Franta interzice burka

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Citat:
Am vizitat in Egipt un sat de beduini, unde femeile erau ascunse (stiau ca vin turisti si erau in casutele lor de chirpici), insa am inteles ca e in fond un mod de viata acceptat de ele. Au ales sa ramana acolo in sat, sa nu mearga la scoala, sa isi imparta barbatul (ei avand voie sa aiba pana la 4 neveste), e alegerea lor in fond.

Uite, aici mi-ar placea sa detaliezi, daca se poate si ai timp. Cum ar fi sa nu aleaga asta? De ex. o femeie din acel sat de beduini vrea sa iasa din comunitate, sa invete, sa nu poarte burqa etc. Cum? Nu cumva sunt repercursiuni? Educatia lor nu in asta consta sa-si accepte soarta?
Frumos tare Egiptul, vreau si eu acolo. In vizita, desigur.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Citat:
citat din mesajul lui emanouela

in Belgia deja functioneaza asta de luni bune si nimeni nu s-a mai zburlit. interzicerea in locuri publice...scoli, marketuri, strada...in curte la ei faca c-o vrea.

Din pacate pe aici daca fac ceva trebuie sa dea zvon in toata lumea.Mi se pare normal sa se interzica , pentru cc ca asa cum spunea si gabi eu cand ma duc in tari musulmane nu am voie sa ma imbrac in mini jupe..

Cait
www.biomonde.ecosapiens.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Sub burka se poate ascunde o identitate masculina?
Cred ca foarte usor.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

La fel de usor pe cat se poate ascunde un terorist sangeros intr-un barbat cu onorabila fata de om bland.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

si mie mi s-a parut ft corect....e destul de infricosator uneori sa treci pe langa o fantoma din asa neagra....la urma urmei nu stii ce e sub avand in vedere ca arabii emigranti sunt infiorator de rai (fara generalizare dar marea majoritate da)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S

Citat:
Am vizitat in Egipt un sat de beduini, unde femeile erau ascunse (stiau ca vin turisti si erau in casutele lor de chirpici), insa am inteles ca e in fond un mod de viata acceptat de ele. Au ales sa ramana acolo in sat, sa nu mearga la scoala, sa isi imparta barbatul (ei avand voie sa aiba pana la 4 neveste), e alegerea lor in fond.

Uite, aici mi-ar placea sa detaliezi, daca se poate si ai timp. Cum ar fi sa nu aleaga asta? De ex. o femeie din acel sat de beduini vrea sa iasa din comunitate, sa invete, sa nu poarte burqa etc. Cum? Nu cumva sunt repercursiuni? Educatia lor nu in asta consta sa-si accepte soarta?
Frumos tare Egiptul, vreau si eu acolo. In vizita, desigur.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Ingrid ma tem ca nu pot detalia prea tare. Nu mi-am permis sa-l intreb pe ghid ce se intampla daca o femeie alege sa plece. Mi-a fost teama, la fel cum mi-a fost greu din lumea mea sa nu consider gogosi fierbinti ce imi vindea el mie acolo.

Insa eu sunt de buna credinta si cum cunosc musulumance care nu se acopera deloc, care poarta fuste (poate nu mini insa normale), care sunt europenizate, ma gandesc ca ar putea si ele pleca. Pana la urma din satul ala pana la aeroport erau vreo 15 min. Stiu ca nu e asa simplu insa incerc sa inteleg si eu ca asta e realitatea lor, ca ele, in apropierea lor de Dumnezeu, accepta burka (si tot ce vine cu islamismul) din dorinta proprie si nu din sacrificiu.

Cred ca femeile musulumance care isi doresc sa iasa de sub "opresiune" (ca asa consideram noi europencele islamismul) o pot face, daca isi doresc asta cu adevarat.

Revenind la prietena mea musulumanca, ea nu isi acuperea capul initial. Apoi a fost o schimbare in viata ei si a ales singura sa-si acopere capul. Desi sotul ei (si el musuluman) nu i-a cerut asta. Insa ea si-a dorit-o, s-a simtit astfel mai aproape de Dumnezeu.

Ma gandesc ca, daca mie mi s-ar explica de mic copil ca e ok sa iti imparti barbatul cu alta (inca 3 maxim), ca trebuie sa ma acopar ca sa fiu iubita de Dumnezeu, ca... probabil ca as considera asta normal si mi-ar fi fost mai usor sa inghit "gogosile" ghidului in Egipt.

Revenind la Franta, o sa vedem ce repercursiuni are aceasta decizie. Cand au interzis accesoriile si portul religios in scoli am fost de acord cu ei (pentru ca erau interzise toate, cruciulite, iconite burka, etc), insa acum mi se pare prea unilateral totul.

Mergi la inceput

Citat:

si mie mi s-a parut ft corect....e destul de infricosator uneori sa treci pe langa o fantoma din asa neagra....la urma urmei nu stii ce e sub avand in vedere ca arabii emigranti sunt infiorator de rai (fara generalizare dar marea majoritate da)

Doar pentru ca ti se pare infiorator cand treci pe langa o femeie purtand Burka nu inseamna ca trebuie interzisa aceasta. Ne e frica de ce nu cunoastem. La ce te referi cand spui ca arabii emigranti sunt infiorator de rai?

Ca o mica gluma, fetita mea avea doi ani anul trecut si a trecut pe strada pe langa o femeie ce purta burka. Adelise a crezut ca joaca bau bau si a inceput sa ii faca tipei "grrrrr, boooo! boo!" Cred ca as fi ras sincer daca eram in locul femeii respective.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Citat:

in Belgia deja functioneaza asta de luni bune si nimeni nu s-a mai zburlit. interzicerea in locuri publice...scoli, marketuri, strada...in curte la ei faca c-o vrea.

Mergi la inceput

iubita, am si eu prietene araboaice, cu care am impartit o paine, fete care stau in tara lor, o buna parte au stat in Rom pt studii...fete fantastice...dar aici faptul ca iti sparg geamul la masina doar ca sa iti arunce faina pe tapiterie ce e????(pune-ti tu fina pe tapiteria masinii si dupa incearca sa o scoti si vb dupa) nu e rautate??? si da, lasa-ma sa-mi fie teama de necunoscut...am un copil de crescut. asa cum eu respect regulile tari ce m-a adoptat nu vad de e ei nu le-ar respecta....la urma urmei nu-i tine nimeni cu forta. da nu inteleg de ce facem noi tam tam si ei s-au conformat

Mergi la inceput

Citat:

iubita, am si eu prietene araboaice, cu care am impartit o paine, fete care stau in tara lor, o buna parte au stat in Rom pt studii...fete fantastice...dar aici faptul ca iti sparg geamul la masina doar ca sa iti arunce faina pe tapiterie ce e????(pune-ti tu fina pe tapiteria masinii si dupa incearca sa o scoti si vb dupa) nu e rautate??? si da, lasa-ma sa-mi fie teama de necunoscut...am un copil de crescut. asa cum eu respect regulile tari ce m-a adoptat nu vad de e ei nu le-ar respecta....la urma urmei nu-i tine nimeni cu forta. da nu inteleg de ce facem noi tam tam si ei s-au conformat

si asta a facut-o un arab musuluman sau o fac toti, frecvent? Intreb, pentru ca si pe mine m-a enervat un polonez, insa nu imi trece prin cap sa zic ca toti polonezii sunt asa si pe dincolo.

Mergi la inceput

o fac frecvent si daca nu fac asta fac altele. eu nu am nimic cu religia lor, dar ei au cu a mea...si-s invatati de mici sa fie asa...stii ce i s-a zis unui pusi roman la o scoala unde erau si arabi in clasa...aici in Be... esti un spurcat ca mananci porc iar mama ta e cu-rva ca isi arata chipul...bieul copil din cauza chestiilor astea rasiste a trebuit sa schimbe scoala...deciii cam asta e...li s-au dat prea multe drepturi, cel putin aici

Mergi la inceput