Strumfii gradinari! Bafta grupa mica! (194)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Bravo Vivela! Si pentru lasarea puiului fara lacrimi si pentru postul de mai sus. Si eu tot de la acel subiect si de postarile Lunei m-am re-pus in coordonate, o las si eu pe Alessia mai fara sa o sperii mereu ca se poate intampla ceva. Sigur ca se pot intampla multe rele dar nu trebuie sa ii amintesc din 2 in 2, o las sa se bucure, sa incerce, sa fie fericita si sa vedeti ce extaz si fericire cand REUSESTE multe lucruri singura, de la a se urca model alpinist pe acele piese (chiar de alpinism) in parcuri, nu ma gandeam niciodata ca poate, dar se coordoneaza super, pana la a se lansa in toate jocurile cu toti copiii.

Inca o zi fara lacrimi,, si cand inca mai eram la casierie pe hol, i-am vazut trecand spre masa, o veselie, in sir indian, se tineau de umeri si faceau ca trenul , nici vorba de o incolonare trista cu copii timizi, faceau ca trenuletul, radeau si si se inclinau dreapta stanga

Georgiana, ce bine ca e mai bine Mihnea, bravo, o sa vezi ce minunatii aduce de la gradi cand se acomodeaza cu totii, te uimesc in fiecare zi cu ce fac si spun (si nu ma refer ca aduc raceli, si din alea din pacate dar interactiunea cu alti copii si socializarea sunt minunate)

Va pupam.

Clau, mami fericita de printese: Alessia Maria 13 iulie 2007 si Elisa Andreea 03 septembrie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

vivela, musso a intuit ce am vrut za zic, nu m-a oripilat nika doar ca mi-a zis ca no way, nu-s locuri. pana la urma , m-am hotarat ca daca nu gasesc la stat nu cred ca-l dau la particulara ca n-am cu ce....adica ar fi un efort prea mare. pana la urma, daca-l duc la 4 ani mai are 2 ani de socializare. de fapt asta ma framanta pe mine, ca-i mai salbaticut asa fata de copii. mai ales ca si socrela e genu: nu te du, nu fa, ai grija, sa te ajut etc. cu toate astea,nu prea recunosc influenta ei in comportamentul lui.imi povestea vecina ca intr-o zi la coborat de scari tot ii zicea "ai grija sa te tin eu" si el cica vizibil enervat: da lasa-ma ca-s mare pot si singur sa cobor scarile!

decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

musso ce mult ma bucur ca s-a ameliorat starea lui Mihnea. A fost puternic baiatul. Totusi dupa terminarea tratamentului nu ar fi bine sa il mai tii inca cateva zile acasa? In convalescenta e mai vulnerabil (imunitar vorbind).

vivela sper sa fie fara lacrimi de acum si la voi. Ce bine ca au o educatoare buna. si a noastra pare draguta, e tanara, frumoasa, blanda, dar prea blanda... cred ca uneori ar trebui sa le mai vorbeasca si pe alt ton, mai autoritar, mai ferm ... ea tot timpul miauna...

Michy nu e nici un bai pana la urma daca nu reusesti sa il inscrii. Nici la 4 ani nu e prea tarziu. tot ar mai fi 3 ani de gradi cu pregatitotarea cu tot.

ale mele au fost triste ieri acasa si exagerat de cuminti. Iris a plans si vorbit in somn azi noapte. Totusi dimineata au vrut la gradi si si-au propus sa fie mai cuminti.
Primirea la gradi a fost una "cu partea dorsala" din partea tuturor... adica parca venise oaia neagra.
Le-a adus un consilier psihologic la grupa sa le evalueze si sa le observe. asta chiar nu mi-a placut. dupa prima zi de gradi poti ajunge la concluzia ca niste copiii au nevoie de consiliere psihologice? si dupa doar 4-5 ore de stat in gradi?
Ma rog... eu le-am dus colace noi de WC, domestos si alte produse, am platit contributia si am plecat de acolo cu un gust amar...
Bineinteles ca de plans nu au plans nici una nici azi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

mychy, credeam ca ai vazut ceva in neregula pe acolo (nu ca n-ai avea ce sa vezi).

kariris, eu cred ca educatoarea aia chiar s-a speriat daca a chemat psihologul atat de repede . dar normal ca te simti prost cand cineva pune la indoiala normalitatea copilului tau.
eu cred ca psihologul ala o sa-i confirme doar ca fetele sunt poate mai impulsive, dar asta nu-i motiv sa le trateze altfel decat pe oricare alt copil.
sau s-o fi suparat doamna ca i-ai facut observatie ca e jeg la wc, s-o fi simit vexata ca ai adus tu de acasa domestos si alte alea. ca pt unele e mai usor sa ridice din umeri sa zica : "n-avem cu ce sa facem curat, asta e" (si ce bine e ca e asa!).
eu zic sa te tii tare si sa te faci ca nu vezi mutrele facute in spatele tau. e bine ca fetele sunt amandoua, daca se simt marginalizate se au una pe alta si e mai usor.
.

_

Mami de D mare (2/9/07) si d mic (7/6/10)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Vivela si Clau ma simt flatata. Serios acum, ma bucur ca v-au ajutat sa va mai relaxati postarile mele. Cosmin asa a fost de mic, cum ati citit la subiectul respectiv, initial iti sta inima, ulterior te obisnuiesti, inveti pana si sa te obisnuiesti cu privirile mirate si persoanele care considera ca nu-ti pasa de copil. Eu una, pe atunci nu stiam prea multe. Insa mama e un spirit tanar, ea il incuraja. Daca el intreba daca se poate urca pe bare din alea de catarat mama ii zicea "pai nu stiu, incearca si ai sa vezi!" Mereu considera ca un copil trebuie sa simta ca le poate face pe toate, ori daca noi zicem mereu "nu acolo, ai sa cazi, nu te catara etc" chiar le dam impresia asta de nepuntinta si renuntare.

Acum mama s-a schimbat putin, a mai inaintat in varsta si mai sunt momente cand saraca e terminata psihic de aventurile Adelicioasei. Pentru ca mai noi de ex, se urca pe masuta de cafea care e la distanta de vreo juma de metru de canapea si sare de acolo pe canapea. Si binenteles ca nu ii reuseste mereu si mai aterizeaza pe burta. Trebuie sa o filmez pe scooter, eu sunt mirata de ea.

Timi si Vivela super tari perlutele.

Kariris sincer, stiu ca tu esti suparata pe ziua de ieri insa pe mine m-a amuzat postarea. Si eu sunt de parere ca daca ai atatia copiii in grupa nu ii poti lasa de capul lor, trebuie sa le dai activitati de facut. La Adelise, cat timp sunt in interior mereu au ceva de facut, si joaca la liber e pe grupe, intr-un colt lego, intr-un colt bucataria de jucat, intr-un colt masinute si copiii au voie sa se mute de la o activitate la alta. Inainte de inceperea activitatii nursele le explica regulile, cateva, putine, printre ele, mereu ascultam de adulti (cu asta nu prea sunt de acord insa nu ma bag la gradi), nu lovim, nu impingem, impartim jucariile, daca ne suparam spunem unui adult.

E super dulce Adelise cand imi spune "We always tell the adults about pushing!" sau "this is for adults is not for kids!"

Musso ma bucur ca Mihnea e mai bine.

Diseara merg iar la sala, am reusit sa merg de trei ori pe sapt, sunt plina de energie, ma simt asa bine.

Mergi la inceput

Ah si inca ceva legat de motoricitate, tot de la mama citire, un copil tentat de ceva (a se catara pe bare) mai bine il inveti si il ajuti sa reuseasca decat sa-i spui nu acum si sa se urce singur intr-o clipa de neatentie a ta si sa isi rupa ceva. De ex aici in parc sunt niste casute de catarat cu tobogan iar sus este o sfoara sau o bara ca sa te dai jos pe ea daca vrei. Asa ca mama acum a vazut-o pe Adelise foarte tentata de sfoara aceea, deci miercurea cand merg in parc Adelise coboara pe sfoara , ajutata de mama binenteles.

Si mai are mama o obsesie. Sa stie copilul sa inoate. Asta tot ca metoda de siguranta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

mie mi-e teama ca au chemat psihologul exagerand si urmarind sa scape de noi prin o hartie care sa ateste faptul ca copiii sunt cu comportament antisocial.
pentru ca imi amintesc ca ieri cand m-a sunat educatoarea mi-a spus veniti va rog sa le lluati ca eu nu ma descurc cu ele, le mai aduceti si maine si daca tot asa va fi,... NU STIU... la care eu am intrebat-o cum adica nu stiu? ca doar nu o sa mi le exmatriculati! Aveti rabdare si cu ele ca nu sunt toti copiii la fel.

Daca mi se confirma banuiala, am de gand cu riscul ca imi expun oarecum copiii, sa fac tam-tam mare, o sa merg la supraevaluare si am sa ajung pana la Minister si mass-media. Nu se poate frate, e clar ca pt ca nu le-am dus NIMIC la niciuna se poarta asa!

si o sa cer sa faca evaluare psihologica tuturor copiilor din gradi, dar de catre alta comisie ca sa vedem diferentele si vreau sa mai aflu daca aveau voie ca a doua zi sa recurga la astfel de masuri? Nu stiu, eu nu trebuie sa imi dau acordul ptr ca copiii mei sa fie chestionati in diverse moduri?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

da' ce au facut frate? aia n-au camere de supraveghere? ca am auzit ca se mai poarta pe la alte gradinite, ca sa vada parintii ce fac copiii! stai si tu intr-o zi dupa ce le duci, fara sa te vada, asculta la usha, uita-te pe geam, nu stiu........sa vezi ce fac! ca doar nu se transforma in varcolaci dupa ce pleci si o strang pe aia de gat! si, da, mi se pare corect sa faci tam-tam daca in urma "evaluarii" (pt care dupa parerea mea ai fi trebuit consultata in prealabil), decid sa ti le dea acasa........si oricum "evaluarea" asta o sa ramana ca un stigmat. nu e corect. naiba sa le ia cu spaga lor cu tot.........

decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Luna, mi-o imprumuti si mie pe mama ta? pare super . (a mea ma luase la rost ca de ce i-am luat lui david bicicleta, ca poate sa cada de pe ea si sa se loveasca si sa ...doamne fereste! ).

Kariris, zau daca am mai auzit asa ceva. tu ai ceva experienta ca educatoare, banuiesc ca ai vazut multi copii, mai cuminti sau mai putin cuminti, ma indoiesc ca ai dat peste vreunul atat de sturlubatic incat sa zici ca nu te poti descurca cu el.
nu stiu, educatorii nu trebuie sa ai ceva cunostinte de psihologia copilului, cum adica "nu se descurca"?? dupa o zi numai ...
si cum adica "comportament antisocial"?. sa zicem ca ar fi asa, copilului respectiv i se refuza dreptul la educatie? ca inteleg ca nu vorbim de o gradinita privata, ci de una de stat, adica nu e tarlaua lor sa stabileasca pe cine primesc si pe cine nu.
mare e gradina lui Dumnezeu ...

_

Mami de D mare (2/9/07) si d mic (7/6/10)

Mergi la inceput

eu cred ca educatoarea aia e lipsita de experienta, se simte depasita de situatie. Pana la urma sunt doi copii de 3 ani la fel ca ceilalti 20. Evaluarea... nu stiu daca e legala, intreaba la legale, aici iti cer aprobare in scris sa iti aduca psiholog. Insa nu stiu in Romania. Insa nu te panica, poate psihologul respectiv e chemat sa-i ofere sfaturi si educatoarea cum sa procedeze cu ele in special.

Eu cred ca ele fiind doua, nu se tem si nu stau lipite si fricoase langa educatoare incercand sa-i intre in voie cum fac ceilalti copii care se simt singuri. De aceea educatoarea le crede iesite din tipar.

Mergi la inceput