Franta interzice burka

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Nu stiu, si noi traim intr-o societate multiculturala aici si sincer nu m-au deranjat cu nimic (pana acum). Iar daca ei chiar deranjeaza in Franta si Belgia poate ar trebuit lucrat la intergarea lor in comunitati mai mult.

Insa cum sa zic, cand ne numesc pe noi toti tigani (datorita tiganilor nostri, nestiind diferenta intre roman si tigan roman) ne suparam, argumentam, insa nici noi nu suntem in stare sa fim prea toleranti, nu-i asa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Mie imi plac modelele alea cu fata acoperita si restul la vedere.
Sunt sigur ca daca ar arata toate burkile asa, ar deveni obligatorii prin lege.

Nici eu nu inteleg de ce, daca in tarile islamice, ca femeie, esti obligata sa renunti la anumite straie si, daca vrei sa mergi acolo ori faci asa, ori nu te duci, Franta nu poate pretinde sa mergi nemascata cand ai chef sa-i treci granita.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Mai, eu nu locuiesc in Franta ci in Anglia, sunt ortodoxa deci nu sunt musulmanca si nu ma afecteaza direct legea asta a francezilor dar jur ca nu stiam ca trebuie sa incep intai cu disclaimerul ca sa pot initia un topic de discutii pe un forum. Gizas, unele chiar n-au ce face.

Revenind la discutie, eu sunt impartita.
Pe de o parte impartasesc parerea Lunei, extremismul unor tari arabe (de fapt nu stiu daca e corect pluralul, am auzit de A Saudita doar, voi stiti si altele unde e tinuta obligatorie chiar si pt turisti?) nu trebuie folosit drept scuza.

Pe de alta parte, sa discutam o situatie ipotetica, copil de cativa ani la scoala, vine mama sa il ia, acoperita cu burka, invatatoarea nu stie exact pe mana cui da copilul mai ales daca mama nu vorbeste (si in UK sunt f multe care nu vorbesc o boaba engleza), poate zice doar numele copilului, si poate de fapt era o vecina pe care copilul o stie si de asta nu zice nimic, nu se impotriveste, tanti il ia si dispare cu el (uh, lunga fraza, sorry). Eh, ajungem in sfarsit la intrebare: e sau nu vina invatatoarei ca l-a lasat sa plece cu altcineva decat mama lui?

--------------------

Andra si bebe Theodora

Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui motanik
[Pe de alta parte, sa discutam o situatie ipotetica, copil de cativa ani la scoala, vine mama sa il ia, acoperita cu burka, invatatoarea nu stie exact pe mana cui da copilul mai ales daca mama nu vorbeste (si in UK sunt f multe care nu vorbesc o boaba engleza), poate zice doar numele copilului, si poate de fapt era o vecina pe care copilul o stie si de asta nu zice nimic, nu se impotriveste, tanti il ia si dispare cu el (uh, lunga fraza, sorry). Eh, ajungem in sfarsit la intrebare: e sau nu vina invatatoarei ca l-a lasat sa plece cu altcineva decat mama lui?

--------------------

Andra si bebe Theodora

Pai asta ar trebui sa fie regula locala a scolii, nu-ti dau copilul pana nu mergi cu mine in sala de clasa si iti arati fata. Nu cred ca trebuie sa fie la nivel de lege.

Parerea mea. Si sa nu credeti ca militez acum aiurea. Insa ma gandesc ca, asa cum eu sunt aici datorita libertatii acestei tari, dreptului la opinie, libera alegere (cum ma imbrac, ce mananac), si ce zeu sa venerez, de aceea au venit si ei in aceasta tara. Si noi le aratam "stati asa ca nu-i asa, noi avem dreptul sa fim liberi dar voi nuuuu, da-ti burka jos, ce daca eu am dreptul sa umblu in costum de baie, nu n-ai voie acoperita."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

O femeie care poarta burka poate totusi sa se arate la fata unei alte femei, in cazul asta invatatoarea copilului?
Am amice musulmance, una dintre ele chiar aici pe forum (H ), le-am vazut in poze sau pe webcam neacoperite pe cap desi in mod normal poarta hijab. Dar poate e diferit la cele cu burka, chiar sunt curioasa daca au voie sa se arate, poate ne lamureste o musulmanca.

--------------------

Andra si bebe Theodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

In lume sunt doar 2 tari care impun si turistelor o anumita tinuta!Arabia Saudita,in care trebuie sa-ti pui abaya ca sa intri,nu trebuie sa-ti acoperi capul si iranul,in care este obligatoriu sa-ti acoperi capul si sa ai o haina pe tine,cu maneca lunga si aproape de genunchi!
Da,se cere decenta,dar asta se cere si pe la noi destul de des
Eu personal am prietene musulmance,acoperite si neacoperita,nici una care sa poarte burka,in romania n-am vazut pe nimeni care sa poarte burka!Pana la urma,este o optiune a femeii,daca vrea sa poarte sau nu,NU este o chestie obligatorie dpdv religios!
Nu inteleg ratiunea purtarii ei,nu ma deranjeaza in principiu,dar cu siguranta n-as interactiona cu o persoana care poarta!mie imi place sa privesc omul in ochi,sa-i vad mimica fetei,etc.

"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania

www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

e destul de inconvenient cand vezi in spital (unde lucrez) mama in burka complet. Habar n-ai cu cine vorbesti, m-am si facut de rusine: m-a abordat o burka si m-a intrebat unde e Tim's si eu am intepenit. N-am putut raspunde, nu vedeam fata, m-am intors pe calcie si am plecat. Mi-a fost jena dupa, dar asta a fost reactia...
Pe de alta parte avem nenumarate studente/rezidente muslime, cu baticutze deosebit de elegante, care sunt apreciate pentru skillurile lor in medicina. Daca una din ele ar aparea maine in burka, sa mor daca as sti care e...

pe strada mi se pare prea mult...nu stiu, e ca si cum eu mi-as pune masca de ski, imbraca pana in varful unghiilor cu manusi si tot tacamul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Maru,bine ca nu ti-a tras vreo reclamatie!

"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania

www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mediajust

M-am tot gandit la asta de cand am citit stirea, ba chiar am avut o dezbatere "publica" in casa.
Eu cred ca este exagerat sa fie interzis portul valurilor, dar as putea fi de acord cu sanctionarea celor care le-ar obliga pe femei s-o faca. Intr-un spatiu atat de generos (multi)cultural, cu o imigratie la cote ridicate, mi se pare normal sa intri in aceasta diversitate pastrandu-ti identitatea. Daca acele femei vor sa le poarte, foarte bine. As pedepsi, deci, doar fortarea lor la gesuri pe care nu le doresc.

"Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc).

Sint perfect de acord.
Altfel teroristii pot arata exact ca si mine, nu cred ca-i nevoie sa se ascunda dupa o burqa (asta chiar atrage atentia in tarile vestice, nu?)
Ce daca in Arabia Saudita trebuie sa porti abaya? Si daca merg la un restaurant mai fancy tinuta este obligatorie. Barbatii trebuie sa aiba sacou, cravata si nu poti merge in slapi, nu?
Tocmai pentru a face o diferenta intre tarile noastre si Arabia Saudita sau Iran, trebuie sa permitem femeilor sa poarte burqa, fusta mini, ce vor ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Am citit acuma ca Sarkozy a vrut mai de mult sa interzica total burka, insa dupa amenintari a dat inapoi.
Acum, se spunea ca burka va fi interzisa doar in scoli, spitale si cladirile publice.

Ceea ce mi se pare corect.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput