaza (adica mazgaleste) cu mare talent inca nu poate sa coloreze. El e cel mai mic din grupa (luni am aflat cu stupoare ca exista si o fetita de 5 ani impliniti, care a vrut musai la domnisoara Cristina (educatoarea). De asta imi fac oarecum grija, ca e mare diferenta de varsta intre copii, al meu nu are nici 3, sper sa nu-l afecteze.
De 2 nopti Lucas face pipi in pat noaptea, mai bine zis face spre dimineata. De exemplu ieri de dimineata a zis (prin somn) ca face pipi exact cand ii daduse drumul. El n-a mai facut pipi noaptea de cateva luni, motiv pentru care am si renuntat definitiv la scutece. Dar iata ca de doua nopti face si vreau sa vad acum daca au fost doar accidente sau se vor repeta. Daca e ceva izolat sau e stresat de ceva, de mersul la gradi sau mai stiu eu ce altceva. Sunt cu ochii pe el.
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
Jasmin012 spune:
Lillo, ai aflat repede, nu-ti face griji. Cateva zile nu e mult. Putini parinti isi dau seama din primele zile. Eu zic ca ai fost destul de vigilenta.
Hai, calmeaza-te. Trebuie acum sa iei o hotarire, ai nevoie de forte si de stapanire de sine sa iei decizia cea mai buna pt copil, sa cauti o grupa noua sau o gradinita noua.
P.S. Sfatul meu este, ca daca ii cauti alta gradinita sau grupa sa nu o fortezi, s-o lasi linistita cateva zile si abia dupa ce se linisteste si ea s-o duci.Cred ca are nevoie de un ragaz ca sa uite putin experienta neplacuta.
adinag spune:
Buna,
Urmaresc subiectul pentru ca am inceput si noi gradinita acum exact doua saptamani.
Lillo, nu fii suparata pe tine. Nu prea conteaza ce spune educatoarea, la fel de bine poate sa sustina ca fata ta minte. Eu as reclama-o imediat si as muta copilul. Daca ai posibilitatea, ia-o acaa pentru o perioada, pana ii trece spaima de gradinita (pe drept, ea vazand-o ca pe un loc de groaza, unde este abuzata :( ). Si cautati in timpul asta alta gradinita.
Crialex, nu aveti posibilitatea sa faceti o acomodare treptata? Poate i-ar fi mai usoara acomodareadaca nu ar ramane din prima atatea ore acolo. Cum se poarta educatoarele la voi? Vorbeste cu ele din start, sa nu tie la el etc. Fa-le sa inteleaga ca nu accepti asa ceva, de la nimeni.
Imi pare rau ca au atata de suferit micutii.
Aici se face o acomodare inceata, ei nici nu accepta sa nu ramana parintii in prima saptamana cu copiii la gradinita. SI treptat se pleaca pentru o jumate de ora, apoi mai mult i tot asa. Baiatul meu ramane deja singur, dar nu il las inca multe ore, mai mult de 3 ore jumate inca nu a stat. Acasa se matzaie (nu stiu cum sa ii zic altfel, ca de plans nu plange) ca nu merge decat cu mama. Cum ajungem insa in gradi, saluta doamnele, si apoi avem un concurs: cine ajunge primul la fereastra sa faca pa, eu sau el? Bineinteles ca el castiga mereu :D. SI asa il las razand. Am facut si "controale" trecand pe la gradi fara sa ma vada el, nu plangea niciodata, mereu se juca.
Problema mea este cumva ca el nu are nici un interes pentru ceilalti copii :((. Dar absolut deloc. II plac copiii mai mari, de la 6 ani in sus, restul nu ii baga in seama si nici nu ii accepta in joaca lui. La cei mari se duce el, face el primii pasi, ii alearga etc. Nu mi se pare ok, as vrea pentru el sa isi faca prieteni la gradi, si nu sa fie un singuratic. Oare pot face ceva?
lulu77 spune:
lillo, vb cu educatoarea, cu directoarea cu toata lumea.Muta fata la alta grupa, cu specificatia clara ca nu accepti palmuirea copilui, chiar daca se poarta in aceea gradinita.daca ai posbilitatea, schimba gradinita.fii tare, ai incredre, va fii bine.

ufff, crialex, imi pare rau.
ma repet....va trece...cand nici nu te astepti.
azi am sunat la gradi, este prima oara, nu sa vad daca plange, ci daca mai tuseste, avand in vedere ca ieri a tusit rau, cred a fost apogeul, caci toata nopatea nu a mai tusit, a dormit f bine.
era o liniste in clasa, se auzea prin telefon cum vorbeau intre ei si radeau.am intrebat-o pe doamna ce fac, mi-a zis:
"Doamna, va rog sa stati linistita, ca sunt f ocupati si nu au timp de altele
au de desenat !"
Maine avem sedinta.
jasmin, si Luca a avut 3 zile la rand asta vara cand facea pipi in pat spre dimineatza, desii de la 1 an si 10 luni nu mai folosim pampers ziua si de la 2 si putin nopatea.nu mergea la gradi. efectiv am constatat ca bause mai multe lichide decat de obicei aproape de culcare si nu facuse pipi.
Il poti pune sa faca pipi, o perioada de cateva zile,la cateva ore de la culcare , dupa 3-4 ore, sau spre dimineatza. Incearca si asa.
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
Lillo spune:
Multumesc de sustinere!
O sa caut alta gradinita. Ea asociaza acum toata gradinita cu palma aia. Pentru ea a fost un soc f. mare. Mai am alte posibilitati, as fi preferat o gradi particulara dar si una de stat unde educatoarele au o minima pregatire psiho-pedagogica ar fi ok.
Edit: Va mai sta o perioada acasa pana uita. Din fericire la varsta asta, experientele de genul asta sunt uitate rapid daca nu se repeta.
Jasmin012 spune:
Alina,
, posibil sa fie si asta, sper sa fie. Normal ca din prima nu pot sti. Sa vad cum va fi in noptile urmatoare. Si da, el bea lapte sau ceai si inainte de culcare.
Maine avem si noi sedinta: sa vedem ce bani ne cer, ce trebuie sa cumparam, etc. E prima noastra sedinta, ca parinti. ![]()
Jasmin012 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Lillo Multumesc de sustinere! ![]() O sa caut alta gradinita. Ea asociaza acum toata gradinita cu palma aia. Pentru ea a fost un soc f. mare. Mai am alte posibilitati, as fi preferat o gradi particulara dar si una de stat unde educatoarele au o minima pregatire psiho-pedagogica ar fi ok. Edit: Va mai sta o perioada acasa pana uita. Din fericire la varsta asta, experientele de genul asta sunt uitate rapid daca nu se repeta. |
Lillo, mi se pare ok asa.
lulu77 spune:
lillo, f bine.in timpul cat sta casa, vorbeste-i despre gradi ca despre ceva frumos, spune-i ca va merge intr-un loc nou, frumos, si va fii fericita si iubita.
eu am avut noroc, ca dupa doua zile de plesnit de educatoare peste manuta, Luca a acceptat in a treia zi schimbarea gradinitei fara probleme si acum merge fericit.
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"