Iepurasi de Martie-Aprilie 2010 (54)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

gaby eu pe silvana inainte de 2 -2,5 ani nu o sa o pun pe olita, nici macar nu o sa.i arat asa ceva , daca.mi cere ii dau peste mana :)))
glumesc cu ultima parte, dar cu restul sunt foarte hotarata

roxana si silvana aroa (2.04.2010) ivan leonard(2.12.2006)
"De medico, poeta y loco todos tenemos un poco"
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

PAPUSHICATA - Eu te inteleg pentru ca toate sentimentele astea, intr-o forma personalizata, le-am trait toti la un moment dat, dar sa stii ca nu trebuie sa fi in alta tara ca sa te simti singur.
Noi suntem, spre exemplu, aici in propria tara foarte singuri. Ba chiar ne-am gandit sa luam in calcul un act prin care, in caz ca ni se intampla ceva, sa avem tutore la copii si sa nu ajunga pe mana statului.
Ee, ce zici? Esti mai depresiva decat noi in privinta asta?
Glumesc, dar sa stii ca singuratatea nu-i motiv de depresie. De fapt, nimic nu trebuie sa te faca sa te gandesti la tristeti.
Tu chiar nu esti singura. Ai copil, sot si esti intr-o tara care, cu toate problemele ei, este mult mai buna decat Romania.
Apoi, sunteti tineri, aveti planuri de viitor, aveti parinti in viata cu care puteti comunica chiar si telefonic. Mai exista pentru voi cineva care se roaga sau se gandeste cu drag.
Tie iti lipseste mai repede tehnica "pierderii de timp" in mod atractiv, decat prietenii.
Invatati sa speculati fiecare moment facand ceva care te inveseleste, te binedispune sau macar te tine ocupata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina_3040 spune:

salutare dragelor,

o noua zi cu soare la birou Sunt in toane bune pt ca Robin se simte mai bine dupa aerosoli, parca l-a mai lasat un pic tusea, de dimineata l-am dus la doctor si a zis ca nu e nevoie de antibiotice. Insa noul lui diagnostic e ca Robin e prea gras si ca daca continua asa o sa se lupte toata viata cu greutatea... gata de azi intram la gimnastica, poate il dau si la aerobic si ceva atletism Glumesc desigur dar il pun la ceva miscare in patru labe ca prea s-a invatat comod.

Papushicata hai curaj draga mea sterge-ti lacrimile ca e doar o pasa trecatoare. Daca ai citit pe forum multe dintre noi am trecut deja prin asa o pasa, eu te inteleg perfect ca nu ai pe nimeni dar trebuie sa mergi mai departe optimista sa nu te vada iepurasul ca plangi. Daca poti cauta vreo studenta ceva sa vina sa stea cu copilul in timpul zilei la voi macar 2 ore, chiar daca esti si tu acasa ai timp sa faci ceva si pt tine, chiar daca numai sa lenevesti un pic la un film sau sa citesti o carte. Micile momente pot face mare diferenta. Cateodata suntem atat de acaparate de minunile noastre (nu zic ca e un lucru rau) incat pur si simplu ne sufocam, mai ales cu copilasi energici.

Ioana28 ca de obicei tu emani asa o energie pozitiva! Pupam cavalerii mamei asa de frumosi si cumintei Mi-e tare dor de Blaj, ce as mai trage o raita sa beau un suc la "Gradina".

pe unde or umbla Valdimirescu, Ellanik, Yaia?

Ina mamica fericita de printisor Robin Sebastian 15/03/2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LAlexandra spune:

Miria...nu pot spune ca ma mandresc cu ce face fii-miu...mai mult ma plang. Pe tema asta si pe ce scriau si Nafi si Papushicata, ieri am tras doua ture de plans.
Am fost acasa in Romania si speram sa ma odihnesc si eu...dar din contra, toata lumea ne facea pe plac...mai putin sa stea cu Alessa, si daca stateau cu el, cum plangea...hai la mami. Am venit inapoi, eu singura acasa, Alessa nu doarme mai deloc ziua, mereu e activ si se plictiseste repede, atunci cand doarme la amiaza ii fac papica, pe care mi-o refuza, si apoi trebuie sa stau pana seara cand vine sotul doar langa el, cum ma vede ca dispar 2 secunde se pune pe un plans, de zici ca l-am parasit de tot...
Va invidiez pe cele care au copii linistiti si mai aveti si ajutor.
Am ajuns sa cred ca nu fac nimic si din ce reusesc sa fac nimic nu e bine...

Mami de printisor Alessandro - 15.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honeybaby spune:

Neata !!

Am vazut aseara poze cu Eric al Oanei in picioruse, si cu canuta. Cum sta el in picioare. Maya nu vrea de nici o culoare.
Denis cel grasun si vesel. Imi place jucaria acea la care se joaca stand pe burta. L-am vazut si pe Eric al Brizie. Briza sa mai faci copii ca tare frumosi ies. Am vazut-o si Sofia , lunguta bre si vesela rau... Cred ca am mai vazut dar nu mai retin ...

Gaby - ma bucur ca te-ai odihnit mai bine. Nu am apucat sa citesc depre cealalta suparare dar spre sa se rezolve cat mai repede.
Vinde bumbo ala daca nu-ti mai trebuie.

Roxana- si Vali mi-a spus " si tu vrei sa dai banii astia pe o olita in care nici macar nu poate sa faca ?" La care eu timid " imh. Lasa ca ii fac eu gaura si il transform in olita"

Bumbitza- din cate vad eu copii vostri mai atomici asa sunt mult mai inaintati. Fimea e cuminte rau, nu zice nimic, sta unde o pui si se joaca pana adoarme , se trezeste iar se joaca . darrrrr... nu sta in 4 labe , abea se intoarce pe burta si spate doar daca-i musai ca altfel nu-i trebuie, in picioare nici gand , in fund la fel. Deci exista o compensatie.
mai pune si tu poze ca mie dor de voi

Ami - petic fuge afara si e in siguranta pana incepe Maya sa se urce in copaci si pe casa dupa el. Pe Honey s-o vad pe unde scoate camasa.

Rebiana nici tu nu ai mai pus poze de mult. Hai mai pune , sunt inebunita dupa tinutele tale si ale Marei

Sensibila - ce bine ca am gasit o pisicareasa. Ia zi ce faci cand o sa umble Gia pe jos si o sa bage tot in gura. Am mai intrebat eu pe aici fetele dar nu am primit nici un raspuns.

Denisa, de bebe roz Maya Rebecca (06.04.2010)
Doamne ajuta sa fim sanatoase !

Poze & Filmulete Bebeluna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

am vazut poze cu sofia de kossir! ce mare sa facut! e lunguta bine si sa stii ca nu e slaba deloc, e tocmai bine

gaby fata vezi ca in album apare si sotul lui kossir :)))))))

sanzi am vazut.o si pe mara ta, e tare frumoasa si.i sta asa bine in portocaliu!

am dat iama in album :)))

ina nu stiu cat are robin, nu.l vad exagerat de gras e tocmai bine , cel putin asa se vede...oricum stiu aici o fetita care a avut bronsiolita si intr.adevar conform unui sondaj bebelusii mai grasuti sunt mai predispusi la bronsiolite
eu cred ca dupa ce incepe sa mearga, o sa se mai subtieze, plus ca va fi si inalt avand in vedere ca si tu si sotul sunteti destul de lungi

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

LALEXANDRA -
Nu plange pentru daruri, ci pentru cum le folosesti.
Copiii se mai si educa chiar si asa mici. Cu toate ca e bine sa fie activi, trebuie sau trebuia sa il mai inveti sa stea si singur, sub supraveghere, fireste, dar nu vesnic cu el de gat sau sa ii faci ceva cu care se invata, de exemplu leganat.
Partea buna e ca la varsta asta, inca se mai poate dezvata, dar trebuie sa te inarmezi cu nitica rabdare si eventual cu un calmant, ca sa rabzi crizele de plans.
Eu am copii normali. Nu stiu cat de cuminti sunt, cu toate laudele primite de la straini. Mai repede cred ca, si la Dami si la el, fiind singura, a trebuit fara sa realizez pe moment ca e bine pentru ei, sa ii las in pat, in tarc, in leagan, in ceva si sa fac si altceva decat sa stau cu ei si in felul asta nici n-au stiut ca se poate altfel.
Deasta nici n-am cumparat sling, marupiu sau mai stiu eu ce "purtator la domicilui". Am cateva, recunosc, pe care nici la Dami nu le-am folosit si nu vreau nici acuma. Poate, numai asa, de o poza. Pentru ca se invata repede cu mine sau in brate si ma doare sufletul sa vad cum plange, iar eu sa am treaba.
Ok stau cu el, il ingrijesc, il rasfat, il iubesc, il apar, dar uite, ca apar si situatii cand, macar ca te duci la baie, si tot trebuie sa pleci de langa el. Atunci ce faci? Pe langa astea, se creeaza o dependenta nesanatoasa de parinte. Copilul trebuie sa invete sa se joace singur, sa stea singur, sa doarma singur. in felul asta isi dezvolta mai repede imaginatia, se integreaza intr-o colectivitate mai tarziu, se descurca singur cand apar ocazii inevitabile dealtfel.

Stiu ca si aici parerile difera, dar in functie de situatii adaptam si copiii nu numai pe noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmickey spune:

fetita mea da semne de veselie...sta cu mama acum..nu mai plange se joaca amandoua si rade in hohote...sunt mai bine dispusa...:)

ma duc la cumparaturi cu fi-miu,sa vedem cat cheltuim,cu un adolescent cheltui nu gluma...am sa ma uit si la alimente bebelusi...poate incepem si noi mai serios diversificarea...

va doresc o zi buna si cu mult spor la treburi...

FILMULETE
POZE

mamica de adelina 16.04.2010 :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LAlexandra spune:

MIRIA, pai asta-i baiul meu cel mai mare...ca de mic am incercat sa il invat sa mai stea si singurel, dar asta e tare mamos, cred ca de aceea nici nu a vrut sa iasa din burtica decat la aproape 42 de saptamani si atunci a fost fortat, n-a vrut si apoi m-au taiat sa il scoata.
De 5 luni de zile, nu reusesc sa merg la baie fara urlete, mancare sa fac nici atat, curatenie ioc...si toata ziua stau doar sa ma vada si sa ma uit de el sa nu faca boacane.
I-am luat doua patuturi, nu unul, ca sa am unde sa il pun, sa nu am grija lui cand nu sunt langa el, are leagan, are tot ce vrea...dar tot cu noi se joaca mai bine....de fapt, cu nervii nostri.
Eu nu am fost deloc mamoasa, si mi-ar fi placut, sincer, un copil care sa stie sa stea si singurel, sa poata sa se descurce...acum om vedea.
Deci, faptul ca sta mereu cu noi nu a venit deloc din partea noastra, ci din partea lui. Am incercat si sa il lasam sa planga....e in stare sa pčlanga ceasuri intregi, iar cand te vede, brusc se opreste...
Poate fetele, care au mai fost in situatie, stiu cat m-am plans si cat am intrebat ce sa ii mai fac, ca nu vrea defel singurel...
ieri de la ora 12 pana la 7 seara a trebuit sa stau nostop cu el, cum dispaream 2 secunde se punea pe urlat, nu pe plans sau miorlait, ci pe urlatttt...

Mami de printisor Alessandro - 15.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ami_84 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dayanara
ma duc sa-mi prind degetele la usa drept pedeapsa ca iar am scris mult

POZE

De asta te tot strigam noi pe aici...

Gazzica - am vazut ca ai mai avut cateva tentative de scris... intra mai des la noi sa ne cunoastem mai bine. Cat despre mar cu biscuite, eu te sfatuiesc sa mai asteaptiun pic. De ce nu incepi cu o leguma/fruct ceva... Nu mergeti la pediatru???

Citat:
citat din mesajul lui honeybaby

Saptamana trecuta ne uitam la un film si se aude ceva facand zgomot dupa fisonier. E zi, o fi un gandacel pe ceva care a cazut dupa fisonier. Mai stam noi pana se duce sotul sa se uite . Cica " e un soricel " eu zic " e na, e soaricel, si ce face?" La care sotul " se spala pe urechi"

Am vazut si pozicile cu Maya! Pernuta pe care o are la capusor de ce i-o pui?

Bumbitza - bine ai revenit de la mare. Ilinca nazdravana!

Rebiana - sanatate lui Luca!!

Stanucel - sanatate Adelinei. Sa ii treaca urechiusa! Nu m-am suparat deloc, doar mi-am "varsat" oful un pic pe aici. Azi e mai bine.. Fructele daca ti se par "apoase", pune o lingura de cereale (fara gluten pt inceput) si se mai leaga.

Referitor la otita, eu luni cand am fost la pediatra si mi-a consultat-o (ca i-am spus ca cu seara inainte mi-a facut febra), le-a luat pe toate la rand. La urechiuse, a apasat-o pe amadoua simultan si a zis "nu".. deci cred ca atunci cand ii dor, ar plange la atingere, nu? Bine ca pana la urma a zis ca are rosu in gat...

Sunt de acord cu ce a scris Miria despre invatatul copilului sa stea si singur. Eu din lipsa de ajutor, am mai lasat-o singura in patut/leagan, uneori, si mai mergeam si faceam cate ceva ce tb urgent. Si are momente cand sta si cate o ora si se joaca, nu plange.. bine ca mai o pandesc din cand in cand sa ma asigur ca e totul ok.

Am scris un mesaj kilometric. Scuze!!

Merg ca s-a trezit sa o aduc langa mine si sa pun sa ii pregatesc papica pentru la amiaza.

_

Mamica cu iepuras cuminte de sase luni

"Intr-o caverna se puteau citi aceste incizii pe pereti: 1+1=1 si, imediat dupa, 1-1=2. Nici chiar cei mari mari matematicieni nu au fost în masura sa descifreze acest paradox; cu toate acestea, rezolvarea enigmei este una simpla. Este vorba despre aceeasi simplitate care permite oricaruia dintre noi sa se nasca. Lipsa aparenta a logicii dispare daca ne gândim la procesul nasterii: mama cu copilul sau în pântece formeaza un tot si, imediat dupa nastere, mama si copilul devin doua fiinte distincte."

Attachment parenting

Mergi la inceput