Schimbari pozitive in Romania
Raspunsuri - Pagina 3
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anangel_lexi/anangel_lexi.jpg)
anangel_lexi spune:
Eu nu zic ca nu e aberant dar acele locuri cu buda in fundul curtii exista...si nu-s putine. Acum ce facem, daca e normal sa fie canalizare si apa nu apreciem faptul ca se fac??? Ca, daca e s-o luam asa, daca ar fi lipsa de interes si nesimtire crasa peste tot, nu s-ar face nimic, deloc!!! Ar ramane totul asa. Asa ca hai sa nu mai cautam noduri in papura si sa fim multumiti ca se face totusi ceva, e mai bine decat deloc.
Cat despre strazi, pentru a putea face sosele ca lumea, e nevoie de teren. Teren care apartine unor oameni. Oamenii aia trebuie desproprietariti intai. Unii nu vor, altii cer preturi aberante... Si de aici o multime de probleme. de
Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anangel_lexi/anangel_lexi.jpg)
anangel_lexi spune:
Alinta, nu era un drum catre o cabana ci un drum care lega Obarsia Lotrului de orasul Petrosani. de
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet
![](images/user_woman.png)
ionella3003 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Increderea se recastiga greu. E omenesc. Cand vezi ca-s asfaltate strazile din doi in doi ani, realizezi ca operatia se face pentru (multi) bani. Si uiti ca e normal sa fie asfaltate, ba chiar te apuca foamea. Unele strazi se asfalteaza an de an. Sa ne bucuram? Parcurile sunt minunate, dovezi de gospodari buni, de civilizatie. Problema vine cand auzi cat papa din bugetul primariei. Si iar te apuca foamea...nu de alta, dar cantinele pentru saraci sustinute de consiliile locale se inchid din lipsa de fonduri. E greu cu increderea... RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lor ![]() ![]() "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
De obicei mesajele tale sunt mai optimiste - o fi melancolia de toamna de vina?
![](icon_smile.gif)
Avem 2 variante: 1.sa vedem frumosul din jurul nostru, care, culmea, chiar exista pana si in Romania (citez niste colegi dintr-o echipa cosmopolita) si 2. sa ne caram cu totii de aici:)
Edit: eu aleg prima varianta, desi cu sot bugetar si cu o gramada de datorii... mi-e draga tarisoara asta asa cum e ea:)
PS: am vazut si eu aseara prezentarea orasului Cluj de catre ziaristii din Basel - vrei sa vezi raul il vezi, vrei sa vezi binele, cu siguranta il gasesti...
Cu drag,
Ionela
Ionela
![](al9leacer.gif)
![](bonjovi.gif)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69542" target="_blank">Cu drag, MAMA
Spune-mi ceva frumos... din dragoste!...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/emanouela/emanouela.jpg)
emanouela spune:
anagel ca sa faci niste drumuri ca lume nu tre sa expropriezi....ca nu am cerut altele....cer ca alea existente sa fie bune. cer mult???????????? mi se pare inadmisibil sa ceri taxa e drum pe ceva inexistent. la fel cum mi se pare inadmisibil sa fac 600 de km in RO in acelasi timp ca restul pana in Be. si nu zice nimeni ca nu apreciaza ce se face....se face prea putin, cu prea multi bani, foarte multi baniiiii (vb in cunostinta de cauza). de cand nu ai mai fost in Ro????
![](images/user_woman.png)
Dorothee spune:
Katya, Katya, frumos ai mai scris! ca de obicei citesc cu drag ce scrii.
si eu cant si zambesc pe strada, cu sau fara copila de mana. traiesc o perioada f frumoasa din viata mea.
anangel_lexi spune:
Emanouela, daca vrei sa stii de cand nu am mai fost in Ro, iti spun: ultima oara am fost in iulie anul acesta. Mergem de cel putin 2 ori pe an in Ro, si cel putin o data pe an cu masina. E drept ca 600 de km ii faci si in 10 ore...dar totusi drumurile pe unde am mers noi au fost multumitoare. Si eu zic ca asta e un inceput, pe care, eu una, il apreciez. de
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/motanik/motanik.jpg)
motanik spune:
De ce nu s-ar pune la socoteala spatiile de joaca si florile plantate? Realitatea era ca una dintre nemultumiri era lipsa spatiilor de joaca, sau acum ati uitat cum aratau parcurile goale cu ani in urma si cat v-ati fi dorit sa gasiti un topogan sau un leagan sau un balansoar sa se amuze copilul? In orasul meu au aparut multe spatii si au bucurat multi, multi copii si implicit si pe parintii acestora. Da, era normal sa avem aceste spatii cu mult timp in urma, peste tot in lumea moderna ele exista, dar la noi nu erau si acum sunt, eu numesc asta un pas inainte.
Sunt si drumuri refacute, pe care se conduce acum in conditii excelente.
Au aparut si mai multe statii peco, curate, la standarde europene.
Sunt mai multe clinici medicale private cu preturi ok. Supermarketurile au inceput sa aiba oferte ca in restul Europei, doamnele de la case chiar zambesc (sau de fiecare data am avut eu noroc).
Autobuzele vechi au fost inlocuite mai peste tot (cel putin in zona mea) cu unele noi si moderne.
Unele blocuri au fost deja reabilitate termic si arata f fain, ca si noi, nu am vazut asa blocuri frumoase in Europa. Nu stiu daca programul continua acum dar presupun ca se va intampla mai devreme sau mai tarziu si toate blocurile vor fi asa frumoase.
Avem si noi de la primarie acum pubela proprie de gunoi, ca in restul Europei.
Scolile, cel putin in zona mea, au toate termopane si incalzire centrala, au fost vopsite, cumparate banci noi, mobilier, copiii poarta uniforme. In fata scolilor s-au pus chestiile alea pt redus viteza.
Sigur, sunt multe chestii ce inca sunt primitive, dar asta nu inseamna ca trebuie sa inchidem ochii si la ce s-a schimbat in mai bine.
--------------------
Andra si bebe Theodora
Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson
anangel_lexi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui motanik De ce nu s-ar pune la socoteala spatiile de joaca si florile plantate? Realitatea era ca una dintre nemultumiri era lipsa spatiilor de joaca, sau acum ati uitat cum aratau parcurile goale cu ani in urma si cat v-ati fi dorit sa gasiti un topogan sau un leagan sau un balansoar sa se amuze copilul? In orasul meu au aparut multe spatii si au bucurat multi, multi copii si implicit si pe parintii acestora. Da, era normal sa avem aceste spatii cu mult timp in urma, peste tot in lumea moderna ele exista, dar la noi nu erau si acum sunt, eu numesc asta un pas inainte. Sunt si drumuri refacute, pe care se conduce acum in conditii excelente. Au aparut si mai multe statii peco, curate, la standarde europene. Sunt mai multe clinici medicale private cu preturi ok. Supermarketurile au inceput sa aiba oferte ca in restul Europei, doamnele de la case chiar zambesc (sau de fiecare data am avut eu noroc). Autobuzele vechi au fost inlocuite mai peste tot (cel putin in zona mea) cu unele noi si moderne. Unele blocuri au fost deja reabilitate termic si arata f fain, ca si noi, nu am vazut asa blocuri frumoase in Europa. Nu stiu daca programul continua acum dar presupun ca se va intampla mai devreme sau mai tarziu si toate blocurile vor fi asa frumoase. Avem si noi de la primarie acum pubela proprie de gunoi, ca in restul Europei. Scolile, cel putin in zona mea, au toate termopane si incalzire centrala, au fost vopsite, cumparate banci noi, mobilier, copiii poarta uniforme. In fata scolilor s-au pus chestiile alea pt redus viteza. Sigur, sunt multe chestii ce inca sunt primitive, dar asta nu inseamna ca trebuie sa inchidem ochii si la ce s-a schimbat in mai bine. -------------------- Andra si bebe Theodora Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson |
Motanik
![](floare.gif)
![](japonez.gif)
![](mamica.gif)
![](al9leacer.gif)
![](zana.gif)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
![](rugaciune.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/emanouela/emanouela.jpg)
emanouela spune:
draga mea, intrebarea mea nu a vrut sa sune a repros...pt ca rasp tau cam asa suna, iar eu nu sunt aici ca sa am dispute pers cu nimeni...mi-am spus punctul de vedere si am venit cu argumente la ce am spus...multumitor nu e sa ai o medie de 60km/ora....atata timp cat limita pe DN, E e multisor peste iar cea in judet e 50....deci daca limitele sunt astea si mergi legat atunci cine e de vina ca se face atat??? bingo, starea drumurilor
anangel_lexi spune:
Pt mine multumitor inseamna sa nu fie gropi si sa fie marcaje si semnalizari. Nu inseamna neaparat 2 benzi pe sens. Eu care sunt mai fricoasa din fire sunt in stare sa merg si 5 ore in spatele unui tir fara sa-l depasesc. Asa ca e normal sa fac mult. Altii, cu mai mult curaj, poate fac mai putin. Totusi eu prefer sa nu risc nimic. pot spune ca vara asta am fost foarte multumiti de drumul Arad-Deva si destul de multumiti de drumul Nadlac-Arad ("destul de" pentru ca am mai intalnit pe ici pe colo cate o groapa).
Edit: scuze autoarei subiectului, cred ca am cam deviat discutia... de
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute