mi-e teama sa nu aiba autism
Raspunsuri - Pagina 7
kariguld spune:
Citat: |
citat din mesajul lui msl1 Mai, eu si cind aud pe cite o persoana spunind ca in ro e tara de rahat ca nu exista tratament si sustinere pt copii cu autism! macar daca as fi acolo as beneficia de ceva fundatie/asociatie etc care lucreaza benevol in schimb aici nu pot sa beneficiez de NIMIC gratis pt ca nu exista iar bani nu am sa merg in particular. asa ca fata mea ramine netratata in USA! |
ma faci sa zambesc amar. cati copii din Romania beneficiaza de fundatie/asociatie? unul, doi, trei....din miile de copii cu autsim.
sa stii ca si in Geramnai e la fel, parintii platesc terapiile. fac imprumut la banca. si sunt foarte rare cazurile cand parintii gasesc sprijinul unei fundatii umanitare.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
_M-am nascut pentru succes!
Elle_seb spune:
Daca in SUA, una din tarile cele mai implicate in research si cele mai avansate din punct de vedere al tehnologiilor medicale, te plangi ca ramane fetita netrata, ce sa mai zicem de Romania?
Uite ce zice kariguld: "in Germania la fel, parintii platesc terapiile. fac imprumut la banca. si sunt foarte rare cazurile cand parintii gasesc sprijinul unei fundatii umanitare."
_
www.immunocal.ro" target="_blank">Despre glutation si Immunocal
kariguld spune:
citat din mesajul lui bird70 ..... autismul este puternic determinat genetic si nimic nu va schimba faptul ca un copil este autist. Terapia va ajuta copilul sa se adapteze si sa recupereze in zonele unde are dificultati, nu va 'vindeca' autismul. Sigur exista tot felul de teorii, incercari de dezintoxicare, etc, parerea mea personala (si nu e nevoie sa ma atacati) e ca sunt pierdere de vreme, un mecanism pentru parintii disperati sa simta ca fac ceva pentru copilul lor. |
aproximativ acelasi raspuns l-am primit astazi de la pedagogul cu care colaborez in voluntariatul de la Autismus Centrum.
de aceea spuneam in mesajele mele anterioare ca parintii sunt cei care trebuie sa se adapteze diagnosticului, sa invete lucruri noi, sa ofere multa multa iubire si intelegere copilului. trebuie sa invete sa traiasca cu acest diagnostic (stiu, suna crud si dureros, dar este o realitate)
Bazar general pe DC
bird70 spune:
citat din mesajul lui Elle_seb Bird70, simpla si logica intrebare ar fi: daca autismul este o boala determinata genetic, cum se face ca de existenta ei se vorbeste atat de recent? |
Primul ca documentat de autism este din 1747. Faptul ca nu exista mai multe informatii din trecut se explica prin faptul ca este o afectiune caracterizata relativ recent. Sotul meu, din descrierea mamei lui si a surorii lui, era textbook aspie in copilarie, ar fi fost diagnosticat in ziua de azi si in Romania. Dar acum 25 de ani era considerat copil inteligent dar 'rau, incapatanat, rasfatat, care insista sa faca totul asa cum vrea el'. Maica-sa il trata cu batai regulate pentru ca 'il ducea capul dar era incapatanat si facea totul ca sa o supere pe ea si nu vroia sa se poarte normal'.
Pe mine ma deranjeaza incercarile unora de-a 'vindeca' autismul, ce anume vreti sa vindecati? felul cum ei gandesc? insasi esenta lor? Copilul meu este perfect nu are nevoie sa fie 'vindecat', are probleme in anumite zone, da, dar de asta ma are pe mine sa o ajut. Copiii astia nu sfera asa mult din cauza autismului cat sufera din cauza ca nu sunt iubiti si acceptati in familiile lor exact asa cum sunt ei. Ca parintii care ar trebui sa-i iubesca neconditionat fac tot ce pot sa-i schimbe. In loc sa-i supuneti la 8 ore de terapii/zi mai bine ati sarbatori diversitatea lor si ati incerca sa-i ajutati sa o integreze in loc sa o suprime. A incerca sa vindeci autismul e la fel de stupid ca a incerca sa vindeci stangacii.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
mihaela77O spune:
citat din mesajul lui bird70 regulate pentru ca 'il ducea capul dar era incapatanat si facea totul ca sa o supere pe ea si nu vroia sa se poarte normal'. In loc sa-i supuneti la 8 ore de terapii/zi mai bine ati sarbatori diversitatea lor si ati incerca sa-i ajutati sa o integreze in loc sa o suprime. A incerca sa vindeci autismul e la fel de stupid ca a incerca sa vindeci stangacii. |
ce sa sarbatoresc,faptul ca vine masina si el alearga cu disperare spre ea,in loc sa se fereasca?sau faptul ca daca nu am geamurile asigurate(locuim la 4),deschide geamul si pt ca nu constientizeaza,ca ar putea cadea,s-ar arunca?
daca lucrez 8 ore pe zi cu el,nu incerc sa-l vindec,incerc sa-l recuperez pt a se putea descurca singur in viata,pt ca eu nu sunt nemuritoare si din nefericire traim in romania,unde autistul,dupa 18 ani,este considerat schizofrenic ....asa ca bird....no coment!
nu toti traim in tari civilizate,unde putem fi siguri ca autistul are parte de tratamentul care i se cuvine...o viata normala,fara discriminare,drept la scolarizare fara a se comenta de catre parinti...si as mai putea enumera....
oricum,din punctul meu vedere,suntem de mult off-topic,ce anumea dorea autoarea de la acest topic si unde s-a ajuns!
inca ceva..tot ceea ce fac,fac din dragoste,tocmai ca il iubesc si ca-mi doresc sa-i fie bine!iar eu ca mama,il iubesc si accept asa cum este,ca este puiul meu....dar lumea nu se reduce doar la mama,tata si sora!
MIHAELA DE ANDREEA(03.04.1997) SI MIHAITA(25.09.2003)
Blogul lui Mihaita
Vreau Sa Nu Mai Fiu DIFERIT
A&M
Viata...
mari_paun spune:
sunt perfect de acord cu Mihaela077, daca as astepta ca Ema sa faca progrese fara sa lucreze cred ca as astepta mult si bine...poate nu sti bird70, insa daca nu se lucreaza intens cu copilul pierde si abilitatile pe care le-a dobandit in urma terapiei... crezi ca ar fi o solutie sa o las sa faca ce vrea ea? NU se va descurca in veci de una singura daca nu e ajutata cum si daca nu invata cu pasi mici cum sa se imbrace, cum sa manace si cum sa reactioneze cu alti copii...
In Romania platim fiecare ora de terapuie, fie ca e acasa ori in centru specializat. E greu, e costisitor, e de lunga durata...insa nu pot sa nu intervin...ma bucur de fiecare progres, ma bucur ca se imbraca singura cu bluza/tricou, ma bucur ca manaca singura, ca se joaca cu copiii, ca merge la baie...dar mai avem multe de invatat.
Noi parintii ne adaptam , recunoastem probleme, ne obisnuim cu ea ...insa vrem sa-i vedem cat de cat independenti...peste 10 ani nu stiu ce va fi, dar ACUM trebuie sa lucreze intens.
BAZAR GENERAL PE DC
ajutati la terapia pentru Ema pe DC
Ajutati-ma sa inteleg lumea! BLOG
Mari, mami de baietel dulce PETRU MIHAI (23.09.2010) si de bomboana EMA (25.02.2002)
Jasmin012 spune:
Cu tot respectul, persoanele care nu au habar ce inseamna aceasta afectiune nu ar trebui sa opineze. Numai cei care o cunosc pot sa aprecieze ce trebuie facut in cazul lor si in dreptul lor.
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
kariguld spune:
cred ca trebuie precizat ceva. autismul are mai multe spectre, forme mai usoare si altele grave.
sunt copii ca sotul si fetita lui bird70. acestea sunt cazuri usoare, comparativ cu copilul unei cunostinte de aici, are ceva peste 10 ani, inca nu vorbeste, nu mananca singur, nu constientizeaza pericolul de nici un fel, se scapa pe el inca si ziua daca tin bine minte, face terapie de pe la 4 sau 5 ani. daca il privesti, e perfect normal, insa in primele 5 minute iti dai seama de probleme.
cunosc si parintii ai caror copii, in urma terapiei au facut achizitii si incep sa fie stapani pe ei. au invatat sa vorbeasca, mananca singuri, cunosc destule lucruri din jurul lor incat sa stie ce este pericol.
fiecare copil cu autism este diferit, are particularitatile lui. ceea ce se potriveste unuia, celuilalt s-ar putea sa-i dauneze. de aceea terapiile sunt individualizate, adaptate strict pe caz.
Bazar general pe DC
kariguld spune:
intrebare ptr bird70,
cum crezi ca poate fi ajutat un copil cu autism care nu vorbeste, nu constientizeaza pericolul? in afara de terapie, parintele (care nu are nici o pregatire in domeniu) cum isi poate ajuta copilul sa fie funcional si sa traiasca in societate? mai ales dupace parintele nu va mai fii.
intreb foarte sincer.
Bazar general pe DC
mihaela77O spune:
citat din mesajul lui kariguld cred ca trebuie precizat ceva. autismul are mai multe spectre, forme mai usoare si altele grave. sunt copii ca sotul si fetita lui bird70. acestea sunt cazuri usoare, comparativ cu copilul unei cunostinte de aici, are ceva peste 10 ani, inca nu vorbeste, nu mananca singur, nu constientizeaza pericolul de nici un fel, se scapa pe el inca si ziua daca tin bine minte, face terapie de pe la 4 sau 5 ani. daca il privesti, e perfect normal, insa in primele 5 minute iti dai seama de probleme. cunosc si parintii ai caror copii, in urma terapiei au facut achizitii si incep sa fie stapani pe ei. au invatat sa vorbeasca, mananca singuri, cunosc destule lucruri din jurul lor incat sa stie ce este pericol. fiecare copil cu autism este diferit, are particularitatile lui. ceea ce se potriveste unuia, celuilalt s-ar putea sa-i dauneze. de aceea terapiile sunt individualizate, adaptate strict pe caz. |
kari,bine punctat!
MIHAELA DE ANDREEA(03.04.1997) SI MIHAITA(25.09.2003)
Blogul lui Mihaita
Vreau Sa Nu Mai Fiu DIFERIT
A&M
Viata...