mi-e teama sa nu aiba autism
Raspunsuri - Pagina 6
kariguld spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Elle_seb
Eu daca as fi in situatia ei, cu siguranta as vrea sa aud orice informatie care exista disponibila despre boala copilului meu, inclusiv explicatii stiintifice, sunt sigura ca cilutza, ca si alti parinti aflati in aceiasi situatie, isi pune un milion de intrebari, la unele dintre ele exista raspunsuri; tocmai ele duc la acceptarea si intelegerea diagnosticului. Bineinteles ca medicii care le trateaza copiii isi pot da ok-ul cu privire la un anumit tratament, conditia esentiala este ca ei sa si stie pe ce isi dau sau nu-si dau ok-ul favorabil. Chiar sunt curioasa, si i-as intreba pe parintii cu copii cu autism: cam cat din toate aceste aspecte descrise in acest topic de discutii (legate de stresul oxidativ in creierul copilului cu autism, legate de necesitatea antioxidantilor in tratarea lor, etc, etc) le-a fost adus la cunostinta parintilor? Sau poate considerati ca ei nu trebuie sa stie prea multe detalii, nu? Si ce daca in afara se fac studii de zeci de ani de zile, se demonstreaza eficacitatea anumitor tratamente care in Romania inca nu exista (!) Haideti sa nu mai deschidem nici unul gura ca nu-i asa, medicii stiu ei ce sa recomande parintilor. Este imperios necesar ca si specialistii de la noi sa tina pasul cu ultimele descoperiri in materie, in sfera lor de interes, daca vor sa fie up-to-date. O atitudine refractara este clar in detrimentul pacientului, mai ales pentru cei care merg orbeste pe indicatiile medicului, si am intalnit niste situatii absolut incredibile din acest punct de vedere. Dar si la polul opus, am intalnit si specialisti la noi care au recunoscut valoarea unui produs care sa ridice nivelurile de glutation in organismul uman. Nu contest, informatiile incep usor-usor sa patrunda si in Romania, sunt medici care au auzit de aceste tratamente, cu toate acestea, medicina romaneasta este inca departe de a tine pasul cu ultimele noutati medicale, caci de cercetare in Romania si avangardism nici macar nu mai putem discuta. Elle _ www.immunocal.ro" target="_blank">Despre glutation si Immunocal |
draga Elle, nicidecum nu am minimalizat informatiile prezentate de tine. eu vb din punctul de vedere al unei persoane care a venit in contact cu parintii unor astfel de copii. parinti care traiesc in Germania, deci intr-o tara unde se pune mare baza pe informatie, din orice directie ar veni. cred ca am discutat cu zeci de parinti, nici unul nu a cautat la inceput informatii stiintifice. toti au negat si au cautat solutii sa scape de diagnostic. incet, sub indrumare au aflat raspunsuri ..... aici exista specialisti, f bine pregatiti , pedagogi se numesc. sunt oameni care lucreaza cu parintii si copii, cu terapeuti, studiaza atent cazul, culeg multe informatii de la parinti......si cand parintele este "adaptat" (daca pot sa spun asa) cu diagnosticul, atunci se merge mai departe.
am citit din nou, cred ca vb despre aspecte diferite. eu m-am referit strict atunci cand parintele primeste diagnosticul, atunci la inceput. (cazul cilutzei) pe cand tu vorbesti deja cu un parinte care a trecut de mult de acea perioada, de inceputul diagnosticului (ca Mihaela770).
in Romania acum se face pionieratul in diagnosticarea si terapia autismului. medicii acuma se "specializeaza" iar cele mai multe informatii le iau de pe internet. nu stiu cati specialisti exista in Romania, care au diploma in acest domeniu. si din pacate parintii acestor copii platesc pretul inceputului, unul destul de scump. insa sper, in viitor sa impartaseasca si altora din experienta lor.
Bazar general pe DC
*********************
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
_M-am nascut pentru succes!
Elle_seb spune:
Da, din pacate diferentele dintre modul de abordare din Germania spre deosebire de Romania nici nu suporta termene de comparatii, sunt convinsa.
Parerea mea este totusi ca orice parinte (fie la inceput de diagnosticare, fie cu ceva background) este dator sa se informeze. Si daca este cat mai la inceput, cu atat mai bine pentru acel copil. Din pacate, cum spui si tu, la noi, studierea autismului este inca intr-un stadiu foarte incipient, in detrimentul copiilor bolnavi...
_
www.immunocal.ro" target="_blank">Despre glutation si Immunocal
Mindy spune:
de acord cu voi in ce priveste informatia.
Pediatrul meu mi-a zis: o mama informata in ziua de azi aproape ca este capabila sa puna diagnostic copilului sau, si vine la Dr sa il confirme si sa caute tratament.
mihaela77O spune:
elle_seb,inca o data,ai dat niste informatii interesante,despre care eu personal(mama de copil autist),nu stiam!
dar nu pot sa nu precizez,ca acestea glutationul si immunocalul,nu vindeca autismul!,ci ajuta la calitatea terapiei ABA,caci eu personal am incercat orice pentru recuperarea lui Mihaita si singura care a dat randament si s-au vazut progrese a fost terapia ABA!
am specificat acest lucru,deoarece probabil vor fi parinti care vor crede,ca-i vor da copilului si gata se vindeca!
adica,trebuie sa fim si realisti si sa nu ne imbatam cu apa rece!
MIHAELA DE ANDREEA(03.04.1997) SI MIHAITA(25.09.2003)
Blogul lui Mihaita
Vreau Sa Nu Mai Fiu DIFERIT
A&M
Viata...
psi_gabriela spune:
Buna seara , eu sunt licentiata in psihologie si lucrez cu copii cu autism de 4 ani, in tot acest timp am auzit si am citit despre tot felul de "tratamente" pentru autism, trebuie subliniat insa faptul ca autismul nu este videncabil decat pentru cei care incep terapia de la o varsta cat mai mica si la care nu exista alte complicatii. Da, un copil autist se poate RECUPERA , dar numai cu terapie si ajutor medicamentos. Eu consider ca glutationul este inca la nivel de studiu clinic, la nivel de experiment. Imaginati-va: daca ar fi un remediu( medicament, vaccin, celule ) pentru copiii autisti cu siguranta ar fi lansat pe piata mondiala ca o bomba financiara pentru ca cercetatorii au un bilant clar referitor la numarul mare al copiilor cu autism.
Si as avea o intrebare : crede vreun parinte ca exista vreo pastila care sa iti faca puiul sa zambeasca, sa se joace sau sa spuna mama???
bird70 spune:
Eu am un copil cu asperger's si am auzit de tot felul de teorii cu privire la cauze. Oricat de deschisa as fi la teoria glutationului, vit D, etc, nu pot sa nu vad ca in familia sotului meu exista numerosi autisti cu diferite grade de functionalitate, de la cei foarte functionali si deosebit de reusiti profesional ca si sotul meu pana la cei non-vebali. Avem cunostinte o familie cam la fel, el extrem de bine realizat profesional, foarte ciudat, au 3 copii, 2 baieti care sunt vizibil afectati dar la fel ca si tatal lor foarte functionali si foarte inteligenti, dar fata este 'normala' dar nu are nici pe departe sclipirea baietilor.
Eu tint sa cred ca autismul este puternic determinat genetic si nimic nu va schimba faptul ca un copil este autist. Terapia va ajuta copilul sa se adapteze si sa recupereze in zonele unde are dificultati, nu va 'vindeca' autismul. Sigur exista tot felul de teorii, incercari de dezintoxicare, etc, parerea mea personala (si nu e nevoie sa ma atacati) e ca sunt pierdere de vreme, un mecanism pentru parintii disperati sa simta ca fac ceva pentru copilul lor. Ce a functionat la noi a fost enorm de multa rabdare, multa dragoste si acceptare, cateodata impinsul de la spate . Muncim mult dar suntem pe drumul cel bun.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
msl1 spune:
Mai, eu si cind aud pe cite o persoana spunind ca in ro e tara de rahat ca nu exista tratament si sustinere pt copii cu autism! macar daca as fi acolo as beneficia de ceva fundatie/asociatie etc care lucreaza benevol in schimb aici nu pot sa beneficiez de NIMIC gratis pt ca nu exista iar bani nu am sa merg in particular. asa ca fata mea ramine netratata in USA!
Elle_seb spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mihaela77O elle_seb,inca o data,ai dat niste informatii interesante,despre care eu personal(mama de copil autist),nu stiam! dar nu pot sa nu precizez,ca acestea glutationul si immunocalul,nu vindeca autismul!,ci ajuta la calitatea terapiei ABA,caci eu personal am incercat orice pentru recuperarea lui Mihaita si singura care a dat randament si s-au vazut progrese a fost terapia ABA! am specificat acest lucru,deoarece probabil vor fi parinti care vor crede,ca-i vor da copilului si gata se vindeca! adica,trebuie sa fim si realisti si sa nu ne imbatam cu apa rece! |
mihaela77O, acest tratament despre care vorbesti, ABA, cu siguranta este bun, intrucat el reprezinta o metoda de predare pentru copiii cu autism. Cu toate acestea, un punct critic care nu este inteles este ca Immunocal este alimentul de care organismul are nevoie pentru a produce glutation. Glutationul este o molecula produsa in mod natural, care se gaseste in fiecare celula a corpului si serveste in multe scopuri. Scopul-cheie in unde glutationul joaca un rol in cazurile de autism este de detoxifiere si de inlaturare a metalelor grele.
Glutationul nu permite acestor impuritati sa ramana in celule, le scoate din organism. Daca va faceti timp pentru a viziona o prezentare facuta de Dr. David Ayoub in cadrul conferintei Radio Liberty Conference 2005, Aptos, CA. USA (apropos, dati o cautare pe google.com dupa numele lui si vedeti ce gasiti), prezentare care deocamdata este in limba engleza, veti realiza ca exista o legatura foarte mare intre nivelurile ridicate de mercur si autism. Dr. David Ayoub afirma ca copiii cu autism au o problema sporita in lagatura cu eliminarea mercurului existent in tesuturile lor cerebrale, rezultatul fiind autismul:
http://video.google.com/videoplay?docid=6890106663412840646&q=Dr.+David+Ayoub%2C+M.D.#
Prezentarea (care este de altfel, greu de digerat) pe care Dr. David Ayoub o face in cadrul conferintei Radio Liberty Conference 2005, Aptos, CA. USA, prezinta urmatoarele aspecte:
- existenta unor cantitati enorme de sare de mercur (timerosal) in vaccinuri, cantitate declarata de producatorii insisi, exprimata in unitati de masura improprii pentru a parea cantitate neglijabila (0,01% zic ei, cand ar trebui sa exprime mercurul in “parts per billion” (ppb), unitate in care concentratia maxima admisa este de 2 ppb in apa potabila, iar intr-o doza de vaccin este in cantitate de 100.000 ppb (echivalentul lui 0,01%)). Cand un deseu are mai mult de 200 ppb mercur este considerat deseu toxic si necesita conditii speciale de evacuare, stocare si transport, iar daca un vaccin are 100.000 ppb timerosal (aprox. 50.000 ppb mercur) Aceasta cantitate o injectam in copiii nostri.
- efectele clinice ale intoxicatiilor cronice cu mercur, efectul cumulativ al administrarii mercurului prin vaccinuri
- corelatii statistice intre mercurul din vaccinuri si incidenta autismului (*primul caz de autism este descris in 1932, mercurul s-a introdus in vaccinuri in 1931; *dupa introducerea pe scara larga in anii 60-70 incidenta autismului a crescut de la un caz la suta de mii de oameni, la un caz la 150 de oameni in 2005; *comunitatile ce au refuzat vaccinarea nu au nici un caz de imbolnavire de autism (in 20.000 de persoane nevaccinate din comunitatile Amish, nu exista autism)
- dovezi medicale (biochimice si clinice) ce arata ca autismul este o forma de reactie la mercur ce apare la foarte multi copii expusi la mercurul vaccinal.
- tratamentul cu chelatori de mercur (EDTA, Zeolit) arata scaderea mercurului intra tisular, cresterea excretiei de mercur, imbunatatiri spectaculoase ale conditiei neuro-psihice ale pacientului (un caz mentionat, dupa tratamentul de 6 luni cu chelatori de mercur, copilul a inceput sa vorbeasca)
- legatura intre campania mondiala de vaccinare si miscarea mondiala de control al populatie, prin sterilizari fatise si ascunse, debilizari fizice si psihice, controlul nasterilor, promovarea distribuirii gratuite a anticoncptionalelor, vaccinurile anti-sarcina, promovarea ideilor malthusiene in mass-media, educatie, institutii publice.
Prin urmare, daca este adevarat faptul ca acesti copii in mod deosebit nu pot elimina mercurul din organismul lor, iar dieta cu Immunocal (cresterea glutationului), asista aceasta eliminare, acest lucru ar putea sugera succesul constatat in studiile efectuate cu Immunocal si copiii cu autism. Mercurul este un metal greu toxic. Daca scoti mercurul din creierul copiilor cu autism, autismul este reversibil.
A nu se intelege ca fac vreo campanie anti-vaccinare, a nu se intelege ca sunt vreun militant al teoriei conspiratiei mondiale. Nu voi raspunde la astfel de provocari, asa ca va rog foarte mult sa nu divagam discutia spre o zona atat de controversata, pentru ca s-ar putea sa nu ajungem niciodata la un numitor comun. Au mai fost astfel de topicuri pe forum care au ajuns intr-un final inchise sau la ZZ si nu asta este scopul acestui subiect, nici pe departe.
Dragele mele mamici cu copii cu autism, mi-as dori sa va pot imbratisa pe toate, sunteti niste adevarate eroine pentru copiii vostri!
Elle
_
www.immunocal.ro" target="_blank">Despre glutation si Immunocal
Elle_seb spune:
Citat: |
citat din mesajul lui psi_gabriela Buna seara , eu sunt licentiata in psihologie si lucrez cu copii cu autism de 4 ani, in tot acest timp am auzit si am citit despre tot felul de "tratamente" pentru autism, trebuie subliniat insa faptul ca autismul nu este videncabil decat pentru cei care incep terapia de la o varsta cat mai mica si la care nu exista alte complicatii. Da, un copil autist se poate RECUPERA , dar numai cu terapie si ajutor medicamentos. Eu consider ca glutationul este inca la nivel de studiu clinic, la nivel de experiment. Imaginati-va: daca ar fi un remediu( medicament, vaccin, celule ) pentru copiii autisti cu siguranta ar fi lansat pe piata mondiala ca o bomba financiara pentru ca cercetatorii au un bilant clar referitor la numarul mare al copiilor cu autism. Si as avea o intrebare : crede vreun parinte ca exista vreo pastila care sa iti faca puiul sa zambeasca, sa se joace sau sa spuna mama??? |
Glutationul este la noi, inca in stadiu de studiu clinic, de experiment. Ba nu, rectific: nici macar in stadiu de studiu clinic nu este, ca la noi nu exista cercetare in sensul in care exista in tari care baga milioane de euro in cercetari clinice, incepute pe vremea cand la noi, mortalitatea infantila era la cote de 50%, de exemplu.
Cand spui ca "Da, un copil autist se poate RECUPERA , dar numai cu terapie si ajutor medicamentos", mie-mi suna ca deja stii tot ce se poate sti in materie de tratare a autismului, mai mult chiar decat Dr. David Ayoubdin SUA, care si-a alocat ani de studiu asupra autismului si a cauzelor lui, mai mult decat Dr. Jill James, Dr. Richard Deth, care a efectuat studii cu privire la legatura dintre existenta metalelor grele din organism si detoxifiere la copiii cu autism si altii ca ei.
Autism Research Institute listeaza urmatoarele studii clinice:
Aw TY, Wierzbicka G, Jones DP. Oral glutathione increases tissue glutathione in vivo. Chem Biol Interact. 1991;80(1):89-97.
Aw TY. Intestinal glutathione: determinant of mucosal peroxide transport, metabolism, and oxidative susceptibility. Toxicol Appl Pharmacol. 2005 May 1;204(3):320-8.
Fonnum F, Lock EA. The contributions of excitotoxicity, glutathione depletion and DNA repair in chemically induced injury to neurones: exemplified with toxic effects on cerebellar granule cells. J Neurochem. 2004 Feb;88(3):513-31.
... si multe, multe altele cu concluzii comune...
In Canada spre exemplu, dar si in alte tari precum SUA, Japonia, Turcia, glutationul este deja o certitudine si cu toate acestea, deci cercetarile asupra glutationului au inceput inca din 1978, ele continua si in ziua de azi, iar ele, noile cercetari, nu fac decat sa confirme descoperirile intiale, nu mai este nici un dubiu referitor la importanta glutationului in organismul uman si in cazul discutiei de fata, in eliminarea mercurului din creierul copiilor autisti.
_
www.immunocal.ro" target="_blank">Despre glutation si Immunocal
Elle_seb spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bird70 Eu tint sa cred ca autismul este puternic determinat genetic si nimic nu va schimba faptul ca un copil este autist. Terapia va ajuta copilul sa se adapteze si sa recupereze in zonele unde are dificultati, nu va 'vindeca' autismul. |
Bird70, simpla si logica intrebare ar fi: daca autismul este o boala determinata genetic, cum se face ca de existenta ei se vorbeste atat de recent?
Se stie deja ca genele sunt activate de nutrienti. Acest simplu fapt este cunoscut de geneticieni, dar complet trecut cu vederea, o spune Lawrence Wilson, MD: http://www.drlwilson.com/articles/AUTISM.htm
Toxicitatea grava a mediului in care traim si dieta saraca sunt principalele cauze ale acestor epidemii „moderne”, cum este autismul.
El mai spune de asemeni in articolul de mai sus:
„De fapt, cele mai multe defecte asa-zise genetice sunt legate de statutul nutritional din ce in ce mai sarac al mamelor de astazi si al copiii lor nenascuti.
Din fericire, acest lucru poate fi adesea depasit prin inversarea cauzelor. Acestea includ toxinele in dieta mamei, din apa potabila si din aer. Ele includ, de asemenea, stresul provocat de obiceiurile alimentare nesanatoase si alte situatii stresante.
Femeile gravide ar trebui sa stea la domiciliu, in mod ideal, nu uitandu-se intr-un ecran de computer toata ziua sau conducand corporatii, sau avand orice loc de munca stresant. Acest lucru nu are nici o legatura cu sexismul. Este doar o chestiune de bun simt intelegerea efectelelor devastatoare ale stresului asupra fiintelor umane de astazi.
Intr-adevar, simt ca aceasta este cauza majora a multor copii cu autism, in special cei nascuti cu aceasta problema (ca si multe altele, cum ar fi cancerul). Sunt putini norocosii care nu sunt asaltati cu antibiotice, biberon, vaccinuri si alte orori care reprezinta alte cauze despre care vom discuta mai jos. [...]”
Si revenind la toxicitate, si in mod particular la intoxicatiile cu mercur provenite din era vaccinurilor de dupa 1940 - 1960, primul caz de autism este descris in 1932, mercurul s-a introdus in vaccinuri in 1931. Dupa introducerea pe scara larga in anii 60-70 incidenta autismului a crescut de la un caz la suta de mii de oameni, la un caz la 150 de oameni in 2005.
_
www.immunocal.ro" target="_blank">Despre glutation si Immunocal