Adaptare gradi
Raspunsuri - Pagina 6
Lillo spune:
Ma asteptam sa pape pachetelul. De dimineata nu a papat nimic pt ca era ocupata cu plansul si nu am insistat sa nu vomite. Continutul pachetelului a fost ales de ea.
Nu a stiut ca sunt pe hol. I-am spus ca nu mai am voie in gradinita, am profitat ca ieri m-a vazut pe mine si pe educatoare vb cu un inspector de la pompieri si i-am zis ca m-a certat ca m-a gasit in clasa si nu mai am voie decat sa o duc si sa o iau de la gradi, asa cum fac toti parintii.
De plans plange tot timpul. Nu se linisteste nici 5 minute. Plange cu urlete si tipete o perioada, apoi plange doar cu suspine, nu vede, nu aude, doar plange.
Lillo spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ralucis Fetelor, va rog sa vorbiti cu educatoarele care urla la copii sa nu mai fac#259; asa. Sunt sigura ca si asta e un motiv pentru care copiii vor acas#259; si nu se pot acomoda! |
Eu cred ca la noi asta e SINGURUL motiv. Altfel cred ca ii place. Canta cantece de la gradi si acasa, vb despre colegii ei. Educatoarea nu a mai tipat la ea. Luni am vb cu ea si i-am dat de inteles ca degeaba tipa ca mai rau face. Mi-a fost rusine sa ii spun direct dar a inteles oricum.
Dorsilia spune:
Nici fetita mea nu s-a adaptat inca la gradinita....a plans in a doua zi pana a varsat si m-au chemat s-o iau s-o spal si schimb ca nu au personal, noroc ca sunt acasa.
Are 3 ani jumate si e si fratiorul ei in aceeasi gradinita la grupa pregatitoare. I s-a vorbit toata vara despre gradinita in toate nuantele de roz posibile, a mers cu mare elan si dornica sa-si inceapa parca noua aventura insa daca prima zi a mai fost cum a fost, a doua zi a plans din start cum a ajuns acolo dupa ce primul lucru dimineata cand a deschis ochii a fost ca ea nu merge iar la gradi ca e galagie mare, copiii tipa si doamna zbiara la copii sa taca si ea se sperie, plus ca ii pune sa stea la masuta intruna si ea se plictiseste, vrea sa se mai miste.
A plans pana a varsat, pur si simplu. Acasa nu vrea sa povesteasca nimic de la gradinita, cum deschid subiectul, nu neaparat cu ea ci cu fratiorul ei, ea zice "hai sa vorbim despre altceva"....nu inteleg, nu ma asteptam tocmai din partea ei la asa repulsie, pt ca ea e un copil cu personalitate dar foarte disciplinat si dornic de compania copiilor, relationeaza bine si cu adultii, comunica usor, lejer, nu e genul stresat, fricos sau timid de copil. Stie sa se comporte, are autocontrol foarte bun, nu se isterizeaza niciodata nici acasa nici in public, mai plange de frustrare, dar fara scene violente, nu loveste copiii, nu tipa, prefera jocurile linistite impreuna cu cei putin mai mari decat ea chiar.
Si totusi acum nu mai putem s-o convingem sa mearga la gradinita nici macar daca ii promit ca doar pt o ora si ca nu e obligata sa manance daca nu ii place. Se face palida, se intristeaza imediat ce aduc vorba de gradinita si da din cap negativ ca ea nu mai merge. S-o las o vreme si o duc iar, ce sa fac cu ea? Acum e racita deja:(
ralucis spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Dorsilia Nici fetita mea nu s-a adaptat inca la gradinita....a plans in a doua zi pana a varsat si m-au chemat s-o iau s-o spal si schimb ca nu au personal, noroc ca sunt acasa. Are 3 ani jumate si e si fratiorul ei in aceeasi gradinita la grupa pregatitoare. I s-a vorbit toata vara despre gradinita in toate nuantele de roz posibile, a mers cu mare elan si dornica sa-si inceapa parca noua aventura insa daca prima zi a mai fost cum a fost, a doua zi a plans din start cum a ajuns acolo dupa ce primul lucru dimineata cand a deschis ochii a fost ca ea nu merge iar la gradi ca e galagie mare, copiii tipa si doamna zbiara la copii sa taca si ea se sperie, plus ca ii pune sa stea la masuta intruna si ea se plictiseste, vrea sa se mai miste. A plans pana a varsat, pur si simplu. Acasa nu vrea sa povesteasca nimic de la gradinita, cum deschid subiectul, nu neaparat cu ea ci cu fratiorul ei, ea zice "hai sa vorbim despre altceva"....nu inteleg, nu ma asteptam tocmai din partea ei la asa repulsie, pt ca ea e un copil cu personalitate dar foarte disciplinat si dornic de compania copiilor, relationeaza bine si cu adultii, comunica usor, lejer, nu e genul stresat, fricos sau timid de copil. Stie sa se comporte, are autocontrol foarte bun, nu se isterizeaza niciodata nici acasa nici in public, mai plange de frustrare, dar fara scene violente, nu loveste copiii, nu tipa, prefera jocurile linistite impreuna cu cei putin mai mari decat ea chiar. Si totusi acum nu mai putem s-o convingem sa mearga la gradinita nici macar daca ii promit ca doar pt o ora si ca nu e obligata sa manance daca nu ii place. Se face palida, se intristeaza imediat ce aduc vorba de gradinita si da din cap negativ ca ea nu mai merge. S-o las o vreme si o duc iar, ce sa fac cu ea? Acum e racita deja:( |
Va rog sa ma credeti ca incep sa cred ca peste tot in tara asta educatoarele de la gradinitele de stat urla la copii si ii terorizeaza cu asta. Doamne, chiar nu exista posibilitatea sa nu mai tipe in asa hal, nu-si dau seama ca indeparteaza copilul de ele, in loc sa-l faca sa se simta bine acolo? Cred ca daca fiecare parinte care are certitudinea ca educatoarele abuzeaza de zbierete si urlete ar face ceva (spus raspicat lucrul asta educatoarei, directoarei, discutat exact acest aspect) s-ar mai schimba ceva. Mi se pare groaznic
Jasmin012 spune:
Raluca, ce-ai mai facut cu gradinita? 
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
Androix spune:
Ralucis, vrei sa venim cu contra exemple?
Nu peste tot, nu toate educatoarele. Anul asta am doua care nu striga la copii si anul trecut am avut o alta foarte buna care i-a acomodat fara urlete. Deci depinde.
Asa cum am spus, Lillo, daca ai sentimentul ca educatoarea procedeaza gresit cu copiii, si in particular cu a ta, vorbeste cu ea, sau cu directoarea. Poti s-o faci si mai lata si sa pui problema la sedinta cu parintii, dar eu personal cu greu as gasi curaj s-ai vorbesc in particular daramite s-o bestelesc in sedinta. As prefera sa mut copilul. Chiar si in alta gradinita daca grupe nu exista.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii! ![]()
Lillo spune:
Imi vine sa

. Uneori ma uimesc cat sunt de batuta in cap.
S-a trezit fiica-mea pe la 5 plangand in hohote. Am linistit-o si am mai discutat despre gradi. I-am zis ca are 2 optiuni sa stea cuminte, sa se joace cu copii si sa faca ce ii spune educatoarea sau sa planga si maine la fel ca azi si sa nu se joace cu nimeni. Bineinteles ca a ales-o pe a 3 a, sa se duca sa fie cuminte dar sa stau eu cu ea. I-am spus a 100000 oara ca nu se poate, si ce imi spune...Dar o sa plang dupa tine si doamna o sa ma BATA!!!! Si asa am aflat ca a vrut sa plece din clasa sa ma caute si educatoarea a certat-o si i-a dat 2 sau 3 palme la fundulet, ca a mai batut un baietel care plangea si nu a vrut sa stranga jucariile, ca lui i-a dat peste fata.
Mai tarziu, ingrozita de ce mi-a spus, ne-am jucat de-a gradi, si a pus copiii care plang in niste tarcuri sa nu ii deranjeze pe ceilalti, cand am intrebat-o ce face cu ei daca plang in continuare mi-a zis ca le da na-na si apoi ii da afara la caine!!!!!
Am simtit ca ceva nu e in regula cu ea, dar chiar asa de idioata nu m-as fi crezut. Mi-am chinuit copilul 5 zile, ba m-am si suparat pe ea ca nu vrea nici macar sa incerce si fara mine sa vada cum e, ma miram ca proasta ca nu vrea sa se miste de pe scaunel si nu scotea o vorba, ea duracell in persoana, care vb de te ameteste. Nu minte pentru ca am intrebat-o daca a mai batut-o si altcineva si mi-a zis ca nu. Ca "asistenta" (ingrijitoarea) s-a purtat frumos cu ea.
Imi vine sa imi trag palme. Ma simt ingrozitor, cum de nu mi-am ascultat copilul si am facut presiuni sa mearga in continuare acolo.
Astept rosii, oua, bolovani, ca oricat m-ati lua la rost nu e suficient.
lulu77 spune:
lillo, nu astepta rosii, si nici bolovani, nu cred ca este cazul
.S-a intamplat.
Eu am depistat in a doua zi de gradi ca este lovit peste mana, sa foloseasca dreapta si nu stanga, fiind stangaci. Am schimbat urgent, de a doua zi gradinita. nu am stat la discutii. Desi as fi aruncat in aer gradinita.
Aici e fericit.
Are o educatoare fffffffffff blanda, o ingrijitoare minunata si totul este ok.
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
lulu77 spune:
maiii, copii astia sunt fantastici.
dupa ce toata saptamana trecuta a mers zi de zi si se smiorcaia dimineatza, azi, dupa 4 zile de stat acasa, ce imi zice la intrare in clasa?!?
"Gata, poti sa pleci, ca intarzi!" 

Ce sa zic...sunt surprinzatori, pe mine azi m-a lasat fara cuvinte.Vedem maine.![]()
Voi cum sunteti?
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
adelamaria spune:
Lillo, linisteste-te...Bine ca ai descoperit la timp! Dar te rog eu mult sa ai incredere in copilul tau, in ce semnale iti transmite, in ce-ti spune!...E un copil crescut cu multa dragoste si n-are cum sa fie "rea" sau "santajista" sau "neintelegatoare", crede-ma! ...
Eu urmaresc subiectul desi fata mea inca nu merge la gradinita si chiar am vrut sa intru mai devreme sa-ti zic toate astea, dar mi-a fost teama ca iar starnesc discutii in contradictoriu pe tema "rasfatului"...
Nu asta e intentia mea!
Vreau doar sa-ti spun ca niciodata nu vei gresi iubindu-ti copilul "prea mult"! Iar asta inseamna sa ai incredere in el si insemna sa incerci pe cat posibil sa-i intelegi deciziile si sa i le respecti. Motive exista intotdeauna!