Schimbari pozitive in Romania

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

draga mea, nu numai tu faci atat in Rom....si noi facem 10 ore, si nu numai noi, ca e o intreaga disputa pe tema asta....fac brand de tara dar drumuri nu ai.... cu masina buna, sofer profsionist....si nu caut 3 benzi, nici macar 2 ....si nici nu merg in spatele tirului 5 ore...si fi cinstita acum si zi tu ca in tot drumul tau pana in Germ, Romania sta cel mai prost la acest capitol....dupa vin si eu si zic ca si decat Bulgaria stam ft prost...asta e realitatea. cand zici bun sau rau tre sa ai si termen de comparatie, eu compar cu restul europei, deocamdata....daca vrei ies si din europa. sorry dar asta e realitatea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

A propos de ce a spus Rufus despre cantinele pentru saraci si inchiderea lor din lipsa fondurilor nu pot spune decat atat: trombon.

Pai e mai simplu sa inchizi, sa dai vina pe lipsa de fonduri decat sa te zbati sa gasesti solutii si voluntari. Si daca esti si din opozitie ai impuscat 2 iepuri: nu te mai zbati pentru amaratii aia, si arati si cu destu' la guvern.

Daca eu as fi primar:
1. as apela la o firma de tipografie, pentru donatii, si i-as ruga sa-mi faca niste flyere simple a/n pe care le-as distribui in cutiile postale din sector. Prin ele sensibilizez opinia publica, rog ca fiecare sa contribuie odata/luna cu cat poate.
Stabilesc 5-6-7 locuri de donatii de unde pot fi ridicate alimentele. La biserici in special.
2. oh, am in sector multe restaurante, firme de cattering si pot lua de acolo bucatari (dand la schimb ceva). Sau apelez la voluntari.
3. Gasesc voluntari pentru servit eventual din randul enoriasilor diverselor parohii sau chiar din randul celor care apeleaza la serviciile cantinei.

Ok. Rufus. Am rezolvat-o cu cantinele.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Nu e in Romania dar s-a intamplat chiar ieri. Participam la o discutie intre aproximativ 30 de oameni, singura romanca, restul europeni. Unul dintre ei spune ca s-a plictisit de UK si ar vrea sa se mute, asa ca intreaba unde i-ar fi ok cu un salariu de $8000 / luna? Cehia a fost raspunsul multora, insa 3 dintre ei au spus Romania, laudand-o si spunandu-i omului ca i-ar fi foarte bine aici.

O schimbare radicala fatza de trendul DC (nu stiu daca neaparat si corecta)

Mergi la inceput

cu ce salariu/luna??????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bedrosmart spune:

Citat:
citat din mesajul lui emanouela

cand zici bun sau rau tre sa ai si termen de comparatie, eu compar cu restul europei, deocamdata....daca vrei ies si din europa.

Emanouela, ma folosesc de cuvintele tare pentru a-mi spune parerea, nicidecum pentru a intra in vreo polemica cu tine.

Eu cred ca marea, enorma greseala pe care o facem noi mereu este ca ne comparam cu cine nu trebuie. Ca si cand eu m-as compara mereu cu Claudia Schiffer si as plange de ciuda ca nu-s ca ea. Normal ca nu-s ca ea, ca una la un milion de femei are dimensiuni de manechin. Zic merci ca-s sanatoasa si pe picioare, cu frumusetea ... pas. Dar daca m-as compara cu altcineva, cu oricine care are probleme de sanatate, vreo diformitate innascuta sau cine stie ce necazuri in familie? Atunci as mai avea oare motive de plans?

Asa si cu Romania. Cred ca pentru a gasi imbunatatiri (sau inrautatiri uneori, din pacate) si a face comparatii, cel mai logic si realist este sa ne comparam fie cu noi insine acum n ani (10, 20, 30, cati vreti), fie cu alte tari care au si, mai ales, AU AVUT un trecut istoric si economic asemanator cu al nostru.
Are vreun sens sa ma compar cu Germania, cel mai mare exportator din lume sau cu SUA, cea mai puternica tara din lume, care au economii capitaliste functionale de peste 60 de ani? Evident ca orice comparatie e hilara. Hai sa vedem mai bine ce fac sau au facut bulgarii, sarbii, moldovenii, ungurii, chiar si rusii. Stam mai bine sau mai prost ca ei? Ca si ei tot europeni se cheama ca sunt, nu-i asa?

Iar daca ne comparam cu noi insine acum 10 sau 20 de ani imbunatatirile sunt multe si vizibile, dar marunte din pacate (asa cum le-au semnalat si fetele), caci de pe vremea lui Titu Maiorescu am fost adeptii formelor fara fond si a peschesului otoman adus la rang de politica de stat. Cata vreme mita si coruptia vor suge la buget, lucrurile bune vor fi mereu prea putine.

In al doilea rand, cred ca problema este si ca asteptarile noastre au fost mult mai mari. Noi am crezut cu totii ca in cativa ani o sa fim ca Germania. Dar stiti care e realitatea? N-o sa fim in veci de veci ca ei, ca asta e soarta noastra pe pamant. Nici Congo n-o sa fie niciodata ca Germania. Ei cu cine ar trebui sa se compare?

Oamenii da, se schimba, unii in bine (mai amabili, mai serviabili, mai zambareti), altii in rau, caci raul este peste tot aplaudat si admirat. Uitati-va la tv? Cine beneficiaza de cea mai mare si acerba reclama? Cate emisiuni, telenovele si stiri au ca subiect buna crestere, performantele adevarate, lucrurile bune in general, si cate au in prim plan numai violenta, agresivitate, manele, camatari, mafioti de tot felul cu dinti de aur si fuste crete (culoarea pielii mi-e indiferenta, restul nu) sau, dimpotriva, curve de lux si traficanti de droguri in costume scumpe? Ce tip de comportament promoveaza zi si noapte postul cu cea mai mare audienta la tineretul urban, ProTV? Cum este serbata la TV ziua nationala, ca tot vorbea cineva de lipsa de respect fata de imnul national? Intrebarea mea e retorica, caci raspunsul e evident. Din acest punct de vedere situatia in Romania s-a inrautatit in ultimii ani incredibil si ingrijorator de mult.

Bedrosmart

PS Parintii nu ti-i alegi. Buni sau rai, frumosi sau urati, ii iubesti, uneori chiar daca ei nu te iubesc chiar atat de mult pe cat ti-ai dori. Romania e tara mea, romana e limba mea, oricum ar fi, musai sa le iubesc, caci intr-un fel fac si ele parte din familia mea.

Mergi la inceput

n-ai inteles....era strict de drumuri vb...nicidecum de altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bedrosmart spune:

.

Citat:
citat din mesajul lui emanouela

n-ai inteles....era strict de drumuri vb...nicidecum de altceva.

Nu, am inteles la ce te refereai, de aia am precizat ca doar plec de la cuvintele tale, scoase din context, ca sa dezvolt ideea , nu ca sa te contrazic sau altceva de genul asta.

Bedrosmart

Mergi la inceput

recitind mai atenta am si procesat, da, ai mare dreptate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Ok. Rufus. Am rezolvat-o cu cantinele.

Te rog sa retii, cand vei ajunge primar, ca fata mea cea mare vrea sa-i gasesc un voluntariat. Poti conta pe ea!

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

Rufus,
am o nepotica ce face voluntariat, de cativa ani, la RRA-Braila http://www.rescue-team.ro/page.php?12

Din ce am inteles de la ea, Bucurestiul nu ar avea dezvoltata o filiala activa in Buc, aici e doar sediul central.
Dar nepotica mea a intrat la facultate aici si cred ca are ca principal obiectiv infiintarea si in Buc a unei filiale active(ea e f. implicata).
Asa ca iti recomand RRA, poate Ioana va fi atrasa de actiunea asta!

Mergi la inceput