Franta interzice burka

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Gabi sunt de acord cu tine pana la un punct. Doar pentru ca exista tari islamice extremiste care obliga o femeie europeana sa se imbrace adecvat religiei lor, nu inseamna ca avem si noi europenii o scuza sa devenim extremisti.

Ca pana la urma democratia e propovaduita ca fiind: libertate de exprimare (chiar si prin port), liberatea mintii (chiar si prin religie), toleranta (a tuturor religiilor).

Acum au interzis burka, au expulzat tiganii, maine interzic tatuajele, poimanie filmele politice, raspoimaine exprimarea libera.

Cu ce ma deranjeaza pe mine ca o femeie poarta burka? Cu nimic. Personal nu pot socializa cu o femeie careia nu-i pot vedea chipul de aceea nu am astfel de prietene in anturaj. Insa am cunostinte musulumance, care isi acopera capul, nu ma deranjeaza cu nimic, la fel cum pe ele nu le deranjeaza fusta mea mini si decolteul adanc.

eu cred ca e vorba mai degraba de drepturile femeilor. Insa nu vom afla niciodata ca o musulmanca de ce poarta burka in zilele noastre: din motive de Coran sau de sot? Ca daca poarta din motive religioase, e ok, dar daca sotul o forteaza, e nasol.

Motivul de sus l-am presupus doar, dar daca e real, atunci e chiar infantil, ca la gradi: daca tu scoti limba, scot si eu...

p.s. cand te socializezi cu o femeie musulmana, si nuteti ori la tine, ori la ea acasa, ea nu poarta burka, doar cand iese din casa
Cat despre rromi, la ei nu tinuta era marea problema, ci tot restu'... ceea ce e problema si aici la noi

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui carmaw

Citat:
citat din mesajul lui motanik

Am citit ieri in Metro, ca s-a votat legea care interzice femeilor musulmance sa mai poarte burka pe teritoriul Frantei. Legea se aplica inclusiv turistelor. Exista o amenda daca imi amintesc eu corect de aprox 150 euro. Barbatii care isi forteaza sotiile sa poarte burka pot face pana la un an inchisoare.

Ce parere aveti despre asta? In Franta traiesc aproximativ 5 milioane de musulmani. Nu stiu cate femei poarta burka dar imi imaginez ca destule din moment ce s-a ajuns aici.

Nu deschid subiectul pt a-l vedea la ZZ in cateva ore, am speranta ca putem discuta civilizat, chiar si pe o tema mai sensibila cum s-a dovedit ca e tot ce e legat de islam in anii petrecuti pe DC. Sunt curioasa daca priviti aceasta lege ca pe o incalcare a drepturilor omului (desi nu stiu daca exista un articol care sa apere dreptul la a te imbraca asa cum doresti ) sau daca vi se pare normal.

--------------------

Andra si bebe Theodora

Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson

DA am nevoie si eu de un raspuns
ce ai tu cu Franta???????
1 stai acolo?
2 esti macar cetatean francez dar stai aiurea?
3 sau poate....
Ia zi ca sa stim care din astea?
1
2 sau
3
?????????????

Care e importanta intrebarilor tale in acest context?

Mergi la inceput

Gabi de obicei cand socializez nu o fac neaparat in interiorul casei, o fac la o cafea, uneori cu sotii din dotare, mi-e greu sa vorbesc cu un val. Dar da, am avut o pritena musulumanca (nu mai avem timp sa ne vedem) care in prezenta mea isi dadea baticul jos (isi acoperea doar capul) daca eram in casa, avea un par superb, pana la fund. Daca eram cu sotul ramanea acoperita. Insa nu ma interesa aspectul, era alegerea ei.

Si da, daca sunt fortate ar trebui sa fie pedepsiti cine le forteaza, insa cate purtatoare de burka ai auzit ca reclama asa ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Carmaw, te rog lasa subiectul sa decurga de la sine si nu mai incerca sa induci o alta turnura care nu are absolut nicio legatura cu topicul.

Nici eu nu vreau subiectul la ZZ. Deci eu propun sa nu-i mai raspundem lui Carmaw, pana cand nu are ceva constructiv de spus pe baza acestui subiect.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Poate oare sa fie din cauza asta:
www.hotnews.ro/stiri-international-7780299-franta-amenintarea-terorista-nu-fost-niciodata-atat-mare.htm" target="_blank">http://www.hotnews.ro/stiri-international-7780299-franta-amenintarea-terorista-nu-fost-niciodata-atat-mare.htm?

Sau poate amenintarea cu bomba Turnul Eiffel din 14 septembrie, sau cea de la metrou de ieri?

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Luna, dar prietena ta isi acoperea fata sau purta doar baticul? Cu batic am vazut multe musulmance, prin mall, supermarketuri, ca-si acopera parul nu vad nicio problema, dar burka e un simbol al oprimarii, e un asa nu. Poti sa vorbesti cu o nonpersoana, o nonidentitate?
Toata tevatura asta a lui Sarkozy nu cred ca are vreo legatura cu terorismul...daca vor sa se detoneze o fac ei si fara burqa. Mai degraba e un semnal catre comunitatile de musulmani in apararea drepturilor femeii.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Parerea mea e ca nu are a face cu terorismul neparat, insa asa motiveaza ei decizia.

In primul rand ca cei care s-au aruncat in aer pe aici au fost barbati, islamisti extremisti, nici un caz din cele mediatizate (vazute de mine) nu implica femei purtand burka. Cei care s-au aruncat in aer aici la metrou si in autobuze in Londra in 2005 erau toti barbati.

Eu pot intelege ca un astfel de port poate fi intimidant, insa nu cred ca asta e solutia. Germania are comunitati f mari de musulumani, la fel Anglia, n-am auzit sa le treaca prin cap sa procedeze astfel, desi atacati au fost (in special Anglia).

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S

Luna, dar prietena ta isi acoperea fata sau purta doar baticul? Cu batic am vazut multe musulmance, prin mall, supermarketuri, ca-si acopera parul nu vad nicio problema, dar burka e un simbol al oprimarii, e un asa nu. Poti sa vorbesti cu o nonpersoana, o nonidentitate?
Toata tevatura asta a lui Sarkozy nu cred ca are vreo legatura cu terorismul...daca vor sa se detoneze o fac ei si fara burqa. Mai degraba e un semnal catre comunitatile de musulmani in apararea drepturilor femeii.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Ingrid, prietena mea am spus, isi acoperea doar capul, nu si fata. Am spus si eu ca nu pot socializa cu burka, stiu suna aiurea, insa nu pot, simt ca vorbesc cu o persoana lipsita de identitate. Asta nu inseamna ca daca mergand pe strada o astfel de persoana mi-ar cere ajutorul nu l-as oferi.

Insa nu cred ca e o forma de oprimare din pct lor strict de vedere. Sa nu uitam ca ele au alta cultura, in care cresc, cu care sunt de acord (majoritatea cred eu). Am vizitat in Egipt un sat de beduini, unde femeile erau ascunse (stiau ca vin turisti si erau in casutele lor de chirpici), insa am inteles ca e in fond un mod de viata acceptat de ele. Au ales sa ramana acolo in sat, sa nu mearga la scoala, sa isi imparta barbatul (ei avand voie sa aiba pana la 4 neveste), e alegerea lor in fond.

Da stiu cazuri de opresiune insa nu TOATE femeile traiesc sub opresiune, multe aleg acest stil de viata.

Mergi la inceput

Sub burka se poate ascunde o identitate masculina?
Cred ca foarte usor.

vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

in Belgia deja functioneaza asta de luni bune si nimeni nu s-a mai zburlit. interzicerea in locuri publice...scoli, marketuri, strada...in curte la ei faca c-o vrea.

Mergi la inceput