Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (17)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

O seara buna si weekend placut!
Ne 'reauzim' peste o saptamana-doua!

Mamica lui Mihai Rares (12.06.10-12.55)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Citat:
citat din mesajul lui NicoletaB

O seara buna si weekend placut!
Ne 'reauzim' peste o saptamana-doua!

Mamica lui Mihai Rares (12.06.10-12.55)
Incotro?

Cristina,mamica implinita de sufletel mic Sebastian Mihaiwww.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">(14.05.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marylenac spune:

Citind din urma vad ca au fost unele mesaje mai "aprinse", eu cred ca aici nu exista loc de polemici, eu pe forum citesc si invat din experienta celorlalte mamici, aplic solutiile lor numai daca eu consider ca mi se potrivesc, deci aici nu e loc....

Discordia, bine ai revenit, sanatate multa...Sanatate multa si bebelusilor...

Mami de Matei nazdravan si Tudor (28.05.2010)

Mergi la inceput

pot primi si eu PM cu noua parola, va rog?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Citat:
citat din mesajul lui marylenac

pot primi si eu PM cu noua parola, va rog?

ai pm

Cristina,mamica implinita de sufletel mic Sebastian Mihaiwww.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">(14.05.2010)

Mergi la inceput

Cris, multumesc, foarte inspirata parola.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Virgi17 spune:

eu i-am dat Ioanei in seara asta inelul gingival pt ca tot isi rodea pumnii plus a lasat la saliva pe haine o groaza. i l-am pus in manute si a inceput sa il roada de zor. se aude cum scartaie cauciucul ala de gingiile ei. e tare constiincioasa, de mai si enerveaza pe el. e oare vreo limita de timp cat sa-l lasam sa roada? ca ma gandesc ca daca asta ar face toata ziua, probabil ca si-ar irita si mai mult gingiile. oare gresesc? cum o fi mai bine?

Virginia si Ioana(19/05/2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CodrinaA spune:

Buna seara!

Si Iris e maraita si agitata tare, de ieri mai ca nu plange intruna...si e de la dintisori, caci am exclus orice alta varianta. Baleste? O, da!!! Si ce m-a facut sa inteleg ca sunt dintisorii e suzeta. Nu o prefera, decat la nani, o adormeam mult mai usor asa, insa acum..e tot timpul cu ea in gurita, si o cauta daca o pierde..si roade pe ea saracuta...of mama! Asa mila imi e de ea. II mai dau degetul meu sa il roada, dupa ce il frec putin pe gheata din congelator. Asa se linisteste.

Cat despre educatie.. azi am facut un lucru bun. Am fost la vara-mea. Are un baietel cuminte foc de 4 ani. Matusa mea sta cu el cat vara-mea e la lucru, si mai are grija mai de o fetita de 3 ani, a carei mama e colega de servici cu vara-mea. In fine.. Asta mica, sare si piper! Insa genul de copil cu "nu vreau" in brate, si care crede ca e normal ca totul sa se faca asa cum vrea ea. Oricum, camera era cu susul in jos si matusa-mea se plangea ca nu vor sa isi adune jucariile dupa lungi rugaminti si chiar impuneri. Plina de jucarii pe pat, pe jos.. o debandada totala. Am culcat-o pe Iris si m-am dus in camera lor. Ma gandeam ca nu e un lucru tocmai bun sa ma pun eu sa adun jucariile imprastiate, caci e de datoria lor sa si le adune si apoi se invata ca tot timpul cinea sa adune de pe ei. L-am luat pe nepotel llanga mine pe pat si i-am zis: "Of, Raul..vine mami de la servici si cand vede ce e aici in camera, iar se supara. Hai sa ii facem o surpriza, vrei? Uite, facem curatenie sa se bucure mami. Si facem si un concurs, cine aduna mai repede , e castigator!" Nu a trebuit sa ii motivez, le-a fost deajuns sa fie numiti castigatori. S-au pus copiii pe adunat, un pic am ajutat si eu, iar in 5 min camera era "luna bec". L-a final, am iesit cu totii castigatori, iar vara-mea a fost foarte bucuroasa in timp ce matusa-mea a ramas gura casca "ca cum nu s-a gandit ea mai devreme la asa ceva?"
Si am realizat ca nu va fi tocmai greu sa inveti copiii la lucruri bune atata timp cat ai rabdare si faci ca totul sa fie un joc, in care ei sa iasa intotdeauna castigatori, dar cu regulile facute de tine. Stimularera are un rol foarte important, zic eu.
mai vroiam sa zic ceva...dar am uitat ideea , si Iris e iar maraita. Merg sa pregatesc de baita..
Pup, si o seara linistita si fara multe treziri

Mamica de floricica, Iris 03.05.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Alinutza: nu speram chiar parabeni sa nu aiba...cum s-o conserve:)?
Imi pare rau ca nici tu nu mai ai timp de "finetzuri" - si eu care credeam ca numai mie imi ia un secol sa pun niste poze intr-un album...
Credeam ca sunt mai scumpe nebulizatoarele - 250 nu e chiar o avere... ti-a fost recomandat, sau ai actionat de la tine putere? O sa initiez si eu discutia asta cu pediatra.
Nu am inteles din ce ai spus legat de mucusori, daca pui si ser si apa de mare: eu am mers in ultima vreme numai pe apa de mare tocmai pentru ca se aplica mai usor, ajunge mai sus decit serul si-mi fac mai usor treaba la aspirat.
NU STIU INSA CIT TIMP VOI MAI PUTEA ASPIRA MUCUSORII, ca azi a durat foarte mult timp pina am reusit sa ii prind narile. Cum aude aspiratorul e pus "pe fuga" - se rasuceste si se crispeaza, da sa plinga, eu il fac sa rida cu uzina linga el, ride saracul si incerc din nou, si iar "fuge" si nu terminam decit tot intr-un plins. Cred ca ii este frica si de zgomotul aspiratorului insa face corelatia directa ca zgomot=ceva la nasucul lui... si probabil ca se mai da o lupta in mintisoara-i: "mami ma tradeaza, ce-mi face mami, tocmai ea!". El nu stie ca mami-l iubeste si de asta-l chinuie!

Nico - si noi am facut BCG-ul pe 10 iulie, mai bine de 2 luni - si abia acum "a copt".

Ioana1234 - toamna asta nu mai ajungem noi la voi: calculeaza si tu cite sute de km ne despart:)! eu inca mai sper sa ne mai bucuram de o iesire insa nu avem curajul sa plecam asa departe, si se anunta si racirea vremii... insa dam semne daca ne punem in miscare catre voi:)!
Imi pare rau pentru reactia micului verisor: noi avem in familie un nepotel de 11 ani care nu-i mai departe...si el are discernamint! Deci sunt si eu patita...

Codrina, vrem si noi linkul catre povestea nasterii Irisucai!

Nico - ce spune dr ta: ce legatura are energia copilului, cu faptul ca va raci? Poate nu am prins eu ceva?!

Corina, ma intereseaza povestea cu salteaua...desi distanta Bucuresti-Iasi nu e una neimportanta...
Noi avem saltea de la Elvila care intr-un an deja scirtiie si se simt arcurile... nasoala rau!

incerc sa revin, mai ales ca am o surprizaaa:)

Mary, mamica lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10

Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!

Fericita, imi alaptez puiul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Maribell: bine ai revenit! Ma bucur sa aud ca sunteti bine! Spor la lucru la casuta, nu e usor!

Nana: si Mateo baleste nevoie mare, insa nu asa de mult incit sa fie nevoie sa il schimb. Ia balutele, le intinde si examineaza miinile de la distanta, trage un chiot de bucurie si apoi o ia de la capat micul meu Sisiph.
Pina la patrunjel, noi am incercat cu inelul gingival: ii place numai ca e furios ca nu ii incape tot in gurita! Ce mai tipa si se apuca de plins ca nu-i incape!!!

Cris: mi-a mai venit o idee - insa nu e musai de "incercat acasa": ma gindeam ca dupa ce te storci, sa incerci sa ii dai puiului tau sinul in gurita pentru putin timp, macar sa nu uite cum e sa-l apuce...abia apoi LP - si el sa aiba un ritual...in acest fel nu pierde contactul cu sinul si=l si recunoaste!

Mary, mamica lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10

Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!

Fericita, imi alaptez puiul

Mergi la inceput