Bobocei sept-oct 2008, la 2 ani (311)
Raspunsuri - Pagina 5

piolica spune:
La multi ani sarbatoritilor de azi
Delphinas, ma bucur ca ai intrat la bobocei sa dai vestea cea mare. Inca o data felicitari din tot sufletul. Sa ai o sarcina usoara si la termen. Multi pupici! (eu nu reusesc sa vad pozele, banuiesc ca e albumul pe privat)

felicic76 spune:
delphinas: asta da veste...... ma bucur mult pentru tine si al tau sot, bine ca v-a aratat cucul, dar eu tot mama de fetita cu fundita te vad
noi avem diagnostic de herpangina/stomatita acuta de miercuri: Vlad are gura plina de pustule albe, nu poate manca cu bucati, ci doar pasate si sucuri care nu pisca la bubite, nu doarme noaptea mai deloc, UN COSMAR. este o infectie virala, probabil am luat-o de le vreun partener de pufuleti/biscuiti si impartit jucarii sau din aer, depinde de terenul propice gasit. Nu putem trata decat simptomele cu nurofen/panadol pentru febra, puf-uri de Tantuum Verde si pentru ca pustulele au luat-o pe gat in jos si avem o gura si un gat urat rau de tot, am primit si CECLOR, antibiotic, solutie (noi acu' luam prima oara antibiotic) Face febra de 38,5-39, cica este normala si cate 7 zile
, cum iese de sub Nurofen/Panadol la patru ore cum incepe sa arda, nu poate manca ce vrea el(inghite pulpa de fruct, o scuipa ca nu o poate inghiti si apoi o vrea la loc
sau ia gura de chocapic, o scuipa si o cearta pe D-na Vio cand vede ca o arunca la cos, o vrea pe staniol, inapoi, sa incerce s-o manance mai tarziu
si este nervos din cale afara, va dati seama de disconfortul lui.
Aveti grija, eu am innebunit cand mi-a zis dr. ca nu pot decat sa ameliorez simptomele, nu sa vindec imediat cu medicamente, si el se chinuie saracutul rau de tot: dimineatza se trezeste cu gura plina de sange, plus ca se scoala noaptea din ora in ora si nu poate sa mai adoarma la loc usor, este obosit si tracasat si de aici stiti voi....

dyanira spune:
Feli multa sanatate imi pare rau ca sunteti bolnaviori.Am auzit ca hepargina asta e tare urata.sa va treaca cat mai repede.
Nocom eu stiam ca te intorci la munca a doua dupa ce implineste copilul 2 ani si nu in ziua cand a implinit 2 ani.Poate am dreptate si scapi pana luni.Tu cu cine o lasi pe Daria?Ai un program lung.
Lumi ce putin mai ai si tu multa bafta pt ziua de luni sa fie ok si pt tine si pt huni.
Delphinas felicitari pt cuculet!!Sa fie sanatos!!
Niko sper sa nu te supere ce voi spune dar eu lucrand in domeniu nu as fi deloc de acord ca unul din copii sa fie tratat cu totul special intr-o colectivitate in detrimentul celorlalti.Din pacate cadrele didactice accepta cadouri si se preteaza la asa ceva eu nu as face niciodata asa ceva.Bine eu sunt mai stricta cu cadourile de orice fel si de 8 martie in afara de un buchet de flori nu iau nimic altceva ca sa nu ma simt obligata fata de persoana respectiva.Sper sa nu intelegi gresit ce am spus stiu ca un copil trebuie sa fie ajutat sa se integreze dar nu sa se faca diferente intre ei in functie de ce cadouri aduce parintele.In fine e doar o parere si te rog sa o privesti ca atare.
Pio poti sa imi spui si mie de unde ati luat piticul Duni??E ala cu povestioarele nu?
Diana
mamica fericita de ANDREI TUDOR

Nocom spune:
feli si Daria avut stomatita prin vara, aceleasi simptome si acelasi comportament ca si Vlad , insa noua dr ne-a zis ca antibioticul nu ajuta la nimic, ba dimpotriva creste sansele ca bubitele sa se inmulteasca si sa ajunga pe tract in jos pana in stomac!!! Noua ne-a facut la farmacie o solutie de glicerina cu stamicin, si anestezina, ffffff buna!!! A scapat-o de durere instant!!! Ti-o recomand cu toata inima!!!!
dya mi s-a spus caconcediul este pana la implinirea varsteid e 2 ani, deci pana in ziua cand ii face Dar na, asta sa fie toata tarasenia..... Cu Daria va sta mama, am pus-o sa se pensioneze special, nu i-a picat foarte bine dar s-a conformat!
Asa ca nu stau deloc cu grija si nici stresata desi am servici intre 9-18

piolica spune:
Felicic, multa, multa sanatate. wow, ce simptome nasoale, sper sa-i treaca repede lui Flakone.
Diana, da, de ala e vorba. Elsa l-a primit cadou. Stiu ca a fost comandat pe net, dar de unde, habar nu am. Da o cautare pe google, sper sa-l gasesti.

felicic76 spune:
nocom: glicerina cu nistatin/ stamicin nu a avut niciun efect la noi (confirmat de dr. meu care nu o recomanda pentru asta) cu anestezina inclusa nu am incercat; simptomele el le-a avut de luni, avea doua afte pe buza de sus,i-am dat cu glicerina respectiva si parca s-au inmultit
, de avem la diagnostic si acut dupa doua zile.
Cateodata imi vine sa-mi dau pumni in cap sau doua perechi de palmi cum zicea Amza Pelea, adica eu l-am vazut cu doua afte pe buza inferioara, repede la farmacie, jap glicerina cu nistatin.... Io nu-s genul sa sun rapid la doctor pentru ceva ce mi se pare MIE minor , sunt mai....calma/nesimtita/ cu sange rece. Io nu ma impacientez usor din cauza copilului, mie nu mi-a facut febra pana acum sa ajunga la 38,8-39 etc.... Dr., uluit oarecum,zice: cum, nu stiti sa-i faceti impachetari? Zic: nu, ca nu am avut de ce sa-l impachetez pana acum
, ma stiti cu vreo urgenta???????
( la fel de uluite si surorile si cumnatele, de parca impachetarile pentru scaderea febrei sunt sport national.... mai si rad de mine: nah, acum afli si tu ce inseamna copil, ca de doi ani ne dai cu tifla!!! totul in gluma, of course)
La noi bubitele au luat-o deja pe gat in jos, luam antibiotic pentru gat si amigdale pline cu... puroi/afte nu stiu exact, nu pentru stomatita in sine, ca asta-i virala si n-au treaba antibioticele cu ea.
pio: multumesc si pupici frumoasei Elsa!!!
dya: eu pe Duni l-am luat din Carrefour anul trecut de Sarbatori, cu 129 ron sau 139 ron. Acum nu mai este functional, l-a jumulit Vlad la butoane si mecanism intr-un mare fel cand adormea cu el, probabil trebuie sa iau altul cand va vrea sa asculte povesti.

felicic76 spune:
dya,niko: ma scuzati, la cresa sunt educatoare? eu stiam ca doar pentru copii de la 3 ani in sus in sistemul nostru de invatamant, sunt cadre didactice. Stiam ca pana la 3 ani sunt ingrijitoare si asistente sau suplinitoare cu anumite studii de pedagogie, nu educatoare titulare, procesul educational incepand cu grupa mica de gradinita. Ma insel????
I-am povestit mamei mele, care a fost educatoare 40 ani la aceeasi gradinita si a iesit la pensie in vara (si care in ziua de 13 sept 2010 a fost intr-o depresie crunta), de cazul de la Pisicile Aristocrate (scotch lipit pe gura unei fetite "vorbarete") si am scos-o din depresie: nu ar mai vrea sa faca parte dintr-un asemenea sistem never, ever... vrea sa-si incaseze pensia de 1034 ron( o carutaaaaaa de bani dupa 40 ani de munca fara intreruperi
) si sa-si creasca nepotii

Nerantula spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Nocom Mai am fix o saptamana si ma intorc la munca!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Elena, conform OUG148/2005, art.11, alin.1, plata indemnizatiei, deci si concediul aferent, inceteaza cu ziua urmatoare celei in care copilul a implinit 2 ani, deci nu ar fi cazul sa te intorci la munca vineri decat daca asa ai tu chef sa sarbatoresti ziua Dariutei

Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si

AMR 4 saptamani !!

Nerantula spune:
Delphinas, super, felicitari, sarcina usoara pana la termen!
Feli, vai, ce povestesti tu acolo, trebuie sa fie teribil de greu pentru bietul Vladut, va doresc sa se amelioreze cat mai repede!
Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si Cezara
AMR 4 saptamani !!

nushulica spune:
salutare fetelor!
am fost azi la eco bb e ok are in jur de 3kile si ne-a programat la ceza pe 24septadik de ziua lui david ii aducem cadou mult asteptatul fratior!!!
sunt tare tare emotionata azi am pus la punct detaliile legate de operatie ma va interna de pe 23 seara ca vineri dimineata sa intru la prima ora in operatie!!!DOAMNE AJUTA!nu stiti ce morcov amca acum stiu exact ce ma asteapta
dar ma gandesc doar ca voi tine iar in brate un pui mic mic si ca il voi alapta
pe de alta parte am inima stransa cand ma gandesc la david cum se va descurca el fara mine stiu ca se va ocupa de el o armata de oameni pe care deja i-am instruit ca la carte
si david stie deja lectia ca mami se duce cu nino nino la nenea docu la spital si apoi vine cu bb acasa care ii aduce o cheieie(jucarie) si anume un obon(avion)care deja sta in portbagaj de vreo luna...ma rog ma mai bazez pe faptul ca stau la 5 min de mers pe jos de maternitate si in caz de forta majora poate trag o fuga acasa
va pup pe toate si sa-mi tineti pumnii!!!de
David si
37+