Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (17)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Citat:
citat din mesajul lui marylenac

Buna dragelor, iata-ne si pe noi dupa ceva absenta....motivata, dar cu gandul am fost alaturi de voi...
Maaai...dar aveti un spor la scris....ceva de speriat, am de recuperat la citit, nu gluma...sper sa am si timp.

Nu am citit inca din urma dar sper ca toata lumea e bine, bebelusii cresc sanatosi si voiosi, mamicile sunt bine...

Noi suntem bine, Tudor m-a terminat cu somnul, vorba lui Maribell, ma face cu nervii sau cu capul..., adica se trezeste peste noapte de nenumarate ori si nu reusesc sa il linistesc decat la titi, fara sa ii fie neaparat foame, iar la ora 6 este fresh, zici ca are o mare treaba de facut si trebuie sa fie gata. Si mai rau decat asta, in timpul zilei, nu il pot adormi decat ....nu dati cu rosii....leganat pe picioare....nu am crezut ca voi face asa ceva dar...nu prea mai stiu ce metoda sa abordez la culcare, si daca nu adoarme la timp e din ce in ce mai nervos, plange mai rau si tot asa. ooooffffffffffffffffff

Mami de Matei nazdravan si Tudor (28.05.2010)

dragutz Tudorash-ul tau! si noi ziua leganann carutul, ca puiul sa doarma - deci cam acelasi lucru, nu te simti impovarata!

Mary, mamica lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10

Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!

Fericita, imi alaptez puiul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Asaaa, am spus ca am o surpriza!!!

Azi, adica ieri am primit un mail de la Andrada cu poze noi de-ale lui Dominic, la mare - in Turcia! Un dulce!

De-aici am legat" conversatie, pret de citeva emailuri, in care am primit de la Andrada si repede legate de diversificare.
Pentru ca i-am cerut acordul de a o cita, in ideea ca mai prinde bine cuiva informatia, incerc sa reproduc aici, cu ghilimele, cele transmise:)!

vestile de inceput de la Andrada nu-s prea bune:
Ne-am intors si noi din Turcia.. Iata cateva poze cu cel mic la plaja... dupa cele 3 zile petrecute intr-un spital turc. Figurant nevoie mare s-a trezit sa faca infectie urinara si de cum am ajuns a inceput sa faca febra iar in a treia zi ne-am internat. Am stat la perfuzie si antibiotic intravenos (3 zile), apoi m-au externat si i-am facut eu intramuscular(4 zile), dupa care am continuat cu antibiotic oral (5 zile - pana am ajuns in Bucuresti si i-am facut hemoleucograma si sumarul de urina)... Acum e pe profilaxie cu doza mica de antibiotic si il investigam in continuare sa nu aibe vreun reflux ceva... :)

I-am cerut Andradei sa mai dea pe la noi si mi=a raspuns:

Spre rusinea mea, cred ca nici nu mai stiu sa intru pe forum. De multa vreme nu am mai bantuit pe-acolo pt ca nu am avut timp. Desi speram sa am mai mult timp neffind la serviciu, nu a fost deloc asa: intre 2-3 masini de spalat, palavragit vrute si nevrute cu Dominic, facut curat, dar si plimbari pe la munte, pe la bulgari, pe la turci, pe la socri, etc... chiar nu am avut timp... iar acum, ca s-au mai linistit plimbarile, parca mi-e si aiurea sa revin dupa atata timp ;)

Apoi am rugat-o sa imi dea ceva repere despre diversificare, asa cum o mamica - medic rezident pe pediatrie o va initia, si ni s-a raspuns:

Woooow... pai voi chiar sunteti maricei!!! Sa va fie de bine. E clar ca va prieste lapticul de mama EXCLUSIV!!!! Si daca tot va merge asa de bine pana la 6 luni nici nu se merita sa treceti la altceva. Nici picatura de altceva... ma rog, asta e sfatul meu! Lamaia are efect cand sughita copilul... dar eu nu pt asta as da-o ci pt ca acidifica urina si scade riscul unei infectii urinare in mod natural. As recomanda-o celor care au avut un episod de infectie urinara. In cazul vostru, nu.
Noi incepem diversificarea la 5 luni pt ca, din pacate, am ramas fara lapte. Am avut probleme cu cel mare (pus la perfuzie, stat in spital...) si cred ca de la suparare, oboseala, mancat putin si baut putin in perioada aia, am cam ramas fara lapte. Asadar, puiul mic este pe Humana. Fiind alimentat artificial se justifica inceperea diversificarii de la 5 luni.

Voi incepe cu supa de legume pt ca dintre toate mancarurile de bebelusi este cea mai fada. Daca as incepe cu fructele (dulci si aromate) ar refuza apoi legumele. Asta zic din proprie experienta :D Asa am patit cu Antonio. Teoria nu te invata decat ca incepi cu fainos (cereale) la sugarul care nu a luat bine in greutate si cu fructe sau legume la cel eutrofic.

Daca se incepe diversificarea precoce (3-4 luni) trebuie inceput cu cantitati foarte mici (1-2 lingurite) din noul aliment, care se cresc treptat pe parcursul urmatoarelor zile.
Daca se incepe diversificarea la 5-6 luni se poate da din prima zi in jur de 30-40 ml din noul aliment, mai ales daca este vorba de ceva fiert/copt, apoi se va creste cantitatea treptat in umatoarele zile, astfel incat spre finele primei saptamani de diversificare noul aliment sa fie in cantitatea necesara inlocuirii unei mese de lapte.

Daca sugarul nu accepta un aliment, nu trebuie fortat si nu trebuie revenit mai tarziu sau a doua zi... Se lasa o pauza, timp in care se poate incerca un alt aliment.

Dupa fiecare masa a sugarului sa i se ofere acestuia lapte (san sau praf) atat cat vrea.

Am uitat sa spun ca in timp supa crema de legume in timp se poate servi ca piure de legume (se pune mai putina zeama de la fiertura).

La inceput supa de legume va contine (morcov, pastarnac, patrunjel, telina). Dupa 2 saptamani se poate adauga ardeiul si ceapa (care va fi scoasa inainte de a pasa legumele).

Pentru sugarii cu putine mese pe zi (pt care inlocuirea unei mese de lapte cu cea de legume inseamna o scadere importanta a aportului de Calciu) si nu numai,e bine sa se imbogateasca masa de legume cu branzica de vaci (dupa 6 luni) facuta proaspata in casa. Pt branzica eu prefer reteta cu pastilute de calciu (la 1 litru de lapte se pun 8 comprimate). Iaurtul se da dupa 7 luni.

Fructele permise acum la 6 luni sunt multe si trebuie alese in functie de predispozitia sugarului. Pt. cei constipaciosi se vor prefera prunele, piersicile, iar pt cei cu tranzit normal sau usor accelerat se vor alege merele (ca atare sau coapte).

Daca mai e ceva ce am uitat... (posibil ca sunt cu piticotul pe cap si deja se rasteste rau la jucarii)... ma intrebi si iti raspund.

Pup

PS: Pe forum chiar nu stiu cand ajung, dar transmite-le salutari fetelor si multa sanatate la floricelele liliachii.

Am intrrebat-o apoi pe Andrada despre cum introduce ea galbenusul, carnea, brinzica - si daca brinzica de vaci se face din lapte, sau lapte praf. Tot acum am cerut si acordul de a o cita. Am rugat-o pe Andrada sa ne prezinte o schema de diversificare pentru a ne face o idee, si avem raspuns:

Eu asa de stiu pe de rost aceste "sfaturi" (pt ca le tot dadeam mamicilor internate cu copilasii pt enterocolite sau alte afectiuni gastro) incat nu mi se mai par deloc cine stie ce "avere" si am senzatia ca sunt niste chestii destul de cunoscute :)

Bineinteles ca poti sa ma citezi pe forum, daca crezi ca pot fi de folos si altor mamici.

Acum, trecand la intrebarile tale despre ou, carnita, branzica.

In general, dupa 6 luni se poate da si galbenusul (albusul abia dupa 1 an) si carnita (de pasare, vitel sau miel- asta la noi e cam controversat desi la canadieni este prima carnita data sugarului la 6 - 7 luni). Ideea e ca daca incepi diversificarea la 6 luni, nu i le vei da pe toate o data.

Pt voi (norocosii cu laptic de mama!!!), in primul rand va felicit si in al doilea rand v-as sfatui cam asa:

- incepeti diversificarea dupa 6 luni;
- e posibil sa nu accepte prea usor legumele pt ca laptele matern e dulceag si deci posibil sa vrea sa inceapa cu fructele... aici te dai si tu dupa el.
- dupa 2-3 saptamani de la inceperea diversificarii, daca ai inceput cu legume, atunci in supa sau piureul de legume poti adauga galbenusul (la inceput 1/4, a doua zi 1/2, apoi unul intreg), iar dupa ce ai introdus galbenusul introduci si carnita (20-30 grame/zi). Ii vei da o zi carnita si o zi galbenus;
- MUSAI dupa fiecare masa sa ii dai sa suga de la san!!!
... daca mai imi vin idei iti mai scriu

Branzica pe care o dai sugarului nu o dai decat dupa varsta de 5-6 luni si nu ii dai toata ziua numai branzica, in schimb un sugarel de 2 luni (de exemplu) care consuma numai lapte toata ziua si ai carui rinichi si tub digestiv sunt inca imaturi e supus unui adevarat supliciu si il incarci renal (osmotic) prea mult cu laptele de vaca.

Dupa varsta de 1 an recomand formulele de continuare Junior 1+ de la Nestle, Milupa sau Humana. Este mult mai bun decat laptele de vaca. Are un continut crescut de fier si multe alte vitamine si minerale decat laptele diluat din comert.

Fug la baia lui Antonio ca dominic doarme deja de la 19:30... si pana maine la 5-6 nu mai am treaba cu el.

Pup si somn usor!!!!
Andrada

pe miine - k nu mai pot!
Pup si somn usor,

Mary, mamica lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10

Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!

Fericita, imi alaptez puiul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

hello

am reusit aseara sa scriu un mesaj lung lung insa dus a fost; acum e noapte, Sabina doarme in sling; si cum nu pot sa joc o canasta ca nu mai e loc la masa, profit si vad si eu ce ati mai scris;

Felicitari tuturor celor care au in plan bebe 2 sau chiar se gandesc la bebe 3 (nimeni ptr bebe 4?)
Diferenta de varsta dintre mine si sora mea este de 7 ani. Eu mi-s mezina.

Lena, felicitari pentru dintisori! noi inca nu ii avem; suntem doar cu simptomele
Sorana, bine ca sunt cuminti prietenii tai; iti doresc sa ramana asa.
Discordia, bun revenit; sa ai recuperare usoara si sa nu mai ai probleme
Mira, sper ca totul a decurs bine; sa te recuperezi cat mai repede.
Mary, da, aplic automedicatia insa doar la simptome usoare; la cele mai serioase mergem la dr
Si Sabina se mai irita insa ii trece; pe barbie vezi sa nu fie de la vreun fermoar
Flory, eu decat sa dau un raspuns din auzite mai bine tac
Alina, sanatate multa copiilor!
Rosanne, la urmatorul bebe o sa stii exact ce sa faci cu alaptatul; asa am invatat si eu; din greselile mele
Vivela, welcome back!
Cris, sper sa gasesti cat mai repede tratamentul potrivit si sa nu mai suferi atat
Vero, m-am gandit si eu la voi, sper sa fiti bine
Corina,m-ar tenta si pe mine un Mei Tai insa mai studiez; mie imi plac mult materialele
Insa are tipa de la hiphip niste preturi...
Maribell, sa iasa o casuta frumoasa si multumim pentru invitatie; vom face cumva sa o onoram, cand nu stiu insa.
Mary, mutumim pentru informatiile de la Andrada. Salutari!

Un we fain tuturor

Ioana & Arturicii'S

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Am intrat decat sa va tin la curent
Am plans aseara cand ma duceam sa-mi fac injectia,zici ca ma desparteam de ceva drag.Nu credeam ca o sa fiu eu asa vreodata.
e groaznic sa te mulgi,un cosmar.
Mary,mersi de idee;dar asistenta care imi face injectiile mi-a zis ca seara inainte sa ma duc sa ma intepe ii pot da san,pentru ca deja sunt trecute 24 de ore si se elimina pana atunci substantaCeea e este foarte bine,nu uita de titi

Am gradinita de copii la mine si sunt cam ocupata,abia am terminat clatitele
Incerc sa mai intru si sa va citesc

Multumesc de sustinerea morala

Cristina,mamica implinita de sufletel mic Sebastian Mihaiwww.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">(14.05.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CodrinaA spune:

Neata dragelor!

Mary, linkul catre povestea nasterii e : http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=156374

azi noapte a dormit foarte agitata, s-a trezit din ora in ora.. a dormit agitat..ufff, dintisorii astia...

Fug, s-a trezit, a dormit 35 min....

Mamica de floricica, Iris 03.05.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns discordia spune:

Citat:
citat din mesajul lui cris_09

Roxy imi ingreunezi decizia.
Dupa ce am suportat durerea de spate si picior 4 luni astazi sunt hoatarata sa opresc alaptatul
Planul este sa-l intrerup o saptamana,dar cum Sebicu este si asa mofturos,urla de ne stie tot cartierul daca nu apuca mamelonul bine...nu stiu cum vom face peste o saptamana...ma gandesc cu groaza ca se va invata cu biberonul
Insa nu mai pot,abia mai calc pe picior,am cazut cu copilul in brate,din cauza durerii,nu dorm calumea de 4 luni,iar sapt asta nu am dormit mai deloc.
Decat sa ma schilodesc...o sa am nevoie si mai tarziu de picior ca sa alerg dupa pui.
Vreau sa ma mulg cat timp fac tratamentul,fetele cu experienta,o poma simpla manuala ma va ajuta?
Nu as vrea sa dau o avere pe o pompa pentru o saptamana

Cristina,mamica implinita de sufletel mic Sebastian Mihaiwww.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">(14.05.2010)

Cris, acum am ajuns la mesajul tau, dar faptul ca vei merge la medic nu inseamna ca tb oprit alaptatul. Saptamana aceasta eu m-am muls, am o pompa manuala de la primii pasi, costa 35 lei, iar laptele muls il arunc.

Incearca sa te mulgi cat mai des, poate chiar din 2 in 2 ore ca sa nu dispara lactatia.
De va fi nevoie de operatie, eu sper ca nu, la fel te mulgi cateva zile ca sa dispara de tot din organism anestezia si alte medicamente si apoi poti relua alaptatul. Eu de luni ii dau lui Dragos laptele meu din biberon si mai am rezerve inca pentru aproximativ 5 zile.

Mamica de doua comori: Claudia Andrada (09.04.2008) si Dragos Ovidiu (28.05.2010)

Mergi la inceput

Vreau sa va multumesc fetelor pentru ca ati intrebat de mine, sunteti toate niste dulci si mi-a fost dor de voi.

Depre mine, asa cum v-am spus m-am operat marti in jurul pranzului, iar joi m-au externat. Operatia a decurs bine, recuperarea si ea la fel, acum asteptam rezultatul biopsiei pe 7 octombrie. Initial, am stiut ca am un singul nodul tiroidian, dar in timpul operatiei medicul mi-a descoperit noduli si pe celalalt lob al tiroidei, asa ca mi-au extirpat toata tiroida, iar acum incerc sa ma autoeduc sa iau medicamentele zilnic pe nemancate.
Mai greu mi-a fost cu mulsul caci ma simteam ametita, dar nu m-am dat batuta si m-am muls cat mai des sa stimulez lactatia sa nu imi scada deloc. Dr. mi-a spus ca anestezia se eliminina pana a doua zi din organism, dar cum eu nu vreau sa risc nimic, voi continua sa ma mai mulg cateva zile cat mai are laptic la congelator sa fiu sigura ca nu mai am in organism nici urma de anestezie sau alte calmante ce mi-au fost administrate dupa operatie, desi spre rusinea mea dimineata am mai luat un algocalmin caci ma durea rau gatul.

Despre Dragos, nu pot spune ca face lucruri spectaculoase asa cum am citit de bebelusii vostrii, el nu se intoarce singur pe burtica, ci doar pe o parte si se invarte din pozitia culcat pe spate in tot patul. Deci ceva acolo face si el. Rade foarte mult si gangureste de mor de dragul lui. Ce va povestesc eu acum facea pana luni, caci de atunci eu nu l-am mai vazut.

Acum stau la mama cateva zile deoarece Claudia sigur ar dori sa o iau in brate, ar sta calare pe mine si nu ar intelege ca nu se poate. Asa ca stau eu si sufar de dorul lor decat sa o fac pe ea sa sufere mai mult. Nu am voie deocamdata sa ridic mai mult de 1 kil deci nici pe Dragos nu il pot lua in brate. Sper totusi ca diseara sa mi-l aduca sotul sa il vad macar, mi-e un dor de ei de nu mai pot.

trimit mesajul si revin

Mamica de doua comori: Claudia Andrada (09.04.2008) si Dragos Ovidiu (28.05.2010)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui discordia

Citat:
citat din mesajul lui cris_09

Roxy imi ingreunezi decizia.
Dupa ce am suportat durerea de spate si picior 4 luni astazi sunt hoatarata sa opresc alaptatul
Planul este sa-l intrerup o saptamana,dar cum Sebicu este si asa mofturos,urla de ne stie tot cartierul daca nu apuca mamelonul bine...nu stiu cum vom face peste o saptamana...ma gandesc cu groaza ca se va invata cu biberonul
Insa nu mai pot,abia mai calc pe picior,am cazut cu copilul in brate,din cauza durerii,nu dorm calumea de 4 luni,iar sapt asta nu am dormit mai deloc.
Decat sa ma schilodesc...o sa am nevoie si mai tarziu de picior ca sa alerg dupa pui.
Vreau sa ma mulg cat timp fac tratamentul,fetele cu experienta,o poma simpla manuala ma va ajuta?
Nu as vrea sa dau o avere pe o pompa pentru o saptamana

Cris, acum am ajuns la mesajul tau, dar faptul ca vei merge la medic nu inseamna ca tb oprit alaptatul. Saptamana aceasta eu m-am muls, am o pompa manuala de la primii pasi, costa 35 lei, iar laptele muls il arunc.

Incearca sa te mulgi cat mai des, poate chiar din 2 in 2 ore ca sa nu dispara lactatia.
De va fi nevoie de operatie, eu sper ca nu, la fel te mulgi cateva zile ca sa dispara de tot din organism anestezia si alte medicamente si apoi poti relua alaptatul. Eu de luni ii dau lui Dragos laptele meu din biberon si mai am rezerve inca pentru aproximativ 5 zile.

Ma mulg pe perioada tratamentului

Mergi la inceput

Pe 4 septembrie l-am botezat pe Dragos, a fost un cuminte, nu pot spune ca s-a schimbat ceva la el dupa botez, a ramas ca si inainte.
As vrea sa pun si eu cateva poze, daca e cineva pe receptie sa imi trimita si mie parola, pls. Multumesc anticipat.

Legat de educatia copiilor, oau, subiect delicat.Fata mea nu a dat in copii si nici nu a muscat pana acum de curand. Dar nu face treaba asta cu toti copiii, ci doar cu verisoara ei care o bate pe a mea. Asa ca oricat incerc sa ii explic Claudiei ca asa si pe dincolo, nu reusesc sa o dezvat sa mai o agreseze pe verisoara ei, e drept face asta numai daca este si ea lovita. Pt mine chiar a devenit asta o problema caci nici o intalnire dintre ele doua nu se lasa fara violenta si ma mai deranjeaza si faptul ca atunci cand fata mea o loveste pe verisoara ei, mama acesteia, adica cumnata, o cearta pe a mea, dar eu nu o cert pe nepoata cand da in fie-mea, ii explic frumos sa nu mai dea, ca ele ar trebui sa se iubeasca etc. Sincer nu stiu cum sa gestionez situatia.

Si tot legat de Claudia, trebuie sa recunosc ca ea este foarte egoista, nu ar da nici unui copil nici o jucarie, avem mare scandal pe tema asta, ea merge pe principiul ce-i al meu, e al meu, ce-i al tau e tot al meu.

In legatura cu al doilea copil, eu mi-am dorit de cand ma stiu 2 copii, eu mai am o sora cu 1 an si 10 luni mai mare si ne intelegem bine, sotul meu si el are 3 surori, nu pot spune ca relatia lor este una grozava, e mai mult pe interes din partea lor, dar asta e...
La inceput eu mi-am dorit ca Dragos sa fie tot fetita, ma gandeam la Claudia ca fiind de acelasi sex se vor intelege mai bine, acum nu pot concepe viata fara baietelul meu, si nu imi ramane decat sa sper ca se vor iubi si ajuta reciproc toata viata.

Gata ca ma lungesc prea mult.

Mergi la inceput

Ai PM Discordia

Mergi la inceput